Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Βασικά, καθ' όλη τη διάρκεια του quest, από τη στιγμή που γίνεται γνωστό ότι οι Krogans ψάχνουν να βρουν τη θεραπεία, περισσότερο υπέρ ήμουν παρά κατά. Ουσιαστικά, θα είχες να διαλέξεις το λιγότερο κακό από τα δυο.

Αυτό που γίνεται με τους Krogans είναι ελεγχόμενη γενοκτονία και μάλιστα χωρίς να φέρουν οι ίδιοι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Οι Salarians έκαναν πρώτα το λάθος να δώσουν ανεπτυγμένη τεχνολογία σε έναν πολιτισμό που δεν ήταν έτοιμος να τη διαχειριστεί ορθολογικά, χρησιμοποίησαν τους Krogans στο πόλεμο με τους Rachni και μετά επιχείρησαν να διορθώσουν το πρώτο λάθος με δεύτερο λάθος δημιουργώντας το genophage.

Στην ουσία, όπως το βλέπω εγώ, οι Krogans είναι περισσότερο τα θύματα. Αυτή τη στιγμή παλεύουν με τον αφανισμό και, όχι μόνο αυτό αλλά, η όποια επιβίωσή τους, βάσει των συνθηκών στις οποίες καταδικάστηκαν, δε τους αφήνει και πολλά περιθώρια για πολιτισμική πρόοδο.

Κρίμα πάντως γιατί αυτή θα ήταν πραγματικά σημαντική επιλογή. Βέβαια, τουλάχιστον κράτησα τη δουλειά του Maelon οπότε στο ME3 το πιθανότερο είναι να παίρνεις μια απόφαση για το ζήτημα.

Κατά τ' άλλα, ο τίτλος εξελίσσεται σε μια από τις πιο ολοκληρωμένες sci fi εμπειρίες που έχω δει σε videogame.
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Το ζήτημα δεν είναι αν οι Κρόγανες είναι τα θύματα ή όχι (που κατά βάση όντως είναι). Το θέμα είναι να βρεις τη λιγότερο "κακή" λύση. Πριν την βοήθεια των Σαλαριών ήταν άλλα τα δεδομένα της επιβίωσής τους, οι αριθμοί τους παρέμεναν ελεγχόμενοι από άλλους παράγοντες, κυρίως το περιβάλλον και τις συνεχείς συρράξεις μεταξύ των φυλών. Από τη στιγμή που αυτοί οι παράγοντες σταμάτησαν να ισχύουν στον ίδιο βαθμό λόγω της παρέμβασης των Σαλαριών οι αριθμοί τους άρχισαν να αυξάνονται ανεξέλεγκτα σε τρελούς ρυθμούς. Αν αυτό συνεχιζόταν για πάντα εν τέλει θα κατέληγαν στον αφανισμό τους και ποιος ξέρει πόσων ακόμα φυλών. Κατά μία έννοια, ο γενοφάγος κάνει αυτό που θα έκανε το περιβάλλον αν δεν είχαν επέμβει η Σαλάριοι.

Η καλύτερη λύση θα ήταν να ήλεγχαν μόνοι τους τους αριθμούς τους μέσω αντισύλληψης αλλά στην παρούσα φάση και με τον επίπεδο πολιτισμού και σκέψης που έχουν κάτι τέτοιο θα ήταν απλά αδύνατον. Η κουλτούρα τους απλά δεν τους επιτρέπει να σκεφτούν μακροπρόθεσμα. Ο Γρούνδιος ουσιαστικά είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Μολυσμένος και αυτός με το γενοφάγο αλλά με έμφαση στο πως θα βελτιώσουν τη φυλή τους όχι ως ποσότητα αλλά ως ποιότητα.

Και εγώ συμφωνώ πως ήταν δύσκολη απόφαση αλλά νομίζω πως δεδομένων των συνθηκών, το μη χείρον βέλτιστο.
      Originally posted by Squall Leonhart
      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
      Originally posted by 丹野
      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
      Originally posted by Ryu_gr
      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Σίγουρα όσα λες είναι σωστά, το θέμα όμως είναι ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν, υπό τις παρούσες συνθήκες, τα πράγματα μπορούν, έστω και σταδιακά, να μπουν σε έναν δρόμο που λόγω της κατάστασης δε θα είναι λάθος (σοβινισμός, εκδίκηση κλπ). Γενικά, κατ' εμέ, πολιτισμική πρόοδος με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει.

Βέβαια, και η θεραπεία από μόνη της δε θα αποτελούσε λύση καθώς, και πάλι, σα πολιτισμός δε θα ήταν έτοιμοι να διαχειριστούν ορθολογικά τη νέα πραγματικότητα. Γενικά, για μένα, ακριβώς όπως οι Krogans έφτασαν σε αυτό το σημείο λόγω λάθος χειρισμών των άλλων φυλών, η θεραπεία, σε συνδυασμό με τη διακριτική βοήθεια των υπολοίπων, θα αποτελούσε μάλλον την ιδανική λύση.
        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:

Comment

• Σίγουρα όσα λες είναι σωστά, το θέμα όμως είναι ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το αν, υπό τις παρούσες συνθήκες, τα πράγματα μπορούν, έστω και σταδιακά, να μπουν σε έναν δρόμο που λόγω της κατάστασης δε θα είναι λάθος (σοβινισμός, εκδίκηση κλπ). Γενικά, κατ' εμέ, πολιτισμική πρόοδος με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει.
          Μπερδεύτηκα εδώ. Ο σοβινισμός σε ποια φυλή αναφέρεται; Στους Κρόγανους; Η εκδίκηση πάντα υπάρχει στον ορίζοντα αλλά λόγω γενοφάγου δεν είναι σοβαρός ο κίνδυνος. Αντίθετα, αν θεραπευτεί, η εκδίκηση είναι πολύ πιο εύκολη. Υπό τις παρούσες συνθήκες, αν βρίσκαν τη θεραπεία, το πρώτο πράγμα που θα έκαναν θα ήταν να πάνε να αφανίσουν τους Σαλάριους. Η βασική ιδέα, έτσι όπως το βλέπω, είναι να αρχίσουν να επαναπροσδιορίζουν την ταυτότητά και τις αξίες τους παρόλο που υπάρχει ο Γενοφάγος. Να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται πως οι αριθμοί τους δεν είναι απεριόριστοι και δε μπορούν να συνεχίσουν να σκοτώνονται μεταξύ τους για πλάκα. Άλλωστε, στην παρούσα φάση, οι ρυθμοί αύξησής τους είναι παρόμοιοι με τις άλλες φυλές.

Επίσης κάτι άλλο που ξεχνάς είναι πως ο Maelon έκανε πειράματα σε ανθρώπους. Κοινώς, είχε τυφλωθεί από τις τύψεις και δεν έβλεπε πως τα μέσα που χρησιμοποιούσε κατέληγαν να είναι χειρότερα από αυτό που προσπαθούσε να διορθώσει. Η εμμονή του ήταν πολύ επικίνδυνη γιατί δε βασιζόταν ούτε στην ηθική, ούτε στη λογική.
          Originally posted by 丹野
          Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
          υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Α, είχα την εντύπωση ότι οι Krogans, λόγω του genophage, κινδυνεύουν με αφανισμό, αν όχι τότε αλλάζει το πράγμα. Πάντως, όταν επισκέφθηκα τον πλανήτη τους, αυτό που εισέπραξα ήταν έντονη ξενοφοβία και μίσος, τα οποία φυσικά και δικαιολογούνται βάσει των γεγονότων. Θεωρώ πάντως πολύ πιο πιθανό, αν ποτέ καταφέρουν να προχωρήσουν οι Krogans, να επιχειρήσουν με τη πρώτη ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση, παρά να κάνουν το ίδιο αν οι Salarians τους βοηθήσουν.

Πιστεύω ότι στο 3 σίγουρα κάτι θα γίνεται με τα αρχεία από την έρευνα του
            Maelon, είμαι περίεργος να δω τι επιλογές θα σου δίνει.

Comment

• Οι Krogans όντως απειλούνται με αφανισμό, από τη μία λόγω των απωλειών στον πόλεμο και από την άλλη λόγω των ελάχιστων γόνιμων θηλυκών. Είναι καταδικασμένοι στην εξαφάνιση, ή τουλάχιστον είναι μέχρι το DNA τους να προσαρμοστεί στο genophage και να αυξηθεί ο ρυθμός γεννήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίστοιχος άλλων φυλών, διαρκώς μέσα στα δύο παιχνίδια γίνονται αναφορές στο πόσο λίγοι έχουν μείνει και πόσοι χάνονται κάθε μέρα άδικα μα τελείως Krοganικά. Για να σας φτιάξω και περισσότερο σας θυμίζω τη θυληκή Krogan από το trailer στην Ε3. Επίσης μην ξεχνάτε τη Rachni Queen από το πρώτο Mass Effect, όσοι την αφήσατε να ζήσει...

Δυστυχώ θυμάμαι μόνο τι έκανα στο πρώτο Playthrough. Κράτησα την έρευνα του Maelon (νομίζω αυτό το έκανα και στα δύο) αλλά στο ένα τον σκότωσα ενώ στο άλλο τον άφησα να ζήσει. Αυτό που έκανε ήταν διαστρέβλωση του νοήματος της ιατρικής. Όταν ο Mordin ρωτήθηκε για το θέμα απάντησε κάτι πολύ απλό - δεν έκανε ποτέ πειράματα σε είδη που γνώριζαν έστω και στοιχειώδη άλγεβρα. Δεν είναι κακός κανόνας.

Από την άλλη, το να χαθεί η έρευνα θα στερούσε ένα σημαντικό όπλο με τους Reapers προ των πυλών. Οι Krogans ανεξέλεγκτοι είναι καταστροφή, και δεν έχουν όλοι το μυαλό του Wrex. Απλά δεν ήθελα να το ρισκάρω, αν και ίσως αποτελεί υπεκφυγή το ότι δέχομαι το αποτέλεσμα αλλά αποστρέφομαι την πηγή του. Η απόφαση είναι καθαρά ωφελιμιστική.
              Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Από την άλλη, το να χαθεί η έρευνα θα στερούσε ένα σημαντικό όπλο με τους Reapers προ των πυλών. Οι Krogans ανεξέλεγκτοι είναι καταστροφή, και δεν έχουν όλοι το μυαλό του Wrex. Απλά δεν ήθελα να το ρισκάρω, αν και ίσως αποτελεί υπεκφυγή το ότι δέχομαι το αποτέλεσμα αλλά αποστρέφομαι την πηγή του. Η απόφαση είναι καθαρά ωφελιμιστική.
                Κι εγώ έτσι το σκέφτηκα. Δε νομίζω πως εν τέλει η έρευνα θα παίξει κάποιο σοβαρό ρόλο στη μάχη ενάντια στους Ρήπερους, άλλωστε δεν προλαβαίνουν να αυξηθούν τόσο γρήγορα. Απλά στο μέλλον πιστεύω πως, όταν οι συνθήκες θα έχουν ωριμάσει, οι Σαλάριοι θα θεραπεύσουν τον ιό.

Αν θυμάστε ο Μόρντιν είχε πει πως ο Γενοφάγος είναι ρυθμισμένος ώστε να επιτρέπει μία στις 1000 γεννήσεις (όσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο βέβαια ). Δεδομένων την ταχύτητα πολλαπλασιασμού τους χωρίς τον γενοφάγο, την μακροζωία τους και τη δυσκολία τους να πεθάνουν είναι αρκετά καλά νομίζω. Αν σταματήσουν να σκοτώνονται μεταξύ τους δε θα κινδυνεύουν με αφανισμό. Γι' αυτό και ο Ρεξ παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή πορείας.

Προσωπικά βλέπω την θεραπεία του γενοφάγου σα να πηγαίνει κάποιος σε ένα εργαστήριο που κάνει πειράματα σε κουνέλια, να τα ελευθερώνει και εν τέλει να καταστρέφουν το οικοσύστημα. Και οι Κρόγανοι πολλαπλασιάζονται σαν κουνέλια αλλά ζουν για 1000 χρόνια...
                Originally posted by 丹野

Comment

• Originally posted by straier View Post
                  Για να κάνω λίγο ακόμα bashing στο παιχνίδι, παίζει να έχει τα πιο βαρετά περιβάλλοντα που έχω δει στο PS3. Και δεν ξέρω αν φταίει η SD τηλεόρασή μου αλλά το aliasing κάνει πάρτυ.
                  εντάξει και το crysis να παίξεις σε 640x480 γτπ θα φαίνεται.

Originally posted by straier View Post
                  To framerate δεν είναι τέλειο και κολλάει σε κάποια σημεία PC-style αλλά τίποτα φοβερό. Αυτό που ήταν απίστευτα εκνευριστικό στο παιχνίδι ήταν τα loading times. Χαλαρά τα χειρότερα loading times σε παιχνίδι αυτής της γενιάς που έχω παίξει. Ειδικά μέσα στη Νορμανδία όταν ανεβοκατεβαίνω και όταν μπαίνω στο save/load menu είναι απαράδεκτα.
                  αυτά στο pc απλά δεν υπάρχουν (σε καλό μηχάνημα εννοείται). Κλειδωμένα 60 fps με καθόλου aliasing.

το παίζω έτσι

Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Σίγουρα έχει καλύτερα γραφικά και frame rate από το PS3 (χαίρω πολύ) αλλά τα περιβάλλοντα δε μεταμορφώνονται αυτόματα σε κάτι ενδιαφέρον σχεδιαστικά επειδή μεγάλωσε η ανάλυση και βελτιώθηκαν οι υφές. Οι εικόνες συνεχίζουν να μου φαίνονται απίστευτα βαρετές και ανέμπνευστες.
                    Το ξέρω πως στο πισι είχε καλύτερα loading times αλλά δε μου λέει και τίποτα γιατί δεν το έπαιξα στο πισι. Ποτέ δεν είχα το υπερτέλειο πισι οπότε πάντα υπήρχαν κάποια hiccups στο frame rate, όχι απαραίτητα επειδή δεν το σήκωνε αλλά επειδή κάτι άρχισε να τρώει CPU για κάποιο άλλο process. Στις κονσόλες δεν είχα παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά πριν το Mass Effect 2.
                    Originally posted by 丹野

Comment

• Μάλλον δεν σου αρέσει το sci fi εγώ μια χαρά βρίσκω τα μέρη του παιχνιδιού, γενικά απίστευτη δουλειά έχει γίνει.

Comment

• Αν sci fi σημαίνει μεταλλικοί διάδρομοι, ολίγον από τσιμέντο και μπλε-μωβ φώτα νέον όντως δε μου αρέσει. Περίμενα πολύ περισσότερα από ένα παιχνίδι που διαπραγματεύεται τόσους πολλούς διαφορετικούς κόσμους, πλάσματα και πολιτισμούς...
                        Originally posted by 丹野

Comment

• straier καταρχην ποσο fail το κανεις με SD τηλεοραση και ps3

Comment

• Το είπα πως μου άλλαξαν τηλεόραση και πλέον έχω 720p.
                            Originally posted by 丹野

Comment

• Αν και γενικά θεωρώ ότι, βάσει του πλαισίου στο οποίο τις εντάσσει, ο τίτλος δικαιολογεί πλήρως τις επιλογές του (τόσο σε επίπεδο gameplay, όσο και τις περισσότερες από τις εικαστικές). Η κριτική του straier σε διάφορα ζητήματα αισθητικής του παιχνιδιού θεωρώ ότι, σε γενικότερο επίπεδο, είναι εύστοχη. Ειδικά από τη στιγμή που το lore του Mass Effect είναι τέτοιο που προσφέρει αρκετές δυνατότητες για μια πιο ανεπτυγμένη παρουσίασή του, είναι κρίμα να μη συμβαίνει.

Sci-Fi όντως δεν είναι «μονάχα μεταλλικοί διάδρομοι, ολίγον από τσιμέντο και μπλε-μωβ φώτα νέον». Βέβαια, από τη στιγμή που οι βασικές περιοχές του παιχνιδιού είναι στην ουσία δυο διαστημικοί σταθμοί και ένα συγκεκριμένο σημείο του Illium, οι μεταλλικοί διάδρομοι κλπ είναι, λίγο πολύ, αναμενόμενοι.

Όταν θα τελειώσουμε με τους Reapers θα απαιτήσουμε από τη Bioware κι ένα πιο ανοιχτό Mass Effect που θα μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε πιο ελεύθερα τον γαλαξία και θα μπορούμε να επισκεφθούμε τόσο τους πλανήτες όσο και τις αποικίες των διαφόρων φυλών.

Να δούμε τις διαφορές στην οργάνωση, την αισθητική, τη τεχνολογία, την αρχιτεκτονική, τη χλωρίδα και πανίδα του κάθε πλανήτη κλπ. Από μια sci-fi δημιουργία, ειδικά όταν έχεις ένα lore όπως του Mass Effect (το οποίο κι αν το συγκρίνω με το μέσο sci-fi lore από άλλα media, μπορεί να σταθεί αξιοπρεπέστατα) περιμένεις να δεις και τα παραπάνω, δεν είναι καθόλου παράλογο αυτό που λέει ο straier.

Comment

• Aυτό που λεει ο strair δεν είναι παράλογο αλλα είναι υποκειμενικό. Προσωπικά εγώ δεν έχω να πω τίποτα αρνητικό για τον εικαστικό τομέα του Mass Effect (1 και 2).

Μου θυμίζει την συζήτηση "μα το Killzone 2 έχει μουντά χρώματα" μα αυτή είναι η επιλογή των δημιουργών και άμα σου αρέσει, και αυτά τα χρώματα υπαγορεύει το ύφος των περιοχών όπου εξελίσσεται το game.

Eίδαμε και το Resistance 2 που το κάναν καρναβάλι απο το πολύ χρώμα.

Επίσης όσο και να το κάνουμε sci fi σημαίνει ως επι το πλείστον διάστημα, άστρα, λειζερ, διαστημόπλια, διαστημικοί σταθμοί, μεταλλικές κατασκευές (γιατί ορισμένα μέταλλα αντέχουν στο διάστημα) παράξενα πλάσματα, νέον φωτισμοί, εικονικές ΑΙ κτλ Τώρα εντάξει μπορεί στον γαλαξία του Μass Effect να υπάρχουν και πολιτισμοί που ζούνε "στην εποχή των σπηλαίων " απλώς η Bioware δεν επέλεξε να περιπλέξει τον γενικότερο τόνο του Mass Effect.

Comment

Working...
                                X