Announcement

Collapse
No announcement yet.

Στρατός!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ευχαριστώ ξανά.

χθες επηρεάστηκα σημαντικά απ'τους άλλους τους μλκες που μου μίλησαν κι ενώ γενικά ήμουν κουλ, ξαφνικά με τρέλανε το αγχος.

Ηρεμία, αδιαφορία και κουλάρισμα λοιπόν
    " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

• Scatman ο στρατός είναι διακοπές.Τώρα μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι,αλλά μόλις περάσει λίγο ο καιρός και μπεις στη νοοτροπία του και αρχίσεις να αδιαφορείς για τη μαλακία που τους δέρνει εκεί μέσα όλους,δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.Απλά να εύχεσαι να πας σε καλή μονάδα.
      Αν και απ'όσο ξέρω 2 πράγματα θα συμβαίνουν.Είτε θα έχεις πολύ καλές εξόδους και θα πήξεις,είτε θα έχεις πολύ σπάνια εξόδους και όλη μέρα θα τα ξύνεις.Εγώ έπεσα στην ρπώτη περίπτωση.Ολοήμερο πήξιμο και μετά υπηρεσία.Την επομένη πάλι πήξιμο και μετά έξοδος.Κλπ κλπ κλπ.
      Στο κέντρο θα περάσεις καλά λογικά,γιατί είστε όλοι ψάρακες.Εκεί θα κάνεις και τις πρώτες σου παρέες.Με κάποιους από αυτούς θα είσαι μαζί και στη μονάδα,και θα κάνεις και νέες γνωριμίες.Μια χαρά θα περάσεις θα δεις.Το βασικό είναι,όπου και να πας,να έχεις καλή παρέα.
      ΣΥΜΒΟΥΛΗ:ΜΗ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΞΕΜΕΙΝΕΙΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ.
      Το έχω πάθει.
      Carpe diem

Comment

• Originally posted by Altair View Post
        ΣΥΜΒΟΥΛΗ:ΜΗ ΔΑΝΕΙΖΕΙΣ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΞΕΜΕΙΝΕΙΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ.
        Χαχα, respect!
        +1
        The illusion of free will is an illusion.

Comment

• Γυρνάω σήμερα με άδεια μέχρι τις 25 του μηνός και μετά φεύγω με απόσπαση, ένα μήνα, λίγο πολύ, πριν απολυθώ (1η Δεκεμβρίου με 1η Ιανουαρίου). Τη χρειαζόμουν την άδεια γιατί πραγματικά έπηξα όλον αυτό το καιρό.

Τρεις μήνες στον Καραβόμυλο, με μόλις τέσσερις μέρες άδεια και εμπλοκή στο στρατόπεδο με τρεις ένοπλους στρατιώτες να τραβάμε μεγάλο ζόρι. Το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου με βρήκε να βαράω 10 και 12 ώρες σκοπιά την ημέρα!

Τους τρεις αυτούς μήνες που βρίσκομαι στον Καραβόμυλο (30 χλμ έξω από τη Λαμία), είμαστε στην ουσία όλο το καιρό κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους. Από τη μια γιατί έχουμε έναν εξοδούχο την ημέρα (και που να πάει μόνος του και να κάνει τι χωρίς παρέα; ), από την άλλη γιατί η μετακίνηση με τις fixed ώρες των ΚΤΕΛ είναι τρομερά άβολη και τελικά ασύμφορη. Ως αποτέλεσμα, καθόμαστε μέσα, κάνουμε όσο χαβαλέ μπορούμε να κάνουμε και βλέπουμε…Patty στο μεγάλο κανάλι, αναπολώντας την παραμεθόριο και την Αλεξανδρούπολη καθώς, παρά την εμπλοκή και τις δυσκολίες εκεί, όλοι περάσαμε καλά.

Όσο για την απόσπαση με χάλασε πολύ γιατί, το καιρό που θα απολύομαι, θα βγάλω τόσο τα Χριστούγεννα όσο και τη πρωτοχρονιά μέσα στο στρατό. Τέλος πάντων, λίγη σημασία έχουν αυτά πια, αν όλα πάνε καλά, η όλη φαρσοκωμωδία τελειώνει σε 54 μέρες.

Scatman αγόραρε μην αγχώνεσαι, όλα θα πάνε καλά.

Για να σε καθησυχάσω λίγο, έχω τέσσερα φιλαράκια που παρουσιάστηκαν Αυλώνα τον Αύγουστο και μου είπαν ότι τα πράγματα ήταν καλά. Βέβαια αυτά αλλάζουν συνεχώς, (δες παρακάτω) γιατί αλλάζουν τα στελέχη, αλλάζουν οι καταστάσεις κοκ. Γενικά πάντως οι τεθωρακισμένοι είναι πιο χαλαροί τα τελευταία χρόνια απ’ ότι ήταν παλιότερα.

Είναι πολύ σημαντικό να περάσει σχετικά καλά η περίοδος στο κέντρο, γιατί αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος στο στρατό, τουλάχιστον αν είσαι στο Πεζικό, στα Τεθωρακισμένα ή στο Πυροβολικό (στα υπόλοιπα σώματα τα πράγματα είναι διαφορετικά). Η συμπεριφορά των στελεχών είναι διαφορετική στο κέντρο απ’ ότι στη μονάδα, όλα είναι πιο αυστηρά και πιο παράλογα, ενώ ο συνδυασμός υπηρεσίας και καθημερινής εκπαίδευσης κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Αν βγει το κέντρο, έφυγε ένα μεγάλο αγκάθι, το μεγαλύτερο ίσως, στη θητεία σου.

Σου εύχομαι τα πράγματα στο κέντρο να είναι καλά, αν δεν είναι όμως, να θυμάσαι ότι στο στρατό η σωστή απάντηση είναι ότι ο γάιδαρος πετάει.

Κατά τη διάρκεια της θητείας σου, όπως αναφέρθηκε, να προσέχεις γιατί η ραδιοαρβύλα που κυκλοφορεί μέσα είναι κάτι που, πραγματικά, δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου. Είτε στο πιο ασήμαντο, είτε στο πιο σημαντικό ζήτημα, η ραδιοαρβύλα θα αφήσει το στίγμα της. Μιλάμε για κάτι απίστευτο, μη πιστεύεις τίποτα.

Επίσης, πολύ σημαντικό καθώς θα γίνουν πολλές τέτοιες συζητήσεις μέσα, μη πιστεύεις ό,τι ακούς για καλά και κακά στρατόπεδα, για καλές και κακές μονάδες κλπ. Είτε λόγω ραδιοαρβύλας, είτε επειδή τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν, το 99% όσων θα ακούσεις απλά δε θα ισχύει. Μπορεί μέσα σε έναν μόλις μήνα ένα «καλό» στρατόπεδο να μαυρίσει…και τούμπλαλιν. Όπως αντιλαμβάνεσαι, το τι συνέβαινε 2 ή 5 χρόνια πριν, δεν έχει απολύτως καμιά σημασία.

Επιπρόσθετα, στη μέχρι τώρα θητεία μου και τα πέντε στρατόπεδα που έχω αλλάξει, εν αναμονή του έκτου, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει καλό και κακό στρατόπεδο. Σε ένα στρατόπεδο τα πράγματα μπορεί να διαφέρουν σε τεράστιο βαθμό από μονάδα σε μονάδα, το ίδιο κι από λόχο σε λόχο, το ίδιο παντού.

Το καλό με τη σειρά σας είναι ότι είναι τεράστια, μπήκατε πάρα πολλά άτομα και έχετε τη τύχη να συναντήσετε μια ακόμα μεγάλη σειρά όπως είναι η προηγούμενη από εσάς. Λογικά (και λέω λογικά γιατί ο καταμερισμός των στρατιωτών στα στρατόπεδα και τις μονάδες, για πολλούς λόγους, γίνεται πολλές φορές χωρίς λογική) δε θα φάτε καμιά μεγάλη εμπλοκή, πράγμα σημαντικό.

Να ξέρεις πάντως ότι στη μονάδα τα πράγματα είναι πιο καλά από ότι στο κέντρο. Η νοοτροπία των στελεχών είναι διαφορετική και με τον καιρό οι σχέσεις σας θα αλλάζουν σταδιακά σε κάτι ολοένα και πιο ανθρώπινο από την αυστηρή σχέση στελέχους – στρατιώτη. Αν πέσεις και σε στρατόπεδο κοντά σε πόλη, θα κάνεις και τις βόλτες σου με τα υπόλοιπα παιδιά, θα πιεις τα ποτά σου, τους καφέδες σου κι αν είσαι και τυχερός, θα γνωρίσεις και μια όμορφη πόλη στην όποια δε θα πήγαινες ποτέ υπό άλλες συνθήκες.
          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Τhanks.

Λοιπόν..

10 ώρα φεύγω από Ηράκλειο κι από αύριο ανήκω επισήμως στον Ελληνικό στρατό.

Χαιρετώ σας/
            " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

• Originally posted by Loggo
              Είναι πολύ σημαντικό να περάσει σχετικά καλά η περίοδος στο κέντρο, γιατί αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος στο στρατό, τουλάχιστον αν είσαι στο Πεζικό, στα Τεθωρακισμένα ή στο Πυροβολικό (στα υπόλοιπα σώματα τα πράγματα είναι διαφορετικά). Η συμπεριφορά των στελεχών είναι διαφορετική στο κέντρο απ’ ότι στη μονάδα, όλα είναι πιο αυστηρά και πιο παράλογα, ενώ ο συνδυασμός υπηρεσίας και καθημερινής εκπαίδευσης κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Αν βγει το κέντρο, έφυγε ένα μεγάλο αγκάθι, το μεγαλύτερο ίσως, στη θητεία σου.
              Παρουσιαστικα πυροβολικο στη θηβα, δεν ξερω πως ειναι τα αλλα κεντρα παντως με εξαιρεση τη ζεστη και τη βρωμια εκει μεσα περασα καλα. Μετα απο ενα μηνα εκει εφυγα για καρδιτσα να κανω αλλες 44 μερες στο ΚΕΣΝ εκει ηταν πραγματικος εφιαλτης δεν το περιμενα πραγματικα. Πολυ τρεξιμο καθημερινα(6 km μαζι με το διοικητη) απαγορευοταν το βαδην, προσοχες ολη την ωρα στους εκπαιδευτες, απειρες καμπανες(εφαγα Κ γιατι κατα λαθος φαινοταν τα κορδονια στα αρβυλα) και αλλα τρελα και παραλογα. Εμαθα ομως αρκετα πραγματα δεν ηταν ολα αρνητικα οπως για παραδειγμα ο στιβος μαχης, βολη με .45αρι πιστόλι και το πυρ και κινηση(με πραγματικα πυρα) που ηταν εμπειριες ζωης κατα τη γνωμη μου..

Τωρα ειμαι Σερρες(Δικαιουσαι μια μεταθεση στην πολη σου και μια παραμεθωριο αλλα εγινε μαλακια με εμενα και δεν πηγα Αθηνα) με παει 1-3 και οι υπηρεσιες ειναι ενα Πεζοπορο περιπολο με πολιτικα απο τις 8.00-2.00 το μεσημερι(δηλαδη καφεδακι και αραγμα.) κανα ΣΤΕΚ που και που μια βολτα με το τζιπακι στην πολη 18:00-19:00. Οι εγκαταστασεις ειναι κυριλε(ΤV, Κουζινα, Ψυγειο, Πολυθρονες) ειμαστε εντελως εκτος στρατοπεδου δεν παιρνουμε εντολες απο κανενα εκτος του διοικητη μας. Εχω ακομα πολυ καιρο και αλλη μια μεταθεση αλλα μεχρι στιγμης βλεπω να αξιζει η απιστευτη ταλαιπωρια στο ΚΕΣΝ, θα το προτεινα αν καλυπτει καποιος τα κριτηρια και θελει να ξεφυγει απο τη βρωμια του πεζικου.

Αν παει κανεις τωρα οι εκπαιδευτες θα ειναι σειρα μου, θα περασετε καλυτερα απο εμας εγγυημενα(ειχαμε πεσει σε μαλακες δεκανεις)

Και ενα βιντεο απο την εκπαιδευση στη σειρα μας(φαινομαι και εγω..)

Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.

Αντε καλο υπολοιπο σε οσους ειναι ηδη μεσα και καλη θητεια στους υπολοιπους..

Comment

• I_have_no_equal ΠΟΡΩΣΗ το βιντεο , ειχα αρκετα παρε-δωσε με ΣΝ στην κυπρο ( υποτιθεται πρεπει να στελνουνε 9 στο Συνταγμα στην Μαλουντα καθε ΕΣΣΟ ) αλλα ποτε δεν μου ειχαν πει για τετοια σκηνικα, προτιμουσανε να μου μιλανε για cod4 τσοντες fitness γκομενες civilization και αλλα τετοια κουλτουριαρικα

Συμφωνω μαζι σου οτι καρα-αξιζει να δηλωσεις ΣΝ εφοσον εχεις τα προσοντα/βυσματα ( :p) και τις αντοχες να βγαλεις το κεντρο, και δεν κανεις παραπανω θητεια και δεν κρεμεσαι απτα παπακια ΚΑΝΕΝΟΣ.

Καλο υπολοιπο και σε εσενα μαν

Comment

• Originally posted by i Have no Equal View Post
                  Τωρα ειμαι Σερρες.
                  Kαλά τώρα δεν στέλνουν παραμεθόριο;
                  Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για ΣΝ και ποια τα θετικά/αρνητικά του;

Comment

• Stratonomos eisai re I have no Equal?
                      Ekana 9 mhnes AYDM sthn stratonomia ksanthis, poly kala paidia oloi ws epi twn pleistwn, rixname kala gelia.
                      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                      Kindred, this blade and I.
                      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                      Greek Gaming Videos
                      Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Ναι ΣΝ ειμαι τωρα, ΒΒ στελνουν αλλα τους τελευταιους 2,5 μηνες τις θητειας σου η τους 4 μετα το ΚΕΣΝ. Τα σκηνικα αυτα ειναι με τον καινουργιο διοικητη ο παλιος ηταν πολυ χαλαρος και εδινε βαση σε πρακτικα πραγματα αυτος που ειχαμε τοποθετηθηκε το 2009 και δεν στεκει καλα χωρις πλακα(σκεφτειτε μονο οτι ηταν συνταγματαρχης και τωρα ειναι αντι-συνταγματαρχης), παλια ηταν καλυτερα στο ΚΕΣΝ και εγω απο φιλο που ηταν παλιοτερα ψηθηκα και πηγα και τελικα εφαγα μεγαλη φρικη εκει μεσα. Ειμασταν 186 στην αρχη και αποφοιτησαμε 160. Ισως φταιει οτι το κανονικο προγραμμα που ειναι 8 βδομαδες επρεπε να το κανουμε σε 6 και ηταν λιγο πιο συμπηκνωμενο το προγραμμα σε αθμο να μην προλαβαινεις τιποτα.

Τα τυπικα προσοντα ποτ πρεπει να εχεις για να σε παρουν ειναι πληρη θητεια, υψος πανω απο 1.80(εμεις ειχαμε και 1.65 παντως που αποφοιτησε κανονικα..) Μορφωτικο επιπεδο Ενιαιου λυκειου και πανω(νομιζω, γενικα να εχεις βγαλει μια σχολη) Ηλικια ανω των 21, διπλωμα οδηγησης αυτοκινητου η μηχανης(απεριοριστο), οχι τατουαζ σε εμφανη σημεια και οχι τρυπες απο σκουλαρικια. ΚΑΝΕΝΑ προβλημα υγειας και αυτο ειναι το συμαντικοτερο για εμενα τα υπολοιπα ειναι τυπικα σχεδον αλλα αυτο παιδια ειναι βασικο γιατι δε λεει να πας εκει να φας το πακετο 2 βδομαδες πχ και να κοπεις μετα δεν υπαρχει λογος. Προσοχη σε δυσχρωματοψιες και υψηλη μυωπια εκει κοβουν αβερτα.

Τα θετικα αφου τελειωσεις το ΚΕΣΝ ειναι απειρα, καταρχην θα εισαι σε ξεχωριστη μοναδα εκτος στρατοπεδου(δηλαδη δεν σε πιανουν τα καθιερωμενα με οτι και αν συνεπαγεται αυτο) θα γνωριζεσαι ηδη με τα ατομα αφου θα εχετε περασει μαζι το ΚΕΣΝ και δε θα εχετε σκοπετα φρουρες θαλαμοφυλικια και τετοιες μαλακιες(με εξαιρεση Ξανθη και Αθηνα 951 ΤΣ που ειναι το πιο μαυρο στρατοπεδο ΣΝ) ο δικοιτης ειναι συνηθως μεχρι λοχαγος(παιζει και αρχιλοχιας να ειναι) και αν δειξετε ενα καλο προσωπο στην αρχη πεφτουν και οι τιμιτικες αβερτα. Μπορω να γραψω πολλα θετικα απο εδω που ειμαι αλλα η διαφορα απο μοναδα σε μοναδα μπορει να ειναι τεραστια παντως και σε μαυρο στρατοπεδο να πας πιστευω σιγουρα θα εισαι καλυτερα απο να ησουν απλος φανταρος σε κανα μαυρο στον Εβρο.

Τα αρνητικα ειναι το ΚΕΣΝ, και φυσικη κατασταση να εχεις θα περασεις ασχημα εκει μεσα η κουραση ειναι περισσοτερο ψυχολογικη και δρομεας να εισαι η επαγγελματιας αθλητης αν ο χαρακτηρας σου ειναι καπως αντιδραστικος θα περασεις πολυ ασχημα εγγυημενα. Γενικα ειναι μια αποφαση του στυλ περναω ασχημα 8 βδομαδες για να ειμαι πολυ καλυτερα μετα και κατα πασα πιθανοτητα 4 μηνες σπιτι σου.

Βυσματα παιζουν αλλα ειχαμε και αρκετους που τους επελεξαν με το ετσι θελω(λογο υψους) και αρκετους με κανενα βυσμα που τους πηραν. Γενικα η επιτροπη που θα ερθει στο κεντρο θα παρει τα ατομα που αξιζουν σιγουρα πχ αν εισαι 1.85 και πανω ετσι με καλο σωματοτυπο και επιβλητικη φατσα θα σε παρουν 100% αν εισαι με το ζορι 1.80 "φλωροφατσα" ισως θελει να βαλεις βυσμα. Γενικα και στο ΚΕΣΝ δε γουσταρουν φλωροφατσες καθολου και Γιωταδες..

Επισης η ΣΝ ειναι παρεξηγημενη για εμενα λενε ρουφιανους και τετοια ενω στην ουσια κανεις δε δινει δεκαρα να γραψει κληση και να ρουφιανεψει ολοι πηγαν για να ειναι κοντα στο σπιτι τους και να κανουν ποιοτηκοτερη θητεια οχι για να γινουν μπατσοι του στρατου, τουλαχιστον στη σειρα μου.

Comment

• Pantws na pw thn gnwmh mou, an einai na peraseis asxhma ligo gia na pernas kala meta, tote kalytera einai na pas Dokimos.

Ta asxhma den exoun para poly megalh diafora (stous dokimous krataei gia 4 mhnes) alla to kalytera einai POLY kalytera.
                          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                          Kindred, this blade and I.
                          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                          Greek Gaming Videos
                          Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Ναι ρε g0, αλλα σκεψου και το αλλο, ο ΣΝ κανει οση θητεια προβλεπεται, ο ΔΕΑ φορτωνεται 5 μηνες παραπανω, και αν κρινω αποτι εχουν δει τα ματια μου, ο ΣΝ περναει αρκετα καλυτερα απτον ΔΕΑ ο οποιος στην δικια μου μοναδα τουλαχιστον ειχε ενα σωρο ευθυνες και τρεχαματα να τον απασχολουν, σε εμας οι ΣΝ που ειχαμε στο Συνταγμα μονο λιγη εμπλοκη τους ειχε πιασει γιατι ενω προβλεπεται να στελνουν 9 καθε εσσο ποτε τους στελνανε ποτε 6 ποτε 3 :S Ειχανε εκει εναν ολο θαλαμο δικο τους δεν τους ενοχλουσε κανενας και για οτι χρειαζοντουσαν ειχανε τους πεζικαριους οι οποιοι ητανε σαν υπηρετες με παραλλαγη :p

Μεχρι χθες μονο για το ψυχολογικο ηξερα, το βιντεο του UEG θα μπορουσε καλλιστα να το βαζει ενας αξιωματικος να παιζει για οταν θα πηγαινε στο ταδε κεντρο να ψαρεψει υποψηφιους για ΣΝ ( ωχ ..... :p ) ετσι ειχε συμβει και με εναν δοκιμο απτον λοχο οπου ενω δικαιουτανε 9μηνο του δειξανε ενα βιντεο στο κεντρο με την εκπαιδευση που κανουν οι ΔΕΑ και πορωθηκε .

Ειλικρινα τωρα αυτα που ειδα στο βιντεο ακομα σε Εβρο και Κυπρο δεν τα κανουν οι πεζικαριοι ουτε στον υπνο τους, τα μισα να μας βαζαν να κανουμε θα επαιρνε καποιος μαλακας τηλεφωνο στον πατερα του να κραξει κι αυτος με την σειρα του τον διοιηκητη

Comment

• Γενικα και στο ΚΕΣΝ δε γουσταρουν φλωροφατσες καθολου και Γιωταδες..
                              Εξήγηση ή/και παραδείγματα.
                              Originally posted by Squall Leonhart
                              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                              Originally posted by 丹野
                              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                              Originally posted by Ryu_gr
                              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Τσαλταμπασης - Ι4 λουφα και απαλλαγη

Νομιζω σε καλυψα 100% :p

Comment

Working...
                                X