Άλλο πράγμα η αισθητική ενός παιχνιδιού και άλλο η τεχνική υλοποίηση του. Σε 500 χρόνια μπορεί να θεωρούν τον Σεφερλή ανώτερο από τους monty python αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσουν άνετα με τον χειρισμό του Resident Evil π.χ Το να είναι άρτια στημένο ένα παιχνίδι δεν έχει να κάνει μόνο με την τεχνολογία, για αυτό άλλωστε βλέπουμε τίτλους μου στέκονται ακόμα και 15-20 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους π.χ το ssft2.
Το κάλυψα αυτό.
Ohh people, read the posts.
Να μη παρεξηγούμαι, ξεκαθάρισα στο προηγούμενο post πως το παράδειγμα δεν είναι κατ' αντιστοιχίαν. Οι γυναίκες δεν είναι videogames (αν και θα θέλαμε μερικές φορές τα videogames να είναι γυναίκες). Ήθελα απλά να πω την άποψή μου περί αντικειμενικότητας, και αυτό το πράγμα έμμεσα μόνο σχετίζεται με τη συζήτηση που έχουμε.
Για τα υπόλοιπα... Σαφώς και υπάρχει αντικειμενικός ορισμός της ποιότητας. Τα πράγματα είναι απλά. Το κάθε παιχνίδι κυκλοφορεί έχοντας κάνει μία επιλογή σε τη μονοπάτια θα κινηθεί και τι σκοπεύει να δώσει στον gamer. Αν αυτό το κάνει καλά τότε είναι ποιοτικός σαν τίτλος. Είναι μία σειρά από παράγοντες (όχι μόνο τα γραφικά) που το καθορίζουν αυτό.
Ας μη γελιόμαστε, ξέρουμε πως το SM64 είναι ανώτερο από το Bubsy. Πώς όμως, και με τι κριτήρια, αφού υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο ποιότητας, θα πούμε π.χ πως το MGS είναι καλύτερο από το FFVII (ή το αντίθετο); Θα ήθελα, αξιωματικά, όπως λέμε πως το 2 είναι μεγαλύτερο από το 1, να μου το απαντήσεις.

Leave a comment: