Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Feature] Metal Gear Solid Games

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • [Feature] Metal Gear Solid Games


  Εμπνευστής και δημιουργός της σειράς Μetal Gear Solid είναι o Iάπωνας Hideo Kojima, o οποίος εργάζεται στην ιαπωνική Konami. H σειρά MGS ανήκει στην κατηγορία των stealth/action games. Το stealth στοιχείο υπερτερεί του action, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως το τελευταίο υστερεί σημαντικά έναντι του πρώτου. Το franchise διαθέτει ουκ ολίγες action καταβολές όπως μάχες εναντίον bosses ή εντυπωσιακό οπλισμό και διαθέσιμες κινήσεις του βασικού ήρωα, καθιστώντας τη δράση σημαντικό -αν και όχι βασικό- άξονα του gameplay. Ο πρώτος τίτλος (Metal Gear) κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1987 στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου για τους οικιακούς υπολογιστές MSX2. Ακολούθησε η ευρωπαϊκή έκδοση, επίσης για MSX2, δύο μήνες μετά. Ο τίτλος επίσης κυκλοφόρησε και για NES, MS-DOS/COMMODORE 64 και σχετικά πρόσφατα και για κινητά, ενώ το 2004 κυκλοφόρησε για Playstation 2, ως extra στο Metal Gear Solid 3: Subsistence.

  Ακολούθησε το Metal Gear 2 : Solid Snake, πάλι για MSX2, τον Ιούλιο του 1990 στην Ιαπωνία. To 2004 o τίτλος κυκλοφόρησε και στα κινητά (μόνο στην Ιαπωνία) καθώς και στο Playstation 2 (επίσης ως extra στο Metal Gear Solid 3: Subsistence). To επόμενο Metal Gear ήταν το Metal Gear 2: Snake?s Revenge, το οποίο αποτελεί sequel του Metal Gear 2: Solid Snake, και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1990 στην Β.Αμερική, για το ΝES. Στην Ευρώπη κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1992, επίσης για NES. Το Snake?s Revenge δεν δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση του Hideo Kojima και το σενάριο του δεν εντάσσεται στην επίσημη ιστορία της σειράς. Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα επεισόδια της σειράς ήταν περισσότερο ένας action τίτλος, με το stealth στοιχείο να περνά σε δεύτερη μοίρα.

  .................................................. ................................................

  Μέχρι και το Snake?s Revenge η σειρά βρίσκονταν στις δύο διαστάσεις με τα γραφικά να αποτελούνται από sprites. Μετά την κυκλοφορία του Playstation της Sony στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και την όλο και μεγαλύτερη βάση χρηστών που δημιουργούσε στην αγορά, ο Κojima συνειδητοποίησε πως μπορούσε να φέρει τη σειρά σε νέο επίπεδο,τόσο με την μεταπήδηση του Metal Gear στις τρεις διαστάσεις αλλά και της διάθεσης ενός νέου Metal Gear τίτλου στην πολυπληθή βάση χρηστών του Playstation. Πράγματι έτσι και έγινε. Το Metal Gear Solid ήταν το πρώτο τρισδιάστατο Metal Gear που κυκλοφόρησε και με την τεράστια επιτυχία που σημείωσε, ουσιαστικά καθόρισε οριστικά ένα νέο είδος videogame, τα stealth/action videogames. Πέρα από αυτό, το Metal Gear Solid, λόγω του έντονου κινηματογραφικού του στησίματος, ήταν ένα από τα videogames που αναφέρονταν στις συζητήσεις για το κατά πόσο ένα videogame μπορεί να είναι τέχνη ή έστω να την πλησιάσει σε μεγάλο βαθμό. Ο τίτλος κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1998 στην Ιαπωνία για το Playstation. Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησαν η αμερικανική και ευρωπαϊκή έκδοση. Επιπλέον λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Metal Gear Solid με πρόσθετα στοιχεία, επίσης για το playstation. To 2000 η Konami κυκλοφόρησε μια έκδοση του Metal Gear Solid εμπλουτισμένη με πρόσθετο υλικό για PC, και το 2004 κυκλοφόρησε μια επανέκδοση (remake) του Metal Gear Solid για τo Gamecube της Nintendο. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν δημιουργήθηκε από την Konami αλλά από την Silicon Knights.

  Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του Metal Gear Solid, η σειρά έγινε πασίγνωστη στους κύκλους των gamer όλου του κόσμου. Οι -πολυπληθείς πλέον- οπαδοί της σειράς περίμεναν ανυπόμονα το sequel. H Konami από τη μεριά της, αποφάσισε τελικά να κυκλοφορήσει το Metal Gear Solid 2: Sons Of Liberty για τη νέα κονσόλα της Sony, το Playstation 2. To hype είχε φθάσει πολύ ψηλά. H ομάδα του Kojima εκμεταλλευόμενη της μεγάλες δυνατότητες, για εκείνη την εποχή, του Playstation 2, βελτίωσε αφάνταστα τον οπτικό τομέα. Οι χαρακτήρες φαίνονταν πολύ φυσικοί και <<αληθινοί>> το ίδιο και τα περιβάλλοντα. Εν ολίγοις, το Sons of Liberty αναδείκνυε τις τεχνικές δυνατότητες του Playstation 2. Επίσης, όσον αφορά το gameplay , προστέθηκαν κάποιο νέοι μηχανισμοί με τους οποίους η εμπειρία του Metal Gear Solid έγινε ακόμη καλύτερη, ενώ ο ήχος και η μουσική έλαβαν χολιγουντιανές διαστάσεις. Ο τίτλος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2001 στη Β.Αμερική και αργότερα σε Ιαπωνία και Ευρώπη. Οι πωλήσεις του ήταν εφάμιλλες του Metal Gear Solid. Αργότερα η Konami κυκλοφόρησε για Playstation 2, Xbox της Microsoft και PC μια εμπλουτισμένη έκδοση του πρωτοτύπου, το Metal Gear Solid 2: Substance.

  .................................................. ............

  Μετά το Sons Of Liberty, η Konami αποφάσισε να κυκλοφορήσει στο Playstation 2 το Metal Gear Solid 3: Snake Eater. O τίτλος δεν είχε την ίδια διαφήμιση ούτε το ίδιο hype που είχε το Sons Of Liberty. H μεγάλη διαφορά του Snake Eater σε σχέση με τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς, είναι ότι εξελισσόταν και σε δασώδη,εξωτερικά περιβάλλοντα και σε συνδυασμό με το σύστημα του καμουφλάζ, εισήγαγε νέες δυνατότητες στο gameplay. Το μελανό σημείο του Snake Eater ήταν η στατική κάμερα, στοιχείο που δυσαρέστησε πολλούς οπαδούς της σειράς. Από την άλλη μεριά, όσον αφορά την σεναριακή πλοκή του τίτλου, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως το Snake Eater έχει την καλύτερη της σειράς. Το Snake Eater κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2004 στην Β.Αμερική και ακολούθησαν η Ιαπωνία και η Ευρώπη. Οι πωλήσεις του ήταν χαμηλότερες από αυτές του Metal Gear Solid αλλά και του Sons Of Liberty. Λίγους μήνες αργότερα η Konami κυκλοφόρησε την εμπλουτισμένη έκδοση, Metal Gear Solid 3: Subsistence μόνο για Playstation 2. Στο Subsistence η κάμερα ήταν ελεύθερη.

  Σε λίγες ημέρες (12 Ιουνίου) αναμένεται να κυκλοφορήσει το Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots για το Playstation 3 της Sony.. Αυτό που απομένει να δούμε, είναι το κατά πόσο το Guns Of The Patriots θα εξελίξει το gameplay της σειράς, αλλά και γενικότερα το gameplay των stealth/action τίτλων. Είδομεν λοιπόν?

  Πέρα από τα συγκεκριμένα Metal Gear, κυκλοφόρησαν Metal Gear τίτλοι και για φορητές κονσόλες, όπως το Metal Gear: Ghost Babel (2000) για το Game Boy color της Nintendo, τα Metal Gear Acid (2004) και Metal Gear Acid 2 (2005) για το Playstation Portable (PSP) της Sony καθώς και τα Metal Gear Solid: Portable Ops (2006) και Metal Gear Solid: Portable Ops Plus (2007) επίσης για το Playstation Portable. Τα Ghost Babel και Acid σεναριακά δεν συνδέονται με την επίσημη ιστορία της σειράς.
  Star Citizen videos Star Citizen gallery

 • #2

  The way to Groznyj Grad

  Η επιχείρηση snake eater ξεκινά με τον Snake να συναντά κατά την άφιξη του στα σοβιετικά εδάφη την Eva , μια πρώην Αμερικανίδα πράκτορα της NSA η οποία έχει επίσης αποστατήσει και που φαίνεται να είναι το μόνο άτομο στο πεδίο της μάχης που βρίσκεται στην ίδια πλευρά με αυτόν . Η ίδια τον πληροφορεί ότι οι βλέψεις τους είναι κοινές και πως ο ουσιαστικός στόχος της αποστολής του είναι να φτάσει στο Groznyj Grad , το οχυρό στο οποίο βρίσκονται ο Sokolov , η Boss και ο Volgin αλλά και ολοκληρώνεται η κατασκευή του Shagohod . Στην πορεία του προς το Groznyj Grad ο Snake έρχεται σε επαφή με τους Cobra οι οποίοι προσπαθούν να τον αποτρέψουν να πλησιάσει προς την Boss αλλά δίχως αποτέλεσμα αφού τελικά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ένας-ένας εξοντώνονται (έτσι ο κωδικός -snake eater- παίρνει τόσο ειρωνική όσο και ρεαλιστική υπόσταση) . Λίγο πριν φτάσει στο οχυρό (παρευρισκομενος στις εγκαταστασεις που περιβαλλουν το Groznyj Grad) γίνεται και η συνάντηση με τον Granin , έναν άλλο σοβιετικό επιστήμονα ο οποίος επίσης σχεδίασε ένα όχημα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών με δυνατότητα πυροδότησης και που τελικά περιθωριοποιήθηκε από την πατρίδα του καθώς η χρηματοδότηση χορηγήθηκε στον Sokolov . Όπως αναφέρει , το δικό του δημιούργημα θα είχε ΄΄πόδια΄΄ με δυνατότητα μετακίνησης σε οποιαδήποτε μορφολογία εδάφους . H λεγόμενη χορηγία ακούει στο όνομα Philosophers Legacy που -αν και δεν ξεκαθαρίζεται ακριβώς- φαίνεται να είναι μια πηγή μεγάλων χρηματικών αποθεμάτων . Αφού πληροφορεί τον Snake ότι έδωσε τα σχέδια του έργου του στην αμερικανική κυβέρνηση νιώθοντας προδομένος από την πατρίδα του , του δίνει τις τελικές πληροφορίες για το πώς θα φτάσει στο Groznyj Grad .

  <span style="color:#FFFFFF">............................ ............................


  O Snake φτάνει στο οχυρό καταφέρνοντας να βρει την τοποθεσία στην οποία κρατείται Sokolov . Μετά την συνάντηση των δυο αντρών ο δεύτερος του εξηγεί πως το Shagohod έχει σχεδόν ολοκληρωθεί . Στην μεταξύ τους ομιλία διαγράφεται ξεκάθαρα πως το σχέδιο του Volgin είναι η μαζική παραγωγή τέτοιων οχημάτων και η πώληση τους όχι μόνο στον Σοβιετικό στρατό αλλά και σε άλλες χώρες κάτι το οποίο θα του χαρίσει στρατιωτική παντοδυναμία? ωστόσο η πραγμάτωση όλων αυτών θα είναι ολέθρια για τον κόσμο καθώς μια μαζική παραγωγή τέτοιων οχημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό ολοκαύτωμα . H Philosophers Legacy ξανααναφέρεται ως το απαραίτητο μέσο για την εκπλήρωση των προαναφερθέντων . Ενώ η συζήτηση εξελίσσεται ο Volgin κάνει την εμφάνιση του και τελικά αιχμαλωτίζει και υποβάλει σε βασανιστήρια τον Snake , κατά την διάρκεια των οποίων χάνει το ενα του μάτι (η Boss , ο Ocelot αλλά και η Eva - μεταμφιεσμένη , τα κίνητρα της οποίας δεν είναι καθαρά αφού ναι μεν βρίσκεται μαζί με τον Volgin αλλά είναι εκείνη που αποτρέπει με έντεχνο τρόπο το θάνατο του Snake- είναι επίσης παρευρισκόμενοι) . Μετά από την μετακίνηση του σε κάποιο κελί , τελικά καταφέρνει να ξεφύγει. Ο κύριος στοχος πλέον είναι η καταστροφή του Shagohod προκειμένου να αποτραπεί το σχέδιο του Volgin . Κατά την επιστροφή του στο οχυρό ο Snake βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτοπος με τον σοβιετικό στρατηγό και μαθαίνει τελικά τι είναι η Philosophers Legacy . Οι δυνατότεροι άνθρωποι από τις Η.Π.Α. , την Κίνα και την Σοβιετική ένωση είχαν συνασπιστεί σε μια οργάνωση ( Philosophers ) η οποία ουσιαστικά είχε τον έλεγχο των κύριων γεγονότων του πλανήτη και λειτουργούσε παρασκηνιακά. Τεράστια χρηματικά ποσά συγκεντρώνονταν από τις τρεις αυτές υπερδυνάμεις προκειμένου να χρηματοδοτηθούν διάφορα προγράμματα και έρευνες που θα ενδυνάμωναν την ήδη πανίσχυρη θέση τους αλλά και που θα επηρέαζαν την ροή των παγκοσμίων πολέμων προς όφελος τους . Μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου οι τρεις αυτές υπερδυνάμεις -νικητές του πολέμου- αποφάσισαν να μοιραστούν τα οφέλη ( Legacy ) των πράξεων τους ωστόσο λόγω της απληστίας τελικά ξέσπασε πόλεμος μεταξύ τους . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διαίρεση των χρημάτων και την κατάθεση τους σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο όπου και κλειδώθηκαν μέσω κωδικών . Οι πληροφορίες που θα ξεκλείδωναν ωστόσο την Philosophers Legacy είχαν αποτυπωθεί σε ένα microfilm το οποίο τελικά βρέθηκε στην κατοχή του Volgin?με αυτά τα χρήματα κατάφερε να χτίσει το Grοznyj Grad αλλά και να προβεί στην χρηματοδότηση του Shagohod . Αφού τελειώσει την ιστορία , ο Volgin δίνει το film στην Boss η οποία επίσης παρευρίσκεται στην μεταξύ τους συζήτηση .  Μετά από μια μάχη ανάμεσα στον Volgin και στον Snake τελικά ο Snake καταφέρνει να καταστρέψει το Shagohod και να σκοτώσει τον Volgin . Η μυστηριώδης Eva η οποία φαίνεται να είναι κατάσκοπος των Σοβιετικών ( ο άνθρωπος που Ρωσία έβαλε να σταματήσει την δημιουργία του Shagohod ) βοηθά τον Snake και τελικά οι δυο τους προσπαθούν να διαφύγουν από την περιοχή κατευθυνόμενοι σε μια κοντινή παραλία όπου η Εva γνωρίζει ότι τους περιμένει ένα αεροπλάνο. Καθώς φτάνουν βλέπουν την Boss να τους περιμένει . Ο Snake απομακρίνει την Eva από την περιοχή και μένει μονός με την Boss. Μια εκπληκτική μάχη ακολουθεί και τελικά ο Snake σκοτώνει την Boss μετά από παρότρυνση της ίδιας , επιβιβάζεται στο αεροπλάνο με την Eva όπου και διαφεύγουν προς την Αλάσκα . Πριν το θάνατο της , η Boss δίνει το microfilm στον Snake.

  Αφού οι δυο τους περάσουν μια νύκτα μαζί , η Eva εξαφανίζεται αφήνοντας μια κασέτα στον Snake. Το επόμενο πρωί εκείνος ακούει την κασέτα που τελικά αποκαλύπτει πως η Eva ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό της Κίνας και αποστολή της ήταν να βρει και να επιστρέψει στην Κίνα την Legacy (γι?αυτό και του κλέβει το film ) . Του αναφέρει επίσης πως η Boss δεν είχε αποστατήσει στην πραγματικότητα αλλά αντίθετα η αποστολή της ήταν να προσποιηθεί πως πήγε με το μέρος των σοβιετικών έτσι ώστε να φτάσει πιο κοντά στον Volgin και να του αποσπάσει την Legacy προκειμένου αυτή να επιστραφεί στις Η.Π.Α.. Η θυσία της στο τέλος ήταν αναγκαία γιατί αν πέθαινε ως ΄΄προδότης΄΄ στα χέρια του Snake θα αποδεικνυόταν η αθωότητα των Η.Π.Α. ως προς την πυρηνική εκτόξευση που είχε γίνει από τον Volgin στην αρχή του τίτλου ( γι?αυτό και εσκεμμένα ουσιαστικά χάνει την μάχη ) . Κατά την επιστροφή του Snake στην Αμερική του χορηγείται ο τίτλος του Βig Βoss (ο ανώτερος των τίτλων) , ωστόσο αυτός σοκαρισμένος και αηδιασμένος από αυτά που συνέβησαν ΄΄ απομακρύνεται ΄΄.

  Στο τέλος μέσω μιας τηλεφωνικής συνομιλίας όπου ο ένας εκ των ομιλητών είναι ο Ocelot γίνεται γνωστό πως η έκδοση της Legacy που έκλεψε η Eva από τον Snake ήταν ψεύτικη . Όπως αναφέρει , ο ίδιος έχει το αυθεντικό film και αποκαλύπτει πως δουλεύει για την CIA . Αυτό που γίνεται τελικά αντιληπτό είναι πως οι Philosophers δεν είναι άλλοι από τους Patriots (?&#33;) και πως ο Naked Snake δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Big Boss ? πατέρα του Solid Snake και ιδρυτή της μετέπειτα Outer Heaven .

  Το Metal gear solid 3 φέρει σαν κεντρικό μήνυμα την μαριονετοποίηση και χειραγώγηση που υφίστανται οι στρατιώτες εν καιρώ πολέμου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν τα ΄΄ανωτέρω΄΄ συμφέροντα . Ο Kojima (απομακρυνόμενος από τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του δεύτερου τίτλου) με το τρίτο μέρος προσέφερε ίσως μια από τις πιο ρεαλιστικές απεικονίσεις της ζωής και των παιχνιδιών που υφίστανται οι στρατιώτες κάνοντας σαφές πως χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμα εργαλεία , όπως επίσης και ένα από τα ποιο φορτισμένα-συναισθηματικά φινάλε που δύσκολα κανείς μπορεί να ξεχάσει.


  -------------------------------------
  Στηριζόμενο στην ίδια ιδεολογική πλατφόρμα που είχαν και οι προηγούμενοι τίτλοι το τρίτο μέρος έφερε πολλές αλλαγές στους επιμέρους μηχανισμούς δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης στην σειρά . Το παιχνίδι εξελισσόταν κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε εξωτερικά περιβάλλοντα γι?αυτό και δόθηκε η δυνατότητα στον παίκτη να χρησιμοποιεί την σαφώς πολυπλοκότερη δομή του χώρου προς όφελος του . Η πιο σημαντική προσθήκη που αφορούσε στην συγκεκριμένη μεταβολή έφερε το όνομα ΄΄camo system΄΄ , ενός συστήματος που παρείχε την δυνατότητα αναδιαμόρφωσης της εμφάνισης του χαρακτήρα ( με αλλαγή των ρούχων του και βάψιμο του προσώπου του ) ανάλογα με τον περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε να μειώνει την οπτική επαφή των αντιπάλων του ως προς αυτόν ( η οποία εμφανιζόταν με την μορφή ποσοστών στην οθόνη).

  Επίσης προστέθηκε μια επιπλέον μπάρα -stamina- πέρα από το αρχικό life bar η οποία αντιπροσώπευε την φυσική κατάσταση του Snake και που ο παίκτης προκειμένου να την κρατήσει σε υψηλά επίπεδα έτσι ώστε να παίρνει το 100% των δυνατοτήτων του χαρακτήρα , έπρεπε να σκοτώνει και να τρώει τα ζώα που κατά καιρούς έβρισκε . Το όλο αυτό σύστημα συμπληρωνόταν με το μενού νοσηλείας όπου ανάλογα με τους τραυματισμούς που είχε υποστεί ο παίκτης κατά την διάρκεια μιας μάχης , είχε την δυνατότητα να θεραπευτεί με φάρμακα και επιδέσμους που μπορούσε να βρει στις διάφορες εγκαταστάσεις . Επιπλέον ΄΄μικρότερες΄΄ προσθήκες ήταν ένα νέο σύστημα μάχης σώμα με σώμα -C.Q.C.-( σύστημα γρήγορης εξόντωσης ή ακινητοποίησης του αντιπάλου ) και η αντικατάσταση του Radar με κάποιες άλλες συσκευές ( sonar ) που χρησιμοποιούσαν μπαταρίες , κάτι που προσέφερε περισσότερο ρεαλισμό στον τίτλο καθώς μείωσε στο ελάχιστο την ΄΄τυφλή΄΄ κίνηση που υπήρχε στα προηγούμενα επεισόδια. Παρ?όλα αυτά κάποιες μόνιμες ασθένειες της σειράς διατηρηθήκαν και εδώ με κυρίους εκπροσώπους την top ? down προοπτική της κάμερας ( η οποία αυτή τη φορά ελεγχόταν αλλά σε πολύ μικρό βαθμό ) και το χαμηλό A.I. των αντιπάλων (το οποίο είχε αρχίσει πλέον να μοιάζει με scripted ακολουθία ενεργειών ) . Τέλος , κάτι το οποίο ήταν αρκετά θετικό αν και δεν αφορά καθαρά στους μηχανισμούς ήταν το γεγονός της αύξησης του χρόνου του in-game κομματιού , κάνοντας το τρίτο μέρος αρκετά πιο χορταστικό από τα προηγούμενα της σειράς.
  Star Citizen videos Star Citizen gallery

  Comment


  • #3
   .............................................

   Ο τρίτος τίτλος κυκλοφόρησε σε μια εποχή που μπορεί να χαρακτηριστεί εποχή των μεγάλων οπτικών αλλαγών . Τα half life 2 , doom 3 και far cry είχαν ήδη κυκλοφορήσει και ήταν τίτλοι που έκαναν σαφές πως οι παρούσες κονσόλες είχαν αρχίσει να γερνάνε ( και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι , την δεδομένη περίοδο δεν μπορούσε κανείς να περιμένει από παιχνίδι του ps2 να προβάλει το στοιχείο του οπτικού εντυπωσιασμού ) . Παρ?όλα αυτά το snake eater παρουσίασε πολύ καλά γραφικά ( ίσως από τα καλύτερα του συστήματος εκείνη την εποχή ) αφού κατάφερε να δώσει εξωτερικούς χώρους με τρομερή λεπτομέρεια για τα δεδομένα του ps2 αλλά και γενικότερα ( παρότι η απόδοση εξωτερικών χώρων αποτελεί ΄΄ πόνο ΄΄ μερικές φορές ακόμα και σήμερα ) . Αυτό είχε σαν μικρή παραφωνία βεβαία το χωρισμό του περιβάλλοντος σε ΄΄δωμάτια΄΄ οπού κατά την πορεία από το ένα στο άλλο υπήρχε μεσολάβηση ενός loading screen . Ηχητικά ο τίτλος στηρίχθηκε για άλλη μια φορά στις συνθέσεις του Harry Gregson Williams και του Nirihiko Hibino , που κρατώντας την παράδωση έδωσαν εκπληκτικές δημιουργίες με την μεταφορά του κλασσικού theme σε 60?s μορφή αλλά και νέων κομματιών και ηχητικών χαλιών που συνόδευαν τον τίτλο .

   Metal Gear Solid 3: Subsistence


   ? Ιαπωνία 22/12/2005
   ? Β.Αμερική 14/03/2006
   ? Ευρώπη 06/10/2006


   Το subsistence του τρίτου μέρους (η κλασσική πλέον έκδοση με το επιπλέον υλικό) ήταν ένα πολύ πιο ουσιώδες πακέτο από τα προηγούμενα . Ο μεγάλος πόνος της top-down απεικόνισης είχε πλέον μετουσιωθεί σε free κάμερα ελεγχόμενη από τον παίκτη δίνοντας μια πραγματική ανάσα στην σειρά , η οποία και επηρέασε θετικά όλους τους επιμέρους τομείς του τίτλου καθώς και του κυριου παραγοντα ?gameplay - . Επίσης προστέθηκε και online δυνατότητα στον τίτλο που παρείχε πέντε modes παιχνιδιών (deathmatch και παραλλαγές του capture the flag ) με δυνατότητα συμμετοχής έως και οκτώ παικτών χωρισμένων σε ομάδες . Τα δυο αυτά χαρακτηριστικά εξέλιξαν σε πολύ ουσιαστικό βαθμό τον τίτλο κάνοντας τον πολύ πιο πλήρη από την πρώτη του έκδοση (κάτι το οποίο δεν είχε γίνει με τα προηγούμενα subsistence ) . Χαρακτηριστικό είναι πως έλαβε πολύ θετικότερες κριτικές από τον πρωτότυπο αδελφό του . Το πακέτο περιείχε και τα αρχικά metal gear του msx.

   San Hieronymo Peninsula - Colombia 1970

   Το 1964 και πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα του τρίτου τίτλου , ο Big Boss (a.k.a. Naked Snake) ήταν ένα από τα κύρια πρόσωπα ? μέλη της ομάδας Fox Unit που αποτελούσε ουσιαστικά μια οργάνωση κάτω από τη στέγη της οποίας βρίσκονταν ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες . H Fox Unit συνεργαζόταν με την CIA παρέχοντας υπηρεσίες μέσω του προσωπικού της είτε σε δύσκολες υποθέσεις είτε σε σοβαρά εθνικά θέματα που αφορούσαν την Αμερικανική κυβέρνηση . Προϊόν αυτής της συνεργασίας ήταν η αποστολή του Big Boss στα σοβιετικά εδάφη .

   Βρισκόμαστε στο έτος 1970 , έξι χρόνια μετά τα γεγονότα του Groznyj Grad και της επιχείρησης Snake Eater . Η Fox Unit (μέλος της οποίας όπως αναφέρθηκε ήταν παλιότερα και ο Big Boss ο οποίος ωστόσο αποσύρθηκε μετά τον θάνατο της Boss) σπάει τη συνεργασία της με την CIA και επαναστατεί απέναντι σε κάθε είδος κυβερνητικής ή στρατιωτικής εξουσίας . Χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ο λόγος των συγκεκριμένων κινήσεων , μέλη της Fox απαγάγουν τον Big Boss και τον μεταφέρουν σε κάποιο κελί μιας άγνωστης στρατιωτικής βάσης . Μη γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει, ο Big Boss δέχεται στο κελί του την επίσκεψη ενός εκ των ατόμων που τον απήγαγαν?το όνομα αυτού Cunningham . Ο Cunningham του συστήνεται ως μέλος της Fox, ειδικευμένο σε θέματα να ανάκρισης και αιτιολογεί την απαγωγής του: λόγω της συμμετοχής του Big Boss στα γεγονότα του Groznyj Grad πιθανολογείται ότι γνωρίζει που βρίσκεται η Philosophers Legacy την οποία και επιζητούν τα μέλη της Fox. Μέσω της συζήτησης, αποκαλύπτεται πως τελικά μόνο η μισή Legacy βρέθηκε υπό την κατοχή της Αμερικής ( μέσω της CIA ) και δεν είναι γνωστό που βρίσκεται το άλλο μισό . Μη μπορώντας να βγάλει κάτι από την ανάκριση , ο Cunningham εγκαταλείπει το κελί αφήνοντας τον Big Boss χτυπημένο . Στο διπλανό κελί ένας φυλακισμένος στρατιώτης που άκουγε την συζήτηση (σοκαρισμένος αφού καταλαβαίνει πως απέναντι του έχει ένα <<ζωντανό θρύλο>> ) πιάνει την κουβέντα στον Big Boss, γνωστοποιώντας του πως τα πρόσφατα γεγονότα και οι εν λόγω κινήσεις προκάλεσαν μια αναταραχή στην αμερικανική κυβέρνηση και γι?αυτό αποφασίστηκε να σταλεί μια ομάδα με το όνομα Green Beret ( μέσα στην οποία βρισκόταν και ο ίδιος ) για να εξετάσει που έχει πλέον εγκατασταθεί η Fox Unit αλλά και το τι ακριβώς συμβαίνει . Οι στρατιώτες κατάφεραν και εντόπισαν την τοποθεσία, μια εγκαταλειμμένη σοβιετική βάση στο San Hieronymo Peninsula της Κολομβίας . Ωστόσο οι δυνάμεις τους εξουδετερωθήκαν από τα μέλη της Fox και ο μόνος ίσως επιζών είναι ο ίδιος . Καθώς τελειώνει η συζήτηση, οι δυο τους καταφέρνουν να δραπετεύσουν από τις φυλακές της βάσης και τελικά ο στρατιώτης συστήνεται στον Big Boss?το όνομα του είναι Roy Campbell.   Καθώς διαφεύγουν, αποφασίζουν να κατευθυνθούν προς το κέντρο επικοινωνίας της βάσης, έτσι ώστε μέσω των τηλεπικοινωνιών να έρθουν σε επαφή με τα μέλη της ομάδας snake eater ( τα άτομα που βοηθούσαν τον Big Boss στην προηγούμενη αποστολή μέσω codec ) και να καταλάβουν επιτελούς τι συμβαίνει . Ο Big Boss καταφέρνει να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους και μαθαίνει πως ένα ηγετικό στέλεχος της σημερινής Fox με το όνομα Gene κατάφερε να στρατολογήσει ένα μεγάλο μέρος των σοβιετικών δυνάμεων ( χωρίς να αναφέρεται το πώς ) προκειμένου να φυλάνε τις εγκαταστάσεις αλλά και να κλέψει ένα ισχυρό - υπό κατασκευή - όπλο που βρισκόταν υπό την κατοχή της αμερικανικής κυβέρνησης . Στόχος του φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός έθνους στρατιωτών το οποίο θα είναι ανεξαρτητοποιημένο από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων . Μη μπορώντας να καταλάβει τον λόγο όλων αυτών, ο Big Boss πριν εγκαταλείψει τον πύργο ελέγχου μαθαίνει πως όλες οι ευθύνες έχουν πέσει πάνω του και πως για τον έξω κόσμο εκείνος είναι ο υποκινητής αυτών των ενεργειών ( εξαιτίας της παλιάς του σχέσης με την Fox ) . Λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν βρεθεί, αποφασίζουν με τον Campbell να προσπαθήσουν να πάρουν με το μέρος τους ένα τμήμα της στρατιωτικής δύναμης του Gene προκειμένου οι εν λόγω στρατιώτες να τους βοηθήσουν ( με δυνάμεις στο πεδίο της μάχης αλλά και παρέχοντας πληροφορίες ως κατάσκοποι ) στην ανατροπή των σχεδίων της Fox . Ξεκινώντας την στρατολόγηση των νέων δυνάμεων πληροφορείται για την ύπαρξη ενός γενετικά τροποποιημένου στρατιώτη με απίστευτες ικανότητες με το κωδικό όνομα Null. Καθώς φτάνει στην τοποθεσία που αυτός βρίσκεται ( ένα εργαστήριο πειραμάτων ) έρχεται σε επαφή με μια γιατρό της Fox με το όνομα Elisa. Παρότι μέλος της Fox, η Elisa τον βοηθά για κάποιον λόγο που δεν ξεκαθαρίζεται, δίνοντας του συντεταγμένες για το που βρίσκεται το όπλο που κλάπηκε από την αμερικανική κυβέρνηση. Του αναφέρει επίσης πως κι εκείνη έχει υποστεί κάποιες μεταλλάξεις με αποτέλεσμα να έχει τηλεπαθητικές ικανότητες . Καθώς τελειώνει η μεταξύ τους συζήτηση, του δίνει πληροφορίες για τα υπόλοιπα μέλη της Fox λέγοντας του πως εκτός του Gene και του Canningham υπάρχει και η δίδυμη αδελφή της Ursula, η οποία ωστόσο είναι πιστή στον Gene και πολύ δυνατότερη ( τηλεπαθητικά ) από την ίδια . Παρακαλώντας τον να μείνει μακριά από τον Null (για την ασφάλειά του), απομακρύνεται.

   .................................................. ............................

   Ο Big Boss, χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες που πήρε από την Elisa και με την βοήθεια των στρατιωτών που πλέον είναι με το μέρος του, φτάνει στην αναγεγραμμένη τοποθεσία. Εκεί μαθαίνει πως το υπό κατασκευή όπλο που έκλεψε ο Gene, είναι ένα είδος οχήματος με δυνατότητα μεταφοράς και πυροδότησης πυρηνικών κεφαλών και πως έχει στην βάση του <<πόδια>> για να μετακινείται σε οποιοδήποτε μορφολογία εδάφους. Το όπλο αυτό φέρει την κωδική ονομασία Metal Gear. Τελικά η Αμερική είχε αξιοποιήσει την ιδέα του Granin (του σοβιετικού που είχε αναπτύξει τα σχέδια κατασκευής του Metal Gear ) και αυτός που την υλοποίησε δεν ήταν άλλος από τον Sokolov ο οποίος είχε καταφέρει να επιζήσει από τις καταστροφές στο Groznyj Grad και τελικά παρείχε τις υπηρεσίες του στις Η.Π.Α . Προκειμένου να σταματήσουν την επέλαση του Big Boss, τα μέλη της Fox ελευθερώνουν τον Null . Στην μεταξύ τους μάχη δεν υπάρχει νικητής ? ο Big Boss αντιλαμβάνεται ότι έχει ξανασυναντήσει τον Null στα πεδία των μαχών μερικά χρόνια πριν όταν αυτός ήταν παιδί (ωστόσο είναι αρκετά αλλαγμένος μιας και τα γενετικά πειράματα τον αλλάξανε αρκετά κυρίως εσωτερικά), το όνομα του ήταν Frank Jaeger. Παρότι <<τέλειος στρατιώτης>> , ο Null δεν μπορεί να εξοντώσει τον Big Boss ( κάτι το αδιανόητο καθώς οποιοσδήποτε αντίπαλος του κατέληγε νεκρός ) . Το αποτέλεσμα αυτής της μάχης του δημιουργεί σύγχυση και αποφασίζει να εγκαταλείψει το πλευρό του Gene . Ο Big Boss, τραυματισμένος λόγω της μάχης, παγιδεύεται από τις δυνάμεις της Fox και τελικά αιχμαλωτίζεται .Ο Gene μαζι με τον Canningham τον επισκέπτονται και τελικά ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας αποκαλύπτεται.

   Εξαιτίας του κουμμουνιστικού καθεστώτος αλλά και της απώλειας της Legacy , η Ρωσία δεν μπορούσε πλέον οικονομικά να στηρίξει την ανάπτυξη των στρατιωτικών της δυνάμεων . Η κατάσταση αυτή αν συνεχιζόταν θα σήμαινε το τέλος της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου και την αποδυνάμωση όλων των οργανώσεων που σχετίζονταν με στρατιωτικές παροχές . Μεταξύ αυτών βρισκόταν και η CIA η οποία εμπλέκονταν άμεσα στην ανάπτυξη του στρατού των H.Π.Α . Έτσι, παρότι το Metal Gear βρισκόταν υπό την κατοχή της Αμερικής , σκηνοθετήθηκε η επανάσταση της Fox έναντι της CIA καθώς και η κλοπή του Metal Gear προκειμένου αυτό να μεταφερθεί έντεχνα προς την Ρωσία έτσι ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ των δυο δυνάμεων και να συνεχιστεί ο Ψυχρός Πόλεμος . Εν ολίγοις, η Αμερική θα χάριζε στην Ρωσία (η οποία αδυνατούσε πλέον να αναπτυχθεί στρατιωτικά ) το Metal Gear (δίνοντας της έτσι δύναμη) έτσι ώστε να δικαιολογήσει την δικιά της στρατιωτική ανάπτυξη και τις μελλοντικές επεκτατικές τις βλέψεις . Το όνειρο του Gene για την δημιουργία ενός έθνους στρατιωτών, θα ήταν ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση αφού με την περάτωση όλων των παραπάνω το στρατιωτικό δυναμικό όλων των εθνών θα γινόταν όλο και ισχυρότερο εξαιτίας του φόβου για ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο . Με το πέρας των αποκαλύψεων, τα δυο μέλη της Fox εγκαταλείπουν τον Big Boss, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν μπορεί να πιστέψει πως όλα αυτά που συνέβησαν δεν ήταν τίποτα άλλο από μια καλά σκηνοθετημένη παράσταση.   Στην απέναντι όχθη, ο Campbell οργανώνει μια ομάδα στρατιωτών για να προχωρήσουν στην διάσωση του Big Boss . Τελικά οι στρατιώτες με τη βοήθεια της Elisa καταφέρνουν να τον αποφυλακίσουν και τον απομακρύνουν από το μέρος που τον κρατούσε ο Gene . Η Elisa εξηγεί στον Big Boss ότι ο λόγος που τον βοηθά είναι πως εξαιτίας των τηλεπαθητικών της ικανοτήτων μπορεί να δει το μέλλον . Στο μέλλον του βλέπει ότι θα καταστρέψει το Metal Gear και θα αποτρέψει τον πυρηνικό όλεθρο . Από την άλλη η αδελφή της Ursula ,έχει συμμαχήσει με τον Gene γιατί βλέπει ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον γι?αυτόν , καθώς διαγράφεται πως οι πράξεις του Big Boss θα φέρουν καταστροφή στον κόσμο . Ο λόγος που η Elisa θέλει ο Big Boss να αποτρέψει οποιαδήποτε πυρηνική καταστροφή είναι επειδή κι εκείνη είναι προϊόν τέτοιων γεγονότων, κάτι που αιτιολογεί τις δυνάμεις της . Εξαιτίας των μεταλλάξεων που έχει υποστεί δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει δικά της παιδιά .

   Αφού τελειώσει η συζήτηση, μεταφέρει τον Big Boss στο μέρος όπου φυλάγεται το Metal Gear . Οι δυο τους προχωρούν με σκοπό την καταστροφή του οχήματος, ωστόσο ο Gene εμφανίζεται για άλλη μια φορά για να τους εμποδίσει . Εκείνη τη στιγμή η Elisa επιβιβάζεται στο Metal Gear και αρχίζει να επιτίθεται στον Big Boss . Ο Gene του αποκαλύπτει πως η Elisa και η Ursula είναι δυο διαφορετικές προσωπικότητες στο ίδιο σώμα . Στην μάχη που ακολουθεί ο Big Boss καταφέρνει να καταστρέψει το Metal Gear (με την κωδική ονομασία RAXA) ωστόσο όπως του αναφέρει ο Gene το όχημα που κατάστρεψε δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα test prototype και πως το αληθινό μοντέλο έχεις ήδη ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο προς πυροδότηση . Μετά την αποκάλυψη, o Gene εξαφανίζεται χωρίς ο Big Boss να προλάβει να τον ακολουθήσει . Παρόλα αυτά οι κατάσκοποι της ομάδας του, καταφέρνουν να ανακαλύψουν που βρίσκεται το αληθινό Metal Gear και η τελική κατεύθυνση έχει γίνει επιτέλους γνωστή.

   <span style="color:#FFFFFF">............................ .....................................


   Καθώς ο Big Boss κατευθύνεται προς τον Gene, ο Cunningham κάνει την εμφάνιση του για να τον σταματήσει . Η δεύτερη μεγάλη αποκάλυψη έρχεται με την μεταξύ τους συζήτηση καθώς ο Cunningham του αναφέρει πως δουλεύει για το Πεντάγωνο και πως ουσιαστικά δεν βρίσκεται κάτω από τις εντολές του Gene . Ανάμεσα στο Πεντάγωνο και την CIA υπήρχαν διαμάχες για το πώς έπρεπε να χειριστούν του θέμα του Metal Gear μιας και οι πρώτοι δεν ήθελαν να το χαρίσουν στους Ρώσους ? ετσι αφού η CIA κινήθηκε πρώτη αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν με τη σειρά τους την απαγωγή του Big Boss μιας και πίστευαν ότι ήταν ο μόνος ικανός να σταματήσει τον Gene . Παρόλα αυτά ο πραγματικός τους στόχος δεν ήταν απλά να τον σταματήσει , αλλά να τον αναγκάσει να πυροδοτήσει μέσω του Metal Gear τις πυρηνικές κεφαλές στην Ρωσία . Του αναφέρει πως η αποστολή του έχει τελειώσει και πως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο . Ο Big Boss λέει στον Cunningham πως δεν θα αφήσει τον Gene να κάνει κάτι τέτοιο . Μια μάχη μεταξύ τους ακολουθεί και ο Cunningham σκοτώνεται.Εν συνεχεία, ο Big Boss φτάνει στο control room του Metal Gear και συναντά τον Gene.
   Star Citizen videos Star Citizen gallery

   Comment


   • #4
    Ο Gene λίγο πριν πυροδοτήσει τις κεφαλές, του αναφέρει πως γνώριζε για την συνωμοσία που είχε κάνει ο Cunningham και του αποκαλύπτει τον πραγματικό του στόχο . Δεν τον ενδιαφέρει ούτε η CIA ούτε το Πεντάγωνο , για την ακρίβεια δεν στοχεύει να ρίξει τα πυρηνικά στην Ρωσία αλλά στις Η.Π.Α . Αυτό που ήθελε από την αρχή ήταν να δημιουργήσει ένα έθνος στρατιωτών ( με το όνομα Army?s Heaven ) του οποίου θα είχε τον πλήρη έλεγχο και αναπτύσσοντας το θα είχε παγκόσμια κυριαρχία, αφού το έθνος του θα μάζευε στρατιώτες από κάθε μερία του πλανήτη με αποτέλεσμα να αποτέλει και την μεγαλύτερη ένοπλη δύναμη που δημιουργήθηκε ποτέ. Για να το πετύχει αυτο έπρεπε να εξαφανίσει την κυριαρχία των Philosophers γι?αυτό και διάλεξε να πυροδοτήσει τα πυρηνικά στην Αμερική . O Big Boss σοκαρισμένος, του λέει πως στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από έναν νέο δικτάτορα και πως το έθνος που θέλει να δημιουργήσει είναι ακριβώς το μέρος στο οποίο κανένας στρατιώτης δε θα ήθελε να βρίσκεται . Εκείνη την στιγμή κάνει την απρόσμενη εμφάνιση της η Elisa - Ursula με σκοπό να σκοτώσει τον Gene . Αυτή τη φορά οι δυο αδερφές είναι ένα και το αυτό και καταφέρνουν να αποτρέψουν την πυροδότηση καταστρέφοντας το control room . Ο Gene ωστόσο αναφέρει πως υπάρχει και άλλος τρόπος για να εκτοξεύσει τα πυρηνικά? ενεργοποιεί την εκτόξευση με ένα χρονοδιακόπτη θέτοντας μια αντιστροφή μέτρηση και έπειτα σκοτώνει την Elisa . Εκείνη λίγο πριν πεθάνει αποκαλύπτει στον Big Boss πως το μέλλον που είχαν δει αυτή και η αδερφή της ηταν ουσιαστικά το ίδιο , με το ένα να αποτελεί συνεχεία του αλλού ? ο Big Boss θα κατάστρεφε το Metal Gear και θα έφτιαχνε ένα νέο για να το αντικαταστήσει?ο γιος του θα έφερνε την καταστροφή στον κόσμο αλλά? ο γιος του θα έφερνε και την σωτηρία (Liquid ? Solid) . Μη καταλαβαίνοντας πλήρως το μέλλον του, τελικά o Big Boss σκοτώνει τον Gene και καταστρέφει το Metal Gear . Λίγο πριν πεθάνει, ο Gene του δίνει ένα είδος δισκέτας η οποία περιέχει τα στοιχειά αλλά και την τοποθεσία των χρηματικών αποθεμάτων για την δημιουργία του Army?s Heaven λέγοντας του ότι κάποια στιγμή μπορεί να του χρειαστεί . Το τέλος του παιχνιδιού, βρίσκει τον Ocelot να έχει αποκτήσει όλη την Legacy και σε μια τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον άγνωστο να λέει πως το σχέδιο του πλέον μπορεί να μπει σε λειτουργία . Έχοντας όλη την Legacy μπορεί να εξαφανίσει τους Philosophers και να δημιουργήσει ένα νέο είδος κυριαρχίας με το όνομα Patriots. Η συζήτηση κλείνει με τον Ocelot να αναφέρει πως θα δημιουργήσει ένα στρατό γενετικών στρατιωτών που θα έχουν τα κύτταρα του Null και θα προσπαθήσει να πείσει τον Big Boss να προσχωρήσει στους Patriots.

    Ως άμεσο sequel του snake eater το portable ops φέρει και επεκτείνει το ίδιο ακριβώς μήνυμα.


    --------------------------------------
    Η μετάβαση στη φορητότητα έφερε αρκετές αλλαγές στη δομή του gameplay, και τελικά χώρισε τον τίτλο σε δυο βασικούς τομείς . Ο πρώτος τομέας βασιζόταν στο παραδοσιακό gameplay της σειράς . Λόγω των περιορισμών της χωρητικότητας που επέβαλε το umd, το παιχνίδι χωρίστηκε σε υποαποσταλές που λάμβαναν μέρος σε <<τμηματικές περιοχές >> . Οι μεγάλες δασικές εκτάσεις αφαιρέθηκαν και μαζί με αυτές έφυγαν και τα camo?eat?heal systems. Ωστόσο, για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ελλείψεις ο τίτλος εισήγαγε το recruit system. Το συγκεκριμένο σύστημα, έδινε τη δυνατότητα στον παίκτη να αποκτά ως συμμάχους, τους αντιπάλους τους οποίους είχε ακινητοποιήσει, μεταφέροντας τους σε ένα φορτηγό που βρισκόταν στην αρχή του κάθε επιπέδου και στη συνεχεία να τους χρησιμοποιεί προς όφελος του . Επίσης προστέθηκε ένα νέο Radar το οποίο ανίχνευε ηχητικές ενδείξεις κάνοντας τον τίτλο περισσότερο stealth από κάθε άλλη φορά . Το συγκεκριμένο κομμάτι έκλεινε με τη χρήση της free κάμερας που είχε θεσπιστεί από το subsistance του προηγούμενου τίτλου (η χρήση της κάμερας γινόταν μέσω του d-pad και ήταν ιδιαιτέρα ικανοποιητική παρ?όλη την ιδιότροπη δομή του psp). Να συμπληρωθεί ωστόσο πως ένα από τα κύρια προβλήματα της σειράς που ακούει στο όνομα (εχθρικό) A.I. έδωσε για άλλη μια φορά το βροντερό παρόν μέσω της ελλιπούς παρουσίας του. Ο δεύτερος τομέας βασιζόταν στην άλλη όψη του recruit system και έδινε μια γεύση management στον τίτλο. Οι στρατιώτες τους οποίους ο παίκτης έπαιρνε με το μέρος του, μπορούσαν να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες ομάδες ανάλογα με τις ικανότητες και τα στατιστικά τους . Ο τίτλος παρείχε το sneaking unit για την δημιουργία μιας in game ομάδας , το spy unit οπού τοποθετούνταν στρατιώτες που παρείχαν πληροφορίες για την δομή και τα αντικείμενα του κάθε επιπέδου , το med unit οπού τοποθετούνταν στρατιώτες ικανοί να παράγουν αντικείμενα νοσηλείας και τέλος το tech unit οπού τοποθετούνταν επιστήμονες με ικανότητες δημιουργίας νέων αντικειμένων . Η νέα αυτή προσθήκη έδινε μεγάλη ποικιλία στο gameplay καθώς και την δυνατότητα στον παίκτη να πειραματιστεί με διάφορους τρόπους, επεκτείνοντας αρκετά τη ζωή του τίτλου . Το όλο σύστημα συμπληρωνόταν με στρατολογήσεις που μπορούσε να κάνει κάποιος online χρησιμοποιώντας απλά τη αντίστοιχη εντολή .Τέλος το παιχνίδι παρείχε και online mode με επιλογές ανάμεσα σε deathmatch και capture the flag (συνεχίζοντας την ιδέα του Metal Gear Online, η οποία είχε καθιερωθεί από το subsistance του snake eater ) συμπληρώνοντας έτσι το ήδη πλήρες πακέτο .

    Οπτικά ο τίτλος χρησιμοποίησε την μηχανή γραφικών του Snake Eater ( αν και κάπως υποβαθμισμένη ) . Παρ?ότι καθαρά τεχνικά τα γραφικά ως σύνολο δεν αποτελούσαν κάτι το ιδιαίτερο την εποχή που κυκλοφόρησε ο τίτλος , το γεγονός ότι βλέπαμε ένα τέτοιο οπτικό αποτέλεσμα σε ένα φορητό σύστημα μπορεί να χαρακτηριστεί απλά εντυπωσιακό. Συν τοις άλλοις, η οθόνη του psp αναδείκνυε σε τέτοιο σημείο την μηχανή γραφικών που κανένα screen shot και κανένα video δεν μπορούσε να αποδώσει το οπτικό αποτέλεσμα το οποίο θα λάμβανε κάποιος που θα έπαιζε τον τίτλο στο psp του. Στα θετικά πρέπει σημειωθούν και τα εκπληκτικά cut scenes που αποδίδονταν με την μορφή digital comic ύπο την σχεδίαση του Ashley Wood . Στον ήχο ο Nirihiko Hibino (χωρίς τη συνοδεία του H.G. Williams αυτήν την φορά) έδωσε για άλλη μια φορά τα φώτα του στη σειρά, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό soundtrack το οποίο συνόδευε και πλαισίωνε το παιχνίδι .

    Metal Gear Solid : Portable Ops Plus


    ? Ιαπωνία 20/09/2007
    ? Β. Αμερική 13/10/2007
    ? Ευρώπη 28/03/2008

    Το portable ops plus αποτελεί το Expansion Pack του πρωτοτύπου παιχνιδιού και περιέχει ό,τι και το αρχικό portable ops, μαζί με κάποιες επιπλέον επιλογές , έχοντας αφαιρέσει ωστόσο το βασικό story mode (παρέχοντας σκέτες αποστολές) ένεκα της χωρητικότητας του umd. Το πακέτο επικεντρώνεται στο online τμήμα του τίτλου, με την προσθήκη νέων χαρτών και εξελιγμένων modes για τις διαδικτυακές αναμετρήσεις ( με παραλλαγές αλλά και βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον υλικό ). Επίσης έχουν προστεθεί και νέοι χαρακτήρες τόσο στο campaign όσο και στο online mode συμπεριλαμβανομένων των Roy Campbell ( Metal Gear Solid Portable Ops ) , Raiden ( Metal Gear Solid 2 Sons of Liberty ) και Old Snake ( Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots ). Τέλος, το πακέτο περιέχει μερικές επιπλέον υποαποστολές, επεκτείνοντας έτσι την εμπειρία και την διάρκεια του campaign.
    Star Citizen videos Star Citizen gallery

    Comment


    • #5
     Outer Heaven 1995

     To 1995, στην Νότια Αφρική 200 χιλιόμετρα βόρεια του Garzburg ιδρύθηκε μια στρατιωτική οργάνωση γνωστή ως Outer Heaven. Η ομάδα αυτή είχε ως βάση της το ομώνυμο φρούριο. Οι δυτικοί θεώρησαν πως πίσω από την ίδρυση της βρίσκονταν ένα άτομο με σημαντικό κύρος στο στρατιωτικό γίγνεσθαι. Επίσης σύμφωνα με κάποιες πολύ γενικές πληροφορίες που είχαν αποσπάσει, στο φρούριο Outer Heaven κατασκευάζονταν ένα ??τρομερό?? όπλο με το οποίο η Outer Heaven θα μπορούσε να επιβληθεί παγκοσμίως. Από τη μεριά της η κυβέρνηση των Η.Π.Α. έδωσε εντολή στην ομάδα ειδικών δυνάμεων Fox Hound να αναλάβει δράση. Η Fox Hound ιδρύθηκε το 1971 λίγους μήνες μετά τα γεγονότα στην χερσόνησο San Hieronymo στην Κολομβία της Λατινικής Αμερικής. Ιδρυτής της ήταν ο Big Boss, o ήρωας των γεγονότων στο Grozny Grad της Σοβιετικής ένωσης το 1964, και στο San Hieronymo. Η Fox Hound είχε συγκεντρώσει μια ελίτ στρατιωτών ? μυστικών πρακτόρων και αναλάμβανε μυστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό μακριά από τα βλέμματα των πολιτών και του ειδικού τύπου. O Big Boss αποφάσισε να στείλει στο φρούριο Outer Heaven τον πράκτορα της Fox Hound, Frank Gaeger, γνωστό και ως Gray Fox. O χαρακτηρισμός ?Fox? δηλαδή αλεπού, δίδονταν μόνο στο ικανότερο και αρτιότερα εκπαιδευμένο σε θέματα ειδικών δυνάμεων και γενικότερα πολεμικής τέχνης μέλος της Fox Hound.

     .................................................. ................

     Η αποστολή που ο Gray Fox ανέλαβε να φέρει εις πέρας ονομάστηκε Operation Intruder N313. O Gray Fox κατάφερε να εισχωρήσει στο φρούριο και να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες για το μυστικό όπλο που ανέπτυσσε η Outer Heaven και μάλιστα στην τελευταία του τηλεπικοινωνία με την Fox Hound μέσω ασυρμάτου πρόφερε την ονομασία ?Metal Gear?. Αμέσως μετά διακόπηκε απότομα η επικοινωνία της Fox Hound με τον Gray Fox. Η Fox Hound και ο διοικητής της Big Boss μη γνωρίζοντας τι τύχη θα είχε πια ο Gray Fox και τι αντιμετώπιση θα είχε από την Outer Heaven, ανέθεσε μια εκ νέου αποστολή σε ένα νέο και σχετικά άπειρο από πολεμικές επιχηρίσεις μέλος της, με την κωδική ονομασία Solid Snake. Μάλιστα ο Solid Snake επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Big Boss για αυτή την νέα αποστολή. Ο Snake αφού διείσδυσε μυστικά στο φρούριο κατάφερε να πετύχει να έρθει σε επαφή με ορισμένα μέλη μιας ομάδας αντίστασης κατά της Outer Heaven. Aυτά τα μέλη ήταν οι Schneider, Diane και Jennifer. Mε την βοήθεια των παραπάνω ατόμων της αντιστασιακής ομάδας ο Snake κατάφερε να απελευθερώσει τον Gray Fox. O Gray Fox απεκάλυψε στον Snake σημαντικότατες πληροφορίες για το μυστικό όπλο της Outer Heaven. Το όνομα του ήταν Metal Gear.

     O Gray Fox εξήγησε στον Snake πως το Metal Gear ήταν μια κινητή πολεμική μηχανή, που μπορούσε να κινηθεί σε κάθε είδος εδάφους και είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, σε διηπειρωτική κλίμακα και από οποιαδήποτε περιοχή, δηλαδή είχε εξαιρετική ευκινησία. Βέβαια από τη μεριά του ο Snake και αφού έσωσε τον Gray Fox δεν είχε άλλο στόχο πια, παρά να καταστρέψει το Metal Gear και να διαλύσει τα σχέδια της Outer Heaven και τους ηγέτη της για παγκόσμια κυριαρχία βασιζόμενη στην τρομοκρατία και στην καταστρεπτική ισχύ αυτού του φοβερού όπλου. Ο Snake για το σκοπό αυτό προσπάθησε να βρει πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες για μία δολιοφθορά κατά του Metal Gear. Tελικά έμαθε πως υπεύθυνος επιστήμονας για το πρόγραμμα Metal Gear ήταν ένας ονόματι Dr. Pettrovich ο οποίος μάλιστα προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Outer Heaven παρά τη θελησή του. Μάλιστα η Outer Heaven για να τον εξαναγκάσει να εργασθεί για λογαριασμό της είχε απαγάγει την κόρη του Elen και απειλούσε να την σκοτώσει σε περίπτωση που αυτομολούσε στη Δύση. Ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν που προφανώς μισούσε την Outer Heaven και ήταν αντίθετος με τα όσα σχεδίαζε ήταν ο πλέον κατάλληλος για να βοηθήσει τον Snake.     O Snake για το σκοπό αυτό απάλλαξε τον Pettrovich από την ομηρία του, απελευθερώνοντας και αυτόν αλλά και την κόρη του. Έτσι όντας και η κόρη του ασφαλής πια ο Pettrovich μπορούσε άφοβα να αποκαλύψει πολύτιμες πληροφορίες στον Snake για την καταστροφή του Metal Gear, κάτι το οποίο εν τέλει και έκανε. Έχοντας και την βοήθεια του Schneider, o Snake κατευθήνθικε στον χώρο όπου φυλάσσονταν το Metal Gear. Εκεί και μετά από επική μάχη με μισθοφόρους της Outer Heaven, o Schneider σκοτώθηκε όμως αυτό δεν ήταν ικανό εμπόδιο να σταματήσει τον Snake και τον σκοπό της αποστολής του. Τελικά ο Snake και αφού ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που βρήκε στο δρόμο του, από κάμερες και συστήματα ασφαλείας έως πάνοπλους μισθοφόρους της Outer Heaven έφθασε στο χώρο όπου φυλάσσονταν το πρωτότυπο Metal Gear. To Metal Gear βρισκόταν αρκετές δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος, στις υπόγειες εγκαταστάσεις του φρουρίου της Outer Heaven ώστε να μην είναι ευπρόσβλητο από διατρητικά πυραυλικά βλήματα. Ο Snake έχοντας πάρει από πριν πολύτιμες πληροφορίες από τον Pettrovich σχετικά με τον τρόπο εξουδετέρωσης του Metal Gear, πέτυχε να το αχρηστεύσει. Όμως ούτε ο Snake ούτε κανείς άλλος θα περίμενε τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την καταστροφή του Metal Gear.

     O Big Boss αποκαλύφθηκε. Είπε στον Snake πως αυτός είναι υπεύθυνος για όλη αυτή τη κατάσταση. Έχοντας ως άλλοθι τον διοικητικό του ρόλο στην Fox Hound, την ελίτ των ειδικών δυνάμεων παγκοσμίως, κινήθηκε μυστικά για να ικανοποιήσει προσωπικές του φιλοδοξίες. Ίδρυσε την Outer Heaven, συγκεντρώνοντας μισθοφόρους, κυρίως από το πρώην ανατολικό μπλοκ και έχοντας ως άσσο στο μανίκι του το Metal Gear, κινήθηκε με σκοπό την παγκόσμια κυριαρχία και την εδραίωση μια νέας πραγματικότητας, όπου οι στρατιώτες δεν θα ήταν πια υπό τις διαταγές πολιτικών. Μάλιστα έστειλε στο φρούριο Outer Heaven τον καλύτερο πράκτορα της Fox Hound, Gray Fox, για να έχει ένα ακόμη άλλοθι. Ο Snake έμεινε έκπληκτος από τις αποκαλύψεις του Big Boss και αποφάσισε να τον πολεμήσει μέχρις εσχάτων, ακόμη και αν ήταν τυπικά πια διοικητής του, με διαταγή του οποίου διείσδυσε στο φρούριο Outer Heaven. Ακολούθησε μάχη στην οποία ηττήθηκε ο Big Boss, από τον Snake, ματαιώθηκαν τα σχέδια του και καταστράφηκε και το ίδιο το φρούριο Outer Heaven. O Snake διέφυγε έχοντας εκπληρώσει την αποστολή του, μένοντας πιστός στο καθήκον.     ----------------------------------------------

     Το Metal Gear αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο stealth /action game στην ιστορία και σίγουρα κάτι πρωτοποριακό για μια εποχή που κατακλύζονταν ως επί το πλείστον από action games. Σκοπός του gamer ήταν να προχωράει στην αποστολή του χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους γύρω φρουρούς. Σε περίπτωση βέβαια που ο Snake γινόταν αντιληπτός από κάποιον φρουρό, τότε το game εισέρχονταν στο alert mode. Υπήρχαν δύο περιπτώσεις alert mode. Όταν ένας φρουρός έβλεπε τον Snake τότε πάνω από το κεφάλι του εμφανίζονταν ένα θαυμαστικό (&#33;). Σε αυτήν την περίπτωση μόνο ο φρουρός ? φρουροί που βρίσκονταν μέσα στην οθόνη (on screen) κυνηγούσαν και έβαλαν κατά του Snake. Διαφορετικά εάν πάνω από το κεφάλι κάποιου φρουρού εμφανίζονταν δύο θαυμαστικά (&#33;&#33;) (αυτό συνέβαινε όταν ο Snake γινόταν αντιληπτός από κάμερες παρατήρησης, διάφορους αισθητήρες κτλ) τότε όχι μόνο οι φρουροί επί της οθόνης αλλά και φρουροί εκτός οθόνης (off screen) κατεδίωκαν τον Snake. Aν και στα αρχικά στάδια της αποστολής του ο Snake δεν είχε όπλα, στη συνέχεια αποκτούσε διάφορα πυροβόλα όπλα, όπως πιστόλια, αυτόματα όπλα, εκρηκτικά καθώς και μπαζούκας. Τα όπλα του μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει ο Snake και για να γκρεμίσει λεπτούς τοίχους (με εκρηκτικά) ή να αχρηστέψει ηλεκτροφόρους διαδρόμους. Τα πυρομαχικά των όπλων δεν ήταν πολλά. Ο gamer απελευθερώνοντας κάποιους όμηρους μπορούσε αυτομάτως να αναβαθμίσει τον Snake (μεγαλύτερο level που ωστόσο έπεφτε εάν σκοτώνονταν κάποιος όμηρος), κάνοντας τον να έχει μεγαλύτερη μέγιστη μπάρα ενέργειας καθώς και μεγαλύτερο διαθέσιμο για πυρομαχικά χώρο. Οι φρουροί δεν εξουδετερώνονταν μόνο με χρήση όπλων αλλά και με γροθιές και λακτίσματα έχαναν για κάποιο χρονικό διάστημα τις αισθήσεις τους. Το φρούριο Outer Haven αποτελούνταν από τρία κτήρια με δεκάδες ορόφους το καθένα. Συχνά ο Snake χρησιμοποιούσε ειδικές κάρτες - κλειδιά προκειμένου να μεταβεί από μια περιοχή σε μία άλλη. Φυσικά ο Snake αντιμετώπιζε και boss (boss fights) με τελικό boss τον Big Boss. Ο Snake με τον Big Boss και με τα άτομα που τον βοηθούσαν επικοινωνούσε μέσω ενός πομπού.

     <span style="color:#FFFFFF">............................ ........................


     Φυσικά εν έτη 1987 δεν υπήρχαν πολύγωνα, ούτε φυσικά τρισδιάστατα γραφικά. Το game ήταν δομημένο με την κλασική τεχνοτροπία της εποχής, δηλαδή τα sprites. H κάμερα ήταν σταθερή και έδειχνε τα τεκτενόμενα από ένα ορισμένο ύψος προσδίδοντας μια ψευτοτρισδιάστατη αίσθηση. Ο ήχος από την άλλη ήταν αρκετά καλός για την εποχή και ταίριαζε στην ατμόσφαιρα του τίτλου.
     Star Citizen videos Star Citizen gallery

     Comment


     • #6
      Shadow Moses 2005

      Το έτος είναι 2005. Η τοποθεσία, τα νησιά Shadow Moses, κάπου στο αρχιπέλαγος fox στην Αλάσκα. Μια ομάδα τρομοκρατών, αποτελούμενη από γενετικά τροποποιημένους στρατιώτες-μισθοφόρους και πρώην μέλη της Fox Hound κατέλαβε τις μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του νησιού. Οι τρομοκράτες βρίσκονταν υπό την ηγεσία του Liquid Snake, αρχηγού της Fox Hound από το 2000, ενώ τα μέλη της Fox Ηound που ακολούθησαν τον Liquid ήταν ο Revolver Ocelot , πρώην μέλος της ρωσικής Spetsnaz κατά τον ψυχρό πόλεμο και ύστερα της Fox Hound, ο Psycho Mantis με ιδιαίτερες ψυχικές-νοητικές ικανότητες, η Sniper Wolf, άριστη σκοπεύτρια, ο Vulcan Raven, με τεράστια μυική δύναμη, καθώς και ο Decoy Octapus, με τις ιδιαιτέρες του ικανότητες στην μεταμφίεση. Αίτημα τους ήταν να τους δοθούν τα ?απομεινάρια? του Big Boss, του καλύτερου και ικανότερου στρατιώτη του 20ου αιώνα καθώς και 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. έδωσαν προθεσμία 24 ωρών στο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις τους, διαφορετικά θα πραγματοποιούσαν πυρηνικό χτύπημα σε αμερικάνικο έδαφος. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α., μέσω του πρώην στελέχους των Green Berets και πρώην αρχηγού της Foxhound, Roy Campbell απευθύνεται στον Solid Snake. O Snake μετά τα γεγονότα της Zanzibar στην Αφρική το 1999 είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση (και την Fox Hound) και εγκαταστάθηκε για ένα διάστημα στην Αλάσκα προκειμένου να βρει την χαμένη του ηρεμία λόγω των προηγουμένων αποστολών του. Εκεί τον βρήκε ο Campbell. Αφού τον συνάντησε, του ανέφερε τι συνέβη στα Shadow Moses, ποιοι είναι οι τρομοκράτες και τι στόχο έχουν. Ο Campbell διαβεβαίωσε τον Snake πως θα του δίνει οδηγίες μέσω του codec. Επίσης σύμβουλος του Snake σε θέματα υγείας θα ήταν η γιατρός Naomi Hunter (υπηρετούσε στην Foxhound στο ιατρικό προσωπικό) ενώ για τυχόν προβλήματα που θα αντιμετώπιζε με το radar θα τον βοηθούσε η Mei Ling. Αργότερα ,κατά τη διάρκεια της αποστολής και χωρίς ο Snake να έχει πληροφορηθεί για κάτι τέτοιο, επικοινωνούσε μαζί του μέσω codec ένας παλιός του φίλος, ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, ο Master Miller.

      <span style="color:#FFFFFF">............................ .................................................. .


      Ο Snake διείσδυσε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις των Shadow Moses υποβρυχίως με την βοήθεια ενός μικρού ατομικού υποβρυχίου, τύπου SDV (swimmer deliver vehicle). Τα τελευταία μέτρα, πριν φθάσει στην αποβάθρα των εγκαταστάσεων, τα διένυσε κολυμπώντας καθώς ακόμη και το SDV μπορούσε να εντοπισθεί από τις ηχοβολιστικές συσκευές (sonar) που διέθεταν οι τρομοκράτες. O Snake κατάφερε να εντοπίσει αρχικά τον DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) chief Donald Anderson. Η Νaomi είχε πει στον Snake πως ο Αnderson διέθετε έναν πομπό, έτσι θα μπορούσε εύκολα να τον εντοπίσει καθώς θα απεικονίζονταν στο radar του ως μια κόκκινη κουκίδα εάν ο Snake βρίσκονταν στην περιοχή όπου κρατούνταν ο Anderson. Δίπλα στο κελί του Andreson βρίσκονταν και το κελί της Meryl Silverburgh ανιψιάς του Roy Campbell που είχε βρεθεί εκεί ως αντικαταστάτης κάποιου άλλου ατόμου πριν οι τρομοκράτες θέσουν υπό τον έλεγχο τους τις εγκαταστάσεις. Μάλιστα ο Campbell είχε πει στον Snake πως ανέλαβε τον συντονισμό της αποστολής στα Shadow Moses λόγω και της αιχμάλωτης από τους τρομοκράτες ανιψιάς του. Στην συζήτηση που είχαν ο Snake με τον Αnderson, ο τελευταίος απεκάλυψε στον Snake πως το μεγάλο όπλο των τρομοκρατών είναι το Metal Gear REX. Ο Anderson είπε πως τα πυρηνικά του REX μπορούσαν να ενεργοποιηθούν με δύο κωδικούς. Τον ένα κωδικό τον ήξερε αυτός και τον άλλο ο πρόεδρος της Arms Tech, Κenneth Baker. Ωστόσο διευκρίνισε στον Snake πως οι τρομοκράτες είχαν υποκλέψει τον δικό του κωδικό με την βοήθεια των υπερφυσικών ικανοτήτων του Phsycho Mantis. Παρόλα αυτά του είπε πως ακόμη και αν οι τρομοκράτες είχαν και τους δύο κωδικούς δεν θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το REX σε περίπτωση που ο Snake θα εισήγαγε πρώτος τρεις κάρτες με ειδικούς κωδικούς, καθορισμένους από την Arms Tech. Mε αυτές τις τρεις κάρτες κλειδώνεται το REX και τα πυρηνικά του. O Anderson είπε στον Snake πως ο Baker είχε μια τέτοια κάρτα.

      Ο DARPA chief πέθανε τελικά από καρδιακή προσβολή, τουλάχιστον αυτό νόμιζαν οι Naomi και Snake. Αμέσως μετά, ο Snake συνάντησε για πρώτη φορά και την Meryl, ωστόσο πολύ σύντομα χωρίστηκαν οι δρόμοι τους. Ο Snake από τη μεριά του κατευθύνθηκε στις υπόγειες περιοχές των εγκαταστάσεων όπου και συνάντησε τον πρόεδρο της Arm tech, Kenneth Baker ο οποίος ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά προς έκπληξη του Snake.. Εκεί ο Ocelot τον περίμενε. Ακολούθησε μάχη μεταξύ Snake και Ocelot, η οποία διεκόπηκε από την ξαφνική εμφάνιση ενός μυστηριώδους ninja. Μάλιστα o ninja απέκοψε το δεξί χέρι του Ocelot με το katana του. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε, το ίδιο και ο Ocelot. Aφού η κατάσταση σχετικά ηρέμησε ο Baker είπε στον Snake πως υπέκυψε και αυτός, αποκαλύπτοντας στους τρομοκράτες και τον δεύτερο κωδικό για την ενεργοποίηση του REX (τον πρώτο τον έμαθαν από τον Anderson μέσω του Mantis). Μάλιστα ο ίδιος δεν είχε πάνω του κάποια από τις κάρτες για τις οποίες του μίλησε ο Anderson (στον Snake), λέγοντας πως την έδωσε στην Meryl. Σε περίπτωση μάλιστα που η παραπάνω μέθοδος (με τις τρεις κάρτες για το ??κλείδωμα? του REX και των πυρηνικών όπλων των εγκαταστάσεων) δεν θα ήταν αποτελεσματική, ο Baker συμβούλεψε τον Snake να συναντήσει τον Hal Emmerich ή Otacon υπεύθυνο επιστήμονα του Metal Gear REX project. Στο τέλος του έδωσε και έναν oπτικό δίσκο με δεδομένα για το νέο Metal Gear και κατόπιν αυτού πέθανε ξαφνικά και αυτός από καρδιακή προσβολή.
      Star Citizen videos Star Citizen gallery

      Comment


      • #7
       Στην συνέχεια ακολούθησε και μια άλλη μονομαχία του Snake, αυτή τη φορά με τον Vulcan Raven ο οποίος μάλιστα βρίσκονταν μέσα σε ένα τανκ&#33; Ο Snake βγήκε νικητής και από αυτήν την δοκιμασία, εντυπωσιάζοντας τον Raven. Στη συνέχεια ο Snake συνάντησε για δεύτερη φορά τον μυστηριώδη ninja, τον Gray Fox όπως τελικά ονομάζονταν. Ο Fox είπε πως ήταν ο παλιός φίλος του Snake, ονόματι Frank Gaeger, που ήταν με το μέρος των τρομοκρατών το 1999 στα γεγονότα στην Zanzibar όπου και σκοτώθηκε από τον Snake στην μάχη. O Gaeger διατηρούνταν στην ζωή με τη βοήθεια της μηχανικής στολής/ εξωσκελετού που είχε πάνω του. O νέος Gaeger – ninja στην παρούσα κατάσταση δεν ήταν με το μέρος κανενός, ούτε η πλευρά του Snake, ούτε οι τρομοκράτες γνώριζαν περί της ύπαρξης του εκεί. Ακολούθησε μάχη στην οποία ο Snake νίκησε. Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και ο Otacon. Ο Οtacon δεν είχε ιδέα πως το REX προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί ως ένα όπλο που θα έφερνε τον όλεθρο με τα πυρηνικά όπλα που κουβαλούσε. Αφού ο Otacon έμαθε την πραγματική αλήθεια από τον Snake για το REX αποφάσισε να τον βοηθήσει στην αποστολή του. Ο Snake στη συνέχεια ξαναβρήκε την Meryl.

       Μετά από μια σύντομη συνομιλία περί ηρωισμού και πολέμου, η Meryl έδωσε στον Snake τη μια μόνο από τις τρεις κάρτες για τις οποίες μίλησε ο Anderson&#33; Kαι οι δύο μαζί συνάντησαν λίγο αργότερα τον Psycho Mantis. O Mantis ελέγχει την σκέψη και το μυαλό της Meryl και την στρέφει κατά του Snake. Όμως δεν κατάφερε να σταματήσει τον Snake και έχασε την μάχη εναντίον του αλλά και τη ζωή του. Μετά την ήτα του Mantis οι Snake και Meryl προχωρούν μαζί αλλά η Sniper Wolf τους έστησε ενέδρα και τραυμάτισε σοβαρά την Meryl. O Snake που εκείνη την στιγμή ήταν κρυμμένος πίσω από έναν τοίχο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να βοηθήσει την Meryl, καθώς εάν την πλησίαζε, σίγουρα η Wolf θα τον σκότωνε και θα αποτύγχανε παντελώς η αποστολή του. Ο Snake έβλεπε με πόνο ψυχής την Meryl να υποφέρει… Η συγκεκριμένη σκηνή είναι από τις πιο συγκινητικές του παιχνιδιού.       Ο Snake δίχως σκοπευτικό όπλο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την Wolf. Tελικά βρήκε ένα σχετικό όπλο, το psg1 και κατάφερε να νικήσει την Wolf σε μονομαχία ακροβολιστών, χωρίς όμως να καταφέρει να την σκοτώσει, καθώς όταν πήγε στην θέση της για να δει εάν αυτή είναι νεκρή, πιάστηκε αιχμάλωτος από την ίδια με τη βοήθεια και κάποιων μισθοφόρων. H Wolf μετέφερε τον Snake σε ένα δωμάτιο βασανιστηρίων όπου τον περίμενε ο Ocelot. O Οcelot πληροφόρησε τον Snake πως η Meryl είχε πιαστεί αιχμάλωτη και του έδωσε δύο επιλογές: αν του έλεγε από ποιους στάλθηκε και ποιος ήταν ο σκοπός του δεν θα τον βασάνιζε αλλά θα σκότωνε την Meryl, διαφορετικά εάν ο Snake δεν μιλούσε τότε θα έπρεπε να υποστεί βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ μέχρι να μιλήσει. Mάλισε πήρε από τον Snake τον οπτικό δίσκο που του έδωσε ο Baker. Ο Snake φυσικά δεν μίλησε. Αφού υπέστη για κάποια ώρα βασανιστήρια εγκλείστηκε σε ένα δωμάτιο. Εκεί υπήρχε και το πτώμα του DAPRA chief, το οποίο όμως κατά παράξενο τρόπο έδειχνε να βρίσκεται νεκρό κάποιες μέρες και όχι ώρες. Από αυτό το δωμάτιο κατάφερε να αποδράσει με την βοήθεια του Otacon όταν απουσίασε για λίγα λεπτά ο φρουρός που τον επέβλεπε. Κατόπιν αυτού, ο Snake βάδισε προς τον πύργο επικοινωνιών των εγκαταστάσεων όπου εκεί αντιμετώπισε και νίκησε τον Liquid ο οποίος ήλεγχε ένα ρωσικό ελικόπτερο hind-d&#33; Πριν τη μάχη ο Liquid αποκάλεσε τον Snake αδερφό χωρίς ο ίδιος ο Snake να ξέρει τον λόγο. Επίσης ο Liquid ανάφερε έμμεσα και τον Big Boss.

       Στη συνέχεια ο Snake κατευθηνθικε προς την υπόγεια εγκατάσταση φύλαξης του REX. Πριν μπει εκεί μέσα, πολέμησε δεύτερη φορά την Wolf, σκοτωνοντάς την. Λίγο πριν πεθάνει η Wolf είχε φθάσει και ο Otacon (ερωτεύτηκε την εχθρό Wolf&#33;) στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Έπειτα από αυτό ο Miller επικοινώνησε με τον Snake και πριν πει οτιδήποτε ρώτησε τον Snake εάν η συζητηση τους δεν παρακολουθείτε και ο Snake απάντησε καταφατικά. Στη συνέχεια ο Miller είπε πως λόγο της θητείας του στο FBI απέκτησε πρόσβαση σε στοιχεία σχετικά με την Naomi. Αυτά μάλιστα τα στοιχεία δεν συγκλίνανε με τα στοιχεία που έδωσε η Naomi για τον εαυτό της πριν την έναρξη της αποστολής του Snake. Mάλιστα ο Miller συνέδεσε τους αιφνίδιους θανάτους του DARPA chief και του Baker καθώς και τον αινιγματικό ninja με την Naomi. Ο Miller υποστήριξε πως ίσως η Naomi να ήταν κατάσκοπος&#33;

       Μετά από αυτήν την συνομιλία ο Snake συνάντησε για δεύτερη φορά τον Raven και στην μάχη που ακολούθησε σε μια περιοχή των υπογείων εγκαταστάσεων με αρκετό κρύο τον σκότωσε. Λίγο πριν πεθάνει ο Raven απεκάλυψε στον Snake πως αυτός που συνάντησε ως DAPRA chief δεν ήταν ο πραγματικός chief, αλλά ο Decoy Octapus μεταμφιεσμένος σε αυτόν&#33; Μετά από την νίκη του Snake κατά του Raven o Miller επικοινώνησε ξανά με τον Snake για το θέμα σχετικά με την Naomi. Αιφνιδίως στη συζήτηση παρενέβει ξαφνικά και ο Campbell. O Miller είπε και στον Campbell πως είχε στοιχεία που αποδείκνυαν πως η Naοmi ήταν κατάσκοπος και πρότεινε την άμεση σύλληψη της. Αλλά ο Campbell απάντησε πως δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της αποστολής του Snake δίχως τη βοήθεια της Naomi. Τελικά η Naomi επικοινώνησε μυστικά με τον Snake και του είπε πως, ενώ αρχικά σχεδίαζε να προκαλέσει το θάνατο του με τον ιό Fox Die επειδή αυτός σκότωσε ετεροθαλή αδερφού της Gray Fox (Frank Gaeger), τη μοναδικής της οικογένειας, τελικά μαθαίνοντας την αλήθεια για το παρελθόν του Snake αποφάσισε να μην προκαλέσει τον θάνατο του (Snake), επαναπρογραμματίζοντας τον ιό. Το παράξενο πάντως είναι πως η Naomi είπε στον Snake πως δεν ήταν δικιά της η απόφαση το να αποκτήσει και ο Snake τον Fox die αλλά ήταν μέρος της αποστολής&#33; Ξαφνικά διακόπηκε η μυστική συζήτηση του Snake με την Naomi μέσω του codec, προφανώς γιατί η τελευταία έγινε αντιληπτή από τους φρουρούς της.       O Snake κατάφερε να φθάσει τελικά στο χώρο όπου βρίσκονταν το REX έχοντας την κάρτα που του έδωσε η Meryl. Ο Otacon ήρθε σε επικοινωνία με τον Snake (μέσω codec) και του είπε πως στην πραγματικότητα είχε και τις τρεις κάρτες (pal key) που χρειάζονταν για το κλείδωμα του REX και των πυρηνικών όπλων που είχαν στη διαθεσή τους οι τρομοκράτες. Του εξήγησε πως το κεντρικό σύστημα ελέγχου του REX, είχε τρεις ειδικά σχεδιασμένες υποδοχές που αναγνώριζαν τρεις διαφορετικές μορφές της ίδιας κάρτας (pal key). Πρόκειτε για την κανονική μορφή της κάρτας, και τις μορφές που αποκτά μετά από θέρμανση και ψύξη. Ο Snake ακολούθησε τις οδηγίες του Otacon και τοποθέτησε την κάρτα, κάθε φορά με διαφορετική μορφή στις ειδικά σχεδιασμένες υποδοχές. Εν αγνοία του όμως όπως φάνηκε αμέσως μετά ενεργοποίησε το REX, και κατόπιν αυτού ο ‘Master’ του απεκάλυψε ποιος πραγματικά ήταν, δηλαδή ο Liquid Snake. Ακολούθησε μια (δεύτερη) μάχη μεταξύ του Snake και του Liquid που ήλεγχε το REX. Λίγο πριν το ξεκίνημα της μονομαχίας μεταξύ των δύο Snake είχε φθάσει στο σημείο εκείνο ο Gray Fox, ο οποίος βοήθησε τον Snake καταστρέφοντας το radar του REX. Τελικά όμως ο Fox σκοτώθηκε από τον Liquid. O Snake κατάφερε να νικήσει τον Liquid καταστρέφοντας το REX. Ο Liquid κατάφερε να επιζήσει, βγαίνοντας έξω από το κατεστραμμένο REX. Στη συνέχεια απεκάλυψε στον Snake πως είναι μεταξύ τους δίδυμοι και κλώνοι του Big Boss. Η διαδικασία κλωνοποίησης τους από το γενετικό υλικό του Big Boss ονομάστηκε ?Les Enfants Terribles? που σημαίνει <<τα τρομερά παιδιά>>. Μάλιστα από τη συγκεκριμένη κλωνοποίηση, ο Liquid ήταν ένα <<παραπροιόν>>, καθώς τα καλύτερα γονίδια του Big Boss μεταβιβάστηκαν στον Snake. Εξαιτίας αυτού ο Liquid αποζητούσε πάντα να πάρει εκδίκηση από τον Snake, και τώρα πια είχε αυτήν την ευκαιρία. Η τρίτη και τελική μάχη μεταξύ του Snake και του Liquid δόθηκε πάνω στο cockpit του REX. Εν τω μεταξύ η Meryl βρισκόταν ξαπλωμένη εκεί κοντά χωρίς ο Snake να γνωρίζει εάν είναι ζωντανή ή όχι. Ο Snake κατάφερε και νίκησε τον Liquid ο οποίος μάλιστα σκοτώθηκε πέφτοντας από μεγάλο ύψος από το REX, τουλάχιστον αυτό νόμιζε ο Snake. Στη συνέχεια ο Snake κατευθύνθηκε προς την Meryl και αφού διαπίστωσε πως ήταν ζωντανή, έφυγαν αμέσως από τον χώρο όπου βρίσκονταν, καθώς αυτός κατέρρεε λόγω του βομβαρδισμού του από αμερικάνικα αεροπλάνα τα οποία είχαν πάρει σχετική εντολή από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. . Ενώ γίνονταν όλα αυτά, ο Otacon μόνος του κατάφερε να αποδράσει από τις καταρρέουσες εγκαταστάσεις και να σωθεί.

       Οι Snake και Meryl επέβαιναν σε ένα στρατιωτικό τζιπ, η Meryl οδηγούσε και ο Snake βρισκόταν πίσω στο πολυβόλο. Καθώς κατευθύνονταν προς την έξοδο των εγκαταστάσεων, ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι εκ νέου με τον Liquid ο οποίος τελικά δεν είχε σκοτωθεί&#33; Αφού ακολούθησε μια ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Snake και Liquid και τα δύο τζιπ ανατράπηκαν λίγο έξω από την έξοδο του όλου συγκροτήματος. Ο Snake και η Meryl είχαν παγιδευτεί κάτω από το δικό τους ανεστραμμένο τζιπ. Ξαφνικά είδαν να έρχεται προς αυτούς ο Liquid κρατώντας ένα famas, όμως κατά παράξενο τρόπο πέθανε ξαφνικά. Aργότερα ο Snake θα μάθει από την Naomi πως ο Liquid πέθανε από τον ιό Fox Die. Στη συνέχεια ο Snake και η Meryl απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις με τη βοήθεια ενός snowmobile.

       .................................................. ................

       Λίγο πριν τους τίτλους τέλους, ακούγεται ένα τηλεφώνημα στο οποίο ο Ocelot μιλάει με ένα άλλο άτομο. Tου λέει πως όλη η Foxhound έχει εξοντωθεί πλην του ιδίου και του πρώην μέλους της, δηλαδή του Solid Snake. Λέει μάλιστα πως ο Snake φέρει και αυτός τον Fox die ο οποίος αν και ανενεργός προς το παρόν, θα αρχίσει με τον καιρό να επιρρεάζει και τον ίδιο τον Snake. Στο τέλος του τηλεφωνήματος λέει goodbye "Mr. President"&#33;

       To ΜGS ως προς το μήνυμα του, αποτελεί ένα έντονα αντιπολεμικό τίτλο, ο οποίος περνάει μηνύματα κατά του πολέμου και πιο συγκεκριμένα κατά των πυρηνικών όπλων. Ο ίδιος ο Kojima είχε ακούσει από τους παππούδες του και τους γονείς του για την φρίκη που μπορούν να φέρουν τα πυρηνικά όπλα, κάτι το οποίο έγινε στην Ιαπωνία με την ρίψη των δύο πυρηνικών βομβών στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Αυτό το θλιβερό ιστορικό γεγονός επηρέασε βαθιά των Ιάπωνα δημιουργό και δημιούργησε μέσα του έντονα αντιπολεμικά αισθήματα τα οποία τα μεταδίδει και μέσα από το πρώτο MGS του Playstation αλλά και γενικά μέσα από όλη τη σειρά Metal Gear.
       Star Citizen videos Star Citizen gallery

       Comment


       • #8
        To Metal Gear Solid καθιέρωσε οριστικά τα stealth/action games. Oι stealth μηχανισμοί που χρησιμοποιούσε ήταν πρωτόγνωροι για την εποχή του. Στο Metal Gear Solid σκοπός ήταν να επιτύχεις τον στόχο σου όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα γινόταν. Στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης υπήρχε ένα radar που απεικόνιζε πανοραμικά τον χώρο όπου βρίσκονταν ο Snake, τη θέση του ιδίου καθώς και τις θέσεις των φρουρών μαζί με το οπτικό τους πεδίο. Όταν ένας φρουρός έβλεπε τον Snake σήμανε αμέσως συναγερμός. Τα επίπεδα συναγερμού ήταν τρία, alert, evation και caution mode. Κάθε mode είχε μια συγκεκριμένη διάρκεια και με το πέρας της, σταματούσε τελείως ο συναγερμός και οι φρουροί έπαυαν να ψάχνουν τον Snake. Ο Snake μπορούσε να κολλήσει με την πλάτη στον τοίχο, όταν συνέβαινε αυτό η κάμερα άλλαζε προοπτική κατά τέτοιον τρόπο ώστε ο gamer να βλέπει τι υπήρχε πίσω δεξιά η αριστερά από τον τοίχο όπως ένας φρουρός ή μία κάμερα. Σε όλες τι άλλες περιπτώσεις η κάμερα ήταν πανοραμική και στατική. Υπήρχε η δυνατότητα ο Snake να δει σε πρώτο πρόσωπο δίχως όμως να μπορεί να πυροβολήσει ή να κινηθεί. Αυτή η έλλειψη της δυνατότητας χρήσης όπλου σε 1st person mode δυσκόλευε τα πράματα όταν ο Snake εμπλέκονταν σε μάχες με πολλούς φρουρούς, καθώς ο gamer δεν μπορούσε να έχει την καλύτερη δυνατή ευστοχία.

        Όταν ο Snake έσκυβε και έμπαινε σε ένα στενό και χαμηλό μέρος, όπως σε έναν αεραγωγό, τότε η προοπτική από τρίτο άλλαζε σε πρώτο πρόσωπο και υπήρχε ταυτόχρονα και δυνατότητα κίνησης. Στις περιπτώσεις που ο Snake ήταν με την πλάτη στον τοίχο μπορούσε να χτυπήσει σε αυτόν το χέρι του ώστε να παραπλανήσει τους φρουρούς. Ο Snake με λαβή μπορούσε να πετάξει ή να πνίξει κάποιον φρουρό ενώ υπήρχε και δυνατότητα να τον χτυπήσει με γροθιές και λακτίσματα ακόμη και αν κρατούσε εκείνη την στιγμή στα χέρια του κάποιο όπλο. Τα όπλα που είχε στην διάθεση του ήταν ποικίλα, από πιστόλια (socom) έως μπαζούκα (nikita). Πέρα από τα όπλα αυτά, μπορούσε να έχει και ειδικές χειροβομβίδες, δηλαδή τις chaff και stun grenades. Η χρήση της chaff grenade απενεργοποιούσε τις κάμερες που βρίσκονταν κρεμασμένες πάνω σε τοίχους και επέβλεπαν τους χώρους ή και τα διάφορα πυροβόλα που ήταν τοποθετημένα σε διάφορα σημεία. Επίσης στην μάχη εναντίον του Metal Gear REX η χρήση της chaff grenade απενεργοποιούσε τα ηλεκτρονικά συστήματα κατεύθυνσης των πυραύλων. Η chaff απενεργοποιούσε και το radar για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Από την άλλη μέρια η stun grenade, προκαλούσε όταν εκρήγνυταν μια μεγάλη λάμψη, η οποία τύφλωνε προσωρινά τους φρουρούς. Τέλος, φυσικά δεν έλειπαν και οι μάχες με τα bosses.

        Σίγουρα το Metal Gear Solid δεν σημείωσε επιτυχία λόγω των γραφικών του. Τα γραφικά του ήταν μεν ικανοποιητικά αλλά όχι από τα καλύτερα για την εποχή τους καθώς τότε είχαν κυκλοφορήσει games που είχαν καλύτερα γραφικά όπως για παράδειγμα το Half Life της Valve. O ήχος ήταν πολύ καλός όπως και η μουσική του τίτλου. Τα voice overs στα cut scenes προέρχονταν φυσικά από πραγματικούς ηθοποιούς, μάλιστα από τότε και στην αμερικάνικη-ευρωπαϊκή έκδοση η φωνή του Snake ταυτίστηκε με την φωνή του David Hayter o οποίος έδωσε την φωνή του στον βασικό ήρωα της σειράς Metal Gear.


        Metal Gear Solid: Integral
        - Ιαπωνία 25/6/1999


        Κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία. Περιείχε νέα στοιχεία όπως νέα κοστούμια για τον Snake, νέας δυσκολίας mode, το very easy καθώς και τρία νέα game modes εκ των οποίων ένα έκανε χρήση και του pockestation. Επίσης στην συσκευασία υπήρχε και ένα επιπλέον cd με πολλές νέες VR missions.

        Metal Gear Solid: VR missions ? B.Αμερική 23/9/1999


        Έχει το ίδιο περιεχόμενο με το Integral.

        Metal Gear Solid: Special Missions ? Ευρώπη 29/10/1999


        Περιέχει ότι και τα άλλα δύο, αλλά επιπλέον και: πρόσθετες αποστολές όπου δοκιμάζονται οι ικανότητες του gamer στο stealth και στη μάχη, αποστολές όπου ο gamer έχει ως στόχο να λύσει μυστήρια με φόνους, μάχες εναντίον γιγαντιαίων φρουρών καθώς και ένα mode όπου ο gamer μπορεί να παίξει με τον Gray Fox. Επίσης υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης όλων των cut scene του τίτλου, ένα artwork του Metal Gear RAY από το Sons of Liberty και ένα photo shoot mode με το οποίο ο gamer μπορούσε να τραβήξει φωτογραφίες τις Naomi και Mei Ling.

        Metal Gear Solid ? PC B.Αμερική 24/9/2000, Ευρώπη 24/10/2000        Είχε καλύτερα, αν και με glitches, γραφικά από την έκδοση για Playstation. Το περιεχόμενο του ήταν ίδιο με αυτό των Integral και VR missions με τη διαφορά ότι η δυνατότητα χρήσης του pocketstation είχε αφαιρεθεί.

        Metal Gear Solid: The Twin Snakes ? Gamecube


        Κυκλοφόρησε τον Μαρτιο του 2004 για Gamecube σε Ιαπωνία, Β.Αμερική και Ευρώπη. Αποτελεί remake του Metal Gear Solid του Playstation με αναβαθμισμένα φυσικά γραφικά και με gameplay του Sons of Liberty. Δεν δημιουργήθηκε από την Konami αλλά από την Silicon Nights. Tα cut scenes σκηνοθετήθηκαν από τον Ιάπωνα
        Ryuhei Kitamura και χαρακτηρίζονται από χρήση του bullet time.

        Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty


        Τanker Discovery 2007

        Μετά τα γεγονότα των Shadow Moses (2005), o Ocelot πήρε στα χέρια του τα σχέδια κατασκευής του Metal Gear REX και τα διέθεσε στην μαύρη αγορά. Οποιαδήποτε χώρα μπορούσε να διαθέσει το ανάλογο χρηματικό ποσό, θα μπορούσε να αποκτήσει αντίγραφο αυτών των σχεδίων και να κατασκευάσει το δικό της Metal Gear. Από τη μεριά της, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. κατασκεύασε ένα νέο Metal Gear, το Metal Gear RAY το οποίο τεχνολογικά υπερτερούσε του REX καθώς πέρα από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που είχε έναντι του REX, ήταν και αμφίβιο.

        Εν τω μεταξύ η Fox Ηound, στην οποία ο Solid Snake ανήκε έως και λίγο μετά τα γεγονότα στα Shadow Moses, έπαψε να υφίσταται. Ο Snake μαζί με τον Otacon δημιούργησαν μια οργάνωση, γνωστή ως Philanthropy, η οποία ήταν αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη και ως σκοπό είχε να κάνει γνωστή στους πολίτες την ύπαρξη κάθε νέου Metal Gear με την χρήση αποδεικτικών στοιχείων. Η Philanthropy δέχτηκε πληροφορίες από μια απόρρητη πηγή σύμφωνα με τις οποίες ένα RAY μεταφέρονταν εκτός των Η.Π.Α. με ένα tanker, το Discovery, μέσα στο οποίο υπήρχαν πεζοναύτες υπό την καθοδήγηση του Scott Dolph. O Snake διείσδυσε μυστικά στο Discovery με στόχο να τραβήξει τέσσερις φωτογραφίες του RAY oι οποίες θα χρησιμοποιούνταν ως αποδεικτικό στοιχείο εκ μέρους της Philanthropy για την ύπαρξη του νέου Metal Gear.

        Όμως οι Patriots, οι πραγματικοί ηγέτες των Η.Π.Α. που κινούνται παρασκηνιακά, είχαν άλλα σχέδια. Έστειλαν στο Discovery τον Ocelot, ο οποίος με την βοήθεια του Sergei Gurlukovich κατάφερε να πάρει στα χέρια του το RAY για λογαριασμό των ιδίων των Patriots, και να παρουσιάσει τον Snake ως έναν τρομοκράτη ο οποίος μάλιστα προκάλεσε και την βύθιση του Discovery στην οποία και πνίγηκε. Βέβαια, το Discovery το βύθισε ο ίδιος ο Ocelot ανατινάσσοντας με τηλεχειρισμό έναν αριθμό εκρηκτικών semtex αλλά και χρησιμοποιώντας την καταστρεπτική δύναμη του RAY. Μάλιστα ο Ocelot σκότωσε και τον Scott Dolph αλλά και τον Gurlukovich παρά το γεγονός ότι οι δυο γνωρίζονταν μεταξύ τους ήδη από τον ψυχρό πόλεμο όταν υπηρέτησαν μαζί στην ρωσική Spetsnaz. O Οcelot είχε ξεγελάσει τον Gurlukovich κάνοντας τον να νομίζει ότι συνεργάζονται μεταξύ τους για να φέρουν το RAY στη μητέρα Ρωσία. Μάλιστα μέχρι και την στιγμή που ο Οcelot αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που βρίσκονταν στο Discovery, ο Gurlukovich δεν είχε υποψιαστεί απολύτως τίποτα.

        Στο Discovery βρισκόταν και η κόρη του Gurlukovich, Olga η οποία ήταν έγκυος. Οι Patriots, πέρα από την απόκτηση του RAY και την παρουσίαση του Snake ως τρομοκράτη ο οποίος πνίγηκε κατά την βύθιση του Discovery (που κατά αυτούς, αυτός την προκάλεσε και αυτό ήταν που πέρασαν στους πολίτες) είχαν και έναν τρίτο στόχο. Mε τη βοήθεια του Ocelot, δεν βύθισαν το Discovery σε ένα τυχαίο σημείο αλλά εκεί οπού αργότερα θα κατασκευάζονταν μια πλωτή πλατφόρμα, γνωστή ως Big Shell Plant, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της περιοχής από μια οικολογική καταστροφή, όπως αυτή των τοξικών ουσιών και υγρών που διέρρευσαν από το Discovery. Ο πραγματικός όμως λόγος για την κατασκευή του Big Shell Plant ήταν διαφορετικός.

        Big Shell Plant, New York 2009

        Δύο χρόνια πέρασαν από τα γεγονότα του tanker Discovery. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχε ήδη κατασκευασθεί το Big Shell Plant, ακριβώς στην τοποθεσία βύθισης του Discovery. Στην κοινή γνώμη πέρασε από τους Patriots η ιδέα πως το Big Shell Plant κατασκευάσθηκε για να προστατευθεί το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής από τα διαρρέοντα τοξικά του Discovery. Πέρα όμως από αυτό τον λόγο, το Big Shell Plant προσέφερε άριστη κάλυψη για την κατασκευή του Arsenal Gear, μιας τεράστιας κινητής πολεμικής μηχανής.

        Εν τω μεταξύ, μια τρομοκρατική ομάδα υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου των Η.Π.Α. George Sears, κατέλαβε το Big Shell Plant κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης του νυν προέδρου των Η.Π.Α. James Johnson, κρατώντας όμηρο αυτόν, μαζί με έναν αριθμό πολιτών και πολιτικών που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο Big Shell Plant. Ο George Sears είχε πάρει την κωδική ονομασία Solidus Snake και άφηνε ψευδώς να εννοηθεί πως είναι ο Solid Snake, o οποίος κατά τους Patriots είχε πνιγεί πριν δύο χρόνια στα γεγονότα του Discovery. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του Sears- Solidus ήταν πρώην μέλη της Dead Cell, μιας ομάδας που ίδρυσε ο ίδιος ο Sears την περίοδο που ήταν πρόεδρος, με στόχο αυτή η ομάδα να κάνει ψεύτικες επιθέσεις σε συστήματα ασφαλείας για να δοκιμάζεται η αποτελεσματικότητα αυτών των συστημάτων. Πέρα από τα πρώην μέλη της Dead Cell, ο Solidus είχε στο πλευρό του τον Ocelot, ο οποίος -χωρίς ο Solidus να το ξέρει σχεδόν μέχρι το τέλος του Sons Of Liberty- προσέφερε τις υπηρεσίες του στους Patriots, και την Olga Gurlukovich μαζί με έναν αριθμό Ρώσων μισθοφόρων. Όλοι αυτοί μαζί αποτελούσαν τους Sons Of Liberty.

        Αίτημα των τρομοκρατών ήταν να τους δοθούν τριάντα δισεκατομμύρια δολάρια για να αφεθεί ελεύθερος ο πρόεδρος Johnson. Κατά τον Solidus, στόχος των Sons Of Liberty ήταν να αναγκάσουν τους Patriots να δώσουν στους πολίτες βασικά δικαιώματα και ελευθερίες που δικαιούνταν και τα οποία οι Patriots τους τα στερούσαν, με το φιλτράρισμα των πληροφοριών μέσω του συστήματος GW (George Washington). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στους πολίτες να φθάνουν επιλεγμένες ή λανθασμένες πληροφορίες εκ μέρους των Patriots και να τους δημιουργείται μια λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Κατά αυτόν τον τρόπο οι Patriots ήλεγχαν έμμεσα την σκέψη εκατομμυρίων πολιτών κατευθύνοντας τους προς συγκεκριμένες αντιλήψεις. Στην πραγματικότητα όμως, ο Solidus στράφηκε εναντίον των Patriots διότι στην προσπάθεια του να αναδυθεί ξανά στην εξουσία, έστω και με αθέμιτο τρόπο, ή όλη προπαγάνδα που χρησιμοποιούσε για τον σκοπό αυτό ουσιαστικά αχρηστεύονταν από τους Patriots μέσω του GW. Το GW βρίσκονταν μέσα στο Arsenal Gear το οποίο του παρείχε την απαραίτητη προστασία.

        <span style="color:#FFFFFF">............................ ................................................


        Οι Patriots, για να αντιμετωπίσουν τον Solidus, έστειλαν τον Raiden καθώς και μια ομάδα Navy Seals. Οι Navy Seals δεν γνώριζαν για την ύπαρξη του Raiden. Επίσης οι Solid Snake και Otacon κατάφεραν να διεισδύσουν στο Big Shell Plant μέσω της ομάδας Navy Seals, ο Snake ως μάχιμο μέλος της και ο Otacon ως ειδικός επιστήμονας της ομάδας. Ο Raiden στάλθηκε από τους Patriots στο Big Shell Plant ξέροντας μόνο την μισή αλήθεια σχετικά με τον λόγο της εκεί αποστολής του. Στα αρχικά στάδια της αποστολής του, δεν ήξερε γιατί είχε σταλεί εκεί και προσέφερε τις υπηρεσίες του στους Patriots, καθώς ο ίδιος πίστευε πως ήταν μέλος της Fox Hound. Όμως, όπως του είπε αργότερα ο Snake, η Fox Hound είχε διαλυθεί πριν τέσσερα χρόνια, αμέσως μετά τα γεγονότα στα νησιά Shadow Moses. Έτσι, ο Raiden μετά την συνάντηση του με τον Snake, και αφού άκουσε όσα αυτός του είπε , άρχισε να μπαίνει στις πρώτες υποψίες για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Big Shell Plant.

        Οι Patriots βέβαια, είχαν στείλει τον Raiden στο Big Shell Plant για να εξουδετερώσει τον Solidus και να σώσει τον πρόεδρο Johnson που ήταν πιόνι τους, αλλά και για έναν ακόμη λόγο... για να δοκιμασθεί σε αυτές τις ακραίες πολεμικές συνθήκες το S3 project, με τον Raiden να αποτελεί το πειραματόζωο. Το S3 σημαίνει Selection for Society Serenity και ήταν ένα πρόγραμμα το οποίο προκαλούσε ψευδαισθήσεις στα επιλεγμένα του θύματα μέσω του ελέγχου των νανομηχανών που υπήρχαν μέσα στο αίμα τους. Στο αίμα του Raiden, υπήρχαν νανομηχανές τοποθετημένες από ανθρώπους των Patriots. Μια από τις ψευδαισθήσεις που δημιουργηθήκαν στον Raiden ήταν ο Roy Campbell (που του μιλούσε μέσω του Codec), ο οποίος δεν ήταν ο πραγματικός Campbell, αλλά μια ψηφιακή ύπαρξη, η οποία διέθετε τεχνητή νοημοσύνη και είχε δημιουργηθεί από το ίδιο το S3. Ο Raiden, μέσω και του ελέγχου των νανομηχανών στο αίμα του, πίστεψε μέχρι και λίγο πριν το τέλος της αποστολή του πως πρόκειται για τον πραγματικό Campbell, τον άνθρωπο που έδινε οδηγίες στον Snake κατά τα γεγονότα των Shadow Moses. Bέβαια, έμπαινε κατά διαστήματα σε υποψίες για το αν ο <<ψεύτικος>> Campbell του έλεγε όλη την αλήθεια σχετικά με την αποστολή, ειδικά μετά την συνάντηση του με τον Snake.        O Raiden έμαθε όλη την αλήθεια για τους Patriots όταν συνάντησε τον πρόεδρο Johnson, ο οποίος του έδωσε το MO disc, έναν δίσκο που περιείχε έναν ιό παρόμοιο με τον FOX DIE, τον οποίο είχε δημιουργήσει η Naomi, και που μπορούσε να καταστρέψει το GW. Στο Big Shell Plant βρισκόταν και η αδερφή του Otacon, Εma Emmerich η οποία σκοτώθηκε εκεί από έναν πρώην μέλος της Dead Cell, τον Vamp. Επίσης και η Olga σκοτώθηκε από τον ίδιο τον Solidus.

        Τελικά, ο Solidus κατάφερε να ενεργοποιήσει το Arsenal Gear και να το οδηγήσει στο Federal Hall, εκεί όπου πριν από 230 χρόνια ο George Washington έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος τον Η.Π.Α. Σε αυτό το σημείο δόθηκε η τελική μάχη μεταξύ Solidus και Raiden με αποτέλεσμα τον θάνατο του πρώτου. Εκεί, ο Solidus είπε στον Raiden πως επαναστάτησε εναντίον των Patriots για το καλό του λαού (δείτε παραπάνω), φυσικά δεν αποκάλυψε την πραγματική αιτία της <<επαναστασής>> του. Πριν από αυτή τη μάχη, ο Raiden είχε πιαστεί αιχμάλωτος μέσα στο Arsenal Gear, κι εκεί ο Solidus του αποκάλυψε πως πριν χρόνια τον είχε εκπαιδεύσει ο ίδιος, αλλά αυτές τις μνήμες τις έσβησαν οι Patriots μέσω των νανομηχανών στο αίμα του. Μια ακόμη εφαρμογή του S3.
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • #9
         Το βασικό μήνυμα του MGS2 είναι ο έλεγχος-φιλτράρισμα του τεράστιου όγκου των πληροφοριών της σημερινής ψηφιακής εποχής, ώστε στους πολίτες να φθάνουν λανθασμένες ή μια μείξη λανθασμένων και μη λανθασμένων πληροφοριών με στόχο να τους δημιουργείται μια πλαστή αντίληψη της υπάρχουσας πραγματικότητας ή να τους δημιουργείται η αντίληψη μιας εναλλακτικής πραγματικότητας η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι φιλτράρουν τις πληροφορίες, ελέγχουν έμμεσα τη σκέψη των πολιτών και χειραγωγούν- καθοδηγούν τις μάζες προς συγκεκριμένες λανθασμένες αντιλήψεις, με απώτερο στόχο την ανενόχλητη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των επιδιώξεων τους.

         Αυτό ουσιαστικά πράττουν και οι Patriots στα γεγονότα του Sons Of Liberty. Μέσω του συστήματος GW θέλουν να φιλτράρουν και να περάσουν στους πολίτες των ΗΠΑ τις πληροφορίες που αυτοί θέλουν με στόχο να τους παραπλανήσουν ή να τους οδηγήσουν σε μια λανθασμένη αντίληψη της υπάρχουσας κατάστασης. Έμμεσα λοιπόν, οι Patriots ελέγχουν την σκέψη των πολιτών και τους κάνουν να πιστέψουν ό,τι αυτοί επιθυμούν. Πέρα από το σύστημα GW που όπως ειπώθηκε, στόχος του είναι να παραπλανήσει τους πολίτες μέσα από το φιλτράρισμα των πληροφοριών, υπάρχει και το πρόγραμμα S3.Ουσιαστικά το πρόγραμμα S3 εντάσσεται στο γενικότερο σύστημα GW. Το S3 εφαρμόστηκε πλήρως στα γεγονότα του Big Shell όπου ο Raiden στάλθηκε με βασικό και πρώτο στόχο να απελευθερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Johnson και να διαπιστώσει εάν οι τρομοκράτες έχουν την ικανότητα να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους για μια οικολογική καταστροφή. Στο Big Shell, o Raiden χωρίς φυσικά να το γνωρίζει, συμμετέχει σε μια πλήρη εφαρμογή του S3 και πίσω από όλα αυτά βρίσκονται οι Patriots, στους οποίους (χωρίς πάλι να το γνωρίζει) προσφέρει τις υπηρεσίες του. Όλα αυτά, τα κατάφεραν οι Patriots δίνοντας του εξαρχής πληροφορίες που δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που εκείνος θα καλούνταν να αντιμετωπίσει, δημιουργώντας στη σκέψη του μια ψευδαίσθηση         --------------------------------------------

         To gameplay του Sons Of Liberty σε γενικές γραμμές βασίζεται σε αυτό του Metal Gear Solid στο Playstation, πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παραπέρα. Η σταθερή κάμερα που υπήρχε στο Metal Gear Solid διατηρήθηκε και στο Sons Of Liberty. Στο Sons Of Liberty προστέθηκαν στον Snake και στον Raiden νέες κινήσεις, οι οποίες επηρέασαν ανάλογα και το gameplay. Πλέον ο gamer μπορούσε με το πιστόλι Μ9 να αναισθητοποιήσει έναν φρουρό, με υπνωτικά βελάκια. Στη συνέχεια για να μη τον δουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι του και σημάνουν συναγερμό, ο Snake ή Raiden (ανάλογα) μπορούσαν να τον σύρουν και να τον κρύψουν σε μια ντουλάπα. Σε μια ντουλάπα μπορούσαν να κρυφθούν και ο Snake ή Raiden όταν σημαινε συναγερμός και έρχονταν να ερευνήσουν τον χώρο επιπλέον φρουροί πέρα από αυτούς που έκαναν τις περιπολίες. Αυτοί οι φρουροί που έρχονταν για βοήθεια μετά από έναν συναγερμό ήταν καλύτερα εξοπλισμένοι από τους τυπικούς φρουρούς.

         Επίσης στους Snake και Raiden προστέθηκε η δυνατότητα άλματος με το οποίο μάλιστα μπορούσαν πολύ γρήγορα, ειδικά στα χαμηλά επίπεδα δυσκολίας, να αναισθητοποιήσουν έναν εχθρό. Επιπλέον προστέθηκε και η δυνατότητα να κρέμονται από τις άκρες των περβαζιών, να κρυφοκοιτάνε από τις γωνίες καθώς και να πυροβολούν σε προοπτική πρώτου προσώπου χωρίς όμως συγχρόνως να μπορούν να κινηθούν. Αυτή η αλλαγή, πέρα από το γεγονός ότι ευνόησε την action πλευρά του τίτλου, βελτίωσε σημαντικά και την ευστοχία που είχε ο gamer στις μάχες με τους φρουρούς και φυσικά με τα bosses. Επίσης, προστέθηκε και η ικανότητα να ακινητοποιούνται οι φρουροί με την ξαφνική προβολή του όπλου προς αυτούς. Με αυτόν τον τρόπο ο φρουρός πετούσε κάτω το dog tag, δηλαδή την στρατιωτική του ταυτότητα. Αν ο gamer μάζευε έναν συγκεκριμένο αριθμό dog tags σε κάθε επίπεδο δυσκολίας, ξεκλείδωνε διάφορα χρήσιμα αντικείμενα.

         .................................................. .....................................

         Πέρα από τα dog tags, οι φρουροί πετούσαν και διάφορα άλλα αντικείμενα, ειδικά στα χαμηλότερα επίπεδα δυσκολίας, όπως σφαίρες ή rations. Υπήρχαν πάντως και μερικοί φρουροί, οι οποίοι δεν έδειχναν να φοβούνται στην ξαφνική προβολή του όπλου προς αυτούς, παρόλα αυτά αρκούσε ο τραυματισμός σε κάποιο από τα άκρα τους για να τους κυριεύσει ο φόβος και να πετάξουν τα dog tags και άλλα αντικείμενα. Επίσης, λόγω της μεγάλης για την εποχή εκείνη διαδραστικότητας με το περιβάλλον, o gamer μπορούσε να πυροβολήσει διάφορα αντικείμενα στο περιβάλλον, όπως πυροσβεστήρες ή σακιά με αλεύρι και ο αφρός ή το αλεύρι που εξέρχονταν, να παρεμπόδιζε για κάποια δευτερόλεπτα την όραση των φρουρών. Όταν ένας φρουρός έβλεπε τον Snake ή τον Raiden, δεν σήμαινε αμέσως συναγερμός όπως στο πρώτο Metal Gear Solid, αλλά έπρεπε πρώτα να καλέσει με τον ασύρματο του το κέντρο ελέγχου το οποίο θα σήμανε συναγερμό και θα έστελνε ενισχύσεις, οι οποίες έψαχναν τους χώρους κατά ομάδες. Ωστόσο, ο gamer μπορούσε να αχρηστέψει τον ασύρματο ενός φρουρού απλά πυροβολώντας τον, έτσι και να τον έβλεπε ένας φρουρός δεν μπορούσε άμεσα να καλέσει ενισχύσεις, αλλά μόνο πηγαίνοντας σε άλλο δωμάτιο-περιοχή όπου βρίσκονταν άλλοι φρουροί. Επίσης τα alert, evasion και caution mode που υπήρχαν και στο Metal Gear Solid διατηρηθήκαν κι εδώ.

         Τα γραφικά ήταν κορυφαία για την εποχή τους και αναδείκνυαν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες του τότε, πολύ ισχυρού hardware του Playstation 2. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές η Sony είχε χρησιμοποιήσει το Sons Of Liberty ως αδιάσειστο στοιχείο της τεχνολογικής ανωτερότητας του Playstation 2 έναντι του τότε ανταγωνιστή του, Dreamcast της SEGA. Tα περιβάλλοντα και οι χαρακτήρες του παιχνιδιού είχαν πρωτόγνωρη λεπτομέρεια για την εποχή. Τα cut-scenes δημιουργημένα από την in game μηχανή του παιχνιδιού ήταν εξίσου εντυπωσιακά. Η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον ήταν ανεπτυγμένη, καθώς ο gamer μπορούσε να πυροβολήσει περιοδικά και να πεταχτούν φύλλα από αυτά, να πυροβολήσει μπουκάλια ή πιάτα και να σπάσουν σε μικρά κομμάτια, να πυροβολήσει κουτιά με αλάτι και να πεταχτεί αυτό έξω, και πολλά άλλα. Επίσης για πρώτη φορά, ένας Metal Gear τίτλος διέθετε και real time σκιές. Οι φωτισμοί επίσης ήταν εξαιρετικοί ενώ εντύπωση προκαλούσαν και διάφορα άλλα εφέ όπως αυτά της βροχής ή των εκρήξεων. Τέλος, η μουσική επένδυση του τίτλου έλαβε χολιγουντιανές διαστάσεις, καθώς για τον σκοπό αυτό η Konami επιστράτευσε τον Harry Gregson Williams o οποίος είχε συνθέσει μουσική και ηχητικά εφέ για πολλές χολιγουντιανές παραγωγές.

         Metal Gear solid 2: Substance         Αποτελεί μια επέκταση του Sons of Liberty με πρόσθετο υλικό που κυκλοφόρησε για Playstation 2, Xbox και Pc.

         Για Playstation 2:
         ? Ιαπωνία 19/12/2002
         ? Β.Αμερική 3/3/2003
         ? Ευρώπη 28/3/2003

         Για Xbox:
         ? Β.Αμερική 5/11/2002
         ? Ευρώπη 7/3/2003

         Για PC:
         ? Β.Αμερική 27/3/2003
         ? Ευρώπη 28/3/2003

         Επειδή το Sons Of Liberty εξαρχής δημιουργήθηκε για το Playstation 2, o χειρισμός των Substance για Xbox και PC παρουσίαζε προβλήματα. Πέρα από αυτό, προστέθηκαν VR missions, κάποιες άλλες αποστολές εν ονόματι alternative missions, οι Snake Tales που ήταν πέντε μικρές αποστολές στο Big Shell Plant με πρωταγωνιστή τον Snake, καθώς και η δυνατότητα χρήσης skateboard στο Big Shell Plant τόσο από τον Snake όσο και από τον Raiden. Ωστόσο αυτή η δυνατότητα υπήρχε μόνο στην έκδοση για Playstation 2 όσο και στον τίτλο Evolution Skateboarding της Konami (PS2, GC).
         Star Citizen videos Star Citizen gallery

         Comment


         • #10
          Metal Gear Solid 4 : Guns Of The Patriots</span>


          LIMITED EDITION


          ? Παγκοσμίως 12/06/2008

          Το τέταρτο και πολυαναμενόμενο επεισόδιο της σειράς θα είναι σε λίγο καιρό κοντά μας και θα πλεύσει αποκλειστικά προς την νέα κονσόλα της sony . Διαλέξαμε να μην παραβούμε τον βασικό σκοπό αυτού του αφιερώματος - την σύνοψη των γεγονότων του σύμπαντος που δημιούργησε ο Hideo Kojima προκειμένου ο κάθε αναγνώστης να έχει μια πρώτη εκκίνηση απέναντι στο Guns Of The Patriots - και κατά συνεπεία θα αναφέρουμε μονό κάποια αρχικά στοιχειά του σεναρίου . Βρισκόμαστε στο έτος 2014 , πέντε χρονιά μετά τα γεγονότα του Sons Of Liberty. Οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν χάσει τον εθνικό τους χαρακτήρα, με συνεπαγωγή την δημιουργία μισθοφορικών οργανώσεων με εταιρική μορφή κάτω από τον έλεγχο ιδιωτών . Η νανοτεχνολογία έχει γίνει δεύτερη φύση των στρατιωτών , με τα εμφυτεύματα να χρησιμοποιούνται για να αναπτύσσουν τις ικανότητες τους στο πεδίο της μάχης αλλά και να τους κρατούν υπό έλεγχο αναιρώντας τα βασικά τους <<θέλω>> και <<πιστεύω>> . Μια οργάνωση, με το όνομα Outer Heaven και με ηγετικό της στέλεχος τον Ocelot, έχει υπό τις εντολές της τις πέντε από τις μεγαλύτερες αυτές μισθοφορικές οργανώσεις και ετοιμάζεται να εισβάλει στις Η.Π.Α. . Ο Roy Campbell φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τον Solid Snake, στέλνοντας τον στην Μέση Ανατολή προκειμένου να εξοντώσει τον Ocelot και να φέρει ένα τέλος στην κρίση που έχει ξεσπάσει.          Σε ότι αφορά το gameplay, θα αναφέρουμε κάποιες βασικές προσθήκες και αλλαγές που φέρνει ο τέταρτος τίτλος σε σχέση με το παρελθόν. Ο κεντρικός πυρήνας παραμένει πιστός στις stealth ρίζες του, με την βασική ιδέα του gameplay να κρατείται και εδώ . Το παιχνίδι υιοθετεί την ελεύθερη κάμερα του MGS 3 : Subsistance και αυτή τη φορά παρέχει την δυνατότητα πλήρους προοπτικής πρώτου προσώπου (εν ολίγοις, έχετε την επιλογή εφόσον το θελήσετε να παίξετε τον τίτλο ως first person shooter) . Το camo system του Snake Eater επιστρέφει εξελιγμένο με την μορφή του Octocamo , μιας στολής που σας δίνει την δυνατότητα να προσαρμόζετε την εμφάνιση σας ανάλογα με το εκάστοτε περιβάλλον και το σύστημα μάχης C.Q.C. ανανεώνεται, παρέχοντας πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιλογών σε σχέση με το παρελθόν . Το Codec αντικαθίσταται από έναν μικρό ρομποτικό όχημα το οποίο ο παίκτης μπορεί να το χρησιμοποιήσει τόσο για τις κλασσικές συνομιλίες με άλλους χαρακτήρες, όσο και σαν όργανο κατασκοπίας μέσω τηλεχειρισμού . Επίσης, έχουμε αντικατάσταση του Stamina Bar με το Psyche Meter το Stress meter (ένα είδος μετρητή του stress κατά την διάρκεια των δρώμενων ) αλλά και την προσθήκη του Baseline Map (ενός τρισδιάστατου οπτικού μετρητή που δείχνει το πόσο ορατός είναι ο Snake στο εκάστοτε περιβάλλον ) . Τέλος η δομή των επιπέδων θα περιλαμβάνει πολυπληθείς μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες στρατιωτικές παρατάξεις, δίνοντας στον παίκτη την δυνατότητα επιλογής στρατοπέδου προκειμένου να φέρει σε πέρας το ζητούμενο της κάθε αποστολής . Το παιχνίδι θα προσφέρεται μαζί με το starter pack του Metal Gear Online παρέχοντας μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εμπειρία από τις προηγούμενες προσπάθειες (με πιο οργανωμένη δομή μιας και η sony πλέον έχει θεμελιώσει μια ενεργή on ?line κοινότητα) και θα υποστηρίζει και το νέο χειριστήριο dual shock 3 με δυνατότητες δόνησης.

          <span style="color:#FFFFFF">............................ .............


          Οπτικά, από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, ο τίτλος αναμένεται ιδιαιτέρα εντυπωσιακός, έχοντας στο πλευρό του όλες της σύγχρονες τεχνολογικές επιτεύξεις . Μακριά πλέον από τους περιορισμούς των προηγουμένων ετών αναμένουμε έναν ενιαίο περιβάλλοντα χώρο χωρίς loading παρεμβολές καθώς και ασυμπίεστα cutscenes και ήχο, ένεκα του νέου οπτικού μέσου που χρησιμοποιεί το playstation 3 ( blu ray ) .
          Ακουστικά, ο Harry Gregson Williams είναι για άλλη μια φορά παρών και κατά συνεπεία το νέο κεντρικό theme όπως επίσης και η συνολική μουσική επένδυση του παιχνιδιού αναμένονται με ιδιαίτερη αγωνία .

          Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις , την κανονική αλλά και την limited ? collectors που θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω της αλυσίδας Gamestop (εκδόσεις που αντιστοιχούν στα παραπάνω box arts ).
          Star Citizen videos Star Citizen gallery

          Comment


          • #11
           Τίτλοι Metal Gear που δεν συνδέονται με την επίσημη ιστορία της σειράς</span>

           Metal Gear : Ghost Babel


           ? Ιαπωνία 27/04/2000
           ? Αμερική 05/ 05/2000
           ? Ευρώπη 05/05/2000

           Το Metal Gear : Ghost Babel κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το gameboy color και χρησιμοποιώντας ως βάση το πρώτο Metal Gear παρουσίασε μια εναλλακτική ιστορία πάνω στο συμπάν της σειράς μη λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη υπάρχουσες συνέχειες . Το σενάριο μας πηγαίνει στην κεντρική Αφρική όπου μια οργάνωση με το όνομα Gindra έχει κλέψει ένα Metal Gear με την κωδική ονομασία Gander με σκοπό να βγει νικηφόρα από τον εμφύλιο πόλεμο που γίνεται ανάμεσα σε διάφορες παρατάξεις της χωράς . H Fox Hound καλεί πίσω Solid Snake που έχει αποσυρθεί στην Αλάσκα τα τελευταία επτά χρονιά προκειμένου να σταματήσει τα τεκτενόμενα του πολέμου και να ερευνήσει την κατάσταση.

           .................................................. .........................

           Ο τίτλος χρησιμοποίησε στοιχειά τόσο των πρώτων Metal Gear που παρουσιάστηκαν στο MSX όσο και ιδέες που εμφανιστήκαν στο Metal Gear Solid του Playstation . Το παιχνίδι ήταν χωρισμένο σε δεκατρία επίπεδα και είχε τέσσερεις δυνατούς βαθμούς δυσκολίας . Πέρα από το κεντρικό campain υπήρχαν τα modes VS Boss και VR Training που παρείχαν μονό τις αναμετρήσεις με τους βασικούς αντιπάλους αλλά και εικονικές αποστολές προς εκπαίδευση αντίστοιχα ( όπως είχαν παρουσιαστεί στο Metal Gear Solid ) . Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος έλαβε πολύ θετικές κριτικές από τον ειδικό τύπο.

           Metal Gear Solid Acid


           ? Ιαπωνία 16/12/2004
           ? Β.Αμερική 22/3/2005
           ? Ευρώπη 1/9/2005

           Ο τίτλος κυκλοφόρησε για την φορητή κονσόλα της Sony Playstation Portable (PSP). Ενώ οι υπόλοιποι τίτλοι της σειράς Metal Gear είναι stealth/action, το Metal Gear Solid Acid είναι το πρώτο Metal Gear το οποίο βασίζεται σε turned-based strategy μηχανισμούς. Όλες οι κινήσεις του playable χαρακτήρα γίνονται με τη χρήση ενός αριθμού καρτών. Στην αρχή του παιχνιδιού αυτές οι κάρτες είναι έξη και στη συνέχεια ο αριθμός τους σταδιακά αυξάνει. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο gameplay του Acid είναι ο παράγοντας COST που έχει κάθε κάρτα. Το COST κάθε κάρτας μεταφέρετε στον παίχτη όταν την χρησιμοποιεί. Όσο μεγαλύτερο COST έχει η κάρτα τόσο περισσότερο περιμένει ο παίχτης στο να κάνει την επόμενη του κίνηση. Επίσης το Acid υποστήριζε link battle. Υπήρχε η δυνατότητα μάχης μεταξύ δύο παιχτών όταν είχαν δύο PSP συνδεδεμένα μεταξύ τους με ειδικό καλώδιο και φυσικά δύο MGS Acid.

           .................................................. ..................

           Το σενάριο το Acid δεν συνδέεται με την επίσημη ιστορία της σειράς. Σύμφωνα με το σενάριο του, το έτος 2016 αεροπειρατές κατέλαβαν ένα αεροπλάνο στο οποίο βρίσκονταν ένας σημαντικός πολιτικός, ο γερουσιαστής Hach. Oι τρομοκράτες ζητούν να τους δοθεί το πρόγραμμα ?Pythagoras? , προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον γερουσιαστή. Το ?Pythagoras? αναπτύσεται σε ένα εργαστήριο που βρίσκεται στο Lobito island του κράτους Moloni στη νότια Αφρική. Η κυβέρνηση των Η.Π.Α. στέλνει τον Solid Snake στο Moloni, ώστε να διεισδύσει στο εργαστήριο και να συλλέξει πληροφορίες για το ??Pythagoras? και στη συνέχεια να σώσει τον γερουσιαστή.

           Metal Gear Solid Acid 2


           ? Ιαπωνία 8/12/2005
           ? Β.Αμερική 21/3/2006
           ? Ευρώπη 19/5/2006

           Το sequel του Acid κυκλοφόρησε επίσης για το PSP. Το gameplay ήταν πανομοιότυπο με αυτό του πρώτου τίτλου. Πέρα από αυτό, η μηχανή γραφικών ήταν πλέον cel-shaded. Yπήρχε ένα tutorial mode για αρχάριους. Οι διαθέσιμες κάρτες ήταν πάνω από 500, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το αρχικό game. Χάρις σε ένα mode ονόματι Arena, o gamer μπορούσε να πολεμήσει εναντίον bosses από παλαιότερα Metal Gear παιχνίδια, με την μόνη διαφορά ότι αυτές οι μάχες εναντίον των boss βασίζονταν στο gameplay με τις κάρτες των Acid. To Acid 2 έφερε μαζί του και ένα περιφερειακό, το Solid Eye, το οποίο ουσιαστικά ήταν φακοί που έμπαιναν μπροστά στα μάτια και προκαλούσαν στον gamer την τρισδιάστατη ψευδαίσθηση των όσων έβλεπε στην οθόνη. Η έκδοση της Β.Αμερικής και της Ευρώπης σε σχέση με αυτή της Ιαπωνίας, περιείχε έξι επιπλέον κάρτες οι οποίες βασίζονταν στο επερχόμενο Metal Gear Solid 4: Guns of The Patriots. Υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς εικόνων από το MGS3: Subsistence με τον gamer να μπορεί να τις δει <<τρισδιάστατα>> με τη βοήθεια του Solid Eye. Τέλος, στο Solid Eye Theater υπήρχαν video και εικόνες με διάσημα Ιαπωνικά μοντέλα που εμφανίστηκαν κατά καιρούς σε αφίσες σε games της σειράς Metal Gear.

           .................................................. .................

           Το σενάριο του Acid 2 δεν συνδέεται με την επίσημη ιστορία της σειράς ούτε έχει κάποια σχέση με αυτήν του Acid. Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο του παιχνιδιού, ο Solid Snake πετώντας με ένα αεροπλάνο, στο οποίο βρίσκονταν και μία γυναίκα, η Consuela Alvarez καθώς και οι πιλότοι Dave Copeland και Roddy Louiz, προσγειώθηκε παράνομα σε αμερικάνικο έδαφος, με αποτέλεσμα αυτός και η ομάδα του να συλληφθούν από μια ομάδα S.W.A.T του F.B.I..

           O Snake στη συνέχεια οδηγείται σε έναν άνθρωπο του F.B.I. εν ονόματι Dalton, ο οποίος αναφέρει στον Snake πως θα άφηνε ελεύθερους αυτόν και τους φίλους του εάν αναλάμβανε και έφερνε εις πέρας μια αποστολή. Ο Snake εστάλη σε ένα συγκρότημα εγκαταστάσεων παραγωγής όπλων της SaintLogic σε ένα απομονωμένο νησί της βόρειας Αμερικής, με στόχο να μάθει τα μυστικά σχέδια της εταιρείας.
           <span style="color:#FF0000">
           Εδώ θα προστεθεί σύντομα και το Metal Gear2: Snake&#39;s Revenge.
           Star Citizen videos Star Citizen gallery

           Comment


           • #12
            Δημιουργημένο από songoku και BigBOSS

            OΚ κάντε post B)
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • #13
             Ειστε ωραιοι.
             Πολυ ωραιο αφιερωμα κ λυπαμαι που η τυχη του site αγνοειται ακομη.
             Τετοια θεματα ειναι "μοστρα" για τη θεματολογια του
             " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

             Authenticity sir, authenticity. "

             Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)             Comment


             • #14
              Θα ηθελα να πω πως τοσο ο Big Boss οσο και εγω ελπιζουμε το ολο αφιερωμα να αποτελεσει μια περιεκτικη ανασκοπηση στο συμπαν της σειρας για οσους εχουν ασχοληθει με τα παιχνιδια του kojima αλλα και μια προσβασιμη εισαγωγη σε οσους δεν ειχαν την τυχη να δοκιμασουν τους τιλους του . Παραλληλα να πουμε ενα μεγαλο ευχαριστω στον Boy που ειχε την επιβλεψη του μεγαλυτερου ογκου του αφιερωματος κανοντας οπου επρεπε διορθωτικες παρεμβασεις . To topic θα καρφιτσωθει για καποιο χρονικο διαστημα (credits στον xeno and the rest of the mods ) και μεσω του feedback ελπιζω να δωσουμε κατι καλυτερο οταν ανοιξει η κεντρικη σελιδα .

              Περιμενουμε τα σχολια σας και ελπιζουμε να σας αρεσει η ολη προσπαθεια .

              Comment


              • #15
               Μεγάλο μπράβο στα παιδιά για τον κόπο και το χρόνο που κατέβαλλαν για το αφιέρωμα.Θυμήθηκα αρκετά πράγματα plot wise. ΒigBOSS.songoku ειλικρινά μπράβο.
               Χάρηκα που το διαβασα τόσο γεμάτο.Αν και άφησα απέξω τις πληροφορίες για το 4ο MGS.Είχα αρχικά φοβηθεί όταν είχα πληροφορηθεί την έκταση,αλλά τελικά είναι μια χαρά και σε τραβάει σαν ανάγνωσμα από τους fans για τους fans.Τhumbs up&#33;&#33;
               Άντε να ανεβει το site,να το καμαρώσετε(ουμε) και online και φυσικά να το δει και όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.ΜΠΡΑΒΟ-ξέμεινα από λέξεις.


               Respect

               EDIT:
               Scatman περιμένω αφιέρωμα jrpgs για άλλες κονσόλες

               «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

               Comment

               Working...
               X