Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Feature] Metal Gear Solid Games

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Aυτό που λες θα γίνει αργότερα και σταδιακά, τουλάχιστον για τους βασικούς χαρακτήρες (Solid Snake, Big Boss, Liquid Snake, Ocelot, Otacon, Raiden, The Boss κτλ), αλλά και χωρίς αυτό ο αρχάριος μπορεί να καταλάβει από αυτά που γράψαμε το τι παίζει με την ιστορία αν διαβάσει το αφιέρωμα όπως το βάλαμε (κατά χρονολογική σειρά γεγονότων), πχ βλέπει σε πια γεγονότα εμφανίστηκε ο Big Boss, o Οcelot κτλ. Η αναφορά σε κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά θα γίνει για να είναι τα πράματα πιο συμαζεμένα για τον καθένα.
    Star Citizen videos Star Citizen gallery

    Comment


    • #62
      <div class='quotetop'></div>
      Για κάποιον που θα παίξει για πρώτη φόρα το Metal Gear 4 και διαβάζοντας το δικό σας αφιέρωμα θα πάρει μια ιδέα αλλά σίγουρα δεν θα αναγνωρίζει τους πρωταγωνιστές και δεν θα μπορεί να κάνει σύνδεση γεγονότων τόσο εύκολα.

      Γνώμονας του άρθρου αν κατάλαβα καλά ήταν να ενημερώσει τους ανθρώπους που δεν έχουν παίξει τα Metal Gear και να καταλάβει την πλοκή και τους χαρακτήρες των προηγούμενων παιχνιδιών. Όταν το διάβασα το μόνο που κατάλαβα ήταν ότι απλά οι δημιουργοί του άρθρου έκαναν περιγραφή των παιχνιδιών που έχουν παίξει.

      Αν θέλατε να κάνετε μια περιγραφή το άρθρο είναι πολύ καλό αν όμως θέλατε να κάνετε μια ενημέρωση σε ανθρώπους που δεν έχουν παίξει το παιχνίδι το βλέπετε από λάθος οπτική γενικώς το όλο εγχείρημα.[/b]
      Κοιτα βασικα , διαφωνω τελειως με αυτα που λες ( no offence ) . Κατα αρχην δεν υπαρχει ουτε θα υπαρξει ποτε αφιερωμα που να μπορει να δωσει σε αυτον που το διαβαζει αυτο που θα επαιρνε παιζοντας το παιχνιδι . Ακομα και αν φτιαχναμε κατι σαν αυτο που προτεινεις να σαι σιγουρος πως και παλι θα ειχες τεραστια κενα αν ασχολουσουνα με το mgs4 χωρις να εχεις παιξει τα προηγουμενα . Πιστεψε με σε οτι αφορα το σεναριο εχουμε γραψει σχεδον οτι γινεται κατα την διαρκεια των παιχνιδιων , αυτο το παραπανω το οποιο ζητας μπαινει στα χωραφια του plot analysis ( με το αφιερωμα να γινεται 20πλασιο ) . Η βασικη κατανοηση προκυπτει απο την αναλυση της πλοκης καθως εκει βρισκεται αν θες το ζουμι των mg . Εμεις διαλεξαμε να κανουμε συνοψη του σεναριου με περιγραφη των κυριων γεγονοτων μιας και ο σκοπος ηταν η δημιουργια αφιερωματος ... μπορω να σου αναφερω 10δες πραγματα τα οποια δεν προκυπτουν αμεσα απο το σεναριο πχ του 3ου παιχνιδιου και ομως μονο ετσι μπορεις να καταλαβεις ακριβως το σεναριο του 1ου και του 2ου ( απο το ποιοι ειναι γονεις του ocelot μεχρι ποιοι τελικα βρισκονται πισω απο τις τηλεφωνικες συνομιλιες στο τελος καθε τιτλου ) . Δεν ηταν ωστοσο ο σκοπος μας κατι τετοιο . Σκοπος μας ηταν να εισαγουμε τον κοσμο στο συμπαν των mgs και οχι να το δωσουμε σαν ετοιμη και μασημενη τροφη

      Για τους χαρακτηρες το αρχικο πλανο περιλαμβανε τις παρατηρησεις σου και με τον καιρο θα περασουμε ενα τετοιο κεφαλαιο .

      Comment


      • #63
        Αν αποφασισετε να κανετε πληρης αναφορα στην ιστορια με λεπτομεριες για τα παντα αν δεν γινει σε περιοδο που θα λειπω count me in. Θα ειμαι περισσοτερο απο χαρουμενος να βοηθησω
        My blog:Doppel&#39;s Den

        Comment


        • #64
          Imo πρεπει να γινει καλυτερη "αρχειοθετηση" ολων αυτων των παραγραφων.
          Χωριστε τα καλυτερα, καντε εμφανη τη μεταβαση απ το ενα γεγονος στο αλλο και δωστε στον αναγνωστη την ευκολια να μπορει να ανατρεχει ευκολα σε οποιοδηποτε κομματι επιθυμει.

          Μη κοιτατε ακομα πώς θα προσθεσετε κι αλλα δεδομενα, κοιταξτε να βελτιωσετε τα ηδη υπαρχοντα.

          Comment


          • #65
            Το βελτιωμένο κείμενο για το MGS:
            http://www.gamers-odyssey.com/forum/index....st=0#entry26280
            Star Citizen videos Star Citizen gallery

            Comment


            • #66
              To koimeno einai safws poly kalytero apo to prwhgoumeno kai an mh ti allo sigoura poio efkolonohto kai katharotero. Apo emena allo ena mpravo&#33;

              Μάλιστα o ninja απέκοψε το δεξί χέρι του Ocelot με το katana του[/b]
              XAR XAR XAR YAR&#33;&#33;&#33; den to pisevw ti ekatses kai diorthwses
              Respect&#33;
              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
              Kindred, this blade and I.
              "

              "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
              Greek Gaming Videos
              Greek Final Fantasy Forum

              Comment


              • #67
                Αν εχετε να προσθεσετε καποια πραγματα ακομα περιμενουμε καθως σιγα σιγα θα στειλουμε τα κειμενα και στους mods . Το mgs1 ειναι ηδη διορθωμενο , εχει προστεθει μια λιστα με ολα τα παιχνιδια στα οποια εχει συμμετασχει ο kojima + επεκταση του βιογραφικου του και εχουν περασει και οι παρατηρησεις του belmont για το babel ( τα εχουμε περασει στο word και θα υπαρχουν στην τελικη εκδοση ).

                Comment


                • #68
                  δεν έχω δει ακόμα ολόκληρο το αφιέρωμα ούτε έω διαβάσει τα σχόλια πάντως από μια γρήγορη ματιά που οτυ έριξα πρέπει να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους BigBoss & Songoku.πολύ καλή δουλειά.μπράβο παιδιά.όταν πάω με το καλό Αθήνα πάλι κι έχω χρόνο θα το δω καλύτερα. ;)
                  Carpe diem

                  Comment


                  • #69
                    <div class='quotetop'></div>
                    Η θυσία της στο τέλος ήταν αναγκαία γιατί αν πέθαινε ως ΄΄προδότης΄΄ στα χέρια του Snake θα αποδεικνυόταν η αθωότητα των Η.Π.Α. ως προς την πυρηνική εκτόξευση που είχε γίνει από τον Volgin στην αρχή του τίτλου ( γι?αυτό και εσκεμμένα ουσιαστικά χάνει την μάχη )[/b]
                    Noμιζω οτι δεν εχασε εσκεμμενα την μαχη η bigboss(εξαλλου μου βγηκε η πιστη να την βγαλω ),απλα επρεπε μονο ενας απο τους δυο να ζησει ωστε να αποδειχθει η αθωοτητα των Η.Π.Α.

                    Comment


                    • #70
                      Lol και εμενα μου ειχε ψιλοβγει η πιστη .

                      Κοιτα ο ρολος της boss ηταν απο την αρχη να κρατησει τη θεση του αποστατημενου προδοτη .Απο την αλλη η επιχειρηση snake eater ηταν μυστικη και ο παρουσια του big boss δεν υπηρχε πουθενα στα χαρτια , με αλλα λογια στα χαρτια οι ΗΠΑ δεν θα ειχαν σχεση με τον bb αν κατι δεν πηγαινε καλα . Γι&#39;αυτο και η boss επρεπε να χασει και να πεθανει (κατι που δεν θα γινοταν αν ειχαν υπολογιστει οι κινησεις του volgin στην αρχη ) . Anyway η γενικοτερη αισθηση ειναι πως η τελικη μαχη δεν ειναι τοσο μαχη αλλα δοκιμασια γι&#39;αυτο και το θεσαμε ετσι .

                      Comment


                      • #71
                        Επιτέλους βρήκα κι εγώ το χρόνο να το διαβάσω.Πολλά μπράβο παιδιά,η προσπάθεια σας είναι εξαιρετική.Παρά τις όποιες ανακρίβειες ή και λάθη που αναφέρουν τα παιδιά σε προηγούμενα σχόλια τους το αποτέλεσμα παραμένει πολύ καλό και στην τελική η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει.Πολλά μπράβο και για τον χρόνο που ξοδέψατε για να μας παρουσιάσετε αυτό το εκτενές αφιέρωμα,το οποίο προσωπικά μου έμαθε και αρκετά πράγματα που δεν ήξερα για τη σειρά. Keep up the good work&#33; Ελπίζουμε σύντομα να ανέβει το site για να δούμε και άλλες προσπάθειες να αναδύονται στην επιφάνεια ;)
                        Μου αρέσει να τρώω μικρά παιδάκια.

                        Comment


                        • #72
                          Αγορασα ενα ειδικο τευχος το οποιο ονομαζεται Metal Gear Solid: The Complete Guide και το εκαναν οι editors του Official Playstation Magazine της Αγγλιας. ΠΑΑΑΑΑΡΑ πολυ καλο εντυπο, το οποιο εχει μεσα πολυ πραμα, και χρονολογικα, και συνεντευξεις και τα παντα.

                          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                          Comment


                          • #73
                            Παιδιά κάθησα και διάβασα ένα κομμάτι του οδηγού (Metal Gear 1,2 και Solid - δηλαδή μέχρι εκεί που έφθασα στο "marathon" που κάνω) και μπορώ να πω ότι η δουλειά που κάνατε είναι αρκετά καλή. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι δε δώσατε βαρύτητα στα σημαντικότερα θέματα του σεναρίου των παιχνιδιών και αφεθήκατε σε μία επιφανειακή ανασκόπηση των γεγονότων.

                            Γίνομαι πιο συγκεκριμένος: Δε θεωρώ τόσο σημαντικές τις τόσες λεπτομέρεις που βάλατε, ειδικά στα γεγονότα του Metal Gear Solid και στη ροή αυτού, όσο πληροφορίες ουσιαστικότατες για το σενάριο, η απουσία των οποίων είναι πολύ αισθητή. Πιστεύω ότι ο παίχτης που θέλει να θυμηθεί κάποια πράγματα για το σενάριο και αυτός που θα θελήσει να μάθει, ώστε να περάσει στο 4, δεν ενδιαφέρεται για το πώς κατάφερε ο Snake να απενεργοποιήσει/ενεργοποιήσει το Metal Gear REX, αλλά το τι έγινε αμέσως μετά από αυτό.

                            Οι πολιτικές ίντριγκες, η συγγένεια των Snakes, οι διάλογοι περί γονιδίων, γεννετικής τροποποίησης, φυσικής επιλογής είναι απαραίτητες πληροφορίες, όπως και τα κίνητρα του Campbell και η ιστορία πίσω από την Naomi, τον Gray Fox, τον Liquid και τον Solid Snake (η αναφορά στο "Les enfants terribles" project ήταν ελάχιστη ΙΜΟ). Αν πρέπει να προσθέσω κι άλλα, αυτά είναι η πολιτική και διπλωματική σημασία του REX και οι επιλογές που έκανε ο Liquid για το που και το πώς θα γίνει η εκτόξευση των πυρηνικών, ποιους προσπαθούσε να βλάψει με τις πράξεις του και ποιος ήταν ο δικός του απώτερος στόχος (η "οικογένεια" του). Με το κείμενο που παρουσιάσατε, οι κακοί φαίνονται ως κάποιοι ανώμαλοι που κάνουν τα πάντα για το χρήμα. Δεν κάνατε αναφορά στο λόγο που ήθελαν τη σωρό του BigBoss (ούτε στους genome soldiers), ενώ λείπει ο τελευταίος διάλογος Naomi-Snake, που είχε πάρα πολύ μεγάλη σημασία για τις αποφάσεις που πήρε αυτός μετά και εξηγούν τη στάση του στο Sons of Liberty.

                            Κλείνοντας τον κατάλογο των "παραπόνων", θεωρώ τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων απαραίτητη. Φαντάζομαι ότι σε κάποιο update θα πείτε αρκετά πράγματα για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων. Οι περιγραφές είναι απαραίτητες για την πλήρη κατανόηση των πράξεων τους και θα πρέπει μέσω αυτών (των περιγραφών) να διαφαίνεται και ο λόγος που κάνουν ό,τι κάνουν.

                            Παιδιά συγνώμη αν ακούγομαι πολύ αρνητικός, αλλά ζητήσατε ειλικρινείς γνώμες και πιστεύω ότι ήμουν πολύ αναλυτικός. Αυτό που διάβασα το παίρνω ως μία ανασκόπηση του παιχνιδιού, μία επιφανειακή καταμέτρηση των όσων έγιναν και όχι μία ουσιαστική ανάλυση του σεναρίου του. Πιστεύω ότι θέλει πάρα πολύ δουλειά για να επιτευχθεί αυτό που θέσατε ως στόχο, δηλαδή την υπενθύμιση των γεγονότων των παιχνιδιών. Η εικόνα που παρουσιάσατε δεν έχει σχέση με το σενάριο, αλλά με το τι γίνεται στον τομέα του gameplay και το γιατί ο Snake πηγαίνει από το ένα μέρος στο άλλο. Από την άλλη μπορεί να κατάλαβα λάθος και αυτός ακριβώς να ήταν ο στόχος σας εξ αρχής.

                            Όπως και να έχει, η συνολική δουλειά είναι αξιοσέβαστη, το κείμενο διαβάζεται άνετα (αν και κάπου κουράστηκα με τα άπειρα "Στη συνέχεια"), παρουσιάζεται τη ροή των παιχνιδιών με αρκετές λεπτομέρειες (δε τις θεωρώ όλες απαραίτητες) και καταφέρνετε να δώσετε μία εικόνα (πάρα πολύ γενική) για τα παιχνίδια και τη σειρά.

                            Ανυπομονώ να διαβάσω και τα υπόλοιπα άρθρα (τώρα παίζω το Sons of Liberty, με το που το τελειώσω θα συνεχίσω το αφιέρωμά σας) και να σας πω την άποψη μου . Επίσης, ανυπομονώ να δω και το πρώτο update. Φαίνεται ότι έχετε όρεξη για αυτό το αφιέρωμα και την ήδη υπάρχουσα μορφή του την παίρνω περισσότερο σαν ένα "demo". Αν θέλετε να συνοψίσω την κριτική μου, θα σας έλεγα τρία πράγματα:

                            - Σκιαγράφηση των χαρακτήρων
                            - Αναφορά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ουσία του σεναρίου (κίνητρα, πολιτικές προεκτάσεις, ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων) με πάρα πολλές λεπτομέρειες
                            - Αποφυγή τόσων ανούσιων πληροφοριών που έχουν να κάνουν με τη ροή του παιχνιδιού, λιτότητα σε αυτόν τον τομέα, λεπτομέρειες στον από πάνω

                            That&#39;s all, περιμένω την απάντησή σας .

                            Comment


                            • #74
                              Από την άλλη μπορεί να κατάλαβα λάθος και αυτός ακριβώς να ήταν ο στόχος σας εξ αρχής.[/b]
                              Aκριβώς αυτός είναι ο πρώτος στόχος.

                              Εσύ μάλλον αναφέρεσαι σε plot analysis, δηλαδή ανάλυση των πάντων. Κάτι τέτοιο δεν είχαμε σκοπό να το κάνουμε τώρα. Αρχικός τουλάχιστον στόχος ήταν να αναφέρουμε όσο πιο κατανοητά γίνεται, το τι συνέβη σε κάθε metal gear τίτλο (με προτεραιότητα αυτούς που συνδέονται με την βασική ιστορία).

                              Τώρα η αναφορά σε κάθε χαρακτήρα θα γίνει (ίσως το αρχίσω από τώρα) όπως και η ξεχωριστή επεξήγιση κάποιων πραγμάτων, όπως τι ήταν ακριβώς το "les enfants terribles", τι είναι οι Patriots;πως προέκυψαν τα metal gear, τι ήταν η Fox Hound , οι Philosophers κτλ.

                              Αν κάναμε plot analysis εξαρχής θα ξεφεύγαμε πολύ και μάλλον θα μπερδεύονταν τα πράματα, θα ήταν ένα χάος για πολλούς που δεν είναι καλοί metal gear γνώστες. Οπότε προχωράμε σιγά και σταθερά, από τα σχετικά γενικά στα πιο ειδικά και σίγουρα κανένα αφιέρωμα δεν μπορεί να δώσει σε κάποιον καλύτερη κατανόηση της ιστορίας ενός mgs τίτλου από το παίξιμο του ίδιου του τίτλου.
                              Star Citizen videos Star Citizen gallery

                              Comment


                              • #75
                                At last &#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;

                                Κατ&#39;αρχην πολυ ωραιες οι παρατηρησεις . Συμφωνω στα περισσοτερα που αναφερεις , ειναι γεγονος οτι εχουμε προβει στην περιγραφη και στην εξελιξη των γεγονοτων και οχι τοσο στην αναλυση του σεναριου . Επειδη εχει ξαναγραφτει θα πω ωστοσο οτι απο την αρχη δεν ειχαμε στοχο το plot analysis ( το οποιο απ&#39;οτι καταλαβαινω θα βρισκατε πιο ενδιαφερον ) ... γενικα το θεμα αφιερωμα το προσσεγγισαμε ως προς την περιγραφη της ιστοριας και του timeline και οχι τοσο ως προς την αναλυση των συμβαντων και του backround . Οπως παντως και εσυ αναφερεις αυτο ειναι το πρωτο μερος της προσπαθιας και μιας και το ζητησατε ( αλλωστε ειναι κατι που θελουμε πιστευω και οι 2 ) θα προστεθουν και η αναλυση της πλοκης και το backround των χαρακτηρων στο μελλον . Απο την αρχη ειχαμε εναν προβληματισμο του τι θα γραψουμε και τι θα κοψουμε προκειμενου να μην βγει κατι τεραστιο , και απο το γενικο πλανου του ορου αφιερωματος πιστεψαμε πως ετσι επρεπε να κινηθουμε χωρις εκτενεις αναλυσεις . Θα ηθελα να απαντησω εκτενεστερα πανω σε οτι αναφερεις αλλα εξαιρωντας το mg2:ss δεν εχω γραψει κατι αλλο απο το μερος που εχεις διαβασει (ειμαι mgs3 και επειτα ) και πιστευω πως ο big boss θα μπορει να τοποθετηθει σιγουρα καλυτερα . Προσωπικα περιμενω να διαβασεις και το υπολοιπο κομματι , να το δεις συνολικα και ξαναγραψεις την αποψη σου . Προφανως και δεν βλεπουμε αρνητικα τα οσα λες , και μπορω να πω πως εισαι ο πρωτος που εγραψε πραγματα τα οποια ισως να ειχα και εγω στο μυαλο μου (και ελεγα τι θα γινει δε θα τα πει κανενας )...σιγουρα ολα αυτα μας βοηθανε για να δωσουμε ενα καλυτερο και πολυ πιο ενδιαφερον και για μας <<2ο μερος>> .

                                Περιμενουμε τον σχολιασμο σου και για τα υπολοιπα κειμενα (για να μπορω να δωσω μια πιο πληρη απαντηση πανω στο γενικο σκεπτικο ) και την αποψη σου συνολικοτερα μιας και η συζητηση που ξεκιναει ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσα...καλη συνεχεια στο marathon και ειμαστε εν αναμονη

                                Comment

                                Working...
                                X