Announcement

Collapse
No announcement yet.

[Feature] Στερεότυπα και Νόρμες στην Βιομηχανία των Videogames

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• straier
    replied
    Παρεμπιπτόντως βρίσκω το επίμαχο κείμενο απίστευτα κακογραμμένο (ή κακομεταφρασμένο).
    υποδεέστερο άγχος = inferiority anxiety WHAT?
    Η λέξη στερεότυπα αναφέρεται στις αντιλήψεις που έχουμε ως αποτέλεσμα προκαταλήψεων απέναντι σε άτομα, ομάδες και ιδέες.
    Ο όρος στερεοτυπική απειλή αναφέρεται στην ύπαρξη αρνητικού στερεότυπου για μία ομάδα.
    Προσέξτε τον ορισμό του στερεότυπου ως αντίληψη.
    Η ύπαρξη στερεοτύπων σημαίνει πως οτιδήποτε κάνει κάποιος ή οποιαδήποτε από τα χαρακτηριστικά κάποιου φαίνεται πως ταιριάζουν με τη στερεοτυπική αντίληψη που έχει μία κοινωνία στο σύνολό της για την ομάδα του ατόμου αυτού, κάνει το στερεότυπο πιο αληθοφανή ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του ατόμου τόσο στα μάτια των άλλων, όσο και στα δικά του μάτια.
    Προσέξτε τη χρήση της λέξης στερεότυπο στη δεύτερη εμφάνισή της στην πρόταση. Η αντίληψη γίνεται αληθοφανής πλέον...

Leave a comment:

• sain't
    replied
    Originally posted by TravisGr View Post
    Στο ότι απλά έχεις αντιγράψει κείμενα άλλων ενώ εγώ ορισμούς και συμπεράσματα που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα ένω σε αντίθεση με μέσα έχω παραθέσει πηγές. Θα μπορούσα να βάλω και scans από το ανάλογο έντυπο άλλα όποιος έχει το έντυπο του GamePro τεύχους 105 Αυγουστου/Σεπτεμβριού σελίδα 88 του 2004 και κάνει μια συγκρίση με το βιβλίο Ultimate History of Videogames του Steve Kent σελίδα 18 θα καταλάβει τι εννοώ που είναι ακριβης μετάφραση του κειμένου όπως και ότι δεν αναφέρει πουθενά την πηγή όπως και άλλα κειμένα που έχω στην κατοχη από ωραία review που έκανες εκείνη την εποχή long live IGN.

Όσο για την κριτική αλλά νταλα της κυριακής το γάλα. Αστο ρε Σταμάτη πες καθάρα πως ήθελες να προκαλέσεις να τελειώνουμε, στο κάτω στην γραφής δεν θα με πείραζε αν μου έλεγες πως γράφω μαλακίες τεκμηριωμένα πάρα να το γυρίσεις απ έξω με ύπουλο τρόπο περί πνευματικής ιδιοκτήσιας. Κοιτάξε να βρεις να κάνεις κάτι ουσιαστικό γενικά πάρα να προσπαθείς να το παίξεις Phoenix Wright με failed attempts. Δεν με συμπαθείς τέρμα, προσωπικά είμαι αδιάφορος.
    Το παρόν άρθρο που ήταν μετάφραση από το Ultimate History of Videogames δεν τo έγραφα εγώ. Ναι έχω χρησιμοποιήσει πληροφορίες από reviews του IGN (και από πολλά ακόμα sites) για να γράψω reviews αλλά ποτέ δεν αντέγραφα αυτούσια ολόκληρα κείμενα.

Το αν σε συμπαθώ ή όχι δεν έχει καμμία σχέση έχει με ότι έγραψα. Δε νομίζω να σου έκανα προσωπική επίθεση με κάποιο τρόπο ούτε και να έγραψα κάτι χωρίς να το στηρίξω με επιχειρήματα και συν τις άλλοις τα posts μου αφορούσαν καθαρά το ότι έγραψες (ή αντεγραψες στη προκειμένη) και όχι εσένα τον ίδιο και δεν έχω κανένα σκοπό να πάρω μέρος σε οποιουδήποτε είδους διαπροσωπική διαμάχη από το πουθενά.

Leave a comment:

• TravisGr
    replied
    Originally posted by Ferryman View Post
    με το ότι έκανες bold το κείμενο μου "δεν έχω αντιγράψει ποτέ σε τέτοιο βαθμό" και έγραψες rest my case.

Ναι το διάβασα το κείμενο σου ολόκληρο, η προσωπική μου άποψη δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από ότι έγραψαν οι προηγούμενοι (βλ. Titus, Scatman, Loggo, Straier). Αν θα ήθελα να προσθέσω κάτι αυτό είναι ότι κάποια επιχειρήματα που αναφέρεις για να κατακρίνεις την τεχνολογική ανάπτυξη του PS3/360 δεν ισχύουν μιας και υπηρεσίες όπως xbla και psn επιτρέπουν την ανάπτυξη και έκδοση τίτλων με μηδαμινά έξοδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μικρότερες εταιρίες μπορούν άνετα να αναπτύξουν παιχνίδια για τις HD κονσόλες χωρίς να ρισκάρουν τεράστιες επενδύσεις σε μηχανές γραφικών κτλ. Φυσικά και είναι κρίμα που κάποιες ομάδες ανάπτυξης δεν κατάφεραν να επιβιώσουν αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν φτάει το PS3 και το Xbox360 γι αυτό, αν μη τι άλλο ζούμε σε μια εποχή που οι επιλογές συστήματος για μια ομάδα ανάπτυξης είναι πολλές και οι περισσότερες δεν απαιτούν και τόσο μεγάλα ρίσκα (όπως XBLA, PSN, Wii, NDS, PSP, PS2). H Atlus για παράδειγμα δεν μπήκε καν στο κόπο να ασχοληθεί με τις τεχνολογικές απαιτήσεις των 2 HD συστημάτων και πολύ καλά έκανε και μια χαρά κέρδη έχει.

Επίσης και στις τρεις κονσόλες υπάρχουν αρκετοί casual και hardcore τίτλοι (με το wii να είναι ίσως το πιο unbalanced σε αυτό το τομέα καθώς οι casual τίτλοι είναι πολύ περισσότεροι) ώστε να μην συμφωνώ απόλυτα με την λογική σου περί συσπείρωσης του hardcore gaming κοινού στις HD κονσόλες.
    Στο ότι απλά έχεις αντιγράψει κείμενα άλλων ενώ εγώ ορισμούς και συμπεράσματα που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα ένω σε αντίθεση με μέσα έχω παραθέσει πηγές. Θα μπορούσα να βάλω και scans από το ανάλογο έντυπο άλλα όποιος έχει το έντυπο του GamePro τεύχους 105 Αυγουστου/Σεπτεμβριού σελίδα 88 του 2004 και κάνει μια συγκρίση με το βιβλίο Ultimate History of Videogames του Steve Kent σελίδα 18 θα καταλάβει τι εννοώ που είναι ακριβης μετάφραση του κειμένου όπως και ότι δεν αναφέρει πουθενά την πηγή όπως και άλλα κειμένα που έχω στην κατοχη από ωραία review που έκανες εκείνη την εποχή long live IGN.

Όσο για την κριτική αλλά νταλα της κυριακής το γάλα. Αστο ρε Σταμάτη πες καθάρα πως ήθελες να προκαλέσεις να τελειώνουμε, στο κάτω της γραφής δεν θα με πείραζε αν μου έλεγες πως γράφω μαλακίες τεκμηριωμένα πάρα να το γυρίσεις απ έξω με ύπουλο τρόπο περί πνευματικής ιδιοκτήσιας. Κοιτάξε να βρεις να κάνεις κάτι ουσιαστικό γενικά πάρα να προσπαθείς να το παίξεις Phoenix Wright με failed attempts. Δεν με συμπαθείς τέρμα, προσωπικά είμαι αδιάφορος.

Leave a comment:

• sain't
    replied
    με το ότι έκανες bold το κείμενο μου "δεν έχω αντιγράψει ποτέ σε τέτοιο βαθμό" και έγραψες rest my case.

Ναι το διάβασα το κείμενο σου ολόκληρο, η προσωπική μου άποψη δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από ότι έγραψαν οι προηγούμενοι (βλ. Titus, Scatman, Loggo, Straier). Αν θα ήθελα να προσθέσω κάτι αυτό είναι ότι κάποια επιχειρήματα που αναφέρεις για να κατακρίνεις την τεχνολογική ανάπτυξη του PS3/360 δεν ισχύουν μιας και υπηρεσίες όπως xbla και psn επιτρέπουν την ανάπτυξη και έκδοση τίτλων με μηδαμινά έξοδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μικρότερες εταιρίες μπορούν άνετα να αναπτύξουν παιχνίδια για τις HD κονσόλες χωρίς να ρισκάρουν τεράστιες επενδύσεις σε μηχανές γραφικών κτλ. Φυσικά και είναι κρίμα που κάποιες ομάδες ανάπτυξης δεν κατάφεραν να επιβιώσουν αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν φτάει το PS3 και το Xbox360 γι αυτό, αν μη τι άλλο ζούμε σε μια εποχή που οι επιλογές συστήματος για μια ομάδα ανάπτυξης είναι πολλές και οι περισσότερες δεν απαιτούν και τόσο μεγάλα ρίσκα (όπως XBLA, PSN, Wii, NDS, PSP, PS2). H Atlus για παράδειγμα δεν μπήκε καν στο κόπο να ασχοληθεί με τις τεχνολογικές απαιτήσεις των 2 HD συστημάτων και πολύ καλά έκανε και μια χαρά κέρδη έχει.

Επίσης και στις τρεις κονσόλες υπάρχουν αρκετοί casual και hardcore τίτλοι (με το wii να είναι ίσως το πιο unbalanced σε αυτό το τομέα καθώς οι casual τίτλοι είναι πολύ περισσότεροι) ώστε να μην συμφωνώ απόλυτα με την λογική σου περί συσπείρωσης του hardcore gaming κοινού στις HD κονσόλες.

Leave a comment:

• TravisGr
    replied
    Originally posted by Somari View Post
    Χρόνια πολλά.

Leave a comment:

• TravisGr
    replied
    @ΤravisGR: τι θες να πεις με αυτό; γίνε πιο συγκεκριμένος.
    Με ποιο από όλα;

Leave a comment:

• sain't
    replied
    @ΤravisGR: τι θες να πεις με αυτό; γίνε πιο συγκεκριμένος.

Leave a comment:

• Somari
    replied

Leave a comment:

• TravisGr
    replied
    Δεν μπορείς να το γυρίσεις σε προσωπικό θέμα όσο και να θες γιατί πολύ απλά ότι γινόταν μέσα στο περιοδικό δεν ήταν δική μου επιλογή αλλά της διέυθυνσης και προσωπικά μιλώντας δεν έχω αντιγράψει ποτέ κείμενο σε τέτοιο βαθμό.
    rest my case. Δηλαδή άμα πάρεις επιστημονικά συμπεράσματα που είναι τεκμηριωμένα και συντάξεις ένα κείμενο όπως το δικό μου είναι αντιγραφή; Τι άλλο θα ακούσω.

Πραγματικά για το κείμενο έχεις να πεις τίποτα γιατί μόνο την αναφορά μου στους ορισμούς που έχει "αντιγράψει" ο Κ.Αγοραστος και με την σειρά μου "αντέγραψα" εγώ καλύπτουν μόνο το 1/6 του κειμένου τα άλλα είναι και αυτά αντιγραφή.....

Αλλά προφανώς δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις αλλά στο να δημιουργήσεις εντυπώσεις περί κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, που παρεμπίπτοντος εγώ έχω παραθέσει και πήγες.

Τέλος editorial
    Happy Gaming
    ΆγγελοςΖωχιός.
    Πηγές :
    www.VGChartz.com
    www.psychologein.sciblogs.net
    www.Wikipedia.org
    www.gamasutra.com

Leave a comment:

• TravisGr
    replied
    Walter Lippmann και το έργο του Public Opinion που διαβάζω αυτή την στιγμή λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα στην μετάφραση τώρα αν θεωρείς αυτό κλοπή οκ, πάντως το κείμενο με τα στρεοτυπά αναφέρομαι καθαρά στους ορισμούς δεν αντέγραψα καμια εργασία ή μελέτη του Κ.Αγοραστού

Leave a comment:

• sain't
    replied
    Όπως είπα προηγουμένως, ο ορισμός ήταν ΜΟΝΟ δύο προτάσεις... Όλο το υπόλοιπο κείμενο είχε αντιγραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του λέξη-προς-λέξη. Δε μιλάμε δηλαδή για έναν επιστημονικό ορισμό αλλά για ένα κείμενο με δικό του ύφος, δομή, σύνταξη, επιχειρηματολογία και λεξιλόγιο που αντέγραψες πλήρως.

Ως αποτέλεσμα το υπόλοιπο κείμενο να μην έχει καμμία σχέση με τις πρώτες παραγράφους σε όλους αυτούς τους τομείς, ούτε καν το ίδιο νόημα.

Δεν μπορείς να το γυρίσεις σε προσωπικό θέμα όσο και να θες γιατί πολύ απλά ότι γινόταν μέσα στο περιοδικό δεν ήταν δική μου επιλογή αλλά της διέυθυνσης και προσωπικά μιλώντας δεν έχω αντιγράψει ποτέ κείμενο σε τέτοιο βαθμό. Η χρήση "πηγών" δεν είναι κατακριτέα προφανώς όταν φυσικά τις αξιοποιείς για να συντάξεις ένα ΔΙΚΟ σου κείμενο, με τη δική σου αντίληψη και έκφραση, χρησιμοποιώντας κάποιες γνώσεις που σου παρέχουν άλλα κείμενα.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    O Ferryman νομίζω εξηγήθηκε καθαρά.Δε μιλάει για αντιγραφή ορισμών,μιλάει για αντιγρα΄φη ολόκληρων παραγράφων που υπόκεινται στην εργασία του κ Αγοραστού,αυτό είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δηλαδή αν εγώ γράψω κάπου ότι "η αντίσταση ενός κυκλώματος είναι το πηλίκο της εφαρμοζόμενης τάσης ως προς την ένταση του ρεύματος που διαρρέει το κύκλωμα" και εσύ το αντιγράψεις,ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν εχεις κλέψει την πνευματική μου ιδιοκτησία, γιατί μιλάμε για τον ορισμό όπως κατεγράφη από τους επιστήμονες. Αν όμως έχω κάνει μια εργασία στα ηλεκτρικά κυκλώματα και αρχίσεις να αντιγράφεις ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ πραγράφους από την εργασία μου,που έχω σκεφτεί εγώ σαν πρωτότυπο κείμενο ε τότε άντε φύγε,είναι δικό μου,mine,my precious.Θες και παράδειγμα πρωτότυπου κειμένου του Αγοραστού που ανήκει στην πνευματική ιδιοκτησία του ανθρώπου και αντέγραψες;Πάρε:

Τα στερεότυπα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τους συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να δείξω τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει στερεοτυπική συμπεριφορά και ο διαχωρισμός απέναντι τους gamers ,αλλά και να εξηγήσω τον τρόπο με τον οποίο τα στερεότυπα τείνουν να επιβεβαιώνονται από την gaming ομάδα που βρίσκεται υπό «στερεοτυπική απειλή». [...]

Η ύπαρξη στερεοτυπών σημαίνει πως οπωσδήποτε ότι κάνει κάποιος ή οποιαδήποτε από τα χαρακτηριστικά κάποιου φαίνεται πως ταιριάζουν με την στερεότυπη αντίληψη που έχει μια κοινωνία στο σύνολο της για την ομάδα του ατόμου αυτού, κάνει το στερεότυπο πιο αληθοφανή ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του ατόμου τόσο στα μάτια των άλλων, όσο και στα δικά του μάτια.

Originally posted by Αγοραστός View Post

Τα στερεότυπα παίζουν σίγουρα έναν μεγάλο ρόλο στην ζωή μας, μιας και επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τους συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτό το post θα προσπαθήσω να δείξω τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει η στερεοτυπική συμπεριφορά απέναντι στις μειονότητες, αλλά και να εξηγήσω τον τρόπο με τον οποίο τα στερεότυπα τείνουν να επιβεβαιώνονται από την ομάδα που βρίσκεται υπό “στερεοτυπική απειλή”. [...]
    Η ύπαρξη στερεοτύπων σημαίνει πως οτιδήποτε κάνει κάποιος ή οποιαδήποτε από τα χαρακτηριστικά κάποιου φαίνεται πως ταιριάζουν με τη στερεοτυπική αντίληψη που έχει μία κοινωνία στο σύνολό της για την ομάδα του ατόμου αυτού, κάνει το στερεότυπο πιο αληθοφανή ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του ατόμου τόσο στα μάτια των άλλων, όσο και στα δικά του μάτια.

Leave a comment:

• TravisGr
    replied
    Originally posted by Ferryman
    Ξέχασες να αναφέρεις ότι έχεις αντιγράψει σχεδόν ολόκληρο το κείμενο λέξη προς λέξη, αλλάζοντας τα παραδείγματα που υπάρχουν και προσθέτοντας μικρές διευκρινήσεις. Αυτό δε λέγεται "ψάχνω για πηγές" αυτό λέγεται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Θα μπορούσες τουλάχιστον να γράψεις κάτι του τύπου "όπως αναφέρει ο Κ. Αγοραστός στο άρθρο του..." πριν φυσικά εμφανιστεί ο Scatman για να κάνει γνωστό κάτι τέτοιο. Το επιχείρημα σου για τη Wikipedia, ότι η εξήγηση είναι κοινή, δε στέκει, καθώς μόνο ο ορισμός είναι κοινός, κοινώς δηλαδή μόνο δύο σειρές του άρθρου, πολύ λιγότερος όγκος κειμένου από όσο αντέγραψες.
    Καλά ότι πεις ferryman από πότε ένα επιστημονικός ορισμός θεωρείτε ότι είναι πνευματική ιδιοκτησία κάποιου. Από πότε θεωρείτε κλοπή η αναφορά στο κάθε τι που έχει καθιερωθεί από τη επιστημονική κοινότητα;

Δηλαδή αν έκανα ελεύθερη μετάφραση δεν θα θεωρούνταν κλοπή; Το αστείο είναι πως όταν το ανέφερε ο scatman το κείμενο ήταν στο Α μέρος και οι πηγές είχαν ήδη μπει αφού είχε ήδη τελειώσει το κείμενο στο Γ.

Αλλά κλασσικά όταν δεν γουστάρουμε κάτι η μας κάθετε στο λαιμό ψάχνουμε οτιδήποτε για να το μειώσουμε. Έγραψα ένα κείμενο με 3150 λέξεις και προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις περί κλοπή ιδιοκτησίας από την στιγμή που έχουν μπει και οι πήγες στα οποία αναφέρομαι.

Λοιπόν όταν με κατηγορήσεις ξανά για κάτι τέτοιο πήγαινε να μηνύσεις και τις υπόλοιπες εκδόσεις που "αντιγράφουν" επιστημονικούς ορισμούς όπως και τον Κ. Αγοραστό που έχει "αντιγράψει" τον ορισμό από το Wikipedia.

Πραγματικά "pathetic" για να μην το γυρίσω σε προσωπικό το θέμα σε δημοσιευμένο έντυπο τι πραγματική κλοπή είχε γίνει πνευματικής ιδιοκτησίας που εργαζόσουν και συμμετείχες σε αυτό.

Leave a comment:

• sain't
    replied
    Το κείμενο του Κ.Αγοραστού το είχα διαβάσει όταν έψαχνα για πηγές πως μπορώ να εξηγήσω με περισσότερο επιστημονικό τρόπο το στερεότυπο,όπως έκανες και εσύ από ότι φαίνεται. Δεν είναι δική μου η εξήγηση είναι κοινή όπως θα διαβάσεις και στην πηγή που σου έδωσα στο Wikipedia. Που είναι ακριβώς ο ορισμός που γράφει και ο Κ. Αγοραστός. Τα υπόλοιπα στο δεύτερο μέρος που θα βάλω τα συμπεράσματα και θα κατανοήσετε, θέλω να πιστεύω.
    Ξέχασες να αναφέρεις ότι έχεις αντιγράψει σχεδόν ολόκληρο το κείμενο λέξη προς λέξη, αλλάζοντας τα παραδείγματα που υπάρχουν και προσθέτοντας μικρές διευκρινήσεις. Αυτό δε λέγεται "ψάχνω για πηγές" αυτό λέγεται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Θα μπορούσες τουλάχιστον να γράψεις κάτι του τύπου "όπως αναφέρει ο Κ. Αγοραστός στο άρθρο του..." πριν φυσικά εμφανιστεί ο Scatman για να κάνει γνωστό κάτι τέτοιο. Το επιχείρημα σου για τη Wikipedia, ότι η εξήγηση είναι κοινή, δε στέκει, καθώς μόνο ο ορισμός είναι κοινός, κοινώς δηλαδή μόνο δύο σειρές του άρθρου, πολύ λιγότερος όγκος κειμένου από όσο αντέγραψες.

Leave a comment:

• TravisGr
    replied
    Πραγματικά το κείμενο έχει διαφορετική μορφή εκεί που θα παρουσιαστεί. Στο συγκεκριμένο forum δυστυχώς δεν μπορώ να το διαμορφώσω έτσι όπως θα ήθελα ώστε να είναι καλαίσθητο.

Αν μπορούν να κάνουν κάτι οι mod ας το κάνουν αλλιώς ας το σβήσουν μιας και δεν προσφέρει κάτι σε αυτή την κοινότητα.

Leave a comment:

Working...
X