Δεν ξερω τι να γραψω, αλλωστε εχω χασει επεισοδια μαλλον.. Οπως και να χει δεν πιστευω πως υπαρχει κοινη θεση ολων των mods οπως αναφερει στο OP ο Titus, οποτε καλυτερα να πω κι εγω εστω και τωρα εν ταχει 2 λογια.
Χαβαλες και στιγμες χαλαρωσης ειναι κατι αναμενομενο να συμβει και προφανως ειναι κατι αποδεκτο και κατ' εμε ευπροσδεκτο.
Ο καθενας μπορει να κανει λιγο πολυ ο,τι θελει και προβλημα εχουμε οταν αρχιζουν οι προσωπικες προσβολες.
Σιγουρα οι off-topic παρενθεσεις δεν ειναι ο,τι καλυτερο, αλλα δεν εχει νοημα να το παιζουμε αυστηροι οταν οι περισσοτεροι γνωριζομαστε εδω και καποια χρονια.
Τελος να μην ξεχναμε πως η σοβαροφανεια βλαπτει τη σοβαροτητα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Ζητήματα συμπεριφοράς και εμφάνισης.
Collapse
X
-
παπαρια τελικα, οπως φενεται κανεις δεν εχει διαθεση για αλλαγη συμπεριφορας, αστο Τιτο, μεταναστευσε..χεχεχεχεχεχεεχεχ
Leave a comment:
-
Τα σύνορα που περικλείουν και ορίζουν μία έννοια είναι διαφορετικά για τον καθένα μας και ως εκ τούτου δυσδιάκριτα, όταν αναγάγουμε την εκάστοτε έννοια στην κοινή συλλογιστική την οποία αναγκαστικά μοιραζόμαστε. Το 'αναγκαστικά' δε σημαίνει επιβολή εκ των άνω(είτε Θεός, είτε admin, είτε σοφός χρήστης με τσιμπούκι και 4000posts), αλλά πάει πακέτο με την απόφασή μας να συμβιώσουμε, σε οποιασδήποτε μορφής κοινωνία. Για παράδειγμα, ατομικά πιστεύω πως η ανθρώπινη ζωή είναι υπερεκτιμημένη και θα ήθελα να σας σκοτώσω όλους, αλλά κοινωνικά, αποδέχομαι μια αόριστη επιταγή πως αυτό δεν είναι καλό και δε θα σας άρεσε.
Αναλόγως, αν συγκεντρώσουμε τις διάφορες προτάσεις που έγιναν στη μέχρι τώρα συζήτηση, θα καταλήξουμε με δύο απτά ζευγάρια εννοιών και ένα bonus σε λανθάνουσα κατάσταση.
Το πρώτο ζευγάρι αφορά τη σχέση βωμολοχίας - χυδαιότητας. Παρά τις διαφορετικές απόψεις του καθενός για το που βρίσκεται η "συνοριογραμμή" ανάμεσα τους, όλοι δεχόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθεί κάπου αυτή η γραμμή, βάσει της κοινής συλλογιστικής της κοινότητας, και για τη διατήρησή της να φροντίσουν οι mods.
Το δεύτερο ζευγάρι είναι το πείραγμα/μπηχτή/λεπτή ειρωνία - προσβολή, για το οποίο ισχύει ό,τι και παραπάνω. Για το καλό της κοινότητας, ό,τι ανήκει στην πρώτη κατηγορία επιτρέπεται και ό,τι στη δεύτερη διαγράφεται, μεταβάλλεται, κατακρίνεται κτλ.
Το τρίτο ζευγάρι, το λανθάνον και το πιο προβληματικό είναι σε πολύ γενικές γραμμές, η σχέση ανάμεσα στο έξυπνο και στο ανόητο. Στην ουσία ο Τίτος και ο Σομάρι προφανώς δε διαφωνούν για το ποιος αριθμός γραμμών είναι πιο γαμάτος, αλλά για το πως κρίνει ο καθένας το έξυπνο και ποιοτικό. Ο λόγος για τον οποίο μια τέτοιου τύπου συζήτηση δε μπορεί να καταλήξει στη διατύπωση ενός κανόνα που θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε είναι πως η σχέση ανάμεσα σε αυτές τις δύο έννοιες του τελευταίου ζευγαριού δεν μπορεί να οριστεί από την κοινή συλλογιστική, και ως εκ τούτου να περιχαρακωθεί και να ελεγχθεί. Εμπίπτει καθαρά στην υποκειμενική σφαίρα, σε αντίθεση με τα άλλα δύο ζευγάρια, και όποιες προσπάθειες επιβολής μια γραμμής που να διασφαλίζει την ύπαρξη μόνο του έξυπνου θα αποτύχει παρά το αγαθό των προθέσεων αυτού που θα την προωθήσει. Ακόμη και αν, παρ'όλα αυτά, εφαρμοστεί, είναι βέβαιο πως θα προξενήσει αντίδραση, απογοήτευση και δυσαρέσκεια.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε επ'αυτού είναι να δηλώνουμε την προσωπική μας συμφωνία/αντίθεση, όπως και τόσο καιρό γίνεται με επιτυχία. (+1, χα χα, γαμάτο, καραγουστάρω, έπος, έχω λιώσει, θέλω πολύ να το φάω όλο μιαμ μιαμ # αυτό είναι χαζό, μπλιαχ το σιχαίνομαι, έλεος, άντε μωρέ με το μπάζο που μου θέλει και Λουή Βιτόν)
Βάσει του παραπάνω, θα ήταν ιδανικό για μένα τα πάντα να ικανοποιούσαν τα αισθητικά, νοητικά μου κριτήρια, αλλά δέχομαι πως κάτι τέτοιο δε γίνεται και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δηλώσω πως π.χ. δε μου αρέσουν τα post του τανοσούκε στη πλειοψηφία τους, χωρίς να έχω την απαίτηση, και σίγουρα χωρίς να μπορώ να του επιβάλλω, να τα αλλάξει αν ήμουν mod. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσα κάνω κάτι τέτοιο θα ήταν αν γινόταν χυδαίος ή άκομψα προσβλητικός.
Συμπέρασμα: Ναι στη διαχωριστική γραμμή και καταπολέμηση της χυδαιολογίας και της άχαρης προσβλητικής συμπεριφοράς, όχι στην κατ'ουσίαν επιβολή κοινού threshold ποιότητας, όχι επειδή δε μας αρέσει η ποιότητα, αλλά επειδή σε συλλογικό επίπεδο αδυνατούμε να την ορίσουμε.
Leave a comment:
-
Προτείνω ο Crpl να φάει μπαν γιατί συνέχεια μου θάβει το Halo 3 και τα κονσολάδικα fps.
:xp:
Leave a comment:
-
Ο Tannosuke δεν εχει καταλαβει ποτε μιλαμε σοβαρα και ποτε κανουμε χαβαλε στο shoutbox.
Leave a comment:
-
Όχι ο crpl έχει αγνά κίνητρα, μην μου τον πειράζετε! Μπορεί να γίνεται επιθετικός, αλλά δεν το κάνει επι προσωπικού και σίγουρα όχι για κακό.
Leave a comment:

Leave a comment: