Announcement
Collapse
No announcement yet.
Περί αποχωρήσεων
Collapse
X
-
κακώς κουράζεστε και αναλύετε τι μπορεί να φταίει καθώς η απάντηση είναι απλή.
Πρίν 10 - 15 χρόνια εκεί γύρω στα 13-15 ήμασταν παιδιά, μακριά απο προβλήματα με μόνο πάθος το παιχνίδια, ζούσαμε σε μια ασέξουαλ κοινωνία όπου το να βρείς γκόμενα ήταν υπόθεση 18άρη εκτός αν ήσουν γυμνασμένος και κάπνιζες! (παράξενο αλλά μόνο αυτοί είχαν γκόμενα τότε). Θυμάμαι έπερνα gamepro & games και διάβαζα ίσα με 5 φορές τις αλληλογραφίες για να μην αναφέρω το πως έκανα με τα ρεβιούς και τις κριτικές... μεγαλώνοντας αυτό ωρίμασε και αντικαταστήθηκε απο το συνδυασμό (site-forum-youtube). Μια χρυσή εποχή για αυτό και άλλα φορουμ όπου είχαμε τη δίψα να ξεδιπλώσουμε τις απόψεις μας να χαβαλεδιάσουμε να μιλήσουμε να βριστούμε και να μη τρέχει κάστανο.
Όσο μικρότεροι ήμαστε βλέπετε τόσο μικρότερη και η βαρύτητα που έχουν οι λέξεις και οι εκφράσεις τις οποίες δεχόμαστε και τόσο μεγαλύτερος ο ενθουσιασμός που μας κάνει να τα ξεπερνάμε και να αναπτύσσουμε ένα νέο θέμα, μια νέα ενότητα ξεχνώντας άσχημες στιγμές και κρατώντας την ουσία.
Τώρα όμως είμαστε 25+ τουλάχιστον οι περισσότεροι, επωμιζόμαστε προβλήματα και σκεφτόμαστε το πως θα χτίσουμε τη προσωπική μας ζωή στους καιρούς που είναι δύσκολοι για όλους. Καλώς η κακώς μεγαλώσαμε και δε μπορεί να έχουμε το ίδιο πάθος με το 15χρονο εγώ μας που έτρωγε ώρες σε φόρουμ και κριτικές. Για να το θέσω λακωνικά, το τελευταίο που μας νοιάζει είναι το πόσο καλό ή όχι είναι το παιχνίδι που μόλις παίξαμε. Έχουμε παίξει εκατοντάδες έχουμε βαρεθεί τη ζωή μας και όλο αυτό δε μας γεμίζει πια, πόσο μάλλον θα έχουμε το κέφι να το υπαραναλύσουμε και να αναλωθούμε σε τέτοιες θεματολογίες.
Θα σας πω μια απλή ιστορία, πριν κάτι μέρες μίλαγα με ένα πιτσιρικι στο gears το οποίο με έκανε add και στο φεηςμπουκ επειδή μάλλον θα με εβλεπε σαν ένα κουλ μεγάλο τύπο η και γω δε ξέρω, αυτό όμως που ήταν το θέμα είναι πως στα 15 του όλες οι φωτό του ήταν με πολυ μπάνικα γκομενάκια... τι σημαίνει αυτό ; Πως μάλλον η μόδα του φόρουμ παρέρχεται, οι παλιοί που μείναμε κουραστήκαμε απο τη μια και έχουμε άλλα θέματα στη ζωή μας απο την άλλη και οι νέες γενιές που θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη γραμμή ασχολούνται με γκομενάκια και εξόδους... πράγματα αδιανόητα για μένα τουλάχιστον μέχρι πριν τη δευτέρα λυκείου όπου την έβγαζα όλο σπίτι παίζοντας games και διαβάζοντας gamepro.
Όλα τα άλλα περι παρεξηγήσεων είναι μαλακίες, θυμάμαι τον Εβανς στο gamepro forum να μου λεει πως είναι gay επειδη έχει αβαταρ γυναίκα ή τον rain of heavens να τρολλάρει με ποιήματα και να μη παρεξηγείτε κανείς αλλά να γελάμε, όμως τώρα?
Απλώς μεγαλώσαμε αποκτήσαμε προβλήματα και θέλουμε αιτίες για να τα δικαιολογούμαι, πλέον πρέπ[ει να κάνουμε μια παραδοχή...
We are too old for this stuff
Leave a comment:
-
Εγώ αν και είμαι 3 χρόνια στο φόρουμ δεν θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της 'παρέας' μιας και δεν ξέρω κανένας σας προσωπικά. Απ'την άλλη τον τελευταίο καιρό (από τότε που αγόρασα PS3 δλδ.) ποστάρω αρκετά οπότε βλέπω τα πράγματα διαφορετικά.
Για τσακωμούς και trolling δεν με απασχολεί, γιατί προσωπικά δεν γνωρίζω forum στο ίντερνετ που να μην υπάρχουν αυτά. Αυτό είναι το ίντερνετ. Και δεν νομίζω ότι τρία χρόνια πριν είχε λιγότερους καυγάδες.
Για μένα το πρόβλημα του GO είναι ότι δεν έχει νέα μέλη. Καθόλου. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό, αλλά πιστεύω ο βασικός λόγος είναι ότι όλοι εδώ γνωρίζονται μεταξύ τους κάτι που κάνει το κλίμα για ένα νέο μέλος κάπως αμήχανο. Εγώ πχ θα δυσκολευόμουνα να ποστάρω σε ένα forum στο οποίο τα ενεργά μέλη είναι 15 με 20 και φίλοι μεταξύ τους (και να μην είστε φίλοι αυτή την εντύπωση δίνετε).
Βέβαια αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος. Πως να μεγαλώσει η 'παρέα' αφού δεν έρχονται νέα μέλη που απωθούνται λόγω 'παρέας';
Απόψη μου, έτσι; Μπορεί να είμαι και λάθος.
Πάντως χωρίς νέα μέλη το GO είναι καταδικασμένο να πεθάνει και είναι κρίμα γιατί είναι ένα υπέροχο φόρουμ. Κι εγώ έχω τσακωθεί πιο παλιά (θυμάμαι δύο επικές διαμάχες με τον scatman όταν είχα ακόμα το παλιό μου nick Ormion), αλλά είπαμε έτσι είναι το ίντερνετ.
Φέρτε νέα μέλη λέμε!!!
Leave a comment:
-
Η αλήθεια είναι πως έχουμε να συζητήσουμε αρκετά παραπάνω και έκτοτε ξαφνικά δεν είχαμε καμία απολύτως επικοινωνία. Δεν είναι πως λογομαχήσαμε ή "τσακωθήκαμε" εννοείται, απλώς είχα αυτή την εντύπωση.
Leave a comment:
-
Με μένα από πότε δεν τα πας καλά;
Για πες γιατί πεφτω από τα σύννεφα, ειδικά μετά από τις τόσες συζητήσεις που κάναμε στο msn πριν 1-2 χρόνια.
Leave a comment:
-
Όμορφη και μπέσα συζήτηση. Είναι ωραίο να φεύγει η βρωμιά που και που.
Πριν 2 χρόνια περίπου είχα φύγει και εγώ από το forum για ένα μεγάλο διάστημα. Τελικά ήταν δικιά μου και μόνο δικιά μου ανοησία το οτι έφυγα, ακόμα και αν μέσα στο μυαλό μου και σε ορισμένες σκόρπιες συζητήσεις μου με κάποια μέλη είπα πως ευθύνονται άλλοι.
Το GO το αγαπάω με το τρόπο που μπορεί να αγαπάει ένα παιδί της γενιάς μου ένα forum board. Είναι κάτι παραπάνω απο gaming συζήτηση - έχουν μεσολαβήσει μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς καθόλου gaming και όμως ήμουν εδώ. Παρ' όλα αυτά όταν μιλάμε για gaming, το GO είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό. Όταν τερμάτισα το Chrono Trigger στο στρατόπεδο της Λέρου το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να το μοιραστώ μαζί σας, και γνώριζα πως πιθανώς να μου απαντήσει αυτός και αυτός, άτομα που γνωρίζω στα γούστα τους, και πράγματι μου απάντησαν ορισμένοι απ' αυτούς.
Παλιότερα, πριν δύο ή τρία χρόνια, συχνά έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ αρνητικά για ένα άλλο μέλος και να δυσανασχετώ με πολλά posts του, επειδή δεν μου είχε μιλήσει σωστά μια φορά, επειδή τον θεωρούσα προκλητικό κ.ο.κ. Αναπόφευκτα ακολουθούσε και το trolling. Αυτή τη στιγμή, και το λέω με ειλικρίνεια, δεν έχω πρόβλημα με κανένα μέλος του forum. Αντιθέτως, έχω για όλους μια εκτίμηση, για το χιούμορ, για τις προτιμήσεις ή για την ευφυία του καθενός. Και αν σπάζομαι σποραδικά με συμπεριφορές ή εκδηλώσεις, δεν είναι τίποτα άλλο παρά απλή γκρίνια. Θέλω να γράφει και ο Jedah, και ο Scat και ο Evans, παρ' όλο που με κανέναν τους δεν τα πήγαινα ιδιαίτερα καλά.
Γυρνώντας στο θέμα, από το forum λείπουν σημαντικές παρουσίες. Η συζήτηση για gaming έχει ελαττωθεί και τα ήδη υπάρχοντα μέλη έχουμε φτιάξει ένα θόλο γύρω μας, καθιστώντας τη διείσδυση νέων μελών στη κοινότητα αρκετά δύσκολη. Ένας νέος gamer ή απλά ένα νέο μέλος ψαρώνει άσχημα με το τρόπο που επικοινωνούν οι φορουμίτες μεταξύ τους. Βλέπει απέναντι του μία σφιχτή κοινότητα που φαίνεται απολύτως εντάξει με το τρόπο που υπάρχει και συνεπώς δε βρίσκει χώρο για εκείνον. Στον αντίποδα όμως, όσα νέα μέλη έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στη κοινότητα έχουν άμεσα "ομογενοποιηθεί". Είναι σαν να γράφουν χρόνια εδώ.
Ο τρόπος με τον οποίον επικοινωνείται το forum δε θα ήταν απαραίτητα κακός εάν το κουραστικό trolling δεν είχε αντικαταστήσει σε αυτό το μεγάλο βαθμό τη νηφάλια και συμβατική, "φλώρικη" ανταλλαγή απόψεων. Και' γω έχω κουραστεί που κάτω από κάθε post του Tanno βλέπω απάντηση του Somari και αναρωτιέμαι αν ο τελευταίος πράγματι χρειάζεται αυτή τη διαδικασία για να νιώσει όμορφα.
Leave a comment:
-
Tanno den se lene kathysterhmeno, na mhn vrizeis anthrwpous pou den ksereis sou lene, opws gia paradeigma otan les "na psofisoun oi kwlotourkoi".
Den einai wraio na ta vlepei afta ena neo mellos.
Leave a comment:
-
Δεν παραπέμπει πουθενά, εγώ ανάλογα με το περιβάλλον και την περίπτωση σκέπτομαι 3,4,5 φορές πριν πω κάτι, αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως ότι είμαι χαζός, αν και δεν αποκλείεται, αλλά ότι λαμβάνω υπόψη και τους συνομιλητές, το περιβάλλον ή την κοινότητα πριν εκφράσω ό,τι σκέφτομαι. Για μένα μιλάω πάντα, οπότε δε χρειάζεται να απαντάς στον πληθυντικό, δε σου λέει το forum κάτι, εγώ σου λέω, μπορείς να με γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια και προφανώς δεν εκφράζω τις απόψεις όλου του forum. Κατά τα άλλα χαλάρωσε, προσπαθώ να σου πω πως η επικοινωνία είναι αμφίδρομη και πως όταν κάποιος γίνεται δέκτης μιας συμπεριφοράς πρέπει να κοιτάει και τα δικά του πεπραγμένα, ώστε να κατανοεί αν και κατά πόσο την προκαλεί.Originally posted by 丹野Εγώ σκέφτομαι φυσικά....στην συνέχεια.
Leave a comment:
-
Τανο δεν σε προσέβαλε το παιδί,είπε κάτι που σου έχω πει και εγώ και δεν το έδωσες σημασία,το γεγονός ότι βρίζεις ενοχλεί πολλούς μεταξύ αυτών και εμένα.Δεν σε είπε ούτε καθυστερημένο ούτε τίποτα άλλο.Τέλος,όπως πολύ σωστά επίσης σου είπε,σπυ έχουν γίνει παρατηρήσεις για ρατσιστικά σχόλια αλλά δεν το σταματάς.Δεν συμφωνώ με το τρολινγκ που γίνεται προς το πρόσβπό σου,το θεωρώ απαράδεκτο,αλλά δεν έχεις μόνο δικαιώματα όταν είσαι μέρος φόρουμ αλλά και υποχρεώσεις.
Leave a comment:
-
Εγώ σκέφτομαι φυσικά. Αν δεν το έχετε καταλάβει, κάποια σχόλια ήταν σοβαρού επιπέδου κι εσείς συνέχεια τρολάρατε. Ε λοιπόν, κομμένα τα τρόλινγκς σε μένα και μιλήστε σοβαρά. Δεν είναι ότι συμβαίνει στο κεφάλι μου, μια χαρά είναι και παρατήστε το ήσυχο. Αυτό που είπες να σκέφτομαι 2-3 φορές παραπέμπει στην λέξη "καθυστερημένος" και αυτό δεν μ' αρέσει. Άμα δεν θέλετε να σχολιάσω τίποτα, απλά δεν θα μιλήσω. Πολύ απλό και εύκολο. Το πρόβλημα είναι ΕΣΕΙΣ που δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα σοβαρά από τα χαβαλέ. Και παραδέξου ότι δεν είμαι και ο μόνος που είμαι ανεξήγητα προσβλητικός, κι εσείς το ίδιο είστε, αλλά με το ... πολιτισμένο τρόπο που ακόμη κι ένας ηλίθιος θα το καταλάβαινε με την μία.Originally posted by Imrahil View PostTanno, σε τρολάρει γιατί δίνεις συστηματικά υλικό για τρολάρισμα. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές το κάνεις ασυνείδητα, οπότε και το τρολάρισμα χάνει το νόημα του από ένα σημείο και μετά. Πέραν αυτού, αρκετές φορές, κατ'εμέ τουλάχιστον, είσαι ανεξήγητα προσβλητικός όχι προς κάποιο συγκεκριμένο μέλος, αλλά προς τη δύσμοιρη ανθρωπότητα. Άλλο να γράφεις κάτι άκυρο ή να μη πολυβγάζει νόημα κι άλλο τα συστηματικά υβριστικά/ρατσιστικά παραληρήματα. Τι λέει για την κοινότητα αν κάποιο νέο μέλος μπαίνει και πέφτει σε ένα post σου χωρίς να σε ξέρει και διαβάζει κάτι χυδαίο τύπου 'χύσι' από το πουθενά. Είπαμε να υπάρχει ανοχή στη βωμολογία, αλλά δεν είναι ανάγκη να γράφεις ό,τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι σου. Εν ολίγοις, αν δε θες να σε τρολάρουν, σκέψου δύο φορές πριν γράψεις κάτι ή ξαναδιάβαστο έχοντας στο νου πως αυτό που θα ποστάρεις εκπροσωπεί σε ένα επίπεδο την κοινότητα και καλό θα ήταν να τηρεί κάποια ελάχιστα, στοιχειώδη όρια ευπρέπειας
Λοιπόν, κόψτε εσείς κάτι, κι εγώ θα το κόψω στην συνέχεια.
Leave a comment:
-
Tanno, σε τρολάρει γιατί δίνεις συστηματικά υλικό για τρολάρισμα. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές το κάνεις ασυνείδητα, οπότε και το τρολάρισμα χάνει το νόημα του από ένα σημείο και μετά. Πέραν αυτού, αρκετές φορές, κατ'εμέ τουλάχιστον, είσαι ανεξήγητα προσβλητικός όχι προς κάποιο συγκεκριμένο μέλος, αλλά προς τη δύσμοιρη ανθρωπότητα. Άλλο να γράφεις κάτι άκυρο ή να μη πολυβγάζει νόημα κι άλλο τα συστηματικά υβριστικά/ρατσιστικά παραληρήματα. Τι λέει για την κοινότητα αν κάποιο νέο μέλος μπαίνει και πέφτει σε ένα post σου χωρίς να σε ξέρει και διαβάζει κάτι χυδαίο τύπου 'χύσι' από το πουθενά. Είπαμε να υπάρχει ανοχή στη βωμολοχία, αλλά δεν είναι ανάγκη να γράφεις ό,τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι σου. Εν ολίγοις, αν δε θες να σε τρολάρουν, σκέψου δύο φορές πριν γράψεις κάτι ή ξαναδιάβαστο έχοντας στο νου πως αυτό που θα ποστάρεις εκπροσωπεί σε ένα επίπεδο την κοινότητα και καλό θα ήταν να τηρεί κάποια ελάχιστα, στοιχειώδη όρια ευπρέπειαςOriginally posted by 丹野 View PostΕγώ δεν θα έλεγα ότι σχολιάζει/διορθώνει. Κάθε άλλο παρά τρολλάρει κιόλας. Τον έχω δει να χώνει ειρωνικά/σαρκαστικά σχόλια όχι μόνο σ' εμένα, αλλά και σε κάποιους από εσάς. Και προφανώς την ίδια συνήθεια πήρατε οι μισοί απ' εσάς τον τελευταίο καιρό όχι μόνο σε μένα, αλλά και μεταξύ σας.
Μπορεί να έχω τον χαβαλέ, αλλά έχω και την Σ-Ο-Β-Α-Ρ-Ο-Τ-Η-Τ-Α. Κάποια σχόλια δεν τα έχετε αντιληφθεί και ούτε τα σχολιάσατε, λες και με προσπεράσατε.:whip: Άμα θέλεις, μπορώ να βρίσω και την μάνα σου για να καταλάβεις ότι μιλάω σοβαρά. Δεν μπορώ να είμαι ΠΑΝΤΑ χαβαλετζής. Έχω και το σοβαρό ύφος μου από πίσω.
Όλοι διορθώνεστε/σχολιάζεστε ο ένας τον άλλον και η συζήτηση σας σε κάποιο θέμα καταλήγει σε flame war στο τέλος, όπως έγινε με crpl και jedah, και με Evans και FiOth.
ed: typo
Leave a comment:
-
Ξερετε, τιποτα δεν μπορει να ειναι "απροσωπο", ειδικα απο την στιγμη που η κοινοτητα μας εχει ερθει σε τετοιο επιπεδο που οι περισσοτεροι γνωριζομαστε (εστω και ελαχιστα) απο κοντα.
Παντα υπαρχει μια "καλη πιστη" η οποια ακολουθειται απο τον περισσοτερο κοσμο, ειτε αυτος ειναι νεος χρηστης ειτε ειναι μια δεκαετια στο κουρμπετι.
Το θεμα ειναι οτι καποιες στιγμη αυτη η "καλη πιστη" ειτε λαμβανεται ως ανοχη ειτε ως βλακεια. Επισης μπορει πολλες φορες αυτη να αποτελεσει εφαλτηριο εκμεταλλευσης διαφορων τυπως, οπως ειμαι σε θεση να γνωριζω. Κοινως καποια στιγμη το πραγμα δεν μπορει παρα να γινει προσωπικο.
Καλως ή κακως δεν εχουμε ολοι το ιδιο μυαλο και δεν σκεφτομαστε ολοι το ιδιο, κατι λογικο αλλωστε. Οι λογοι για τους οποιους πρατουμε κατι ειναι παντα προσωπικοι. Τωρα για ποιον λογο εφυγε ο ενας και ξαναγυρισε ο αλλος, γιατι εγινε αυτο και εκεινο και το αλλο, ο καθενας ξερει την δικια του πλευρα των πραγματων, και στην τελικη οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος.
Εαν κατι βοηθαει σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι ξανα η καλη θεληση: η νοοτροπια που εχει καποιος σαν ατομο να θελεινα προσφερει στην κουβεντα/κοινοτητα/ενεργεια απλα και μονο επειδη γουσταρει και επειδη θεωρει οτι μπορει να το κανει. Επισης θα πρεπει να υπαρχει και η καλη θεληση απο μερους των υπολοιπων προς το προσωπο του, ωστε να μην νιωθει παρατερος/βλακας/αναξιος αναμεσα στο φορουμ. Θεωρω οτι ολοι εχουν την θεση τους.
Ομως δεν μπορει καποιος να ειναι θετικος με ενα - δυο - πεντε ανθρωπους και εριστικος / προσβλητικος με αλλους τοσους. Κατι γινεται. Και προφανως τετοια παραδειγματα υπαρχουν και θα πρεπει να αντιμετωπιστουν. Ομως εαν ο καθενας δεν κανει αυτοκριτικη και δεν τα βρει (θεωρητικα, και οχι μονο για το φορουμ αλλα και για τον ιδιο) με τον εαυτο του, μην περιμενει να του δωσουν συχωροχαρτι οι υπολοιποι.
Και ναι, προφανως ο λογος καποιων ανθρωπων εδω μεσα περνα περισσοτερο απο καποιων αλλων, ετσι ειναι παντα και ετσι θα ειναι διοτι αυτη ειναι η φυση των κοινωτητων, deal with it. Ο σεβασμος απο ενα σημειο και μετα κερδιζεται και δεν ειναι αυτονοητος. Οπως επισης θα το ξαναπω, κι ας πει ο καθενας οτι θελει: το αυτονοητο το δικο μας δεν ειναι απαραιτητα και αυτονοητο του διπλανου μας.
Τα σεβη μου.
Leave a comment:
-
Καλά το θέμα με μένα και το fioth είναι καθαρά προσωπικό, μην το μπλέκετε με το τι συμβαίνει στο forum. Επίσης ο λόγος που έφυγε ο fioth από εδώ είναι τελείως διαφορετικός από το λόγο που έφυγα εγώ (και αρκετοί άλλοι). Σίγουρα πάντως δεν μπορούμε να μιλάμε για τις αποφάσεις άλλων αν δεν είναι οι ίδιοι εδώ. Είμαι σίγουρος ότι και τα δικά μου κίνητρα σε κάποιο βαθμό παρερμηνεύτηκαν, για αυτό μπήκα ξανά εξάλλου.
Leave a comment:
Leave a comment: