Μια χαρα ειναι το forum για μενα, και πλακα εχει και σοβαρες συζητησεις σε αρκετα θεματα. Βεβαια οι gaming συζητησεις ειναι ελαχιστες αυτο πρεπει να βελτιωθει imo αλλα δεν μπορουμε να βαλουμε το μαχαιρι στο λαιμο στον αλλο να παιξει τους τιτλους που παιζουμε..
Εκει ειναι το προβλημα για μενα και οχι στο trolling/humor, αυτα οποιος δεν θελει τα αγνοει απλα..
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Περί αποχωρήσεων
Collapse
X
-
Με βάση αυτά που λέει ο Altair θα ήθελα να κάνω πράγματα στο site όπως να ανοίξω κάποια topic βάζοντας εκεί ότι news υπάρχουν για κάποια games δημιουργώντας topics έτσι ώστε να υπάρχουν συγκροτημένα κάποια πράγματα ώστε να έχουμε περισσότερα θέματα για συζήτηση. Έτσι πιστεύω θα ύπαρξη περισσότερο ενδιαφέρων. Αλλά άμα είναι να μπαίνει κάποιος και να κράζει το game καλύτερα να μην μπαίνει καν και να πηγαίνει κάπου που του αρέσει. Δεν λέω βέβαια τα ελαττώματα πρέπει να γράφονται αλλά όχι σχόλια τύπου "Το παιχνίδι είναι μούφα μην το παίξει κανείς ".
Τέλος πάντων βλέπω εδώ μέσα άτομα που όταν γράφουν πραγματικά ζωγραφίζουν και πολλές φορές τα ζηλεύω όπως ζηλεύω άτομα που είναι 5 χρόνια μεγαλύτερα από μένα και έχουν παίξει παιχνίδια της γενιάς του NES. Θα ήταν λοιπών αμαρτία να σταματήσουν να γράφουν λόγο του trolling.
Σαν νέο μέλος δεν είμαι σε θέση να πω τέτοια πράγματα αλλά με βάση αυτά που λέτε θέλω απλά να βοηθήσω.
Στο θέμα μου τώρα, θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό που λέω αν μου επιτρέπεται βέβαια και εσείς.
Leave a comment:
-
Ας πω την δικιά μου άποψη εδώ...
Το πρόβλημα δεν είναι η gaming συζήτηση εδώ. Εξάλλου gaming site είναι εδώ. Το πρόβλημα είναι η ειρωνία κάποιων(μιλάω για σας, Somari και TheCursed) τύπου τρολλ που μειώνουν το επίπεδο συζήτησης. Όταν κάποιος αναφέρνει σε κάτι, δεν πρέπει να τον μειώνετε, αντιθέτως να το συζητάτε μ' αυτόν.
Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν σεβάστηκε την άποψη του άλλου, έξου και τα ragequits του Jedah και του FiOth και άλλων. Παράδειγμα ragequit φέρνω την διαμάχη του Jedah με του crpl_shepherd(κάτι που ομολογώ ότι μ' έκανε να γελάω), γιατί μιλούσαν για τον Blackdragon και για άλλους λόγους. Κάθε φορά που πιάνανε μία συζήτηση, πάντα έφερνε αντιπαραθέσεις που θύμιζαν Βουλή. Αν είναι να μαλώσετε, καλύτερα κάντε το στο MSN ή στα PMs.
Το άλλο πρόβλημα είναι σαφώς, και παραδεχτείτε το, ο fanboy πόλεμος. Εδώ η διαμάχη των fanboys έχει φτάσει στα ύψη, τόσο που κάποιοι αναγκάστηκαν και με το άγριο να φύγουν μόνοι τους, όπως ο nikol@r@s, τον οποίο και κραζόσασταν για τα ninty παιχνίδια.
Η γνώμη μου πάντως είναι ότι, άμα δεν σας αρέσει η συζήτηση αυτή, τότε μην μιλάτε καθόλου εκεί. Το έχω κάνει κι εγώ, όταν βλέπω συζητήσεις που με μειώνουν και δεν μ' αρέσουν, και σαφώς δεν μιλούσα καν. Εγώ πάντως σέβομαι την άποψη του άλλου και μιλάω επικοδομητικά μ' αυτόν, όταν μιλάμε για το ίδιο παιχνίδι, όπως κάθε φορά που άνοιγα ένα θέμα για τα RPGs, πολλοί φίλοι του είδους αυτού χωθήκατε και είπατε τις άποψεις σας και αυτό με χαροποιεί πολύ, όπως π.χ. στο Xenosaga Saga. Όμως θα πρέπει να σας παρακαλέσω να σταματήσετε τις ειρωνείες και τους σαρκασμούς(το κουδούνι πάει για σένα, Somari, ειδικά!) σε gaming θέματα, όπως π.χ. "So what?", εικόνες που δεν μπορεί να τις καταλάβει ο άλλος, κ.α.
Αν θέλετε να περνάτε καλά εδώ, δεν πειράζει το trolling και ο χαβαλές. Η ειρωνεία και η χειραγώγηση είναι κάτι που μειώνει την συζήτηση αυτή και το ηθικό του καθενός. Αυτό αρκεί να γίνει σε ξεχωριστό θέμα ή στο chatroom για να περνάει η ώρα. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι είμαστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ άγνωστοι. Θα έλεγα περισσότερο γνωστοί προς φίλοι. Κι εξάλλου είμαστε χρόνια εδώ.
Όσο αφορά τα νέα μέλη, δεν φταίνε αυτά που φεύγουν. Φταίτε ορισμένοι με τις καμένες συζητήσεις σας, ειδικά του crpl με τα πρόστυχα σχόλια, όπως έγινε θέμα με τα κορίτσια και τα Bots, συμπεριλαμβανομένου και του Azrael που κάποιοι νομίζετε ότι είναι αυτός το τάδε botaki. Καλό είναι να το χαλαρώσετε λίγο, γιατί σαν πολύ κόσμο έχετε τρομάξει και βγάζετε μετά και βιαστικά συμπεράσματα.
Τα μικρά δεν μπαίνουν συχνά λόγω σχολείων και φροντιστήριων, και οι περισσότεροι απ' εσάς λόγω σπουδών ή δουλειές ή στρατού, όπως του Κώστα(McSolid) που την έκανε Σκωτία για μάγειρας(ξέρω γω?) και δεν μπορεί να μπαίνει συχνά, όπως παλαιότερα.
Αυτά είχα να πω από την μεριά μου.
Leave a comment:
-
Σε αυτό το thread έχω πολύ περισσότερη διάθεση να διαβάσω παρά να γράψω. Από τη στιγμή που είμαι ενεργός moderator (και μάλιστα νιώθω ανακόλουθος ανάμεσα στις διάφορες "διακυρήξεις" μου περί συμμαζέματος της κατάστασης και το συνολικό επίπεδο, που απεικονίζεται στον αριθμό των ενεργών μελών) δε θέλω να ευλογήσω τα γένια μου ή να πω "θα κάνωμεν αυτό". Γενικά οι απόψεις μου είναι κοντά σε αυτές του deus dope και του Vaynard, όσο αφορά το μέτρο.
Το ίδιο το community περνάει κλιμακτήριο. Έχουμε μεγαλώσει ηλικιακά, έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές μας, έχουν αυξηθεί οι ευθύνες και τα προβλήματά μας (ειδικά με τα όσα γίνονται γύρω μας), όταν υπάρχει χρόνος δεν υπάρχει διάθεση, όταν υπάρχει διάθεση δεν υπάρχει χρόνος και πολύ πιθανό να λείπουν και τα δύο. Παίρνοντας τους φοιτητές ή τους εργαζόμενους σαν παράδειγμα, κρίνω τη συμμετοχή τους σαν επαρκέστατη ακόμα κι όταν περνάνε απλά να πουν ένα "γειά". Το πρόβλημα της φθοράς είναι απόλυτα φυσιολογικό και δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Το άλλο θέμα ήταν η εξ'αρχής εσωστρεφής φύση του community. Στις καλές περιόδους του ήταν σαν τους γέρους του Μάπετ Σόου και στις άσχημες σαν το σπίτι με τις επτά γεροντοκόρες. Εσωτερικό χιούμορ, ανία, έλλειψη ερεθισμάτων, ανακύκλωση κλπ είναι προβλήματα που προκύπτουν και εκφυλίζουν οποιοδήποτε περιβάλλον. Εδώ θα μπορούσαμε να είχαμε βοηθήσει κάποια νέα μέλη να στεριώσουν, αλλά η συνολική μας εικόνα εκτιμώ ήταν αποτρεπτική. Άσχετα posts, αιχμηρότητα, απόψεις και έκφραση από συζητήσιμες μέχρι εντελώς ακραίες, επιθετικότητα. ΠΟΤΕ δε μας απασχόλησε το πώς μας βλέπουν οι έξω. Για αυτό και επιτρέψαμε να γράφεται οτιδήποτε μας διασκέδαζε, είτε περί gaming είτε γενικά, με όποιο τρόπο μας διασκέδαζε.
Στο θέμα του trolling...Δε δέχομαι ότι τα τακτικά μέλη υπάρχει κάποιος που δε νοιάζεται για το community και μπαίνει απλά για να γίνει εριστικός και να προκαλέσει καβγάδες. Τέτοια περιστατικά υπήρχαν και τα αντιμετωπίσαμε. Πέρα όμως από την προσφορά του καθενός, υπάρχουν εριστικές και άκομψες συμπεριφορές? Ναι. Σα moderator τις διαχειρίστηκα σωστά? Εκ του αποτελέσματος όχι. Σαν community τις διαχειριστήκαμε σωστά? Όχι. Ο λόγος είναι απλός: σταματήσαμε να συζητάμε και να ακούμε. Σε πολλά θέματα έβλεπες...1 άποψη, την επικρατέστερη. Εγώ που συμφωνούσα με το Loggo που συμφωνούσε με το deus dope που συμφωνούσε με το Burai που συμφωνούσε με το Vaynard. Όταν έβλεπες μια δεύτερη, αυτή απλά διατυπωνόταν χωρίς διάθεση περαιτέρω συζήτησης ή ήταν ισοπεδωτική ή, κυρίως, διατυπωνόταν με εύκολα παρεξηγήσιμο τρόπο. Πρόκειται για τον απόλυτο ορισμό του διαλόγου κωφών, δύο μεριές που δεν ακούει η μία την άλλη, εμμένουν από την αρχή στις απόψεις τους και απλά υπάρχουν. Από αυτό πηγάζουν και όλα τα υπόλοιπα που έγραψαν οι παραπάνω. Το θέμα είναι απλό - όταν ο άλλος δεν αλλάζει από μόνος του τι κάνεις? Ή αλλιώς, ΕΚΟΨΕ κανείς σας το trolling και την επιθετική συμπεριφορά ή αρχίσατε σαν αντίδραση να συμμετέχετε πιο συχνά σε καβγάδες, επειδή νιώθατε αδικημένοι (από ποιούς?) ή υπερασπιζόσασταν τον εαυτό σας απέναντί σε...ποιόν? Δεν είναι τόσο εύκολη απόφαση όσο νομίζετε το να κάνεις ban ένα σταθερό μέλος, γιατί πολύ απλά με την πρόσφατη εξαίρεση του Bartman το ban στο GO ήταν πάντα μόνιμο. Κοντολογίς για δυο τρεις καβγάδες θα στερούσαμε από την κοινότητα την προσφορά του σε βάθος χρόνου. Για όσους συζητήσαμε τέτοιο ενδεχόμενο, η ζυγαριά έκλινε πάντα στην παραμονή.
Αν, από την άλλη, πιστεύετε ότι τα εβδομαδιαία bans θα προσφέρουν λύση, πολύ ευχαρίστως να τα εφαρμόσουμε σαν πρόσθετο μέτρο όπου δε γίνεται να τιμωρήσουμε με σύσταση ή post delete / edit. Είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πραγματικά, πέρα από τα ευχολόγια για αυτοπειθαρχία και αυτοβελτίωση.
Πέρα επίσης από το ότι δεν ακούγαμε, μιλάμε επίσης υπερβολικά. Λέμε πράγματα σε λάθος χρόνο και τόπο δημιουργώντας όπως, πολύ εύστοχα γράφτηκε, θόρυβο που πνίγει την οποιαδήποτε συζήτηση. Πέρα από αυτό, δε διαχωρίζουμε ΠΟΤΕ μια ωφέλιμη συζήτηση από την πλάκα. Πηγαίνουμε από το πρώτο στο δεύτερο (σπανιότατα το ανάποδο) με ταχύτητα φωτός και όπου βρούμε ευκαιρία. Αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα και όχι το trolling.
Η άλλη πλευρά είναι πως απαντάμε διαρκώς σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, είτε μας αφορά είτε όχι, και κυρίως δεν αγνοούμε πράγματα που μας εκνευρίζουν. Ένα παράδειγμα από άλλο forum, με δική μου υπογράμμιση.
Το παιδί δεν trollαρε και δεν είχε καμία διάθεση να προκαλέσει, απλά κατέθετε την άποψή του. Αν είχε γράψει κάτι τέτοιο εδώ...Έπαιξα το 1ο (σ.σ. Mass Effect 1), ενθουσιάστηκα, το τερμάτισα, το αγόρασα.
Λόγω του 1ου, αγόρασα το 2ο, ψιλοαπογοητεύτηκα, το τερμάτισα, έπαιξα και τα DLC's, απογοητεύτηκα.
Το 3ο, πάει καρφί για τη συνταγή του 1ου, όπως σχεδόν και κάθε υποψήφιο προς αγορά.
Αν και εφόσον με ενθουσιάσει οποιοδήποτε game, έχει καλώς, θα τιμηθεί δεόντως.
Αν είναι μια αρπαχτή (όπως το ΜΕ2 στο μεγαλύτερό του μέρος, για εμένα) ή μια υπερτιμημένη αποτυχία η οποία στηρίζεται σε ένα "βαρύ" όνομα (βαριά κουβέντα θα πω, το ξέρω - αναφέρομαι στο DEx3-HE) την οποία θα βαριέμαι ακόμα και να προχωρήσω μέχρι το τέρμα, τα λιγοστά μου € δε θα τα δει
Θα τον είχαμε πάρει από τα μούτρα? Αμέσως, με εμένα πρώτο και καλύτερο.
Θα τον είχαμε κράξει? Ναι.
Θα τον είχαμε πλακώσει στο δούλεμα με φράσεις "άντε παίξε αυτό αυτό και αυτό και μετά έλα να μας πεις"? Σίγουρα.
Σαν άποψη είναι αιρετική και ελέγξιμη? Σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο στο community για το οποίο μιλάμε όσο και..απ'όπου και να το πιάσεις.
Η αντίδραση που ακολούθησε (και σημειωτέον πρόκειται για forum με πολύ μεγάλη κίνηση) ήταν η ακόλουθη.
Αν θεωρείς αρπαχτές/πατάτες/αποτυχίες τα Mass Effect 2 & Deus Ex 3 - HE, μπορώ να ρωτήσω ποια ακριβώς θεωρείς καλά παιχνίδια;και μετά ο αρχικός poster εξήγησε παραπάνω τη θέση του σε πολύ ήρεμο κλίμα. Ακολούθησε ένα ψιλοtrollάρισμα που το ίδιο το community έστειλε το troll για βρούβες και το thread πήγε παρακάτω.Είναι άδικο να θεωρείς "αρπαχτές" sequel που δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ποιότητα τα original. Ειδικά το DE3HR είναι καλό παιχνιδάκι που αν το είχαν "σουλουπώσει" στα γραφικά θα μπορούσε να φτάσει το DE1.
Εμείς εδώ αδυνατούμε πλήρως να φερθούμε έτσι. Σηκώνουμε οποιοδήποτε ψηφιακό γάντι βρεθεί μπροστά μας υπερασπιζόμενοι ανεμόμυλους. Βλέπουμε κάτι που διαφωνούμε? Λέμε την άποψή μας. Ο άλλος απαντά χαζά - χωρίς επιχείρημα? Πάμε παρακάτω, δε στήνουμε καβγά. "Δε μπορούμε να το αγνοήσουμε? Ξύδι. Τόσο απλά. Γιατί, βλέποντας τα όσα γράφτηκαν αλλά και συνδυάζοντάς τα με την προσωπική μου άποψη, προτιμώ να σβήνω τα 9 από τα 10 νέα posts παρά να διαλυθεί το forum. Μέχρι τώρα δίσταζα πολύ να σβήσω μεγάλα posts από σεβασμό στο χρόνο αυτού που τα έγραψε, αλλά σκέφτομαι μήπως έκανα λάθος. Όση περισσότερη πείρα και γνώσεις έχεις τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν αυτά που γράφεις αλλά 1) τόσο πιο ισχυρογνώμων γίνεσαι 2) δε μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλο να σε ακούσει. Μην προσπαθείτε λοιπόν.
Στο θέμα των αποχωρήσαντων, εγώ ο ίδιος κάποια περίοδο έκανα "διακοπές". Κανείς ποτέ δεν αποχωρεί επειδή δε συμπαθεί 3 - 4 - 5 άτομα, είτε τα λένε Ground είτε Tanno είτε Titus, φεύγει γιατί έχει απογοητευτεί από ολόκληρο το community. Σε ποιό βαθμό οι αποχωρήσεις λόγω δυσαρέσκειας είναι απαξίωση από τον ένα ή δίκαιο ράπισμα προς όλους ας το κρίνει ο καθένας. Συμφωνώ πλήρως με το Loggo και, παρόλο που το πρόβλημα είναι σοβαρό, αν θυμηθούμε τους λόγους που συνομιλούμε μεταξύ μας και δεν είμαστε neoGAF, θα το ξεπεράσουμε.
Σαν υστερόγραφο και επιπλέον αυτοκριτική, θα έπρεπε να διέγραφα posts με μεγαλύτερη ευκολία. Το ότι έχει ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση αυτοκριτικής μόνο θετικό είναι, αλλά αν δεν αλλάξουμε ΟΛΟΙ μας ας το κλείσουμε το μαγαζί.
Leave a comment:
-
Άσχετα πάντως από τι προσωπικές συμπάθειες, ή αντιπάθειες, μπορεί να έχει ο καθένας εδώ μέσα, πράγμα φυσικό, εγώ δε πιστεύω ότι τα πράγματα είναι τόσο μαύρα.
Θεωρώ ότι σε αυτό το forum, αποδεδειγμένα, υπάρχουν (και υπήρχαν), πολλά μέλη ικανά για υψηλού επιπέδου συζητήσεις και ότι δεν είναι 2, 3 ή 4 τα μέλη που "αξίζουν". Θεωρώ, ξερά, ότι πριν δυο χρόνια το Gamers Odyssey ήταν, με διαφορά, η ποιοτικότερη εν Ελλάδι κοινότητα και ένα forum με υψηλό επίπεδο γενικότερα. Όπως, τέλος, πιστεύω ότι, αν επέστρεφαν τα παιδιά που έφυγαν, και όσοι έχουν μείνει λάμβαναν υπ’ όψιν τους την κριτική που γίνεται εδώ, θα είχαμε μια χαρά υψηλότατου επιπέδου forum.
Leave a comment:
-
Κι εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου να σε διαβάζω Ground,κι ας γράφεις μόνο εσύ ξέρω γω.Όπως ακριβώς δε θα με χάλαγε να βλέπω τους Deus Dope & Vaynard να γράφουν για το The Old Republic ακόμα κι αν δεν γράφει κανένας άλλος.
Στο θέμα μας όμως.
Admins,moderators κλπ ίσως ήρθε η ώρα να γίνετε αυστηροί.Πείτε ποιος πιστεύετε πως ενοχλεί και χαλάει το κλίμα καθώς και με ποιο τρόπο.
Αν σε ένα Χ χρονικό διάστημα δεν υπάρξει βελτίωση,μπαν.
Ακραία λύση το ξέρω,αλλά που ξέρεις μπορεί να πιάσει.
Μια πρόταση είναι έτσι;Δεν είναι απαραίτητο να την ενστερνίζονται όλοι.
Επίσης μια ιδέα για να αρχίσει πάλι να κινείται το πράγμα.
Έχω προσέξει πως πλέον δεν υπάρχει hype.Και όποτε αυτό δημιουργείται από κάποιους,κάποιοι άλλοι θα έρθουν και θα του κόψουν τη φόρα.
Δίνω ένα παράδειγμα.Από χτες έχει ανέβει ένα teaser site με τη σημερινή ημερομηνία 19/1 και όλο το ίντερνετ μιλάει για αποκάλυψη Resident Evil 6.Άλλο που δεν έγινε κάτι τέτοιο,εδώ κανείς δεν ανέφερε τίποτα,σα να μη συμβαίνει τίποτα.Το ανέβασμα των νέων βλέπω ότι πλέον είναι απίστευτα σπάνιο.Σα να χάθηκε η όρεξη.Επίσης λείπουν τα νέα θέματα,για επικείμενους τίτλους.Έψαχνα πχ να βρω θέμα για το BIoshock Infinite και δεν υπήρχε τίποτα.Ένα νέο μέλος που ψάχνει να βρει πληροφορίες για τον τίτλο και δεν το βρει,θα πει,μα καλά τι κάνω εδώ;Θα προτιμήσει να μπει σε μια ζωντανή κοινότητα παρά σε μία που φαινομενικά πνέει τα λοίσθια,έτσι;
Άλλο ξεκίνησα να πω και άλλο είπα.Τεσπά.Κάποιες σκόρπιες παρατηρήσεις από μένα.
Leave a comment:
-
Οι περισσότεροι guests είναι συνήθως bots.Originally posted by Sinclair View PostEDIT:
Στο πόδι λίγο αλλά δεν είναι κάπως γελοίο να υπάρχουν 38 guests ας πούμε και 6 members. Αφού όλοι παρακολουθούν τι γράφεται εν τέλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν πυροβολούμε και κανέναν αν κάνει login
EDIT: Να προσθέσω πρώτον πως σε gaming θέματα (πλην αυτού για το League of Legends) δε γράφω χρόνια τώρα, με τον λόγο να είναι ότι δεν είμαι πλέον gamer και δεύτερον πως με ικανοποιεί η συζήτηση που γίνεται στο παρόν θέμα.
Leave a comment:
-
Και καλά κάνεις G_0, μου αρέσει το blog-ίστικο ύφος που έχεις φτιάξει στο FFXIV και διαβάζω συνεχώς τα updates σου.
Leave a comment:
-
Poly mavrila epese kai den eimoun etoimos.
Den fantazomouna kan oti yphrxan tetoia provlhmata.
Afto to pragma to kanw edw kai para polla xronia kai distyxws sthn dikh mou periptwsh to GO einai to mono site pou mporw na grapsw gia to paixnidi pou mou aresei, xwris h amesws epomenh apanthsh na einai:Στη δική μου περίπτωση, εδώ και αρκετό καιρό έχω εξαπλώσει την ιντερνετική μου άποψη περί gaming και σχολιάζω το hobby μου όπου θεωρώ ότι είναι καλύτερα, σκανάροντας το ενδιαφέρον που υπάρχει το εν λόγω χρονικό διάστημα για το τίτλο που παίζω, διαδικασία την οποία βρήκα και συνεχίζω να βρίσκω αρκετά ανανεωτική αν συνυπολογίσω πως εδώ και μερικά χρόνια ήμουν μονογαμικός με το Gamers Odyssey. Oι λόγοι που το κάνω είναι αυτονόητοι και δεν παρεκλίνουν του κανόνα της ανταλλαγής απόψεων. Αν θελήσω να μιλήσω για το Swtor που παίζω αυτόν τον καιρό, δεν θα το κάνω εδώ, θα το κανω στο forum με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το παιχνίδι. Θα μπορούσα να αρχίσω solo μαραθώνιο όπως ο Ground Zero για το FFXIV όμως δεν βρίσκω το λόγο.
- To FF7 einai kalytero
- Pote tha ginei remake tou FF7?
- Ta FF einai moufa
- H SE exei na vgalei kalo game apo to FF10 kai meta
- H Square htan kalyterh kai h SE mas klevei edw kai xronia
Protimw na grafw monos mou kai na diavazw 1 post tou Straier kathe 1-2 mhnes para na asxoloumai KSANA me aftes tis syzhthseis pou den exoun kanena nohma kai kamia sxesh me to thema.
Toulaxiston an einai na thn kanete apo to Forum osoi thn kanete peite kai kanena geia ok?
To na fygeis einai dikaiwma sou, alla to na eksafanizesai einai kati teleiws diaforetiko egw etsi to vlepw.
Leave a comment:
-
burai συμφωνω με οσα εγραψεςΑλλά ρε γμτ πώς είναι δυνατόν όταν δω nicks όπως του Deus, nooto, Loggo etc να ξέρω πως θα διαβάσω κάτι που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και κατά πάσα πιθανότητα θα ασκεί και σωστή κριτική. Γιατί το να διαβάσω "Ρε dude πόσο γαμάει το War for Cybertron, τι γραφικά τι ατμόσφαιρα κτλ"- το οποίο είναι χρυσή μετριότητα btw- δε μου λέει κάτι.
αλλα εδω εχω μια μικρη ενταση , δυστυχως δεν εχουνε ολοι οι χρηστες την ιδια ευχερεια στο γραπτο λογο οποτε οταν ενα κειμενο δεν ειναι καλογραμμενο αυτοματως στο μυαλο σου του βαζεις ενα handicap ασχετα με το αν θα συμφωνησεις με το περιεχομενο, ετσι αποτρεπεις πολυ κοσμο με gaming γνωσεις και αφθονες gaming εμπειριες απο το να σου δωσει ενα ερεθισμα η μια πληροφορια αν θες και το καταλληλο σερβιρισμα απο πισω, ετσι δημιουργειται μια μικρη προκαταληψη
αυτο ειναι τελειως αδικο για τους περισσοτερους που δυστυχως δεν ειναι ουτε γιατροι ουτε δικηγοροι η με 3 πτυχια και 2 master, προσωπικα θελω πισω απο τα posts να βρισκονται ανθρωποι που μπορω να αντιληφθω τα γουστα τους τις προτιμησεις τους , τον ενθουσιασμο τους το hype τους την τρελα τους το παθος τους, αλλα και τις ιδιοτροπιες/ιδιαιτεροτητες τους ακομα και αν δεν συμφωνω με αυτα που γραφουν, αλλα πανω απο ολα (το ξανατονιζω) να μην φοβουνται να τσαλακωθουνε και να ερθουνε σε μια (επικοδομιτικη η μη) αντιπαραθεση φτανει βεβαια να σεβονται τους υπολοιπους στο forum και τις αποψεις τους
ακομα και αυτο το παραδειγμα που εδωσες ''Ρε dude πόσο γαμάει το War for Cybertron, τι γραφικά τι ατμόσφαιρα κτλ" που, μεσα σε ολα τα αλλα θα μου δειξει και τον ενθουσιασμο του αλλου, οσο και αν φαινεται τρελο-παλαβο καμια φορα το προτιμω απο το να διαβασω απροσωπες αναλυσεις και κατεβατα που ειναι σαν ξυλινα reviews και συνηθως χρησιμοποιουνε ολο το λεξικο του μπαμπινιωτη , αμα ηθελα κατι τετοιο υπαρχουνε δοξα το θεο ενα σωρο sites
my 2 cents
Leave a comment:
-
Έχω δει το θέμα εδώ και κάποιες μέρες και είπα να γραφτούν πρώτα κάποια πράγματα για να έχω μια ιδέα σε τι κλίμα θα κινηθεί η κουβέντα. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα γράφτηκαν από τον Evans.
Aπό την άλλη, δεν είμαι και ο καταλληλότερος να μιλήσω για μαραθώνιους gaming και συνεχή ενασχόληση, μιας και περνάω σιγά σιγά στο κοινό που θα παίζει έναν δύο καινούριους home console τίτλους το χρόνο. Ο δικός μου ελεύθερος χρόνος έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό από το καλοκαίρι και έπειτα με ένα μικρό Pause το φθινόπωρο που ασχολήθηκα- έλιωσα με Meat Boy και όχι όσο θα ήθελα με το Radiant silvergun. Από εκεί και πέρα μόνο mobile portable gaming. Τελείωσα 3DS games- impulse αγορά λόγω τιμής εδώ στα ξένα- και iphone adventures όπως το Hector.
Θα ήθελα πολύ να γράφω εντυπώσεις αναλυτικά αλλά από ένα σημείο και έπειτα με έπιασε και μένα μια φάση βαρεμάρας. Σε τελική ανάλυση τι να γράψω φερ'ειπείν για το Tales of the Abyss 3D που παίζω όποτε προλαβαίνω ή για το Sonic Colours και Resi 4 Wii που να μην έχει ήδη γραφτεί.
Η φάση μου θυμίζει την εποχή που ήμουν στο στρατό και έμπαινα σε εξόδους να διαβάσω κανά post και έβλεπα ένα all vs Akira ή όποιον άλλο εκείνη την περίοδο έγραφε τα μαργαριτάρια του.
Λυπάμαι και εγώ που κάποια άτομα φύγανε αλλά ήταν και επιλογή τους. Ο FiOth πχ με τον Ren και τον Vucci κάνανε δική τους κοινότητα. Μάλιστα πολλά άτομα μέσω πμ μας είχαν προσεγγίσει για να είμαστε μέλη και εκεί. Το νόημα βέβαια από ένα σημείο και έπειτα χάθηκε- νομίζω πλέον είναι οffline. O Disciple θεωρώ πως ήταν εν δυνάμει μια σημαντική απώλεια, αλλά πραγματικά ήταν λυπηρό το πώς είχε κάνει δεύτερο account για να τρολάρει, άτομα που μέχρι πρότινος μιλάγαμε μαζί του πολύ άνετα και φιλικά. Και εξακολουθώ να τον θεωρώ σοβαρή παρουσία με πολύ καλή χρήση της γλώσσας και σωστή κριτική ικανότητα- και από μουσικά γούστα είνα τοπ- απλά έχει ένα πάθος με την Ν. Ο Scatman θεωρώ πως έφυγε από εγωισμό περισσότερο, αλλά το ότι τα posts του αναφέρονται σε ένα πολύ περιορισμένο κοινό είναι γεγονός- πολλώ δε μάλλον που δεν έχουμε χρόνο για τις δυτικές κυκλοφορίες, πού καιρός για τις ανατολικές only.
Το τρολάρισμα είναι ένα θέμα όπως το περιγράφει και ο Evans. Ο Τanno είναι ο Tanno. Είναι ανάγκη κάθε μα κάθε φορά που γράφει κάτι "ιδιαίτερο" να βγούμε να του την πούμε και να τον ειρωνευτούμε?? Eιναι αλήθεια αναγκαίο όταν ο χ τελειώσει το μέτριο Splatterhouse να πεταχτούμε να του πούμε- εκεί πυο έχει γράψει ένα κατεβατό και ψάχνει μια ανταπόκριση- να γράψουμε... λολ πώς άντεξες τα bugs ή τι βλακείες κάθεσαι και παίζεις όταν υπάρχει το Α ή Β ΑΑΑ game?
Αντιλαμβάνομαι πως ο χρόνος μιας και όλοι πάμε προς τα πρώτα άντα σιγά σιγά, μειώνεται αρκετά. Αλλά ρε γμτ πώς είναι δυνατόν όταν δω nicks όπως του Deus, nooto, Loggo etc να ξέρω πως θα διαβάσω κάτι που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και κατά πάσα πιθανότητα θα ασκεί και σωστή κριτική. Γιατί το να διαβάσω "Ρε dude πόσο γαμάει το War for Cybertron, τι γραφικά τι ατμόσφαιρα κτλ"- το οποίο είναι χρυσή μετριότητα btw- δε μου λέει κάτι.
Τέλος πάντων, αντιλαμβάνομαι πως έχω γράψει κάπως ανακατωμένα τα όσα σκεφτόμουν αλλά είμαι λίγο μετά το σχόλασμα και έχω και μία course σε λίγο οπότε, συγγνώμη. Κατά πασα πιθανότητα θα αργήσω και να απαντήσω, απλά just my 2 cents στην κουβέντα που γίνεται.
EDIT:
Στο πόδι λίγο αλλά δεν είναι κάπως γελοίο να υπάρχουν 38 guests ας πούμε και 6 members. Αφού όλοι παρακολουθούν τι γράφεται εν τέλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν πυροβολούμε και κανέναν αν κάνει login
Leave a comment:
-
το ανεφερα κυριως επειδη η δομη του GO πλησιαζει του neogafOriginally posted by LoggoΜάλλον είμαι από τους λίγους που δεν θεωρούν πρότυπο το neogaf.
τωρα για το προτυπο η οχι δεν θελω να παρω θεση ενταξει περι ορεξεως...
παντως περα απο το κοσμο που εχει μαζεψει, σε οποιο thread και αν μπω ενος game παντα ειναι up to date και οι περισσοτεροι που γραφουνε το εχουνε κανει συνηθως φυλλο και φτερο gampleplay wise και αυτο μετραει πολυ για μενα
Leave a comment:
-
Mπορει το παρειστικο κλιμα να διωχνει κοσμο,αλλα αυτο ειναι τελικα το gamers odyssey,μια παρεα με τα κακα και τα ασχημα του,αυτη ειναι η ταυτοτητα του ως συνεχεια των προηγουμενων φορουμς,οπου συμμετειχε η ιδια πανω κατω παρεα.
Μπορει να γινει σαν ολα τα αλλα φορουμς ευκολα,να μαζεψει περισσοτερο κοσμο και να διαμαρτυρομαστε παλι για την ποιοτητα του φορουμ λογο των πολλων αποψεων(οπου αναγκαστικα θα υπαρχει πολυ σαβουρα αναμεσα ποστς).
Πιστευω οτι το ιδανικο θα ηταν ενα φορουμ 50 ενεργων μελων,οι 10 να ασχολουνται πολυ με το 360 gaming,οι αλλοι 30 με το pc,ps3,wii gaming και οι αλλοι 10 με multiplatform gaming και να γινονται μονο σοβαρες συζητησεις χωρις να υπαρχει το παρειστικο κλιμα,αλλα δεν μπορει να γινει κατι τετοιο,
Ειναι αδυνατον.
Η θα εχεις πολυ κοσμο και θα ετοιμαστεις για τονους απο σαβουροποστς,αλλα θα εχεις και κατι να πεις τελικα.
Η θα ανεχτεις το παρειστικο κλιμα με οτι αυτο συνεπαγεται,σε ενα φορουμ λιγων ατομων(απο τα οποια τα περισσοτερα εχουν κατι να πουν).
Δεν μπορεις να τα εχεις ολα νομιζω.
Τωρα βελτιωση μπορει να υπαρχει,αυτο ειναι δεδομενο,αλλα θεωρω οτι ο καθενας επιλεγει να φυγει ή να συμμετεχει λιγοτερο για διαφορετικους λογους.
Δεν μπορει απο την φυση του να ειναι προτυπο το neogaf για το gamers odyssey.Originally posted by LoggoΜάλλον είμαι από τους λίγους που δεν θεωρούν πρότυπο το neogaf.
Αλλα για μενα ναι μια χαρα ειναι το neogaf.Θα βρεις τα παντα εκει.Trolling,ειρωνια,fanboyσμο,σοβαρα ποστς,μελη που εχουν ενα επιπεδο γνωσεων παραπανω,ποστς απο devs,ολα τα νεα κτλ κτλ.
Η κοινωνια η ιδια.Το τελειο φορουμ κατ'εμε.
Leave a comment:
-
δεν νομιζω οτι διαφωνει κανενας με αυτο, εγω αλλο ειπα οτι αν καποιος θελει να τρολαρει θα τρολλαρει, αντι λοιπον να γενικολογουμε και να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας λες και ειμαστε οι χιλιαδες χρηστες, πες ποιοι και που, σε εχουνε πειραξει τοσο troll posts να δουμε τι εχουνε να πουνε και αυτοι
Leave a comment:
Leave a comment: