Announcement

Collapse
No announcement yet.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• O τίτλος έφθασε τις 3,24 εκατομμύρια πωλήσεις σύμφωνα με το vgchartz:

http://vgchartz.com/games/game.php?id=6970&region=All
    [/b]
    Παιδιά μην αναλώνεστε στο VGChartz, είναι ένα τυχάρπαστο site το οποίο κατεβάζει από μόνο του τα νούμερα πωλήσεων και σε forums όπως πχ το NeoGAF έχει απαγορευτεί να δημοσιεύονται στοιχεία από αυτό.
    Τα μόνα αξιόπιστα στοιχεία πωλήσεων που έχουμε είναι αυτά της Media Create και του Famitsu για Ιαπωνία, της NPD για Αμερική και Καναδά, τα εβδομαδιαία charts από διάφορες εταιρείες στην Ευρώπη και την Αυστραλία και τις κατά καιρούς ανακοινώσεις από τους ίδιους τους publishers για τις παγκόσμιες πωλήσεις των παιχνιδιών τους.

Comment

• Καλά αν ήταν να εμπιστευτούμε τους publishers ζήτω που καήκαμε!Μα και το vgchartz φίλε μου από τις συγκεκριμένες εταιρίες τα παίρνει τα στοιχεία.Σε καμμία περίπτωση δεν είναι ένα τυχάρπαστο site όπως λες!
      Nintendo I.D.: paixtis
      3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Χθες το βράδυ τέλειωσα το Act 1 και δύο πράγματα τριγυρίζουν στο μυαλό μου όσο έπαιζα. Συνεχώς ήμουν με ύφος "ρε έχω χάσει επεισόδεια" με το τρόπο που ξεδιπλώνοταν το παιχνίδι. Ποτέ δεν ήμουν Metal Gear Solid fan με την έννοια να έχω ψάξει περισσότερο πράγματα για το story ή να έχω κρατήσει πράγματα στη μνήμη παρ'όλο που έχω τελειώσει και τους τρεις τίτλους, έτσι πρόσωπα και καταστάσεις που περιγράφει το παιχνίδι δεν έχουν το ανάλογο αντίκτυπο. Για παράδειγμα, δεν θυμάμαι καν ποιος είναι ο Vamp και δεν μπορούσα να συμμεριστώ την εγρήγονση των Snake και Otakon στην σκηνή εκείνη. Δεν θυμάμαι ποια είναι η Meryl, ο Colonel και η Mei Ling (αν τη λέω σωστά).

Από την άλλη, αν και καταλαβαίνω πως είμαι αρχή ακόμα, έχω την αίσθηση ότι περισσότερο βλέπω παρά παίζω και είναι κρίμα γιατί το gameplay είναι τρομερά εθιστικό. Το καμουφλάζ της στολής του Snake είναι όλα τα λεφτά. Τώρα με έχει βάλει σε ένα δάσος νύχτα, στο camp που ήταν ο Vamp, και παίζω με κομμένη την ανάσα προσπαθώντας να ξεγλυστρίσω από τους φρουρούς. Είχε και μια φοβερή σκηνή εκεί στην αρχή με την Dr. Octapus που είχε πάρει τη φάτσα του Snake και έλεγε στους φρουρούς "μην ξεχάσετε αυτό το πρόσωπο" φωνάζοντας παρανοϊκά "laugh, laughhh!!!!", xε χε ανατριχιαστική τύπισα δεν βλέπω την ώρα να παίξω φάπες μαζί της.
        sigpic

Comment

• To να μην θυμάσαι τον vamp πάει και έρχεται.Το να μην θυμάσαι όμως την meryl(την βασική συμπρωταγωνήστρια του snake στο mgs1) είναι λίγο κάπως.Και ο colonel είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό πρόσωπο εφόσον εμφανίζεται και στο πρώτο mgs και στο δεύτερο.
          Nintendo I.D.: paixtis
          3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• Χμ ειμαι περιεργος να ακουσω την γνωμη σου αν το τερματισεις .

Πιστευω οτι τα MGS απευθυνονται σχεδον αποκλειστικα στους hardcore φανς και για να απολαυσεις την εμπειρια ενος MGS πρεπει να εχεις ασχοληθει εκτενως με το καθε μερος της σειρας και αυτο οχι μονο απο πλευρας σεναριου, με αποτελεσμα να ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ακολουθησει καποιος μη fan την σειρα .

Και απο ολα τα Metal Gear το 4 πιστευω οτι ειναι αυτο που αν καποιος ασχοληθει μαζι του και δεν εχει επιγνωση ολης της σειρας δεν θα καταφερει να παρει ουτε το 1/10 απο αυτα που πραγματικα προσφερει το MGS4 σαν gaming εμπειρια (και ξαναλαω οτι δεν αναφερομαι μονο απο πλευρας σεναριου) γιατι εκτος ολων των χαρακτηριστικων που εχει ετσι κι ολιως ενα MGS το 4 παιζει να ειναι το μεγαλυτερο fan service στην ιστορια των video games.

Για να μην πω οτι το MGS4 ειναι ακριβως αυτο,ενα απεραντο fan service απο την αρχη ως το τελος σε σημειο που καποιες στιγμες θα ηταν καλυτερο να ειχε αποφευχθει.

Comment

• Το πρώτο Metal Gear το είχα τερματίσει τη χρονιά που βγήκε στο PsOne.... Πόσα χρόνια πάνε από τότε;

Νομίζω πάντως ότι πέραν των κενών μνήμης που έχω θα καταφέρω να ανταπεξέλθω στα του σεναρίου. Αυτό πάντα εξάλλου που με τραβούσε ήταν καθαρά το gameplay του, το stealth και τα boss fights. Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο boss ως τώρα όμως για την ώρα το παιχνίδι κυλάει σούπερ στα του gameplay του.
              sigpic

Comment

• Deus dope ρίξε και ματιά εδώ, δεν ξέρω αν γνώριζες για την υπαρξή του:
                Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

• Originally posted by BigBOSS View Post
                  Deus dope ρίξε και ματιά εδώ, δεν ξέρω αν γνώριζες για την υπαρξή του:
                  http://www.gamers-odyssey.com/forums...read.php?t=489
                  To διάβασα όλο! Φοβερό αφιέρωμα, ήταν ότι ακριβώς έπρεπε. Χίλια ευχαριστώ, πάω να συνεχίσω μόλις έφαγα την Laughing Octopus ^^
                  sigpic

Comment

• Yπάρχει ένα ακόμη τόπικ σχετικά όπου μπορείς να γράφεις.
                    Carpe diem

Comment

• Altair το παιχνιδι βγηκε καλοκαιρι 2008, αν δε θες spoilers, μη διαβαζεις το θεμα.Μιληστε ελευθερα, το παιχνιδι ειναι παλιο(οχι στις καρδιες μας ομως) πλεον.

Deus dope, ναι ειναι smooth το game, θα σου προτεινα να διαβασεις το παραπανω αφιερωμα πριν το συνεχισεις, να το πας αργα και να μη το κρινεις απο το πρωτο playthrough, have fun!!
                      Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

• Επίσης μπορεις να κατεβάσεις από το PSN την MGS Database, περιέχει τα πάντα.

Comment

• Θα το κοιτάξω και αυτό με την database αν και ομολογώ πως το θηριώδες αφιέρωμα με έβαλε για τα καλά στο κλίμα. Στα του παιχνιδιού, χθες έβγαλα το Act.3 ή μάλλον το "τρομερό" Act.3 από την ατμόσφαιρα της παρακολούθησης στην Ευρώπη, το κυνηγητό της απόδρασης και το θεϊκό cut-scene με Liquid στο τέλος, απογειώθηκε το παιχνίδι. Τα δύο Boss fights που έχω κάνει ως τώρα δεν θα έλεγα ότι με ενθουσίασαν, ήταν απλοϊκά δίχως ιδιαίτερη τακτική και σασπένς. Επίσης έλεος με το συνεχές κεντράρισμα μπούστο της Naomi Ο μπαρμπα Snake πάντως το έριξε το τσιγάρο να πάρει μάτι :phil:
                          sigpic

Comment

• Μετα το Uncharted 2 πως σου φαινεται τεχνικα το MGS4?
                            Ground_Zero:

Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

Comment

• Πιάνεται και η εισαγωγή του Act.4 στο Shadow Moses; Οκ, τεχνικά είναι αρκετά πιο κάτω χωρίς να σημαίνει κάτι. Δεν έτυχε να κοντοσταθώ να αναρωτηθώ κατα πόσο χειρότερα είναι τα γραφικά, δεν με ενόχλησε. Ίσα ίσα που καταφέρνει να με εντυπωσιάσει - αν εξαιρέσω τη μάχη Vamp με Raiden που τη βρήκα παρατραβηγμένη - όλες οι cut-scenes στο Act.3 ήταν μαεστρικές και η ατμόσφαιρα γενικότερα του παιχνιδιού αρκούσα πορωτική.

Σύγκριση έκανα με το Darksiders που αγόρασα σήμερα. Δεν είναι ότι έχει ΤΑ χάλια γραφικά, απλά κάλλιστα μπορείς να σκεφτείς ότι θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.
                              sigpic

Comment

• Ειναι και Game του 2008 μη ξεχναμε.Απλα θελω να πω πως καθε χρονο βλεπουμε μεγαλα αλματα.

Συνεχισε το ειναι επος.
                                Ground_Zero:

Comment

Working...
                                X