Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Όχι, προφανώς και θα πάρεις από κάπου τη φιγούρα, δεν μπορείς να την φτιάξεις από το μηδέν. Απλώς δεν την έκοψες καλά από την αρχική εικόνα, φαίνονται τετραγωνισμένες όλες οι γωνίες και αποπνέει κάτι το πρόχειρο (και αισθητικά πολύ άσχημο). Αυτό συνέβαινε και στην πρώτη σου αφίσα, αλλά σε πολύ πολύ μικρότερο βαθμό.
Αν ήξερα πως σκατά να smooth-άρω την εικόνα, δεν θα συνέβαινε αυτό το πράγμα... Όλες οι εικόνες πάντα έτσι είναι.
Όσο για το κόψιμο, δεν ευθύνομαι με τίποτα. Δοκίμασα με το photoshop με magic tool, αλλά δυστυχώς έπιανε και χρώματα που ήταν παρόμοια μ' αυτά της φιγούρας του Geralt. Ακόμα χειρότερα ήταν που έπιανε και τετραγωνάκια με άλλα χρώματα κοντά στα σύνορα του.
Ξέρεις κάποια τεχνική να μου διδάξεις, ώστε στο μέλλον να αποφύγω τέτοια προβλήματα ?
Κοίτα το magic wand το χρησιμοποιείς όταν το φόντο είναι πλήρως ομοιόμορφο (πχ ένα χρώμα μόνο ή χρώματα που μοιάζουν μεταξύ τους), όχι όταν υπάρχει πληθώρα χρωμάτων και σκηνικών.
Σε περίπτωση που έχεις ένα ομοιόμορφο φόντο, επιλέγεις magic wand, βάζεις tolerance γύρω στο 32 (νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή τιμή), επιλέγεις το φόντο και μετά κάνεις πάρα πολύ zoom στη φιγούρα που θες να "κόψεις," ώστε να δεις τι έχει μείνει από έξω. Μπορείς να προσθέτεις στην επιλογή σου με κάποιο selection tool ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (κρατάς το shift νομίζω για να προσθέτεις σε μία ήδη υπάρχουσα επιλογή). Όταν έχεις κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή (με τις λιγότερες δυνατές γωνίες), πατάς select inverse (δεξί click->select inverse) για να επιλεγεί η φιγούρα που θέλεις).
Για να είναι πιο ομαλές οι γωνίες, πας select->refine edge. Εκεί υπάρχουν πολλές επιλογές, παίξε μαζί τους για να δεις περίπου τι κάνουν. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο.
Σε περίπτωση που δεν έχεις ομοιόμορφο φόντο δεν μπορώ να σου δώσω ιδιαίτερες συμβουλές. Σίγουρα βοηθάνε πολύ οι μάσκες, από πολλούς θεωρείται το καλύτερο εργαλείο για selection. Δεν ξέρω να τις χρησιμοποιώ καλά, οπότε ψάξε στο google για κανά tutorial (ψάξε quick mask photoshop, κάτι θα βρεις). Έχοντας δει άλλους να τις χρησιμοποιούνε μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι προσφέρουν απίστευτη ακρίβεια στα selection που κάνεις.
Το Inverse που λες είναι με πληκτρολόγιο "Ctlr+I". Την ίδια τεχνική χρησιμοποιώ με "Shift+Ctlr+I" και μετά "Ctlr+J" και στο τέλος πάω και διαγράφω το background φόντο και κομπλέ.
Όσο για τα άλλα δεν ήξερα για τέτοιες τεχνικές. Δεν τα πάω και πολύ καλά με τις μάσκες.
Όσο για το 2πλό αίμα που διακρίνεις μπροστά στον Geralt ήταν λες έκοψα το δέρμα κάποιου δαίμονα και βγήκε γύρω γύρω το αίμα. Στην αρχή ήταν ανοιχτό κόκκινο, αλλά το μάσκαρα με magic wand και το έκανα μαύρο και ιδού αποτέλεσμα. Προσωπικά δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα και το βρήκα εξαίσιο και έτσι το πρόσθεσα.
Ειλικρινά είμαι άσσος στο Coreldraw, αλλά αρκετά σκατάς(αλλά βελτιώνομαι) στο Photoshop. Στο επόμενο εξάμηνο τώρα θα μάθω το Adobe Illustration, ελπίζω και τα άλλα προγράμματα που λείπουν(Adobe After Effects, Adobe Dreamweaver κ.α.).
Ευτυχώς που ο υπεύθυνος του τμήματος γραφίστικης είναι φίλος μου, μου τα έβαλε στο laptop μου όλα αυτά της συλλογής Adobe.
The usual suspects are all here. You've got your game DVD, making of video, manual, and official soundtrack. There's the requisite world map and what seems to be a rather large hardbound art book.
Then it starts getting extravagant.
There's a replica of a Temerian coin, a set of dice, playing cards with a rulebook to help you play Witcher-themed card games, a pamphlet that comes with a cursed coin - that's two coins now. They've packed in papercraft figures, a big bad papercraft monster doll, and three stickers. There's even a voucher to download the Vernon Roche Commando Jacket, a collector's edition exclusive piece of clothing that majorly boosts the player's sword fighting skills.
And then things come to a head. Geralt of Rivia's head, to be exact. Put it on your mantle as a fine work of art, or grab some paint and doll the Witcher up to your liking. It's all possible with The Witcher 2: Assassins of Kings Collector's Edition.
You want the head of Geralt of Rivia? CD Project Red and Atari will give you the head of Geralt of Rivia and much, much more in the $129.99 collector's edition of The Witcher 2: Assassins of Kings.
Παιδιά πρέπει να μιλάμε για πολλά λεφτά (80+ ευρώ μετριοπαθώς) αλλά φαίνεται να τα αξίζει. Το μόνο που με χαλάει είναι πως το κεφάλι είναι του νέου Geralt από το Γουαϊόμινγκ και όχι του παλιού Λύκου.
Αυτό μου δίνει μια δικαιολογία να μην αγοράσω την έκδοση, αλλά ψήνομαι πάρα πάρα πολύ γιατί είμαι συναισθηματικά δεμένος με το Witcher...
EDIT: Η τιμή είναι 130 δολλάρια, δηλαδή περίπου 110 ευρώ. Πολλά λεφτά...
Cashback from over 400 brands all on one platform. Shop with Rakuten & stack offers with discounts, voucher codes and cashback for great savings at top brands.
Τιμή προπαραγγελίας του Premium Edition στο Play.com: 34 ευρώ
Cashback from over 400 brands all on one platform. Shop with Rakuten & stack offers with discounts, voucher codes and cashback for great savings at top brands.
Τιμή προπαραγγελίας του Premium Edition στο amazon.co.uk: 25 λίρες
Προσωπικά έκανα παραγγελία την Premium από το Play, γιατί τα 98ε ευρώ εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά. Ελπίζω βέβαια να αλλάξουν τα πράγματα μέχρι το Μάιο...
Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Ε κορυφαία ρε η premium, πολύ πιο ουσιαστική κατά τη γνώμη μου από την imba limited. ΟΚ τι να τα κανεις όλα όσα δίνει στην τελική, η ουσία βρίσκεται στο περιεχόμενο της premium. Nice one titus, θα γίνει preorder άμεσα.
Comment