Announcement
Collapse
No announcement yet.
Metroid: Other M
Collapse
X
-
Straier συμφωνώ. Αλλά στα Prime- τουλάχιστον στα 1 και 3 δεν μιλάει πάλι καθόλου. Ήθελα απλά να τονίσω πως η όποια αλλαγή κρύβει και ρίσκα. Και εντάξει να έχει CGI τίτλος της Nintendo σε τόσο μεγάλο βαθμό- κοντά στις δύο ώρες, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Βέβαια το θέμα είναι πως είναι ένα παιχνίδι του Sakamoto- το πρώτο για home console με σχετικά σύγχρονη τεχνολογία- από το Super Metroid το 1994. Πάντως πέραν των όποιων αλλαγών, το παιχνίδι ακολουθεί τα χνάρια του Fusion και μετά το πρώτο 2-3ωρο αποκτάει την κλασική Metroid υφή, από όσο διαβάζω. Αύριο θα το έχω στα χέρια μου λογικά.
-
Enas o Link kai enas o Ryu apo thn seira Breath of fire...
Giati phre to game 8 apo to Edge?
Den vlepoun oti aksizei 10 epeidh to lew egw?
Leave a comment:
-
Ε εντάξει ρε, μιλάμε και για παιχνίδι σχεδόν 20 ετών. Θέλω να πω ότι η πρόθεση υπήρχε. Στο Zelda πχ, ο Link όχι απλώς δεν έχει voiceovers αλλά δε μιλάει ούτε με σκέτο κείμενο.Εμ ναι... Δεν νομίζω το "The last metroid is in captivity, The galaxy is at peace" με "φωνή" κάθε άλλο παρά κανονικής voice actor να θεωρείται voice over
( χώρια που η μόνη φορά που "μιλάει" σε όλο το παιχνίδι είναι στην εισαγωγή και αυτό συνέβη για επίδειξη εκείνη την εποχή των δυνατοτήτων του SNES μιας και ήταν και το πρώτο 24mbit game αν δεν κάνω λάθος για την κονσόλα)
Προφανώς εγώ μιλούσα για τα voice over, όχι για την έκφραση των συναισθημάτων, που και πάλι στο Super Metroid που έβαλες ήταν μηδαμινή.. Πολύ περισσότερο ο χαρακτήρας της Samus μπορεί να φανεί στα Zero Mission και Fusion, ειδικά στο δεύτερο, όπου μιλάει μεν, πάλι χωρίς voice actor δε.
Leave a comment:
-
Εμ ναι... Δεν νομίζω το "The last metroid is in captivity, The galaxy is at peace" με "φωνή" κάθε άλλο παρά κανονικής voice actor να θεωρείται voice over
( χώρια που η μόνη φορά που "μιλάει" σε όλο το παιχνίδι είναι στην εισαγωγή και αυτό συνέβη για επίδειξη εκείνη την εποχή των δυνατοτήτων του SNES μιας και ήταν και το πρώτο 24mbit game αν δεν κάνω λάθος για την κονσόλα)
Προφανώς εγώ μιλούσα για τα voice over, όχι για την έκφραση των συναισθημάτων, που και πάλι στο Super Metroid που έβαλες ήταν μηδαμινή.. Πολύ περισσότερο ο χαρακτήρας της Samus μπορεί να φανεί στα Zero Mission και Fusion, ειδικά στο δεύτερο, όπου μιλάει μεν, πάλι χωρίς voice actor δε.
Leave a comment:
-
Δεν ξέρω τι παιζόταν στο Prime αλλά η Σάμους μιλούσε ήδη από το SNES (και πρέπει να ήταν και από τα πρώτα παιχνίδια σε κονσόλα με φωνές).
Επίσης η μουσική της εισαγωγής είναι σχεδόν ολόιδια.
Leave a comment:
-
Μου είπαν από Nortec πως Πέμπτη θα το έχω.
Σε άλλα νέα... Aνέβηκε στο Nintendo Channel video The Challenge of Project M. Δεν ξέρω σε Ευρώπη τι γίνεται με το promotion του τίτλου, διαφημίσεις κτλ. Πάντως η Nintendo of America με το τηλεοπτικό σποτ κτλ το έκανε πολύ σωστά.
Στο δια ταύτα από reviews, neogaf users, gamers etc. To game έχει διχάσει πάρα πολύ. Βλέπεις από τη μία βαθμολογίες 8-9/10 και από την άλλη 6 και το super 2/5 του G4( με σχόλια για ύπαρξη σεξισμού στο game... okaaaay... αρκετό κράξιμο έφαγαν και αρκετή δημοσιότητα στόχος accomplished) Το ζήτημα είναι πως πολλοί κρίνουν το παιχνίδι με βάση τη σειρα Prime. Προσωπική μου ένσταση είναι πως ενώ όλοι λένε πως το παιχνίδι έχει όμορφες μάχες, είναι εθιστικό- δλδ gameplay wise μια χαρά- αναφέρουν ως αρνητικό πχ την έλλειψη εκτενούς scanning( wat???)
Στο metroid database θεωρώ πως είναι από τα πιο καλά reviews που έχω διαβάσει, όπως και του wired, eurogamer, ακόμη και gamespot, ign έχουν σχετικά καλά reviews.
Το σενάριο, προσωπικά ήξερα πως δε θα είναι κάτι το ιδιαίτερο- ούτως ή άλλως, μεταξύ μας ένα τυπικό σενάριο έχουν τα metroid με έντονη την παρουσία της επιρροής από τη σειρά Alien. Aυτό που σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν, θα ήταν να συμπεριλάβουν και το ιαπωνικό dub.
Αντιλαμβάνομαι πως σαν fan ίσως δεν είμαι στην παρούσα φάση αντικειμενικός- αν και είχα πει νομίζω πως περίμενα μια mixed αποδοχή με κριτικές του 7-8. Ελπίζω όταν το παίξω με το καλό να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. Πάντως εδώ γεννάται και ένα θέμα. Είναι ο πρώτος bigN τίτλος που ακολουθεί διαφορετικές κατευθύνσεις- voice actor για τον main character, υψηλής ποιότητας movies... Σκέφτομαι πόσο δύσκολο, θα είναι για πιο μεγάλες σειρές, όπως το Zelda να χειριστούν τις αλλαγές που όλοι αποζητούμε. Γιατί κακά τα ψέματα, καλό και άγιο το skyward sword, αλλά φαντάζει μια από τα ίδια- με κίνδυνο να βγω offtopic το λέω αυτό.
Leave a comment:
-
Review scores.
UK IGN 8.5/10
Gamespot 8.5/10
Eurogamer 8/10
1UP B-
GamePro 4/5
Game Informer US 6.25/10
Και κάποια άλλα
Metroid: Other M looks at the classic franchise from a new perspective: While much of the game is reminiscent of 2-D side-scrollers, players can switch the perspective into 3-D at any time as they explore the twisting passages of a derelict space station and delve deep into a cinematic, never-before-told story of bounty hunter Samus Aran's past.
9/10
8.4/10
4/5
Δεν τα έχω διαβάσει όλα. Όπως περίμενα οι βαθμολογίες το θέμα είναι το anime feel της ιστορίας, τα textures, το voice acting, το ότι δεν είναι Metroid Prime( αυτό βασικά είναι το κυριότερο) Φυσικά την άλλη Παρασκευή θα το τιμήσω δεν πα να έχει και 70% στο Gamerankings
( προς το παρόν Μ.Ο. 81.14%)
Όπως λέει και το Eurogamer
In Other M, as it should be, lonely wandering is still the order of the day, and the game is actually almost everything Metroid fans have been saying they've been after: a genuine sequel to Super Metroid, with an intelligent third-person camera and plenty of time to revel in the good old gadgets.
All's well in Milton Keynes λοιπόν
EDIT
Gametrailers 8.6/10
Leave a comment:
-
Σε όλα τα Metroids πάντως μέλος της Federation ήταν και υπάκουε στις εντολές αλλά πάντα έκανε του κεφαλιού της εν τέλει, γιατί προφανώς η Federation είχε δικούς της σκοπούς. Και στο Fusion σε όλο το game στις εντολές του Adam υπάκουε, του πρώην ανωτέρου( νυν ΑΙ) όπως λες.
Άντε καλή διασκέδαση!!
Leave a comment:
-
Το καλυτερο σημειο ειναι αυτο, το παχνιδι δεν εχει βγει ακομη. Απλα την ημερα του review ηταν η ημερα που διερευσε το iso.Yes, I have spent around 5 hours with the game. Plenty long to have a solid opinion on the matter and the main criticisms outlined in the review. I plan on finishing the game as well. If at the end of the game my opinion changes, I will update the review. But since the game came out today and we know how interested people are in it, we felt justified in publishing the review as is.
Το επαιξα κι εγω, το μονο που με δυσκολευει λιγο ειναι το timing για τις αποφυγες. Η εναλλαγη παντως μεταξυ 1st-3rd person ειναι ταχυτατη απλα θελει συνηθεια να τη κανεις σωστα χωρις να βρεθεις σε δυσκολο σημειο.Πολυ cutscene και πολυ μπλα-μπλα, καποιες σκηνες για το παρελθον της Samus μ' αρεσαν, αυτο που δε μ' αρεσει ειναι που συναντας τη Federation και υπακους εντολες ενος πρωην ανωτερου, θα γουσταρα τη Samus να δρα εντελως ανεξαρτητη. Αυτο ηταν κατι που δε μ'αρεσε και στο Corruption. Καλοι οι NPCs αλλα δε γουσταρω να βλεπω τη Samus να φερεται σαν μελος μιας ομαδας.
ΥΓ: Απο πλευρας καθαρα gameplay οι εντυπωσεις ειναι αρκετα θετικες για την ωρα.
ΥΓ2: Τα γραφικα μου αφησαν εξαιρετικες εντυπωσεις.
Leave a comment:
-
Βάζω όσα reviews έχουν βγει μέχρι στιγμής.
Famitsu 35/40
Nintendo Power 8.5/10
Game Informer 8/10
Υπάρχει και ένα review από το Infendo και το βάζω για να γελάσετε
Ο reviewer ΔΕΝ ολοκλήρωσε το game( πέντε ώρες έπαιξε όταν ο Sakamoto έχει δηλώσει πως χρειάζονται περίπου 14-15 ώρες), ΔΕΝ ήξερε πως σε first person mode μπορείς να αποφύγεις επιθέσεις, το παράτησε γιατί δεν μπορούσε να βρει που είναι η επόμενη περιοχή. 3/5 Όπως κα να έχει το παραθέτω να κρίνετε κι εσείς. Όλοι κριτικοί γίνανε λέμε 
Metroid: Other M is easily one of the most anticipated games of the year, but does it live up to the hype? In this critic’s opinion, no. Although a beautiful looking game and at times rewarding, it’s the other stuff that makes Other M a top contender for “weakest Metroid ever.” Primary among them: the […]
Yes, I have spent around 5 hours with the game. Plenty long to have a solid opinion on the matter and the main criticisms outlined in the review. I plan on finishing the game as well. If at the end of the game my opinion changes, I will update the review. But since the game came out today and we know how interested people are in it, we felt justified in publishing the review as is.
Leave a comment:
-
Δε διαφωνώ αλλά σε non linear games όπως τα Metroid είναι ένα θέμα το respawn. Δηλαδή να κάνεις backtracking- που είναι μέρος του game- σε άδεια δωμάτια είναι κάπως... Εκεί έγκειται βέβαια και η πρόκληση στα runs για καλό χρόνο, το sequence breaking, πώς να αποφεύγεις δωμάτια με εχθρούς ή να τα καθαρίζεις έξυπνα κτλ. Πάντως αν κρίνω από το Fusion εφόσον είναι τόσο straightforward ως επί το πλείστον- πάντα δλδ ξέρεις πού ακριβώς πρέπει να πας- το backtracking άρα και το respawn περιορίζονται αρκετά. Βέβαια εξυπακούεται πως αν θες να βρεις τα πάντα ή να κάνεις καλό χρόνο τότε είναι βραχνάς αλλά υπάρχει και μία πρόκληση. Πάντως στα 2d Metroid μέχρι στιγμής( εννοείται πως δεν αναφέρομαι στο nes metroid xD) δε με πείραξε καθόλου το respawning.
Το "famitsu είναι αυτό", το είπα γιατί οι Ιάπωνες δεν τα πάνε ως γνωστόν καλά με τα first person games( τα prime εκεί δεν είχαν καν την επιτυχία που είχαν στη Δύση) και νομίζω πως ένας από τους κριτές είναι ο "ας πούμε" casual, ενώ αρκετές φορές έχουν αναφερθεί ως αρνητικό στη δυσκολία και τελικά οι τίτλοι ήταν μάλλον βατοί( εξαιρουμένου του Demon's Souls
).
Μάλιστα και ο ίδιος ο Sakamoto σε πρόσφατη διάλεξή του στην GDC 2010 ( έχει αποσπάσματα εδώ) αναφέρει το πώς τα Metroid στην Ιαπωνία είναι κάτι σαν niche τίτλοι- γενικά η σειρά δεν έχει στην Ιαπωνία την ανταπόκριση που έχει στη Δύση.
In Japan, Metroid titles are known as niche titles as well, so I am known as making games with small appeal. I think this upsets the company, but I really like being in this kind of position."
Leave a comment:
-
Famitsu scores: 9/9/8/9 δλδ 35/40
The sheer variety of moves available to Samus in Other M received adulation from nearly every one of Famitsu's reviewers. "The Sense Move lets you move quickly and easily dodge attacks, which make the controls feel really good," one said. "You occasionally lose track of where you're going next, but that in itself is very Metroid-like. Switching to first-person by holding the remote vertically also works surprisingly well." "There's a wide variety of moves available, but Sense Move is by far the best," another added. "It allows even casual gamers to enjoy the battles well enough."
"It's impressive how many moves are at your disposal, especially considering the lack of buttons," a third editor wrote. "Switching to first-person instantly takes some getting used to, but you can use it in both exploration and combat and it gives the game a very fun Metroid-like vibe."
The writers also had praise for Other M's exploring and fighting aspects. "Every map has tons of stuff to interact with, and some of the puzzles can be hard to solve," one said, "but the feeling you get when working them out is something else. The bosses work the same way; they all require some sort of trick to defeat."
The chief complaints the reviewers had with the new Metroid all had to do with the difficulty. "The game's tough, making you wish for a difficulty selector at times," one writer said, "but the high-tempo action and dramatic story are enough to keep you enthralled." Another brought up "the way minion-level enemies respawn" as "debatably annoying."
OK τα περί δυσκολίας τα ακούμε βερεσέ, Famitsu είναι αυτό
Leave a comment:
Leave a comment: