Announcement

Collapse
No announcement yet.

Metroid: Other M

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

IMO δεν υπαρχει δυσκολια λογω του SenseMove (dodging mechanism).
    Κανεις mash random directions με το d-pad και αποφευγεις τα παντα ~ λολ.
    Το οτι σε καποια σημεια κολλησα και εχασα λιγο χρονο ισχυει παντως, αλλα οκ κατι σοβαρο απο αποψης γριφων δεν ειχε το παιχνιδι (κατι συνθετο εστω, ο,τι ειδα ηταν αρκετα basic - 1 βημα και τελος).

Comment

To review pou edwsa exei ws kyrio parapono ton xarakthra ths Samus kai oxi toso to gameplay, alla esy Burai mou perigrafeis kati diaforetiko apo afto pou leei o Spoony gia thn Samus.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

Εγω δεν εχω κανενα παραπονο για το χαρακτηρα της Samus, μου αρεσε πολυ ο τροπος με τον οποιον ανεπτυξαν την προσωπικοτητα της καθως και τους υπολοιπους χαρακτηρες του παιχνιδιου, ειτε καλους, ειτε κακους.
        Πραγματικα μου φαινεται δυσκολο να μεινει κανεις παραπονεμενος απο την πλοκη και το character development, τωρα το οτι καποιοι ειναι snob/purists/whatever οκ τι να κανουμε, δε τους γλυτωνουμε αυτους.

Comment

Καλά εδώ μέχρι και για σεξισμό μίλησαν κάτι εντελώς ανυπόστατο μέχρι στιγμής. Tώρα οκ, αν κάποιος θέλει να παίξει το Other M και περιμένει αντί για action sequences, cool moves και setpieces, ανάπτυξη φιλοσοφιών και κοινωνικές προεκτάσεις, μάλλον κάτι κάνει λάθος... Προσωπικά σέβομαι το γεγονός πως ο Sakamoto ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον χαρακτήρα της Samus, ή πιο σωστά είναι ο πιο κατάλληλος για να τον διαμορφώσει. Τα περισσότερα παράπονα προέρχονται- πλέον είμαι 100% βέβαιος γι αυτός- από άτομα που γνώρισαν τα Metroid με τα Prime.

Μια χαρά μου φάνηκαν μέχρι στιγμής οι γρίφοι αν και σαφώς είναι απλοί- αλλά εδώ που τα λέμε σε όλα τα Metroid οι γρίφοι σε παρόμοιο επίπεδο ήταν( εκτός από τα κρυμμένα αντικείμενα όπου κάποιες φορές ήθελε ένα out of the box thinking, ειδικά με το speed booster), απλά κόλλησα ας πούμε, γιατί δεν περίμενα να πας χωρίς gravity suit μέσα από το νερό- για την ακρίβεια είχα αποκλείσει εντελώς αυτό το ενδεχόμενo, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστά. Στα παλιότερα Metroid έπαιζες λίγο την περιοχή με το νερό και ύστερα από λίγο έπαιρνες την gravity suit. Αυτό για τη sense move δεν το ήξερα, ομολογώ. Σχεδόν πάντα όποτε το κάνω, απλά πατάω την κατεύθυνση την κατάλληλη στιγμή.
          «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Δεν κατάλαβα τι ενοείς.

Πατάς δύο φορές το dpad στην κατευθηνση που θες

Εdit: Όπως είπε αυτός : "I quit this fucking bullshit it was so bad, έτσι και εγώ παράτησα αυτό το review γιατί ήταν άθλιο, δεν άντεξα ούτε 20 δεύτερα.

Comment

Μόλις τελειώσα το Other M. Το βρήκα ένα κλασικό Metroid by Sakamoto. Κοινώς όποιος έχει απολαύσει τα 2d iterations της σειράς δεν μπορώ να δω, πως δε θα διασκεδάσει με το game. Τα πάντα είναι εδώ, ποιοτικό gameplay, adventure στοιχεία, powerups.

Το σενάριο δεν είναι τίποτα το groundbreaking απλά προσθέτει στην όλη ιστορία της Samus, ενώ λύνονται και κάποιες απορίες για το Fusion καθώς και για το ρόλο του Federation. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρξαν παράπονα για τη Samus και γενικότερα για το παιχνίδι. Η voice actor μου άρεσε πολύ, θεωρώ πως ήταν on character. Τώρα αν κάποιοι ήθελαν μια Samus over the top που ενώ σκοτώνει με εντυπωσιακές κινήσεις, λέει cool ατάκες, λυπάμαι χάσατε. Αν και μεταξύ μας, σε όλα τα προηγούμενα games, το character development της Samus έδειχνε την πορεία που είχε στο μυαλό του ο Sakamoto.

Η εναλλαγή από στόχευση πρωτου προσώπου σε 3rd person είναι παρα πολυ ομαλή και προσθέτει ένα παραπάνω ενδιαφέρον στα boss fights. Στις μάχες με κανονικους εχθρούς βασιζόμουν στο charge shot. Εδώ παρατήρησα και ενα πρόβλημα. Το γεγονός πως κάνεις recharge για missiles και energy δε μου άρεσε και ιδιαίτερα- πέραν της gimmickιάς που φέρνει, στερεί και το μοναδικό λόγο που είχες στα παρελθόντα metroids να σκοτώνεις εχθρούς, τη συλλογή ενέργειας και missiles. Βέβαια μπορούσε εύκολα να γίνει αγγαρεία το farming ενέργειας αλλά και πάλι ο νέος μηχανισμός δε με έπεισε- αν και μπορώ να αντιληφθώ τη λογική πίσω από αυτή την επιλογή. Επίσης η δυσκολία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μόλις μπει κάποιος στο πνεύμα του τίτλου, μετά τις 5 ώρες περίπου θα θερίζει άνετα τα πάντα. Δεν ξέρω για το hard στο normal πάντως τα πάντα είναι βατά. :Αυτό οφείλεται φυσικά στη SENSE move και στα πολύ συχνά checkpoints. Σίγουρα πιο δύσκολο από το Super Metroid αλλά αρκετά πιο εύκολο από το Fusion.

Τεχνικά το θεωρώ από τα πιο όμορφα παιχνίδια του Wii. Ωστόσο ηχητικά meeeeh.... Απογοήτευση σκέτη. Δύο, τρία και πολλά λέω κομμάτια, ambient ήχοι εδώ κι εκεί, καμμία σχέση με το πλούσιο ost του Prime. Κρίμα πραγματικά.

Στο δια ταύτα διασκέδασα σε μεγάλο βαθμό. Τρεις φορές κάθισα να παίξω και οι τρεις μου πήρανε από ένα 5ωρο. Τώρα σιγά σιγά θα πάω για το 100%. Θα έλεγα πως η πιο ρεαλιστική βαθμολογία, αντικειμενικά είναι ένα 8 με 8.5( για μένα σαν fan αξίζει κάτι παραπάνω) Άξια η Team Ninja, μόνο στην εισαγωγή και στα credits κατάλαβα πως έπαιξα κάτι που ήταν co developped.

Ελπίζω η σειρά να πάρει ένα διάλειμμα διαρκείας. Κάποια πράγματα λέγονται για Metroid στο 3ds. Όπως και να έχει ελπίζω σε μια αποχή της Samus να την πεθυμήσουμε λίγο ακόμη. Prime 3, Prime Trilogy, Other M( μη βάλω και τα Hunters και Pinball) ε πάθαμε ένα overdose. Ας ξεκουραστεί λίγο.
              «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Kαθόμουν και έβλεπα walkthrough στο Youtube αφού δεν μπόρεσα να πάω στου Xeno και να δανειστώ το Wii και η κοπελιά του bro δεν το δίνει η παλιοκουφάλα.

Είδα την αρχή, sector 3 και λίγο από sector 2. Σε γενικές γραμμές μου άρεσαν όσα είδα ενώ ήταν στιγμές που βρήκα αρκετά κουραστική τη παρακολούθηση λόγω των παρα πολύ συχνών και πυκνών μαχών αν και προφανώς αλλιώς θα είναι με το wiimote στο χέρι απ'το να βλέπω απλά.

Η εισαγωγή ήταν φοβερή, τα cut-scenes, οι χαρακτήρες και γενικότερα αυτή η κινηματογραφική χροιά φαίνεται να δουλεύει καλά χωρίς να υπερβάλει. Συμπαθητική η ομιλούσα Samus όπως και το cast που την περιβάλει, αν μη τι άλλο η παρουσίαση είναι spot on και παρ'όλο που δεν τρελάθηκα με τη γραμμική δομή και τη καθοδήγηση απ'το σημείο Α στο σημείο Β του Fusion, φαίνεται ότι λειτουργεί καλά στο Other M τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα εξιστόρησης και κινηματογραφικής αίσθησης.

Αν δύο πράγματα μου φάνηκαν "κάπως", αυτά είναι το level design και οι παρα πολλές μάχες. Θα έλεγα πως, σε σχέση με το Prime που τόνιζε περισσότερο το adventure, το Other M τονίζει αισθητά περισσότερο το action με τεράστιους, άδειους διαδρόμους και δωμάτια που ευνοούν τις συνθήκες μάχης παρα εξερεύνησης. Οι περιοχές μου φάνηκαν λίγο ανέμπνευστες σχεδιαστικά σε σχέση με τη προσοχή στη λεπτομέρεια των Primes ενώ και δομικά, παρόλο που υπάρχουν κάποια κρυφά paths που οδηγούν είτε με τη χρήση της morph ball είτε με άλματα σε μικρούς κρυφούς διαδρόμους, δεν θυμίζει σε τίποτα το πολύπλοκο σχεδιασμό των Primes. Bέβαια παίζει πάντα το ενδεχόμενο, μιας και μιλάμε για walkthrough, ο τύπος απλά να μην έψαχνε τα πάντα ή να ήξερε τα spots με τα power-ups που ήταν μη προσβάσιμα εκείνη τη στιγμή και να τα προσπερνούσε.

Επίσης το παιχνίδι με το περιβάλλον για επίλυση γρίφων με τα φοβερά sections σε morph ball φαίνεται απών αν και λογικό μέχρι ενός σημείου. Από την άλλη αν και σε κάποιες στιγμές βρήκα πολύ κουραστικό να παρακολουθώ συνέχεια μάχες, χωρίς να πέφτει ποτέ ο ρυθμός, γούσταρα Samus σε δράση με ακατάπαυστο shooting και κίνηση στο χώρο. Μου θύμισε τα 2d Μetroids που είχαν έντονο το platforming στοιχείο, κάτι που δεν είχαν σε τέτοιο βαθμό τα Primes.

Xeno, μου φαίνεται 8α 'ρ8ω κατα Γλυφάδα μεριά σήμερα
                sigpic

Comment

Βασικά το παιχνίδι είναι φοβερό.... Να 'σαι καλά Santa Xeno
                  sigpic

Comment

Εγω σε ένα σημειο κολλησα εκει που ανεβενεις ενα κυκλικο χωρο με φωτια που ανεβαινει, πηγα στο youtube και χωρις να το θέλω, στα πλαινα Related videos είδα το όνομα του last BOSS, το οποίο είναι

O RIDLEY

Comment

• Πρωτον δεν εχει κανενα νοημα να μιλας για bosses, τσαμπα το spoiler και ας ειναι και σε tag.
                      Δευτερον δεν το ειδες καν σωστα, οποτε οκ ουτε τον εαυτο σου δεν καταφερες να κανεις spoil .

Κομμενες αυτες οι αναφορες, οταν παιξουν αρκετοι το παιχνιδι θα μπορουμε να μιλαμε πιο ανοικτα σιγουρα.

Comment

• Μισό λεπτό, στον τελικό πρέπει να έχω τις Power Bomb για να τον σκοτώσω μόλις μπω στο στομάχι του; Δεν μου τις έδωσε στη πορεία του παιχνιδιού..... που τις βρίσκω;
                        sigpic

Comment

• Think, think!
                          Σιγουρα δεν εχεις ξεχασει κατι παντως.

Btw, wtf, εισαι απιστευτος .
                          Κιολας εφτασες εκει..

Comment

• Think, think!
                            Σιγουρα δεν εχεις ξεχασει κατι παντως.
                            Απλά πήγαινε στο μενού και κάνε τις equip.
                            Originally posted by Squall Leonhart
                            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                            Originally posted by 丹野
                            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                            Originally posted by Ryu_gr
                            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Τίτλοι τέλους μετά από 10 ώρες αν και έξυπνα σε πηγαίνει σε new game+ και εννοείται το συνεχίζω καπάκια. Τώρα αν είναι μόνο για τα μυστικά ή θα παρουσιαστεί τίποτε άλλο story related μένει να δω.....

Το απόλαυσα το παιχνίδι πάντως γιατί δεν προσπάθησε να υπερβάλει, ήταν μια ιστορία απόλυτα ταιριαστή στο σύμπαν της σειράς και με σκηνές/εχθρούς που σε ταξίδευαν στα Super Metroid και Return of Samus. Μου άρεσε πολύ η κινηματογραφική προσέγγιση, θεωρώ ήταν 100% πετυχημένη.

Ο χειρισμός δεν με δυσκόλεψε καθόλου και είναι το πρώτο Wii game που τερματίζω, αν και το να κρατάς το Wiimote σαν gamepad είναι ότι χειρότερο μου έχει τύχει Πολύ μικρούλι, ψιλοάβολο και ιδρώνουν εύκολα τα χέρια. Πάντως συνήθισα αμέσως στις εναλλαγές 3rd-1st person, τα controls είναι πολύ καλά υλοποιημένα και με καλή απόκριση οπότε ούτε κουράζει και γρήγορα τα μαθαίνεις.

Εντάξει αν ήθελα να γκρινιάξω θα μπορούσα να πω για το λιτό level design και την απουσία γρίφων, την ευκολία στην εξερεύνηση αφού όλα τα βλέπεις στο map και την υποτονική μουσική υπόκρουση εκτός μερικών περιπτώσεων που γούσταρα άπειρα αλλά οκ, το παιχνίδι είναι πολύ καλό για να χωρέσει γκρίνια. Ήταν τόσο καλά υλοποιημένο το κομμάτι της δράσης που χαιρόμουν να σκοτώνω ότι κινείται. Στα συν επίσης το γεγονός ότι δεν αλλάζει εμφάνιση η στολή της Samus, αισθάνεσαι περισσότερο in-character με την κλασσική στολή της.

Για 3d μετάβαση τρίτου προσώπου ήταν πάρα πολύ καλό, δεν ξέρω τι θα γινόταν αν αυτό ήταν το πρώτο 3d metroid και όχι το prime. Πάντως στο όλο φάσμα της σειράς, το Prime παραμένει για μένα το καλύτερο 3d metroid. Θεωρώ πως αν αφαιρούσαμε τα κινηματογραφικά στοιχεία του Other M και τα αντικαθιστούσαμε π.χ. με scans, το παιχνίδι θα έχανε πολύ στο σύνολό του καθώς υπάρχουν θεματάκια στην ισορροπία μεταξύ action και adventure. Αλλά οκ, αρκετά με την αμπελοφιλοσοφία, για Metroid fan δεν με χάλασε καθόλου, απέδωσε πανέμορφα τη χαρακτήρα της Samus, ήταν διασκεδαστικό και 100% Metroid.
                              sigpic

Comment

• Thumbs up, ωραιο post και προφανως συμφωνω με ολα αυτα.
                                Spoiler σχετικα με το τελος του παιχνιδιου:

Mετα τα credits εχει κατι ψιλα να κανεις για να δεις ενα true Metroid ending, ριξε μια ματια γιατι αξιζει τον κοπο.

Comment

Working...
                                X