Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Βασικά θέλω να το κάνω preorder αλλά δεν ξέρω ποια έκδοση είναι καλύτερη γι'αυτό ρωτάω,μήπως ξέρεις κάτι παραπάνω.Γιατί και μούλτι να είχε πολύ που έχουμε παίξει μαζί.
Προσυπογράφω κάθε λέξη, κόμμα, τόνο και τελεία του ποστ του Deus. Το παιχνίδι ΕΙΝΑΙ ΤΟ Deus Ex, απλά. Έχει όλα όσα θα περιμέναμε από θέμα gameplay με τον απόλυτα σωστό τρόπο. επιπλέον σχεδιαστικό κερασάκι το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σύστημα διαλόγων, με τις φερομόνες, τις σωματικές πληροφορίες για το συνομιλητη, το animation του, και την επιλογή τρόπου απάντησης βασισμένο σε συναίσθημα, λογική, βία ή κάτι άλλο. Δεν προσπαθεί να σε μπερδέψει ή να σε εξαπατήσει, αλλά η σωστή απάντηση δεν είναι καθόλου προφανής και θέλει μεγάλη προσοχή.
Σημεία που εντοπίζω θέματα είναι το ΑΙ των φρουρών όταν σε ψάχνουν (ώρες ώρες φέρονται τελείως χαζά, έχω δει 6 άτομα σε ένα δωματιάκι να στοχεύουν το ένα το άλλο και μετά να φεύγουν ο ένας πίσω από τον άλλο σε σειρά. Εγώ ήμουν ακριβώς απ'έξω και τους κοίταγα από την πόρτα), τα facial expressions των δεύτερων και τρίτων χαρακτήρων (όσοι διάλογοι δεν είναι σημαντικοί ή δε δίνουν silver tongue bonus) και η υπερβολική στατικότητα του περιβάλλοντος και των NPC. Αν κάτι δεν είναι προγραμματισμένο για interaction δεν παθαίνει τίποτα, τέλος! Μπορείτε να το γεμίσετε τρύπες, να του ρίξετε χειροβομβίδα, να το ποδοπατήσετε, αυτό εκεί, ατάραχο. Επίσης το ότι οι διακοσμητικοί άνθρωποι στο δρόμο είναι βιδωμένοι σε ένα σημείο σε στυλ Mass Effect 2 είναι κάπως αφύσικο, αλλά το προσπερνάω.
Για τα παραπάνω το θεωρώ μισό σκαλί πιο κάτω από το The Witcher 2, αλλά μιλάμε για ΚΟΡΥΦΑΙΟ τίτλο.
Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Καλά παιδιά αισθάνομαι πολύ άσχημα που δεν έχω παίξει κανένα Deus Ex, αλλά πραγματικά ξεκίνησα το 1 και δεν μπόρεσα να το συνεχίσω . Πλέον είναι τελείως unplayable και φοβάμαι ότι θα χάσω πολλά από το HR επειδή δεν έχω παίξει τα παλιά. Πάντως όσα έχω δει έως τώρα είναι απλά τέλεια και είναι ο κύριος λόγος που θέλω να κουβαλήσω το desktop μαζί μου στο York .
Είναι πάντα ωραία έκπληξη να βλέπεις ένα νέο σύστημα διαλόγων, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να δώσει φρεσκάδα σε ένα κατα τα άλλα μέτρια τίτλο. Συγκεκριμένα αν το Alpha Protocol είχε την ισορροπία μεταξύ action και stealth gameplay όπως έχει το Deus Ex θα ήταν τίτλος αριστούργημα. Το έχασε γιατί το stealth ήταν broken συν του ότι η A.I. χειρότερη κι από πιθήκου.Άλλη μια απόδειξη δηλαδή γιατί το Deus Ex θεωρείται διαχρονικός σχεδιαστικά - πρωτίστως - τίτλος.
H Α.Ι. μου την έσπασε γιατί όταν σε Alarmed κατάσταση βρίσκεσαι στα 5-6 μέτρα από τον npc μπορείς να καλυφθείς πίσω από κάτι κι αυτος να περνά από δίπλα σου χωρίς "να σε βλέπει". Δεν συμβαίνει πάντα αλλά συμβαίνει. Και σε hostile το έχω δει. Εκτός αν μιλάμε για failsafe επιλογή σχεδιασμού τότε πρόκειται για μαλακισμένη αντίληψη των πραγματών από μεριάς npc. Aν και ομολογώ ότι κάτι τόσο επικό όσο η παρέλαση που είδες δεν μου έτυχε :cunao:
Το interaction δεν με χαλάει και τόσο σαν επιλογή. Σίγουρα είναι αναχρονιστικό. Είναι όλα τόσο κολλημένα μεταξύ τους που χωρίς το highlight objects ακόμα θα έψαχνα μανιασμένα μέσα στα δωμάτια ασθενών για painkillers. Απλά είναι τόσο όμορφα και επιμελώς κολλημένα μεταξύ τους που πραγματικά σε μερικά σημεία με εντυπωσίασε η λεπτομέρεια. Δηλαδή παρ'όλο που είναι "νεκρό τοπίο" είναι ωραία βαμμένο. ^^
Ρε συ ειλικρινά πρέπει να κάνω δεύτερο playthrough στο Witcher 2. Δεν ξέρω αν κάτι με χάλασε πάντως σίγουρα κάτι δε με γέμισε στον τερματισμό όσο το πρώτο Witcher. Xέστο το Dungeon Siege, πάω να βάλω Witcher 2!
Καλά παιδιά αισθάνομαι πολύ άσχημα που δεν έχω παίξει κανένα Deus Ex, αλλά πραγματικά ξεκίνησα το 1 και δεν μπόρεσα να το συνεχίσω . Πλέον είναι τελείως unplayable και φοβάμαι ότι θα χάσω πολλά από το HR επειδή δεν έχω παίξει τα παλιά. Πάντως όσα έχω δει έως τώρα είναι απλά τέλεια και είναι ο κύριος λόγος που θέλω να κουβαλήσω το desktop μαζί μου στο York .
Mη χαλιέσαι καθόλου. Σε θέμα gameplay είναι ένα βελτιωμένο πρωτότυπο οπότε κερδισμένος θα είσαι. Από θέμα ιστορίας μένει να δούμε αν κι εδώ έχει όλα τα φόντα να το ξεπεράσει.
Επειδή είναι prequel δε θα χάσεις κάτι ιδιαίτερο, πέρα από το deja vu που θα είχες αν τα είχες παίξει με σωστή σειρά. Από εκεί και πέρα υπάρχει το mod που έβαλε πιο πάνω ο crpl, που βελτιώνει πολύ τον οπτικό τομέα. Ξαναβάζω τα ίδια λινκς, ΑΞΙΖΕΙ.
Δεν είμαι σίγουρος ότι o Evans αναφέρεται στον οπτικό τομέα, μάλλον στη σφαλιάρα του παππού χρόνου σε ζητήματα gameplay αναφέρεται αλλά, όπως και να χει, unplayable δε θα το χαρακτήριζα. Ίσως, ειδικά αν κάποιος πηγαίνει σήμερα για πρώτο play through, να απαιτείται ένας x χρόνος προσαρμογής αλλά, αφενός, σαν εμπειρία αξίζει πάρα πολύ, αφετέρου, σε αρκετούς τομείς ο τίτλος παραμένει ακόμα φρέσκος.
Όσον αφορά το Human Revolution, η αλήθεια είναι ότι με προσγειώσατε λίγο απότομα με όσα γράψατε περί εντελώς στατικού περιβάλλοντος και προβληματικής A.I., ενώ αντίθετα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον να δω το σύστημα διαλόγων. Έχω να αγοράσω retail τίτλο σε full price μια πενταετία και είναι η πρώτη φορά που δε ξέρω αν μπορώ να περιμένω...
There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.
Από εκεί και πέρα θεωρώ ΚΑΚΙΣΤΗ ιδέα το να πάρεις το desktop για Gaming κατά το Masters σου, αλλά εσύ αποφασίζεις.
Καλά και να το πάρω δε νομίζω να ασχοληθώ με το οτιδήποτε . Απλά η μεταφορά κοστίζει μόλις 30€ (με πόσα άλλα κιλά) και το σκέφτομαι για να έχω ένα δεύτερο PC (έχω ήδη laptop).
Τέλος πάντων, τα mods τα έχω βάλει, και πάλι όμως δεν μπόρεσα να αντέξω. Η εμπειρία μπορεί να είναι μοναδική, αλλά το gameplay είναι φοβερά παρωχημένο, το ίδιο και οι μηχανισμοί του.
Πάντως η καπαρτίνα του Jensen στο παιχνίδι έχει διαφορετικές επωμίδες, μάλλον θεώρησαν πως θα ήταν υπερβολικά hardcore για τον πραγματικό κόσμο. Πέρα από την πλάκα, σα σχέδιο ρούχου δε είναι καθόλου άσχημο και ρώτησα τη μητέρα μου για το πόσο καλό ρούχο είναι. Σα ραφή είναι πολύ καλή.
Εγκρίνουμε λοιπόν την Eidos Montreal και δηλώνουμε Deus Ex fashion victims!
Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment