Announcement

Collapse
No announcement yet.

Journey

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by hideo View Post
    Στο plus εχει ηδη βγει.Altair???

Την επομενη τεταρτη για τους υπολοιπους.
    Τι;Δεν έκω τηλεόραση καρντιά μου.
    Carpe diem

Comment

Thanks nooto.

Originally posted by Altair View Post
      Τι;Δεν έκω τηλεόραση καρντιά μου.
      Ναι το ειχα ξεχασει αυτο.

Προτεινω αυτη.
      Αγόρασε ότι χρειαστείς για φωτογραφία και ήχο. Μεγάλη ποικιλία από Ψηφιακές μηχανές, Video Cameras και συστήματα ήχου.

:troll:

Comment

[YOUTUBEHD]61DZC-60x20[/YOUTUBEHD]

Comment

Μιας και το τελειωσα χθες, θα γραψω μερικα πραγματα.

Το στησιμο του παιχνιδιου ειναι αρκετα απλο και εξαιρετικα αμεσο. Με το ξεκινημα βλεπεις ποιος ειναι ο προορισμος σου και ταξιδευοντας καλεισαι να λυσεις μικρους γριφους που σου ανοιγουν τον δρομο για την επομενη περιοχη. Καθε περιοχη επισης εχει τα δικα της κομματια προς εξερευνηση (υπο την μορφη collectible-λογικης, αψογα ωστοσο υλοποιημενης). Ο χαρακτηρας εχει ουσιαστικα δυο κινησεις, μια μεσω της οποιας αλληλεπιδρας με στοιχεια του περιβαλλοντος- λυνεις γριφους κλπ και μια μεσω της οποιας εχεις την δυνατοτητα να πετας (αλλα για περιορισμενο χρονικο διαστημα). Τα παραπανω ειναι ετσι συνδεδεμενα που δημιουργουν εναν τιτλο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ pacing και ενα gameplay που εχει απιστευτο flow...

Αξιο σχολιασμου ειναι το co-op του παιχνιδιου που ειναι οτι καλυτερο εχω δει απο την εποχη του Demon's Souls... Ο τιτλος μπορει να παιχτει είτε online είτε offline. Στο online mode, το παιχνιδι εισαγει στον κοσμο σου αυτοματα καποιον παιχτη που βρισκεται στο ιδιο σημειο με σενα. Απο κει και περα μπορειτε ειτε να παιξετε συναργατικα βοηθωντας ο ενας τον αλλον (δειχνοντας στο συμπαικτη σας τα μυστικα της πιστας, φορτιζοντας τις δυναμεις του κλπ) ειτε να τον αγνοησετε τελειως και να ακολουθησετε την δικη σας πορεια... Η ολη επικοινωνια γινεται μονο μεσω της interaction κινησης που ανεφερα πιο πανω (καθως πατατε το κουμπι ακουγουνται νοτες και υπαρχει ενας φωτισμος γυρω σας οποτε με αυτο τον τροπο μπορειτε να ειδοποιειτε τον συμπαικτη σας για το που βρισκονται τα μυστικα του καθε επιπεδου) και το ολο mechanic οχι απλα δουλευει τελεια αλλα προσθετει παρα πολλα στην ατμοσφαιρα και στην αισθητικη του παιχνιδιου.

Κλεινοντας με τα περιγραφικα, θα ηθελα να πω οτι το Journey ειναι αρκετα μικρο (2 με 3 ωρες). Ωστοσο ειναι δομικα ετσι φτιαγμενο που (κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον) θα κανετε πολλα runs... Θεωρω αδυνατο να το παιξει καποιος μονο μια φορα αν και δεν μπορω εξηγησω απολυτα το γιατι (αυτο που λεω ξεπερναει λογικες επιστροφης στο παιχνιδι τυπου collectibles κλπ).

Απο κει και περα, το υπολοιπο κομματι του παιχνιδιου το οποιο ολοκληρωνει το συνολο (οπτικο-ακουστικο-σεναριακο-αρτιστικο κλπ) το αφηνω εσκεμμενα χωρις να το σχολιασω καθως η ολη εμπειρια δεν μπορει ευκολα να αποδοθει... Ειναι τετοιο το μεγεθος του τελικου αποτελεσματος που θεωρω οτι δυσκολα ενα κειμενο μπορει να το αναπαραγει ή εστω να το περιγραψει.

Το Journey ειναι ενας τιτλος που πρεπει να τον δουν ΟΛΟΙ. Αν σας αρεσουν τετοιου ειδους παραγωγες μην τσιγκουνευτειτε σε καμια περιπτωση τα 13 ευρω που κανει το παιχνιδι... οι υπολοιποι που το σκεπτεστε, προσπαθηστε να το δειτε σε καποιον φιλο σας κλπ...

10/10 απο μενα και φυσικα θα ακοληθησουν πολλα ακομα playthroughs...

Comment

θελω να τον δω τον τιτλο, αυτο που με χαλαει ομως ειναι οτι δειχνει συνεχεια ζεστα χρωματα και οι αποχρωσεις που ειναι ολα σε κιτρινο~πορτοκαλο-καφετι , αλλαζει καθολου χρωματικη παλετα η μπα?

Comment

Ναι Vaynard, το παιχνιδι ουσιαστικα ειναι χωρισμενο σε 3 ειδη περιοχων με το πρωτο 1/3 να ειναι στις αποχρωσεις που αναφερεις (απο κει ειναι παρμενα και τα διαφορα trailers που εχουν δειξει). Οι αλλες δυο περιοχες ειναι τελειως διαφορετικες (εως και αντιδιαμετρικα αντιθετες) και τα 3 αυτα settings ειναι ισομοιρασμενα σε οτι αφορα τη διαρκεια ;).

Comment

Το έχω τερματίσει 3 φορές έως τώρα συν κάποιες πίστες ξεχωριστά. Πήρα όλα τα τρόπαια εκτός από αυτό που θέλει να περιμένεις μια βδομάδα χωρίς να παίξεις.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι. Είσαι ένα κουλό ανθρωποειδές πλάσμα με κουκούλα από την οποία κρέμεται μια λωρίδα υφάσματος (σαν κασκόλ) και η οποία μακραίνει με τη βοήθεια κάποιων "power-ups". Αυτή η λωρίδα είναι και το κλειδί για το άλμα-αιώρηση. Κάθε φορά που κρατάς πατημένο το κουμπί του άλματος τα χρυσά κεντήματα πάνω στο ύφασμα εξαφανίζονται. Προφανώς όσο πιο μακρύ είναι το ύφασμα τόσο περισσότερο μπορείς να μείνεις στον αέρα. Μπορείς να ξαναγεμίσεις (τη μπάρα άλματος ουσιαστικά) με τη βοήθεια αιωρουμένων κομματιών υφάσματος. Επίσης μπορείς να φωνάξεις που έχει διάφορα αποτελέσματα στο παιχνίδι (καλύτερα να το δείτε μόνοι σας). Σκοπός είναι να φτάσεις το βουνό που βλέπεις στο βάθος λύνοντας κάποια, πολύ απλά, παζλ στην πορεία. Στην πορεία πιθανόν να συναντήσετε και άλλους παίκτες με τους οποίους ο μόνος τρόπος να επικοινωνείτε είναι με το να φωνάζετε ή να μένετε κοντά ο ένας στον άλλο. Επίσης φορτίζετε και το κασκόλ σας όσο είστε κοντά (σημαντικός λόγος για να μην απομακρυνθείτε αφού κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη). Αποτελείται από 6 πίστες συν την αρχική που λειτουργεί και ως hub μετά τον τερματισμό και κάθε πίστα έχει το δικό της χαρακτήρα και ως gameplay και ως αισθητική-ατμόσφαιρα. Προτείνω την πρώτη φορά να παίξετε μόνοι σας (offline) και στα επόμενα playthrough με παρέα ώστε να βρείτε μυστικά κλπ. Το παιχνίδι είναι πολύ καλό στο να σας οδηγεί διακριτικά παρά την ανοιχτή δομή των περισσότερων πιστών. Αν μαζέψεις όλα τα power-ups παίρνεις καινούργια άσπρη στολή που σου ανανεώνει αυτόματα τα κεντήματα όταν ακουμπάς το έδαφος.

Η διάρκεια ενός κανονικού playthrough είναι περίπου 3 ώρες με σχετικά χαλαρό ρυθμό. Το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο και λέει την απλή ιστορία του πολύ αποτελεσματικά.
                Στα μειονεκτήματά του τίτλου βάζω πως η δομή του είναι πολύ όμοια με του flower, μάλιστα ένα συγκεκριμένο set-piece είναι παρμένο σχεδόν αυτούσιο από το flower και πως η αισθητική έχει υπερβολικά πολλές ομοιότητες με SotC (μεγάλες εκτάσεις και Μεσοαμερικάνικη αρχιτεκτονική αν και στο πιο καρτουνίστικο). Βέβαια, λόγω της ύπαρξης ενός ανθρωπόμορφου χαρακτήρα και τους πιο συμβατικού χειρισμού είναι πιο προσβάσιμο από το flower.
                Παίρνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν θεωρώ πως το flower είναι ένα σκαλί πιο πάνω σαν εμπειρία γιατί αφενός βγήκε πρώτο και αφετέρου κατάφερε να πει μια ιστορία έχοντας σαν χαρακτήρα ένα...πέταλο λουλουδιού. Όπως και να έχει αξίζουν να παιχτούν και τα δύο δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια εκεί έξω σε αυτό το στυλ.
                Originally posted by Squall Leonhart
                I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                Originally posted by 丹野
                Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                Originally posted by Ryu_gr
                υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Btw το τελευταιο κομματι του παιχνιδιου θα ελεγα οτι θα μπορουσε ανετα να ειναι η συγχρονη εκδοχη του Nights into Dreams (τελεια υλοποιημενο σε 3 διαστασεις).

Straier εχεις δικιο στη συσχετιση αισθητικα με το SotC (ειδικα το κομματι στο underground tunnel που οι ομοιοτητες δεν ειναι μονο αισθητικες). Επισης πολυ σωστος ο χαρακτηρισμος ''διακριτικα'' που δινεις σε σχεση με το πως σε οδηγει το παιχνιδι, μου εκανε εντυπωση οτι δεν υπαρχει καθολου tutorial στον τιτλο και αρχικα εισαι τελειως στον αερα σχετικα με το τι κανεις-τι ειναι τα power ups που μαζευεις, αλλα στην πορεια εντασσεσαι πολυ ομαλα στον κοσμο (η αγνοια και το μυστηριο γινεται γνωση και σκοπος με τον πιο smooth τροπο).

Η εταιρια παντως μου τραβηξε το ενδιαφερον και μαλλον θα αγορασω και το flower.

Comment

Αγόρασε το τώρα όμως που είναι -50% στο PSN store

Μου άρεσαν αυτά που γράψατε και σίγουρα θα το τιμήσω το παιχνίδι.13 ευρώ όμως είναι κομματάκι ακριβούτσικα

Comment

Eχω παιξει μονο το flower και μου αρεσε πολυ.Μια απο αυτες τις μερες θα παιξω και το journey.

Το πρωτο τους παιχνιδι(flow) αξιζει?

Comment

Το πρωτο τους παιχνιδι(flow) αξιζει?
                        Αξίζει σίγουρα αν και διαφέρει αρκετά από τα άλλα δύο. Δεν υπάρχει ιστορία, κορύφωση κλπ. Είναι το τέλειο παιχνίδι για χαλάρωση, ειδικά πριν τον ύπνο. ΙΜΟ αξίζει πιο πολύ να το πάρεις στο PSP/PSVita παρόλο που έχει ένα πλάσμα λιγότερο. Εγώ το έχω και στις δύο εκδόσεις.
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Και αυτό -50% για αυτή την εβδομάδα(2.5 ευρώ)

Comment

Προσωπικα το flow μου φανηκε αδιαφορο καποια στιγμη που το επαιξα, αλλα παει καιρος.
                            Το flower το εχω και πιο προσφατο αλλα μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις και το συνιστω κι εγω, ιδιως στην τωρινη τιμη.

Το Journey δε νομιζω να εχω την ευκαιρια να το δω τους προσεχεις μηνες, homebrew devs y u no release new cfw κτλ κτλ, αλλα οπως και να χει αργα ή γρηγορα ελπιζω να το τιμησω.

Comment

Tελος και απο μενα.
                              Δεν νομιζω οτι μπορει να το αρχισει καποιος και μετα να το αφησει.

Θα συμφωνησω με nooto.Το παιχνιδι ειναι καταπληκτικο.Αρκετα εως πολυ καλυτερο απο το flower κατ'εμε.

Εκτος απο το γεγονος οτι ειναι πανεμορφο και η μουσικη καταπληκτικη,θελω να σταθω στο co-op.
                              Ειχα τις επιφυλαξεις μου,καθως θεωρω οτι τετοια παιχνιδια ειναι καλυτερα να τα παιζεις μονος σου.Εκανα λαθος.
                              Τελειωνοντας το παιχνιδι,σκεφτομουν ποσο θα εχανε το τελικο αποτελεσμα,αν δεν υπηρχαν οι συνταξιδιώτες.
                              Συνολικα συναντησα 5 διαφορετικους(νομιζα οτι ηταν 3 αλλα εκανα λαθος) και παρ'ολο που δεν υπηρχε θεωρητικα αποτελεσματικη επικοινωνια,ενιωθες οτι ο μοναδικος ηχος που μπορουσες να ''βγαλεις' ή να ακουσεις ηταν αρκετος για να καταλαβουν/καταλαβεις τι αισθανεται καθε στιγμη ο καθενας(Φοβος,θαυμασμος,αγωνια κτλ).
                              Ουσιαστικα τελικα υπηρχε μοναδικη επικοινωνια.

Εξαιρετικο παιχνιδι.

Comment

Η λευκή στολή σου ανοίγει νέους τρόπους να περάσεις τις πίστες. Πέρα από το γεγονός ότι μπορείς ουσιαστικά να πετάς σχεδόν συνεχώς μπορείς να κάνεις κάποια ενδιαφέροντα πράγματα. Για παράδειγμα:

Την πίστα με τον πύργο που γεμίζει με υγρό για να σε βοηθήσει να πας ψηλότερα μπορείς να την περάσεις χωρίς να ενεργοποιήσεις καμία από τις τοιχογραφίες, μόνο με απλό "platforming". Δοκιμάστε το, νομίζω αξίζει τον κόπο, απλά προσέξτε να έχετε το κασκόλ όσο πιο μακρύ γίνεται.
                                Originally posted by 丹野

Comment

Working...
                                X