Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tactics Ogre: Let Us Cling Together

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

το εβαλα λιγο σημερα...τρομερο ρετουσαρισμα σχεδον παντου, script, εφε σε spells και animation, μουσικη, interface, chariot system για να προσαρμοστει στους καιρους των σημερινων checkpoints και το καλυτερο απο ολα τα νεο lvling system ΝΟ more farming!!!..σχεδον γιατι πρεπει καπως να ανεβασεις και τις καινουργιες κλασεις που παιρνεις

επος τρεξτε και παιξτε το!!

Comment

Den einai tromero?
      Exw kollhsei anamesa se afto kai to FFXIV kai den prolavainw na parathsw to ena gia na piasw to allo....
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

Το έχω ξεκινήσει και εγώ και δηλώνω απλά εντυπωσιασμένος.

Καταρχάς να πω πως ίσως μιλάμε για ένα από τα καλύτερα remake όλων των εποχών.Δεν έχουμε απλώς βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα αλλά ανασχεδιασμό των μενου,προσθήκη skill system,εξο ολοκλήρου αλλαγή στο σύστημα με τις κλάσεις και ένα πολύ πιο φιλικό και άνετο στο παίξιμο tactics rpg.Μου άρεσε πάρα πολύ και το σύστημα leveling,υπάρχει εξέλιξη χαρακτήρων,πολύ χορταστική μεν αλλά χωρίς ανάγκη για grinding δε.Το κείμενο από την άλλη είναι όλα τα λεφτά,μαζί με το final fantasy tactics έχει ίσως το καλύτερο κείμενο σε παιχνίδι.

Περιττό να πω πως πρόκειται για ένα από τα πιο πολύπλοκα trpgs που έχουν βγει ποτέ,από την αρχή κιόλας βομβαρδίζεσαι με τόση πολλή πληροφορία που δεν ξέρεις που να πρωτοδώσεις προσοχή.Έπειτα από ανάγνωση manual και των tutorials του παιχνιδιού τώρα μπορώ να πω πως ξέρω που πατάω.

Μερικές ερωτήσεις τώρα.Υπάρχει όριο στον αριθμό των spells που μπορεί να μάθει ένας χαρακτήρας;

Τα bronze/copper coins που παίρνεις μετά την μάχη είναι για πούλημα έτσι;

Οι ερωτήσεις στις οποίες καλείσαι να απαντήσεις στην αρχή του παιχνιδιού έχουν σημασία;Αν ναι,πως;

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
        In Matsuno we trust.

Comment

Μερικές ερωτήσεις τώρα.Υπάρχει όριο στον αριθμό των spells που μπορεί να μάθει ένας χαρακτήρας;

Τα bronze/copper coins που παίρνεις μετά την μάχη είναι για πούλημα έτσι;

Οι ερωτήσεις στις οποίες καλείσαι να απαντήσεις στην αρχή του παιχνιδιού έχουν σημασία;Αν ναι,πως;
          - Oxi, ean enas xarakthras mporei na mathei ena spell tote mporei na to mathei, apla exe ypopshn sou oti tha prepei na xaramas ability slots wste na exei thn dynatothta gia na usarei diaforetika elemntal magic kai oti tha xalaseis trela lefta gia na ta agoraseis ola multiple fores.

- Nai gia poulhma einai.

- Nai exei shmasia, paizeis me ta starting stats sou.
          Analoga me tis epiloges pou tha kaneis, kapoia stats tou Denam meiwnontai kai alla afksanontai.
          Na ksereis omws oti den yparxoun veltista stats.
          Paradeigmatos xarh pantote perneis +30 sta stats sou, yparxei tropos mesa apo sygekrimenes epiloges na paroun kai ta 10 stats sou apo +3 points, h ta pente apo afta na paroun -1 kai ta ypoloipa pente +4.
          Kykloforoune charts sto net pou vohthane gia na dwseis ta points sou se sygekrimena stats analoga me to class pou proorizeis ton Denam na ginei.
          Gia paradeigma ta thetika sthn mageia kai ta arnhtika sthn dynamh an thes na einai magos kai to antitheto an thes na einai warrior.
          Pantws entaksei den exei kai poly shmasia opote mhn se polyskotizei, giati outws h allws kathe fora pou mazeveis mia karta tarot apo exthrous, afksanontai ta stats sou monima.
          "

Greek Gaming Videos

Comment

Ευχαριστώ ground για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο μπερδεμένος...Δεν ξέρω τι κλάσεις να ορίσω στην ομάδα μου!

Για την ώρα έκανα 2 archers,έναν soldier,έναν cleric,2 μάγους που χρησιμοποιούν από 2 σχολές μαγείας ο καθένας,έναν knight|(denam) και έναν berserker.Mε άλλα λόγια έναν χαρακτήρα για κάθε διαθέσιμη κλάση με εξαίρεση τον beastmaster τον οποίο και δεν έχω αγγίξει καθόλου.

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

Kala o kathenas kanei oti class tou varesei, to game exei panw apo 100 classes, giafto sou eipa na mhn diavaseis walkthroughs.
              Egw 2 symvoules tha sou dwsw.
              Prwta exe lancers mazi sou (valkyrie kai to arseniko pou ksexnaw to onoma twra) giati mporoun na paroun light magic kai giati perpatane sto nero kai phdane psila
              Meta mathe stous healers sou exorsize.
              Oi toksotes genika einai Imba class, aplws den kanoun megalo damage se lizardmen.
              "

Greek Gaming Videos

Comment

Τόσες πολλές κλάσεις;Στις 100 και συμπεριλαμβάνονται και τα τέρατα έτσι;Καλή φάση όπως και να έχει.

Είμαι ενθουσιασμένος όσο δεν πάει με το παιχνίδι,μιλάμε έχει μπει από τώρα στο τοπ 5 των καλύτερων tactics rpg που έχουν βγει ποτέ...Τα συστήματα chariot και world tarot είναι από τους πιο έξυπνους μηχανισμούς που έχω δει σε παιχνίδι.

Μόλις το προχωρήσω λίγο ακόμη θα γράψω περισσότερα.

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ,για ακόμη μια φορά double post,καλά το πάω σήμερα,ας με σταματήσει κάποιος stanley ipkis style!

Όπως έγραψα και σε άλλο τοπικ έχω ρίξει κανα εικοσάωρο στο παιχνίδι.

Πρόκειται για το καλύτερο tactics rpg που έχω παίξει μαζί με το final fantasy tactics.Αυτό μόνο του τα λέει όλα.

Εντυπώσεις σε μορφή υπομνήματος:

-Το παιχνίδι έχει πάρα πολλές κλάσεις,μιλάμε για δεκάδες αν συμπεριλάβουμε και τις κλάσεις των τεράτων/δράκων.Όσο παίζεις τόσο σου εμφανίζονται και άλλες.Εγώ ως εκεί που το έχω προσωρήσει διατίθενται πάνω από 15!Εγώ έχω φτάσει στο σημείο να μην μπορώ να αποφασίσω ποιες κλάσεις να χρησιμοποιήσω.Το καλό είναι ότι οι κλάσεις έχουν και βάθος,διαφέρουν όσον αφορά τα όπλα που μπορούν να εξοπλίσουν,τα spells και φυσικά τα skills.

Πάντως πέρα από τις κλασσικές κλάσεις που έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια,υπάρχουν και ξεχωριστές όπως terror knight ο οποίος προκαλεί fear στους αντιπάλους και μειώνει τα στατιστικά τους.

-To σενάριο ΤΑ ΣΠΑΕΙ.Το έχω φτάσει στην μέση του δευτέρου κεφαλαίου και έχω μείνει άναυδος από την εξέλιξη της πλοκής...Πρόκειται για κλασσική matsuno ιστορία,γεμάτη πολιτική ίντριγκα,προδοσίες,πισώπλατα μαχαιρώματα και με πολλές πολλές ανατροπές.Όλα αυτά φυσικά διανθισμένα με το κορυφαίο κείμενο που είδαμε στο final fantasy tactics για psp.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε ορισμένα σημεία της ιστορίας καλείσαι να πάρεις σημαντικές αποφάσεις οι οποίες καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας στο στιλ του μας εφεκτ με την διαφορά όμως ότι τις συνέπειες των επιλογών τις βλέπεις κατευθείαν και αναλόγως αλλάζει το παιχνίδι.

Αφού τερματίσεις το παιχνίδι ξεκλειδώνεται το σύστημα world,μέσω του οποίου μπορείς να ξαναγυρίσεις σε κάποιο σημείο που καλείσαι να πάρεις απόφαση και έτσι να δεις όλες τις πιθανές εκδοχές.Το ωραίο είναι ότι κρατάς όλα σου τα αντικείμενα,spells,abilities και το παιχνίδι κάνεις scale στο level σου!Εννοείται ότι σε διαφορετικά μονοπάτια γίνονται διαθέσιμα άλλα sidequest,αντικείμενα,όπλα κτλ κτλ.Έτσι δεν υπάρχει τίποτα missable στο παιχνίδι.

-Η δυσκολία είναι η ιδανική.Το παιχνίδι ξεκινάει εύκολο αλλά όσο πάει δυσκολεύει και έτσι προσαρμόζεσαι ομαλά.Καλό αυτό γιατί πρόκειται για ένα από τα πιο περίπλοκα tactics rpg που έχουν βγει.Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει scale leveling στις story battles αλλά μόνο στις random.

-Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι το craft σύστημα.Πολύ φασαρία για το τίποτα,το κάθε αντικείμενο απαιτεί πολλά συστατικά και το καθένα από αυτά πρέπει να το κάνεις και αυτό craft και σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχει και πιθανότητα αποτυχίας!Μικρή βέβαια,αλλά υπάρχει.Θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο απλή η διαδικασία κατά την γνώμη μου.

Πάνω κάτω αυτά.Το παιχνίδι είναι πραγματικά αριστούργημα και θεωρώ ότι πρέπει να το παίξει οπωσδήποτε κάποιος που γουστάρει το είδος.Δεν χρειάζεται να πω φυσικά πως οι φανς του final fantasy tactics θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους.

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

Exeis dikio se osa les, symfwnw para poly, ekei pou xanei sta grafika apo to Tactics, kairdizei se epiloges kai customisation.
                    Entaksei to pixnidi einai apla respect gia Tactics RPG eoume varethei na ta leme afta
                    Poio senario dialekses? Law? Chaos?
                    "

Greek Gaming Videos

Comment

Chaos.Δεν έκανα load για να δω τι γίνεται στο law τμήμα,το άφησα για να το δω όταν ξεκλειδώσω το world.

Εδώ πάντως να πω ότι οι επιλογές δεν κινούνται στο κλασσικό μοτίβο άσπρο/μαύρο,όπως συμβαίνει συνήθως σε παιχνίδια της bioware,θα έλεγα πως υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρίζου.

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

Ma kai to Law chapter den einai akrivws h "kalh" epilogh opws tha perimene kaneis
                        Einai analoga me thn synideish tou kathenos kai afto einai poly shmantiko
                        "

Greek Gaming Videos

Comment

Για αυτό ακριβώς γουστάρω το παιχνίδι τόσο πολύ και πιστεύω ότι ξεχωρίζει.

Εσύ ποιο σενάριο διάλεξες;Law;Σε ποιο κεφάλαιο είσαι;

Βασικά το προχωράς ή σε απορρόφησε το ντισιντια;

Tidy!

In Matsuno we trust.

Comment

Exw teleiwsei to paixnidi me Law kai Chaos
                            Ksekinhsa me Chaos, meta Law kai twra paizw to trito.
                            Exei pou to paizw apo day one, stamathsa mono gia Dissidia.
                            Aplws den ekana spoilers giati den eixe asxolhthei kaneis allos.
                            "

Greek Gaming Videos

Comment

Θυμαστε το Tactic Ogre > FFT ?

Ok, δεν περιμενα με την καμια οτι θα το αναβαθμιζαν τοσο πολυ. Εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος (δεν το εχω ολοκληρωσει ακομη) . Προσεχως περισσοτερες εντυπωσεις.

Οποιος ενδιαφερεται για tRPGs, θα ηταν τραγικο να μην ασχοληθει με το συγκεκριμενο.
                              " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

To Tactics Ogre den pernaei to FF Tactics Imo.
                                Tha mporousame na poume pws kanei kapoia pragmata kalytera kai kapoia pragmata xeirotera.
                                Sigoura to FF Tactics exei kalytera grafika kai sigoura einai kalytera domhmeno.

To TO apo thn allh einai poio polyploko sta panta (axreiasta polyplo polles fores) alla taftoxrona exei perissoteres epiloges sto story pragma pou sigoura den yphrxe sto FFT.
                                Apo plevras senariou ta vaw sto idio epipedo, exoun kai ta 2 eksairetiko senario.
                                Apo plevras gameplay akomh mou aresei perissotero tou FFT.
                                "

Greek Gaming Videos

Comment

Working...
                                X