Announcement

Collapse
No announcement yet.

Arcania: Gothic 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Arcania: Gothic 4

Kαι το thread για το Arcania.

Ωραίο είναι. Καμία σχέση το demo τελικά, ήταν προφανές ότι ήταν φτιαχτή η ροή και τo κουφό itemization του demo δεν υφίσταται. Οι διάλογοι είναι λίγο αδιάφοροι, το gameplay ωραίο όμως σε απορροφά στον κόσμο του. Ευτυχώς φεύγεις σχετικά γρήγορα απ'το tutorial νησί και ανοίγει μετά ο κόσμος. Στα συν το άμεσο και γρήγορο σύστημα μάχης, δεν σε κουράζει και ξεμπερδεύεις εύκολα με τα απλά τέρατα. Καλά πάει, δεν ξέρω, αρχίζω να κολλάω πάντως και έρχεται και New Vegas σε λίγες μέρες. Πάλι gaming συμφόρηση θα 'χουμε...
    sigpic

Kατέβασες κιολας το torrent;

To ξεκινάω και γω.......
    Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

εγω θα το παιξω στο xbox τελικα μιας και δεν θα την παλαιψει στο pc μου

δευτερα kata 99% θα μου ερθει το pre order και ειναι perfect το timing γιατι μεχρι τοτε λογικα θα εχω τελειωσει και το νεο castlevania

Comment

Το έφτασα στην τρίτη περιοχή και το άφησα εκεί, με κούρασε λίγο. Ο κόσμος του δεν είναι ενιαίος με την έννοια ότι μπορείς να πας παντού όποτε θες αλλά χωρίζεται σε μεγάλες περιοχές χωρισμένες με φυσικά εμπόδια μεταξύ.

Για παράδειγμα η γέφυρα που ενώνει την πρώτη με τη δεύτερη περιοχή είναι κατειλημμένη από μια συμμορία ψαράδων που γύρισαν απ'τον πόλεμο και η local bitch πούλησε τις βάρκες τους. Το main quest της περιοχής είναι να περάσεις αυτή τη γέφυρα έχοντας την επιλογή να συμμαχήσεις είτε με τον ένα είτε με τον άλλο. Και η δεύτερη περιοχή έτσι κυλάει, υπάρχει ένα κεντρικό quest που σου δίνει επιλογή και τα κλασσικά sub-quests.

Oι διάλογοι εξακολουθούν να είναι βαρετοί και αδιάφοροι. Βασικά μου φαίνονται πολύ υποτονικά όλα, δεν υπάρχει νεύρο, δεν υπάρχει κάποια σπίθα στο κεντρικό σενάριο που να σε ωθεί να προχωρήσεις... Και τα quests είναι όσο πιο basic γίνεται, δεν είναι απαραίτητα ότι ακολουθούν την κλασσική φόρμουλα kil X bring Y, είναι που απλά είναι αδιάφορα, άνευρα, άχρωμα. Χαρακτηριστικά πολλούς διαλόγους τους περνούσα αέρα από ένα σημείο και μετά δεν έβρισκα λόγο να τους διαβάζω, δεν μπορούσαν να με πείσουν. Ακόμα και σε στιγμές που προσπαθεί να χαλαρώσει η συζήτηση με αστεϊσμούς του ήρωα ή περίεργα voice overs στον npc, πάλι "zzzzzz"....

Aυτό που μου αρέσει είναι ο κόσμος του παιχνιδιού. Έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα και τα εφέ καιρού είναι τρομερά. Έχει ωραίες λεπτομέρειες και στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς χώρους. Οι μάχες τώρα κλικ κλικ dodge και καθάρισες, δεν έχω πεθάνει ποτέ, βασικά δεν έχει φτάσει το health μου κάτω από 50% ποτέ και έχω σπαθιά, ασπίδες, τόξο, μάγια, και ένα τσουβάλι potions που για κάποιο λόγο συνεχίζω να μαζεύω σαν τρελός λουλουδάκια και τα φτιάχνω ενώ δεν μου έχουν χρησιμέψει ποτέ.

Ώρες ώρες μου θύμισε κάποιο mindless mmorpg σε offline version όπου τρέχω στα χωράφια, μαζεύω λουλούδια, σκοτώνω τέρατα και παραδίδω quests. Εντελώς μηχανικό παίξιμο.
        sigpic

Comment

Διάβασα αλλού τις ίδιες εντυπώσεις,ότι ουσιαστικά δεν είναι Gothic αλλά ένα καλό generic RPG. Ψήνομαι να το ξεκινήσω άμεσα.

Επίσης, αν θες να παίξεις πραγματικό Gothic παιχνίδι παίξε το Risen.
          Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

ναι βασικα το ειχαμε καταλαβει αυτο και απο το demo οτι θα ειναι generic το gothic 4

το risen ειναι οντως hardcore και θυμιζει good old gothic (2)

οπως και το divinity 2 (η συνεχεια των beyond και divine divinity ) αν εξαιρεθουν τα sloppy animations ητανε αξιοπρεπεστατο, και απο οτι ειδα βγαινει και μια extra εκδοση φετος με πολλες βελτιωσεις

Comment

Με τα Gothic δεν έχω ασχοληθεί, πλην λίγο με το 3, και ούτε σκοπεύω να το κάνω τουλάχιστον όχι στο κοντινό μέλλον. Με το Risen ασχολήθηκα λίγο στην αρχή και το παράτησα, δεν με κέρδισε σε κανένα σημείο του.
              sigpic

Comment

To παιχνίδι πάντως καταφέρνει να κρατά σε υψηλό επίπεδο την ατμόσφαιρα του κόσμου του σε σημείο να σε κρατά στο πληκτρολόγιο μόνο και μόνο γι'αυτό. Υπάρχει και μια συνοχή στα περιβάλλοντα που προσθέτει ακόμα περισσότερο στον ρεαλισμό αποφεύγοντας να σε βομβαρδίζει με συνεχόμενες αλλαγές σκηνικού και τοπίων. Αν μη τι άλλο, μια ξαφνική αλλαγή του καιρού όπου τα πάντα σκοτεινιάζουν, αρχίζει να βρέχει τουλούμια και ο αέρας λυσσομανά στα δέντρα είναι ωραίο θέαμα. Το ίδιο και στις υπόγες. Το dungeon που βρίσκομαι τώρα είναι τίγκα στα undeads, με μουχλιασμένους τοίχους, αραχνιασμένα έπιπλα και ένα κακιασμένα όμορφο εφέ πράσινης ομίχλης σε τρομακτική μουσική υπόκρουση.

Επίσης στο normal επίπεδο δυσκολίας που παίζω, αν και νομίζω άργησε λίγο, αρχίζει να δυσκολεύει αισθητά. Mε lizards, undead mages και stone golems τα πράγματα είναι πιο ζόρικα και η παρουσία των potions επιτέλους χρήσιμη.

Aλλά εντάξει, παραμένει σαπίλα στο σύνολό του. Απορώ με τον εαυτό μου που συνεχίζω και παίζω.
                sigpic

Comment

Καλά το κλείσιμο του ποστ σου ήταν σκέτο έπος. Όσο το διάβαζα έλεγα "Κοίτα ρε, κλασσική ατμόσφαιρα Gothic, τι ωραία, ίσως αξίζει ένα βλέφαρο" και μετά φτάνω στο:

Aλλά εντάξει, παραμένει σαπίλα στο σύνολό του. Απορώ με τον εαυτό μου που συνεχίζω και παίζω.

Comment

True true

- Οι διάλογοι είναι για τα μπάζα, one more time. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά που διαβάζω και με τη χροιά που τα ακούω που να δημιουργούν πειθώ στα πλαίσια της πραγματικότητας του κόσμου του. Ο ήρωας είναι ένας καραγκιόζης, κακομαθημένος, βλάχος τσοπάνης που ξαφνικά αφήνει τα ζωντανά και ξεχύνεται να σώσει τον κόσμο και την είδε τόσο μερακλής και καραμπουζουκλής που μπορεί να την λέει σε όλους, να έχει υπεροπτικό υφάκι με όλους και να είναι και προπέτης αφού ότι θέλει, το θέλει εδώ και τώρα!

- Και οι NPCs αντί να τον διαολοστείλουν του λένε και ευχαριστώ. Δεν πα να'ναι Βαρόνοι, Πρίγκιπες και Βασιλείς, περήφανοι Ορκ πολεμιστές, πανίσχυροι μάγοι, ανεξάρτητοι hunter, παππούδες και γιαγιάδες. Ο λόγος είναι τελείως ξύλινος στη συζήτηση μαζί τους, δεν βγάζει κανένα συναίσθημα, δεν έχει καμία επίπτωση, υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τη λογική "τι πρόβλημα έχετε, εγώ θα σας το λύσω!"

- Από κει και πέρα, το character development είναι ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει. Μπορείς να είσαι εξοπλισμένος σαν αστακός, με plate armor, όπλο και ασπίδα, τόξο με βέλη και να κάνεις μάγια και dodge με την ίδια ευκολία. Το skill tree είναι όσο απλοποιημένο μπορεί να είναι ένα skill tree. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο inventory, μπορείς να μπουκάρεις σε ότι σπίτι βρεις μπροστά σου και να κλέψεις τα πάντα.

- Για να πεθάνεις στο παιχνίδι πρέπει να χτυπήσει το τηλέφωνο και καθώς τρέχεις να το σηκώσεις ξεχνάς να πατήσεις Esc. Ή να κλείνουν τα μάτια σου από τη νύστα και το χέρι να μένει κολλημένο στο W με αποτέλεσμα ο βοσκός-πολεμιστής να εφορμά στα τέρατα.

- Το χειρότερο όλων όμως το έγραψα και πιο πάνω. Τελείως μηχανικός τρόπος παιξίματος. Υπάρχουν στιγμές που είχα deja vu ενός mmorpg με κακό quest system. Η πορεία που ακολουθείς είναι 100% καθοδηγούμενη. Μπαίνεις σε μια περιοχή, μαζεύεις όλα τα quests, ξαμολιέσαι για γενοκτονίες τεράτων και άπειρο μάζεμα βοτάνων, παραδίδεις τα quests και παίρνεις το xp. Αυτό είναι και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να δίνει γεύση στην συνταγή. Όταν το κάνω αυτό με παρέα έχει το γούστο του. Μόνος μου θυμίζω ποντίκι που τρέχει στον τροχό. Και ακριβώς επειδή δεν απαιτεί από εμένα ούτε την ελάχιστη κατανάλωση φαιάς ουσίας απλά συνεχίζω και παίζω για να με κρατά απασχολημένο.
                    sigpic

Comment

και ομως συνεχιζεις να παιζεις:O

im a sucker for offline mmorpgs και εχω καιρο να παιξω ενα, η δευτερα δεν αργει θα ξεσπασω πανω στο gothic 4 (τουλαχιστον μεχρι να βγει το fable 3)

Comment

Πωπω δε σας πιστεύω και τους δύο, ο dope το έχει θάψει και συνεχίζει να παίζει και εσύ πωρώθηκες από την περιγραφή του;

Comment

ναι πανω κατω ειναι ακριβως αυτο που θελω να παιξω αυτη την περιοδο, ενα mindless offline mmorpg του 2010, κουτι θα μου ερθει

Comment

Δεν παίζεις Sacred καλύτερα? Και πλουσιότερο loot έχει και περισσότερες classes και παλαβά abilities.

Τα όσα γράφει ο Deus με παραξενεύουν και μου θυμίζουν την άποψή μου για το Oblivion, που το θεωρώ ΚΑΚΟ RPG. Ο μηχανικός τρόπος παιξίματος, το "Μπαίνεις σε μια περιοχή, μαζεύεις όλα τα quests, ξαμολιέσαι για γενοκτονίες τεράτων και άπειρο μάζεμα βοτάνων, παραδίδεις τα quests και παίρνεις το xp" υπάρχει σε κάθε RPG οπότε αυτό που καταλαβαίνω είναι πως οι πόλεις, το σενάριο και οι NPC δεν έχουν την απαιτούμενη ζωντάνια και χαρακτήρα.

Θα περιμένω λίγο ακόμα να μπω στο Gothic 4 (έχω να προετοιμαστώ για πόλεμο στο Civilization, oι Γάλλοι μου πρέπει να συντρίψουν τους προδότες Κορεάτες που, όλοι ξέρουν, συνορεύουν στο νότο με τη Γαλλία), οπότε επιφυλάσσομαι.Και θλίβομαι.
                            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

εχω παιξει τα παντα (η ετσι θελω να πιστευω) apo hack and slash diablo rpgs ανα τα χρονια θα ητανε πολυ fail να μου ξεφευγανε τα sacred δεν νομιζεις?

κοιταγα τη pc συλλογη μου αυτες τις μερες και το ματι μου επεσε σε μερικα μηπως ξαναεπαιζα κανενα....και το ματι μου εστιασε και κοντοσταθηκα στα: prince of qin,nox,darkstone,titan quest,hellgate london,revenant,loki,,dungeon siege 2,silverfall,avencast αλλα δεν ενοιωσα την επιθυμια να ξαναβαλω καποιο.....
                              και σε καποια φαση περναει η ματια μου απο τα dungeon keeper 1/ 2 (ασχετα με τα υπολοιπα) και σκεφτομαι.....λες να ξαναγινει το εγκλημα?????

ουτε εμενα μου αρεσε το oblivion ητανε αυτοκαταστροφικο στο μηχανισμο lvling των εχθρων στην ουσια δεν υπηρχε λογος να γινεις δυνατοτερος.

Comment

Working...
                              X