Στη φράση μου που παρέθεσες γράφω χαρακτηριστικά στη συνέχεια " Αυτό είναι και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να δίνει γεύση στην συνταγή". Οπότε βάλε ότι μπορείς να σκεφτείς σε αυτό το καλάθι, ειδικά εσύ που έχεις γνώση για τα προηγούμενα Gothics. Η δική μου άποψη είναι ενός άσχετου με τη σειρά έτσι η κρίση μου δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από αναπόφευκτες συγκρίσεις, κρίνω τον τίτλο Arcania και μόνο αυτόν.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Arcania: Gothic 4
Collapse
X
-
*παιρνει το φτυαρι απο τον deus_d0pe*
λοιπον εχω παιξει 9-10 ωρες μεχρι στιγμης στο normal lvl 14
Pros
+εντυπωσιακα Environments ''καθονται'' ευχαριστα στα ματια
+πλουσιο looting
+καποια στοιχειωδης διαφορετικοτητα στα quests (μη φανταστειτε τιποτα ιδιαιτερο βεβαια)
+ solid controls
+ πιστευτο art direction σε low fantasy medieval setting
+ ενδιαφερον ranged combat
+ ειναι περισσοτερο hack and slash πλεον οποτε δημιουργει τον καταλληλο εθισμο
Cos
- ενα απο τα χειροτερα scripts που εχω δει σε wrpg, δεν πιστευω αυτα που διαβαζω, η σκηνοθεσια και το voice acting ειναι για τα πανυγηρια, ***early 1hour game spoiler***
η σκηνη που ο βασικος χαραχτηρας χανει την γυναικα του, και την μανα του μου προξενησε τοση συναισθηματικη φορτηση οσο θα μου προξενουσε να βλεπω αγωνες πινγκ-πονγκ μεταξυ μποτσουανας vs νησων φεροε
- καποια Interactive conversations δεν εχουνε κανενα νοημα αφου δεν εχουνε κανενα αντικτυπο*
- δυσχρηστο invectory system (τουλαχιστον στο xbox)
- Λιγα armors
- Tο sneak μου φανηκε αχρηστο
- Ο χαρτης σε μπερδευει και το συστημα με τα waypoint ασχημα εκτελεσμενο
- πολυ μικρος αριθμος σε skills,
- Η μαγεια ειναι αστα να πανε, dmg κοβει to 1/5 απο αυτο που μπορεις να κανεις hand to hand
- Ο χαραχτηρας τρεχει σα χελωνα
- Sloppy animation στο combat (ΟΛΑ τα european rpg αυτης της γενιας πασχουνε εκει, τυχαιο?)
- Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του generic σε ολα
- λιγα side quests
- SHEPHERD? seriously????
το feeling των προηγουμενων gothic (1-2) ΔΕΝ το εχει για κανενα λογο αιτια και αφορμη,
(μεχρι στιγμης) αντικειμενικα ειναι καθαρα παιχνιδι του 5-6, εγω ομως θα του εβαζα ενα 7 επειδη εχω αδυναμια σε τετοια gamesαφου ειναι ενα ειδος που απολαμβανω ,αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν προκειτε να αλλαξει το μοτιβο μεχρι το τελος γι αυτο και πεταξα βαθμολογιες
edit:θα συνεχισω μαζι του μεχρι την παρασκευη που περιμενω vanguish+new vegas
ελπιζω να το τελειωσω μεχρι τοτε
Comment
-
Εγώ περίμενα μία εμπειρία αντάξια του Risen που είναι τίτλος με αρχίδια ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Αντί αυτού έπαιξα ένα πράγμα με καλύτερα γραφικά και σκατά gameplay. Ακόμα και αν πέσει στα 2 ευρώ δεν θα το αγοράσω. Θα χαζέψω από την πολλή ανοησία που έχει πέσει.Spellbound άντε στα διάλα που θες να βγάλεις και φράγκα με ιδέες του κώλου. Στην τουαλέτα τον έφτιαχνες τον τίτλο?
Comment
-
Πάντως το παιχνίδι έχει φάει πολύ θάψιμο ανά το Internet και το γενικό επιμύθιο είναι "παίξτε Risen αν σας αρέσουν τα Gothic".
Αυτό μεταφράζεται ότι την ευθύνη για την τεχνική κατάντια της σειράς στο 3 δεν την είχε η JoWood αλλά η Piranha Bytes, που έφτιαξε το Risen και έδειξε πώς γίνεται ένα open ended hardcore RPG (με σεβαστές τις ενστάσεις του Deus_dope).Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
-
Πω πω με αυτά που διαβάζω εδώ αλλά και γενικά καν δεν θα μπω στον κόπο να κάψω ρεύμα για να το κατεβάσω. Συνεχίζουμε λοιπόν τον rpg μαραθώνιο με Fallout 3 GOTY, μετά Τhe Witcher και πιο αργότερα Dragon Age: Origins.
Comment
-
Τι να πω,πολύ κρίμα που ξέπεσε τόσο πολύ η σειρά.Από ότι φαίνεται ήθελαν να το κάνουν πιο απλό και προσβάσιμο στο ευρύ κοινό αφαιρώντας έτσι τα όσα κάνουν την σειρά τόσο ξεχωριστή.
Το gothic 3 το είχα προχωρήσει πολύ και πιστεύω ότι είναι καταπληκτικό παιχνίδι αλλά λόγω του ελλειπούς beta testing έχει τόσο πολλά bugs και crashes που το καθιστούν unplayable.Άντεξα μέχρι τα μέσα του παιχνιδιού προτού το παρατήσω.Γνωρίζω ότι έχει κυκλοφορήσει community patch που διορθώνει τα άπειρα προβλήματα που έχει αλλά πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που το άφησα,δεν θυμάμαι τίποτα από το παιχνίδι και δεν έχω όρεξη να το ξεκινήσω από το 0.Οπότε το gotic 3 τελείωσε για εμένα.
Όπως και να έχει,η δράση του,οι αποστολές και ο κόσμος του 3 μου άρεσαν πάρα πολύ,κρίμα που το παιχνίδι στην αρχική του μορφή ήταν unplayable.
Το expansion του πάντως από ότι ακούω είναι για πέταμα.
Tidy!
Do not blame me.Blame yourself or God.
In Matsuno we trust.
Comment
-
Deus το 3 αξίζει να το ξεκινήσεις ακόμα και τώρα γιατί η δουλειά που έχει πέσει από την community ρεζιλεύει τελέιως τη JoWood. Έχουν αλλάξει και το ΑΙ και το balancing και έχουν βελτιώσει τη μάχη, χώρια όλες τις διορθώσεις που έχουν κάνει. To Forsaken Gods από την άλλη δεν το έχω ακουμπήσει αλλά για να φτάσει η εταιρία να ζητήσει συγγνώμη μόνονα φανταστώ μπορώ τι γίνεται.
Αντί να χάσω χρόνο στο 4, μάλλον θα συνεχίσω το 3 που έχω μισή έρημο και Nordmar. Δουλειές με φούντες!!!Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
-
Πάντως παρατηρώ ότι το Arcania είναι το πρώτο wRPG που έφαγε κράξιμο τα τελευταία δύο χρόνια. Η πορεία που ακολουθεί το είδος είναι πολύ καλή και μέχρι και εγώ, που απείχα πάρα πολύ και αφιέρωνα περισσότερη ώρα σε ανατολικά, πλέον με βλέπω να θέλω να παίζω όλο και περισσότερα δυτικά. Dragon Age Origins πολύ σύντομα, Witcher αμέσως μετά, Fallout New Vegas στην άκρη (αντικαταστάτης του 3 προφανώς), Mass Effect 2 ήδη τερματισμένο (και ζητάει replay πριν το 3) και φυσικά έρχονται Dragon Age Origins 2, Witcher 2.
Comment
-
μεσα στα τελευταια 2 χρονια κραξιμο εφαγε το divinity 2, το venetica και δικαιολογημενα , το risen απο μια μεριδα του τυπου (love or hate it game)
σιγουρα και μερικα αλλα που μου διαφευγουν αυτη την στιγμη, μην ξεχναμε οτι wrpgs δεν δινει μονο η bioware
Comment
-
To Risen έφαγε κράξιμο για την έκδοση του 360 από reviewers, και σε αυτό συνετέλεσε στο ότι οι κονσολάδες είναι άμαθοι σε τέτοια πράγματα και νομίζουν ότι όλα πρέπει να είναι σαν το Oblivion. Η RPG κοινότητα στο PC το εκτίμησε δεόντως και ήδη το θεωρεί τον πραγματικό διάδοχο των Gothic. Τα Divinity 2 και Venetica είναι "δευτεροι" τίτλοι οπότε ας το προσπεράσουμε.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Comment
-
Τελειωσα το gothic 4, το rushara λιγο να πω την αληθεια, 25 ωρες και κατι, προς το τελος εγινε λιιιιγο καλυτερο, αλλα το 6,5/10 θα του το δωσω τιμια. δεν ειναι τοσο κακο game εκ πρωτης μπορει να φαινεται πολυ χαλια μιας και εχει μια χλυαροτητα/υποτονικοτητα, αλλα πρεπει να το προσεγγισεις με διαφορετικη ματια και να το εντιμετωπισεις σαν ενα αναλαφρο hack and slash rpg με καποια στοιχεια εξερευνησης και οχι σαν ενα gothic συνεχιστη η τον μεσια των wrpgs που θα παει το ειδος παρακατω, τουλαχιστον μου εδωσε challenge πραγμα που εκτιμησα και αμη τι αλλο εφαγα αρκετα game overs πραγμα που εχει να μου συμβει πολυ καιρο σε rpg, master(μαλλον ψωνιο
)
Comment
Comment