Originally posted by Deus
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Γενική συζήτηση περί Metroid
Collapse
X
-
-
Ανοιξε το official site του Other M για ιαπωνια: http://metroid.jp/
Οταν φορτωνει φαινεται αυτη η εικονα και ακουγεται αυτη η μουσικη:
Πολυ μυστηρια πραματα, τι ετοιμαζουν αραγε...;
Comment
-
Ενδιαφέρον...
夢─
実際に起きた悲劇のプレイバックを見ていたようだ…Όνειρο-
Μου φαίνεται είδα το πλέι-μπακ της τραγωδίας που μόλις/πραγματικά συνέβη
Πέρα από αυτό η σελίδα δεν αναφέρει τίποτα άλλο εκτός του ότι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι αυτού του έτους και το είδος θα είναι actionSundays are made for sleeping in. Sundays are made for walking around in baggy clothes, watching movies, nursing headaches and hanging out with your friends at the café. Sundays are NOT made for going to the worst neighborhood in town to find a kid who might be able to give you the information necessary to infiltrate a powerful cult that plans to take over the known universe. That's what Mondays are for.
---------------------
animEΛ_ΛΑΣ
Comment
-
Super Metroid. Wow πολλά χρόνια μου πήρε το replay αλλά άξιζε το κάθε λεπτό. Τι να πω, απλά για μένα το καλύτερο 2d action adventure ever με το SotN να ακολουθεί. Λογικά θα κάνω και ένα replay το πρώτο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θέλω το πρώτο του NES( το έχω λιώσει στα νιάτα μου) ή το Zero Mission( μάλλον θα παίξω και τα δύο μιας και ειδικα΄το δέυτερο είναι ό,τι καλύτερο για remake)
Τι άλλο να πω για το Super Metroid που δεν το ξέρετε ήδη? Απλά όσοι δεν το έχετε παίξει ντροπή σας Α το player's guide by nintendo είναι απίστευτα προχειροδουλειά. Σε μια φάση το συμβουλεύτηκα για να δω πως βρίσκω ένα upgrade και μπερδεύτηκα. Έχει πολύ ψάξιμο πάντως και σκέφτομαι να πάω για τα υπόλοιπα items μιας και το ολοκλήρωσα 75% σε 10 ώρες.
Comment
-
Originally posted by Burai_Fighter View PostΤι άλλο να πω για το Super Metroid που δεν το ξέρετε ήδη? Απλά όσοι δεν το έχετε παίξει ντροπή σας .
Τέλεια επιλογή πάντως και αν το έκανες και στο SNES τότε ακόμα καλύτερα τα πράγματα!
Και εγώ πρέπει να δανειστώ ένα Wii και να το παίξω γαμώτο
Άντε παίξε τώρα και Wipeout HD να μας κάνεις περήφανους:xp:
Comment
-
Γιατί δεν το παίζεις στο PC;
Comment
-
Πάει και το Metroid για NES. Εντάξει όσοι έχετε το Zero Mission μην μπείτε καν στον κόπο να το παίξετε αν δεν το έχετε κάνει παλιότερα. Παιχνιδι του 1986 με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται. Password system, μετά το load ξεκινάς με 30 ενέργεια( κάθε ντεπόζιτο ως γνωστόν έχει 99 και υπάρχουν 8 στο παιχνίδι αλλά φαίνονται στην οθόνη μόνο τα έξι) και πρέπει να κάνεις farming μέχρι θανάτου ενέργεια και missiles, ενώ πολλές φορές οι εχθροί απλά δε δίνουν τπτ. Έπαιξα την έκδοση που περιλμβάνεται σαν extra στο Zero Mission. Δεν ξέρω αν οφείλεται σε κακό emulation αλλά το slowdown σε κάποια σημεία ήταν ανεκδιήγητο. Τέλος πάντων η Mother Brain έπεσε σε 5 ώρες και κάτι ψιλά- έχασα το καλό ending γμτ- και έχουμε peace in the galaxy.
Πέρα από την πλάκα είναι πολυυυυ παρωχημένο στον αντίποδα του Super Metroid που βάζει τα γυαλιά σχεδόν σε ό,τι 2d action adventure υπάρχει ακόμη και σήμερα. Άκυρα κρυφά σημεία που για να τα βρεις πρέπει να βάζεις bombs παντού, δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο για το πού πρέπει να πας, φυσικά map in game μην περιμένετε να βρείτε, πολλά δωμάτια είναι ίδια με αποτέλεσμα το backtracking να καταντάει μαρτύριο. Με λίγα λόγια μην δοκιμάσετε να το παίξετε εκτός κι αν είστε μαζόχες ή σας έχει σημαδέψει( καλύτερα τραυματίσει ) την παιδική ηλικία όπως συμβαίνει με μένα. Αν ανατριχιάζετε ακόμη στο kraid theme, you know who you are ;) Οι υπόλοιποι γρήγορα στο Zero Mission!!! Nτροπή να το έχετε- όπως και τα Fusion και Super Metroid- και να μην το έχετε ολοκληρώσει.
Σειρά έχει το Zero Mission και είμαστε έτοιμοι για την υποδοχή του Other M( return of samus δεν αγγίζω μιας και ποτέ δε μου άρεσε ιδιαίτερα)
Comment
-
Το έχω τελειώσει αλλά σκφτόμουν να παίξω ό,τι διαδραματίζεται ιστορικά από side scrollers πριν από το Other M. To Fusion είναι μετά το Other M. Αν και μιας και όπου να ναι τελειώνω και το Zero Mission μάλλον θα παίξω και το Fusion.
Comment
-
Πάει και το Metroid για NES. Εντάξει όσοι έχετε το Zero Mission μην μπείτε καν στον κόπο να το παίξετε αν δεν το έχετε κάνει παλιότερα. Παιχνιδι του 1986 με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται. Password system, μετά το load ξεκινάς με 30 ενέργεια( κάθε ντεπόζιτο ως γνωστόν έχει 99 και υπάρχουν 8 στο παιχνίδι αλλά φαίνονται στην οθόνη μόνο τα έξι) και πρέπει να κάνεις farming μέχρι θανάτου ενέργεια και missiles, ενώ πολλές φορές οι εχθροί απλά δε δίνουν τπτ.Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
-
Τέλος και το Zero Mission. 2:45:17 και 51% items. Γμτ έχασα το δίωρο από βλακεία μου γιατί όταν αποφάσισα να το παίξω γρήγορα είχα χάσει ήδη μια ώρα που τριγυρνούσα εδώ και εκεί. Άψογο remake, reimagining όπως θέλετε πείτε το του πρώτου Metroid. Τo ost remix, οι ρετουσαρισμένες περιοχές και οι εχθροί αποτίουν φόρο τιμής ενώ παράλληλα τα πάντα είναι καλύτερα και περισσότερο σύγχρονα από το πρώτο. Υπέρόχο απλά.
Επίσης είναι ίσως το πιο fast paced Metroid που έχω παίξει- το Fusion δεν το θυμάμαι αλλα και πάλι νομίζω το Zero Mission είναι περισσότερο γρήγορο. Super!!! Μόνο παράπονο το boss fight με τον ridley Που ήταν αρκετά εύκολο όπως και το τελικό boss που ήταν απλά οκ. Βέβαια στο δύσκολο διάβασα πως με 100% items οι επιθέσεις του δυσκολεύουν αρκετά. Γεια σου ρε Sakamoto με τα ωραία σου!!!!
Aν δεν πιάσω το πρώτο Prime θα συνεχίσω με Fusion.
EDIT:
Oι cutscenes είναι πανέμορφες!
Comment
-
Τέλος και το Metroid Fusion. 3 ώρςς και 40 λεπτά έγραψε το κοντέρ. Αν και πιο αργό από το Zero Mission, πιο πολύ στα χνάρια του Super Metroid για το οποίο υπάρχουν ένα σωρό αναφορές, είναι νομίζω το Metroid με τα περισσότερα boss fights και ίσως το πιο δύσκολο. Κάποιες μάχες ήθελαν στρατηγικη΄σκέψη και όχι mindless shooting. Βέβαια υπάρχει και η εξαίρεση του Ridley X που και αυτή τη φορά δε μου άρεσε σαν boss σχεδιαστικά. Επίσης και το final boss μαζί με το Omega Metroid πιστεύω πως ήταν πολύ άνισα σε σχέση με bosses άλλων metroids. Γενικά το πιο "κλασικό" art direction των Super Metroid και Zero Mission μου άρεσε περισσότερο. Παιχνιδάρα πάντως, για μένα μαζί με το Zero Mission τα καλύτερα games του gba.
Ήγγικεν η ώρα της Prime Trilogy τώρα- μου αρέσει που ήθελα να παίξω μόνο τα Super Metroid, Zero Mission αρχικά.
Comment
Comment