Τα κακά: physics. Πρώτο πράγμα που διαπίστωσα στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα είναι ότι ο χειρισμός του δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με το χειρισμό των παλιών Sonic. Θα μπορούσα να πω, με μία δόση υπερβολής, ότι δεν μπήκαν στον κόπο να δημιουργήσουν physics. Θέτω το εξής παράδειγμα: Τρέχεις, πηδάς και αφήνεις το μπροστά ενώ είσαι στον αέρα. Στα παλιότερα Sonic θα έκανες μία καμπύλη και θα ακουμπούσες στο έδαφος, με συνεχώς μειωμένη ταχύτητα. Στο Sonic 4 άπαξ και αφήσεις το μπροστά, παίρνεις μία τελείως κάθετη πορεία προς τα κάτω. Από εκεί και ύστερα, σταματάς στην κλίση μίας κατηφόρας/ανηφόρας και μένεις σχεδόν στάσιμος, μπορείς να κάνεις spin dash σε κλίση, η επιτάχυνση δε λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα παλιά Sonic, αν κάνεις spin dash πάνω σε ένα λόφο και πέσεις από αυτόν, ο Sonic δεν είναι πια μπάλα και έτσι είναι ευάλωτος σε εχθρούς και χτυπήματα, αν χτυπήσεις έναν εχθρό με το homing attack, βγαίνεις πάλι από την "μπάλα" και έτσι είσαι πάλι ευάλωτος, έχω την αίσθηση μάλιστα ότι και από μία ανηφόρα να φύγεις σαν μπάλα, καταλήγεις πάλι σαν κανονικός Sonic, οπότε είσαι και πάλι ευάλωτος.
Συμβουλή προς τους fans λοιπόν: μην περιμένετε χειρισμό 2D Sonic, τα πράγματα άλλαξαν για τα καλά
.Το level design είναι, ως τώρα, χειρότερο από των παλιών και η θέση κάποιων εχθρών είναι τελείως άκυρη, όπως και η θέση πολλών speed pads. Έτυχε μία φορά να πηδήξω σε ένα ελατήριο για να με πετάξει στο επάνω επίπεδο και βρέθηκα σε έναν εχθρό, οπότε έχασα όλα μου τα δαχτυλίδια. Δηλαδή σοβαρά Sonic Team, βάζεις εχθρό πάνω από ελατήριο; Πρέπει κάποιος να είναι τυχερός για να μην πέσει πάνω του;
Κλείνοντας, όταν τελειώσεις το πρώτο act ανοίγει ένα hub, από όπου μπορείς να διαλέξεις όποιο act όποιας πίστας θέλεις και τερματίζεις το παιχνίδι όταν τα τελειώσεις όλα. Σαν ιδέα δε μου άρεσει ιδιαίτερα, θα μπορούσαν να βάλουν σαν επιλογή να διαλέγεις όποια πίστα θέλεις, αλλά έπρεπε να μπορείς να τις παίξεις όλες, τη μία μετά την άλλη, ώστε να συγκεντρώνεις score. Βέβαια νομίζω ότι γίνεται να περάσεις από τη μία πίστα στην άλλη, παρατήρησα όμως ότι όταν χάσεις ζωή, μηδενίζεται το score. Αυτό γινόταν στα παλιά Sonic; Δε θυμάμαι.
Αυτά, θα επανέλθω όταν πει κάποιος άλλο κάτι και όταν το τελειώσω (σύντομα δηλαδή
).
(άσχετο)
Leave a comment: