Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Αντε να βγει να χαρουν οσοι αντι να απολαμβανουν παιχνιδια κοιτανε την πανω αριστερη γωνια της οθονοης και οταν βλεπουν το frame rate να χτυπαει 60αρι ηδονιζονται ελεω υπολογιστη-τουμπανου .
Όλοι όσοι δεν έχουν υπολογιστή-τούμπανο δεν καταλαβαίνουν αυτήν την ηδονή .
Αντε να βγει να χαρουν οσοι αντι να απολαμβανουν παιχνιδια κοιτανε την πανω αριστερη γωνια της οθονοης και οταν βλεπουν το frame rate να χτυπαει 60αρι ηδονιζονται ελεω υπολογιστη-τουμπανου .
Αυτοί με καλά pc πέρα απο την παιχνιδάρα απολαμβάνουν και την παιχνιδάρα σε ολο της το οπτικό μεγαλείο. Σίγουρα δεν θα χάλαγε κανέναν να είχε ένα high end pc. Eμένα τώρα που μου χάλασε η 5850 (την έστειλα, πήρα τηλέφωνο και περιμένω αντικατάσταση) έχω ψιλοξενερώσει οσο νανε. Εντάξει και η 8600 GTS παιζει το new vegas σε medium ρυθμίσεις καλα και πάλι όμορφο φαίνεται (πιάνει και έξω 60 frames) αλλά θα ήταν πολύ αλλιώς με 5850 που έχει 4πλασια ram και όχι μόνο.
Αντε να βγει να χαρουν οσοι αντι να απολαμβανουν παιχνιδια κοιτανε την πανω αριστερη γωνια της οθονοης και οταν βλεπουν το frame rate να χτυπαει 60αρι ηδονιζονται ελεω υπολογιστη-τουμπανου
+1
εχω περασει απο αυτο το σταδιο και εγω χρονια πριν φυσικα και δεν εξιζει ο κοπος ουτε τα λεφτα που πρεπει να σκας καθε λιγο και λιγακι imo (oxi πως με χαλαει 1920x1080 ομως)
βεβαια απο την αλλη graphic whores υπαρχουνε πολλες πραγματικοι gamers λιγοι
εχω την αισθηση οτι ανηκω και στις δυο κατηγοριες
αν και οf topic,.. αν πάρεις υπολογιστή τούμπανο θα παίζει τα πάντα (η σχεδόν τα πάντα) στην καλύτερη ποιότητα για 3 χρόνια τουλάχιστον καθώς ένα τέτοιο pc θα έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και προσωπικά δεν παίρνω νέο pc κάθε λίγο, το πρώτο pc το πήρα το 2005 και το δεύτερο (το τούμπανο) πριν 3 μήνες αλλά
Όλοι όσοι δεν έχουν υπολογιστή-τούμπανο δεν καταλαβαίνουν αυτήν την ηδονή .
αυτό... και επίσης αν εισαι gamer αξίζει να πάρεις τούμπανο pc και έκανα βλακεία που το πρώτο μου pc δεν ήταν τόσο καλό για games όσο είναι αυτό που έχω τώρα, βέβαια τότε δεν ήξερα τίποτα απο pc hardware, μπορούσα να πάρω κάτι πολύ καλύτερο.
Καλά σοβαρά τώρα, ένα "τούμπανο" κοστίζει πλέον 700€ δηλαδή όσα θα έδινε κάποιος για ένα φρέσκο μηχάνημα, οπότε ας μην τρελαινόμαστε. Ο οποιοσδήποτε που θα πάει να πάρει τώρα ένα καλό μηχάνημα θα μπορεί να παίζει πολλά παιχνίδια με τέλεις ρυθμίσεις. Τώρα πάντα υπάρχει και το καλύτερο και το πολύ καλύτερο και το αρρωστημένα καλύτερο. Όλοι πάντως - και αυτό το πιστεύω απόλυτα - θα ήθελαν να παίζουν σε ένα high end μηχάνημα.
συμφωνω αλλα και διαφωνω εν μερη γιατι σου διαφευγει το εξης: αν παιζεις σε καμια 32αρα+ (που θα επρεπε αν θες να ευχαριστηθεις τα γραφικα) και θες καλα frames per second στις γραφικαρες που θα βγαζεις και σε ψηλες αναλυσεις θες 1000 ευρω στο νερο επειδη θα αναγκαστεις να παρεις 300+ ευρω καρτα γραφικων, αλλιως δεν δικαιολογεις την οπτικη διαφορα απο τις κονσολες
και σιγα δηλαδη για να δεις μερικα χιλιαδες pixels παραπανω και να χαρεις
(προσπερνω το γεγονος οτι σε καποια games το ματι σου μεσα στο πανικο του gameplay δεν προκειται να καταλαβει διαφορα), ποιο ουσιωδεις λογoς ειναι τα mods που αναπτυσσονται σε καποια games τυπου fallout,oblivion αλλα μπορεις να παιξεις και χωρις αυτα
imo σε αυτη τη γενια με ολα αυτα που σου προσφερουνε τα ps3/360 δεν αξιζει να σκασει κανεις λεφτα σε pc αποκλειστικα για να παιζει games, οταν μπορεις να αγοραζεις με 150 ευρω xbox360, εκτος και αν εισαι mmo addict η starcraft player η ερωτευμενος με το mouse+keyboard setup στα fps αλλα ολα αυτα ειναι μια αλλη κουβεντα, omg βγηκα για πολλοστη φορα εκτος topic im a terrible human being xeno ban me
συμφωνω αλλα και διαφωνω εν μερη γιατι σου διαφευγει το εξης: αν παιζεις σε καμια 32αρα+ (που θα επρεπε αν θες να ευχαριστηθεις τα γραφικα) και θες καλα frames per second στις γραφικαρες που θα βγαζεις και σε ψηλες αναλυσεις θες 1000 ευρω στο νερο επειδη θα αναγκαστεις να παρεις 300+ ευρω καρτα γραφικων, αλλιως δεν δικαιολογεις την οπτικη διαφορα απο τις κονσολες
Με 700Ε η οπτική διαφορά είναι ήδη μεγάλη και αν είσαι και τυχερός και πετύχεις κανά ξεστοκάρισμα σαν εμένα αγοράζεις μία GTX280 με 70Ε (καινούρια με 2 χρόνια εγγύηση) και έχεις γραφικά που οι κονσόλες μάλλον δε θα δουν σε αυτή τη γενιά.
αν και οf topic,.. αν πάρεις υπολογιστή τούμπανο θα παίζει τα πάντα (η σχεδόν τα πάντα) στην καλύτερη ποιότητα για 3 χρόνια τουλάχιστον καθώς ένα τέτοιο pc θα έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και προσωπικά δεν παίρνω νέο pc κάθε λίγο, το πρώτο pc το πήρα το 2005 και το δεύτερο (το τούμπανο) πριν 3 μήνες αλλά
αυτό... και επίσης αν εισαι gamer αξίζει να πάρεις τούμπανο pc και έκανα βλακεία που το πρώτο μου pc δεν ήταν τόσο καλό για games όσο είναι αυτό που έχω τώρα, βέβαια τότε δεν ήξερα τίποτα απο pc hardware, μπορούσα να πάρω κάτι πολύ καλύτερο.
Αν είσαι pc gamer θες να πεις.Και γω πέρα του half life και περιστασιακά κάποια emulators δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα άλλο στο pc μου.
Το μηχάνημά μου το πήρα το 2000 και εκτός από μνήμη,σκληρό και τροφοδοτικό δεν έχω αλλάξει τίποτα πάνω του.Προτιμώ να μην τρελένομαι και ακόμη όταν το πήρα τότε το είχα πάρει σε πακέτο και δεν σκέφτηκα τι το ένα τι το άλλο.Ακόμη και τώρα το ίδιο θα έκανα.
Και αν μου την γκαυλώσει να παίξω τέτοια παιχνίδια τα παίζω και στην κονσόλα μου...
Nintendo I.D.: paixtis 3ds friend code: 2664-2347-7128
Προσθέτοντας σε αυτό που είπε ο nicktg, τα παιχνίδια που γίνονται port από κονσόλες (ή κυκλοφορούν και σε αυτές) δεν έχουν συνήθως κάτι πολύ καλύτερο να δείξουν, υπάρχουν όμως περιπτώσεις (είτε exclusive τίτλων είτε multiplatform) που η διαφορά στα γραφικά είναι ιδιαίτερα αισθητή. Η full HD ανάλυση και μόνο είναι μεγάλη διαφορά, πόσο μάλιστα το full AA και η προσθήκη άλλων τεχνικών (όπως physX) που σίγουρα δεν κάνουν καλύτερο το παιχνίδι, προσθέτουν όμως στο όλο οπτικό αποτέλεσμα. Αν βάλεις το Mirrror's Edge, για παράδειγμα, ή το Batman και το Metro θα καταλάβεις τι εννοώ.
Το θεμα ειναι οτι ειτε τελειωνοντας το The Elder Scrolls στο pc ειτε στα 360/ps3,στο τελος θα σου μεινει η ιδια γευση,θα εχεις τις ιδιες εντυπωσεις για το παιχνιδι,καθως θα ειναι το ιδιο παιχνιδι(το οποιο αξιοπρεπεστατα θα παιζει και στις κονσολες)
Κατ'εμε θα υπηρχε λογος επενδυσης στο pc gaming,εφοσον εβγαιναν αρκετα παιχνιδια εκει,που δεν μπορουσαν να τρεξουν οι κονσολες.Για παραδειγμα θα μπορουσα να επενδυσω στο pc gaming αν ως κατοχος ps2,εβλεπα οτι εβγαιναν 5-6 HL2 τον χρονο(παιχνιδια που δεν θα ετρεχαν στο ps2).
Αυτο καλως ή κακως δεν υπαρχει.
Ασε που οι κονσολες κρατανε ακομα γερα οσον αφορα τα γραφικα.Ειδικα στα exclusives τους.(GoW3,GeoW2,Uncharted2,Κillzone3 κτλ)
Ποσα παιχνιδια στο pc εχουν εντυπωσιακοτερα γραφικα απο την μαχη με τον Ποσειδωνα στο GoW3 στα 40fps και με ΜLAA(δλδ 4ΧΑΑ και πανω)
Ποσα παιχνιδια στο pc εχουν εντυπωσιακοτερα γραφικα απο την μαχη με τον Ποσειδωνα στο GoW3 στα 40fps και με ΜLAA(δλδ 4ΧΑΑ και πανω)
Ελάχιστα, όχι γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν καλύτερα γραφικά (υπάρχουν πολύ καλύτερα ήδη), αλλά γιατί δεν ασχολούνται devs με το PC. Οι κονσόλες έχουν κυριαρχήσει, κακά τα ψέματα.
Πάντως κι εγώ είμαι υπέρ του ότι δεν αξίζει να επενδύσεις σε gaming PC, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν όντως τόσο δυνατοί τίτλοι. Εξαίρεση πάντα τα άτομα που ανέκαθεν έπαιζαν σε PC και δεν πολυ-ασχολούνται με κονσόλες και αυτοί φυσικά που έχουν την τρέλα. Το point μου ήταν ότι αν θέλεις να αγοράσεις ένα καλό PC, έχοντας στο μυαλό σου και το gaming αλλά και γενική χρήση, τα 700€ είναι ένα φυσιολογικό ποσό. Παίζει βέβαια και η περίοδος, όταν πήρα εγώ υπολογιστή η 5850 έκανε 230€ ενώ πριν από κάτι μήνες άγγιξε και τα 300€ .
Ελάχιστα, όχι γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν καλύτερα γραφικά (υπάρχουν πολύ καλύτερα ήδη), αλλά γιατί δεν ασχολούνται devs με το PC. Οι κονσόλες έχουν κυριαρχήσει, κακά τα ψέματα.
Το point μου ήταν ότι αν θέλεις να αγοράσεις ένα καλό PC, έχοντας στο μυαλό σου και το gaming αλλά και γενική χρήση, τα 700€ είναι ένα φυσιολογικό ποσό.
Ε ναι σιγουρα μπορει πολυ περισσοτερα το pc.Παντως μην ξεχναμε οτι και οι δυνατοτητες των κονσολων ως ενα βαθμο(μεγαλο κατ'εμε) περιοριζονται απο το γεγονος οτι τα περισσοτερα παιχνιδια τους ειναι multiplatform,τα οποια θα πρεπει να τρεχουν σε ολα τα συστηματα(αρα δεν μπορουν να εκμεταλευτουν τις ''ιδιαιτεροτητες'' της καθε κονσολας).
Για αυτο και βλεπουμε λιγα Uncharted και GeoW στις κονσολες.
Οσο θα υπαρχουν πολλα gaming συστηματα παντα θα συμβαινει αυτο.
Kαλά μην τρελαθούμε το pc gaming δεν έχει πεθάνει, παρακάτω είναι οι pc αποκλειστικότητες για το 2011 που είναι περισσότερες από xbox 360 + wii μαζί, κοιτάξτε εδώ τι πράμα υπάρχει http://www.gameranx.com/features/id/...asing-in-2011/
Ε άμα σε ενδιαφέρουν κάποια από αυτά τα games αξίζει και με το παραπάνω να πάρεις ένα πολύ καλό για games pc και γενικότερα ένα πολύ δυνατό pc από άποψη GPU, CPU κτλ. Άμα δεν σε ενδιαφέρει τίποτα απο αυτά ε τότε δεν αξίζει να δώσεις εγώ λέω 1000 ευρώ για ένα high end pc. Mε ένα λοιπόν high end pc παιζεις τα πάντα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και στην καλύτερη ποιότητα με άριστα frames, άρα ομαλότητα κίνησης και animation. To πολύ πολύ μετά απο δύο-τρία χρόνια να πουλήσεις την κάρτα και να πάρεις με λίγα λεφτά μια άλλη, δηλαδή εγώ αυτό θα κάνω, ως μελλοντική αναβάθμιση και αυτό πολύ αργότερα καθώς η 5850 που βγήκε τέλη 2009 παιζει ακόμη τα πάντα δίχως να κολλώνει, για αυτό είναι σημαντικό να έχεις μια καλή κάρτα καθώς κρατάει πολύ καιρό.
Επίσης με ένα high end pc τα miltiplatform τα απολαμβάνεις στην καλύτερη ποιότητα σε αναλύσεις και frame rates που οι κονσόλες δεν μπορούν να αποδώσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που περιμένω να παιξω το AC: Brotherhood στο pc, να το απολαύσω δηλαδή σε πεντακάθαρη υψηλή ανάλυση, δίχως πτώσεις frame rate, aliasing και jaggies, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η εκδοση για κονσόλες τεχνικά δεν είναι καλή, αλλά από τη στιγμή που κάποιος έχει pc που τρέχει games σαν το AC: Brotherhood για πλάκα με όλα (ρυθμίσεις) στο τέρμα σε υψηλές αναλύσεις ε τότε φυσικό είναι να προτιμήσει την pc έκδοση που ειναι και φθηνότερη και ίσως κυκλοφορήσουν για αυτήν αργότερα και αξιόλογα mods.
Ηideo πράγματι δεν ξέρω αν υπάρχει pc action game με τα γραφικά του Uncharted 2 ή του God of War 3 (αλλωστε και εγώ το έχω πει αυτό σε άλλο posts, όχι εδώ) αλλά δεν σημαίνει ότι ένα pc δεν μπορεί πολύ καλύτερα αν το θελήσει ο developer. Για παράδειγμα αν η Naughty Dog έφτιαχνε Uncharted που να εκμεταλλεύεται ένα pc με core i7 cpu, 5850 gpu (την έχω εγώ, evans, crpl), 4 GB ram (6 GB ram έχω εγώ) τότε αυτό το Uncharted θα είχε πιο σούπερ τεχνικο τομέα και από αυτόν που έχουμε δει στο Uncharted 3 έως τώρα, και όλα αυτά ίσως και σε 1080p με κολλημένα 60 fps. Επισης και το Uncharted 2 ένα δυνατό pc νομιζω μπορει να το τρέξει άνετα πάνω απο 30 fps σε πολύ μεγαλύτερη αναλυση, το ιδιο και το GowIII. Mε απλά λογια δεν υπάρχει στο pc action game με γραφικά Unharted 2 ή GOW III διότι δεν κυκλοφορούνε πολλά τέτοια games σε pc που να ειναι αποκλειστικότητες του pc και να εκμεταλλεύονται στο έπαρκο το σύγχρονο pc hardware ή όσα κυκλοφορούν είναι φτιαγμένα όχι τόσο με βάση το pc hardware αλλα με βάση το hardware των κονσολών (κυριώς 360), με πάλι όμως το pc ως φυσικο έχει το πάνω χέρι (παιξε bad company 2 σε high end pc και σε κονσόλα να δεις διαφορά). Απο την άλλη στις κονσόλες δεν υπάρχουν strategy games με τα γραφικά του Empire Total War ή του Starcraft II όχι μόνο επειδή δεν κυκλοφορούν τέτοια games στις κονσόλες αλλά και επειδή οι κονσόλες δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να φθάσουν την γραφική ποιότητα αυτών των games λόγω των περιορισμών τους (ενώ το pc μπορεί άνετα να κάνει πολύ ανώτερα γραφικά απο πχ Uncharted 2).
Comment