Announcement

Collapse
No announcement yet.

Uncharted 3: Drake's Deception

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• BigBOSS
    replied
    Το τερμάτισα σήμερα το πρωί, γενικά είναι εξαιρετικό game αν και δεν μου άφησε την ίδια αίσθηση ευχαρίστησης όπως συνέβη με το Uncharted 2 το όποιο ως γενικό αποτέλεσμα το θεωρώ το καλύτερο της τριλογίας, μετά βάζω το Uncharted 3 και τέλος το πρώτο Uncharted.

Γενικά το game έχει εξαιρετική αφήγιση, εξαιρετική ισορροπία μεταξύ platform και shooting, ίσως καλύτερη ακόμη και από το Uncharted 2. Όπως είπε και ο Vaynard οι μάχες εναντίον των NPCs από το δεύτερο μισό του παιχνιδιού και μετά γίνονται αρκετά έως πολύ πιο δύσκολες και απαιτούν σαφώς περισσότερη τακτική και ταχύτητα κινήσεων καθώς οι περιοχές γίνονται σαφώς πιο ανοιχτές. Εδώ πάντως το game κάνει κάτι πράγματα που χαλάνε κάπως τις μάχες σε σχέση με το Uncharted 2. Γενικά σε αυτά τα μεγαλύτερα επίπεδα, σου κάνουν επίθεση κάποια κύματα εχθρών τα οποία γενικά και πάνω κάτω εφαρμόζουν την τακτική γιούργια και δείχνουν πως έχουν εκπληκτική ευστοχία. Συνήθως σου την πέφτουν ένας με ρουκετοβόλο, δύο ελεύθεροι σκοπευτές, ένας δύο ή περισσότεροι τύποι με θωράκιση καθώς και ακόμη περισσότεροι απλοί npcs με αυτόματα, καραμπίνες, πιστόλια. Όλοι λοιπόν αυτοί σου αλλάζουν τον αδόξαστο, ακόμη και στο normal, και σου πετάνε συνεχώς χειροβομβίδες με εκπληκτική ακρίβεια. Ρίχνουν πάνω σου ένα πολύ μεγάλο αριθμό βολών, δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάσεις αρκετά εύκολα ειδικά αν δεν φας από την αρχή τους σκοπευτές ή τους τύπους με τα ρουκετοβόλα που είναι ιδιαίτερα εκνευριστικοί. Μάλιστα αρκετοί npcs έρχονται προς το μέρος ώστε να σε περικυκλώσουν αναγκάζοντας σε αρκετές φορές να έρθεις σε μάχη σώμα με σώμα από την οποία μάχη το πιθανότερο δεν είναι να χάσεις από τον npc με τον οποίο παίζεις ξύλο αλλά από κάποιον ελεεινό που κάθετε σε μια γωνιά και σε πυροβολεί με το όπλο του καθώς εσύ παίζεις μπουνιές. Σίγουρα θεωρώ πως η AI είναι καλύτερη από την AI του Uncharted 2 αλλά κάποια πράματα στις μάχες του Uncharted 3 δεν είναι τόσο ισορροπημένα όπως ήταν στο Uncharted 2.

Tα γραφικά είναι εξαιρετικά όπως άλλωστε περιμέναμε, με εξονυχιστική προσοχή στην λεπτομέρεια, άριστο art design-direction, είναι καλύτερα από τα γραφικά του Uncharted 2, με μερικά επίπεδα και σκηνές να είναι κυριολεκτικά καταπληκτικές, γενικά θεωρώ πως έχει τα καλύτερα γραφικά στο ps3 (δεν έχω δει βέβαια Killzone3). Eπίσης στο Uncharted 3 είδα ίσως την πιο εντυπωσιακή σκηνή από άποψη δράσης και απροόπτου που έχω δει ποτέ σε vg. Το κερασάκι στην τούρτα των γραφικών είναι η άμμος, η φωτιά και το νερό. Βέβαια υπάρχουν πολύ μικρές πτώσεις στο frame rate, οι οποίες όμως είναι πολύ λίγες και δεν επηρεάζουν το gameplay. To animation είναι μάλλον το καλύτερο και εντυπωσιακότερο που έχω δει σε vg. Πάντως να σημειώσω εδώ πως η βελτίωση στα γραφικά δεν είναι χαώδης όπως ήταν μεταξύ Uncharted και Uncharted 2.

Για τα προβλήματα στην στόχευση, κατά την γνώμη μου πολλοί υπερβάλλουν. Το recoil των όπλων είναι πάντως μεγαλύτερο σε σχέση με το Uncharted 2.

Όσον αφορά τους ελληνικούς υπότιτλους όπως έχω γράψει και σε προηγούμενη δημοσίευση, έχει γενικά γίνει πολύ καλή δουλειά αν και σε μία σκηνή ξέχασαν να βάλουν:p Γενικά τους συνιστώ ανεπιφύλακτα. Με mp δεν έχω ασχοληθεί μέχρι στιγμής.

Γενικά συνοψίζοντας από άποψη sp κατατάσσω τους uncharted τίτλους με την εξής σειρά, Uncharted 2 > Uncharted 3 > Uncharted.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Για κάποιο περίεργο λόγο,δεν βρίσκω κανέναν για multi.
    Κατά τ'άλλα,δεν προχώρησα πολύ,αλλά μέχρι τώρα ο τίτλος είναι απίστευτος.Ειδικά σε κάποιο σημείο,δε λέω που για να μη σποϊλεριάσω,ούτε ξέρω πόσες φορές άφησα το χειριστήριο κάτω περιμένοντας να δω τι θα γίνει,μόνο και μόνο για να το ξαναπιάσω στα γρήγορα.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Το είδατε αυτό;

What if Uncharted 3 ran at 60FPS?

:dr00l:

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Όποιος θέλει Multi ας μου πει.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    19 Δεκεμβρίου 21:30 επιστρέφω Θεσσαλονίκη, 19 Δεκεμβρίου 23:00 ξεκινάω Uncharted marathon. Ναι, πρώτα το 1 στο hard, μετά το 2 στο crushing, τέλος το 3 στο hard. Ζηλεύω ρε γμτ .

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Ξεκινάω σήμερα.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    να το τερματήσω και εγώ για να έχω ολοκληρωμένη άποψη, μετά θα γράψω εντυπώσεις.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    τελος στο hard, το δευτερο μισο του παιχνιδιου ειναι σαφως ποιο δυσκολο γιατι τα gunfights διαδραματιζονται σε μεγαλυτερους χωρους ακομα και απο τα καλυτερα σκηνικα του 2 που συνεπαγεται οτι μπορεις να τα προσσεγγισεις με διαφορετικους τροπους, η AI ειναι πολυ ποιο aggressive πλεον και οσο μπορεσα να αντιληφθω απο ενα playthought λιγοτερο scripted απο τα δυο προηγουμενα,

το pacing εξαλολουθει να ειναι για σεμιναριο με την τριπλετα λυνω γριφους-platform jumping-σκοτωνω εχθρους στο απογειο της, ενω τα WTFOMG-τι βλεπω!!! moments περισσοτερα απο ποτε, οπως και το χολιγουντιανο απολαυστικο script ευφυεστατο με ατακα στην ατακα, πολυ μεγαλυτερη ποικιλια σε enviroments εκει που ελεγες οτι τα ειχες δει ολα στο uncharted 2 η ND καταφερνει παλι να ξεπερασει τον εαυτο της,

οσο αναφορα την συνολικη ποιοτητα του campaign και των μηχανισμων ως προς το 2 σαφως οι βελτιωσεις απο το 2 στο 3 ειναι μικροτερες απο αυτες που ειχαν το 2 απο το 1, αλλα οπως και να εχει το δυο ητανε near perfect και πραγματικα η σειρα ειχε πιασει ταβανι απο τοτε

το παιχνιδι παντως εχει καποια μικροπροβληματα με το framerate και το shooting precision τιποτα που δεν διωρθωνεται με ενα patch

9,5/10

naughty dog τα σεβη μου!!

σημερα θα δοκιμασω και το online, και μαλλον παμε για crushing

goty?? σοβαρη υποψηφιοτητα!!! και αυτο λεει πολλα για την gaming orgasm χρονια απο ποιοτητα που διανυουμε

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Οντως εχει γινει θεμα με το shooting aspect του παιχνιδιου. Διαβαζω πως υπαρχει γενικοτερο προβλημα και πως το aiming ειναι κατα καποιον τροπο off.
    Εν τω μεταξυ λενε πως αυτο συμβαινει μονο στο single player mode του παιχνιδιου.

Ηδη ατομα της ND εχουν ζητησει feedback απο το κοινο και ψαχνουν να βγαλουν ακρη, αλλα γινεται λογος για issues με τα dead zones κτλ. Λογικα θα βγει patch συντομα.

Οπως καποιος ειπε απλα και ωραια στο forum της ND:

Κανενας reviewer παντως δεν πηρε χαμπαρι τι παιζει, /discuss.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ενταξει το 2 ηταν παιχνιδαρα για τα δεδομενα του PS3, δυσκολα θα μπορουσαν να το φτασουν ξανα.

Leave a comment:

• Bartman
    replied
    Ποιο ευκολο απο το 2ο , χειροτερο shooting απο το 2ο ... Δεν μας τα λες καλα Vaynard.
    Με αυτα που μου λες με κανεις να ακυρωσω παραγγελια , προσεχε

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Βγηκε patch για να παιζει και σε cfw 3.55, αντε γεια .
    Γενικα απ ο,τι φαινεται η σκηνη θα παρει τα πανω της συντομα, μετα απο μια τεραστια περιοδο ξηρασιας.

Ελπιζω να θυμηθω να κανω τα κουμαντα μου πριν γυρισω Ελλαδα, γιατι 45gb ειναι αυτα... τι τραβαμε κι εμεις οι gamers.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    παντως το shooting το βρισκω χειροτερο απο το 2 κατι δεν μου παει καλα με την στοχευση, ειναι και το recoil αυξημενο

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    off topic αλλά κολλάει εδώ:

Είδα χθες όνειρο ότι έπαιζα το U3. Το πρώτο level ήταν σε first person view και διαδραματίζοταν σε ένα παραλιακό μέρος που κατέληγε σε ένα χωριό σε ένα λόφο. Σκάει ο κακός της υπόθεσης μιλάει στον Drake και μετά γυρνάει η κάμερα βλέπουμε το πρόσωπο του Drake και αυτός λέει κάτι με ρομποτική φωνή. Μετά φώναξε cut ο σκηνοθέτης. Και καλά το πρώτο level ήταν σκηνικό από γυρίσματα ταινίας με τον Drake να παίζει τον (ρομποτικό; ) εαυτό του.
    Ότι να'ναι

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Το πηρα και εγω.
    Πολυ καλη δουλεια με τους Ελληνικους υποτιτλους.Mεχρι στιγμης σουπερ το παιχνιδακι

Leave a comment:

Working...
X