Announcement

Collapse
No announcement yet.

Super Meat Boy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Super Meat Boy



    Ο χαρακτηρισμός Super μάλλον ταιριάζει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού το gameplay και η αισθητική του το δικαιολογούν πλήρως. Πρόκειται για ένα 2D platform, φτιαγμένο για τρελό κάψιμο, άπειρα game overs, γερές δόσεις hardcor-ίλας, ίσως και μερικά σπασμένα controllers. Αισθητική old-school, εποχές 8 και 16 bit, αναφορές σε διάφορα παλιά παιχνίδια (κυρίως εποχών NES).

    Η λογική του είναι πάναπλη, ελέγχεις το Meat Boy που τρέχει σαν το διάολο και προσπαθείς να φτάσεις την Bandage Girl (κοινώς, την γκόμενά του) που την απήγαγε ο κακός. Μοναδικές κινήσεις το τρέξιμο και το άλμα, καθώς και το wall jump. Από εκεί και ύστερα, όλα βασίζονται στο level design. Συνολικά 5 κόσμοι με 20 πίστες ο καθένας και ένα boss. Ταυτόχρονα, ο κάθε κόσμος έχει και την dark εκδοχή του που είναι απείρως πιο δύσκολη από την κανονική του (εκεί φεύγουν και τα χειριστήρια στον τοίχο), ενώ ξεκλειδώνονται και μυστικοί κόσμοι. Μέσα σε όλα αυτά, ο κάθε κόσμος έχει συνολικά 20 bandages (πες collectibles), με τα οποία ξεκλειδώνονται μυστικοί χαρακτήρες, ενώ υπάρχουν και μυστικές πίστες μέσα στις 40 (light και dark) πίστες του κάθε κόσμου. Από περιεχόμενο λοιπόν άλλο τίποτα.

    Επειδή φυσικά πρόκειται για arcade τίτλο, δε θα μπορούσε να λείπει το time attack. Η κάθε πίστα έχει ένα προτεινόμενο χρόνο για να την ολοκληρώσεις, οπότε και ξεκλειδώνεται η dark εκδοχή της. Φυσικά είναι κι έτσι φτιαγμένο ώστε απλά δεν μπορείς να το πας χαλαρά, ενώ το level design είναι τόσο καλό που το time attack έρχεται από μόνο του.

  • #2
    Έφτασα με το καλό 5ο κόσμο. Τον 1ο τον έχω 100%, ενώ τους 2 και 3 τους έχω με όλες τις πίστες Α+ και κάποια bandages. Από τον 4ο δεν έκανα 5 πίστες Α+ και γενικά δεν ασχολήθηκα με πολλά πράγματα. Σειρά έχει ο 5ος και μετά μάλλον θα κάτσω να ασχοληθώ με το completion του Light World. Ο Dark World ας περιμένει, απάλευτος είναι .

    Comment


    • #3
      Τέλος κύριοι το Super Meat Boy. Αναφέρομαι βέβαια στους 6 βασικούς κόσμους, όχι στον dark world . Τι να σας πω, αν δεν ασχοληθείτε δε θα καταλάβετε για τι τρελό παιχνίδι μιλάμε. Υπήρξαν σημεία που πραγματικά ήμουν ένα βήμα πριν την απελπισία, τραγική δυσκολία. Η τελευταία πίστα του 6ου κόσμου ήταν απάλευτη όσο δεν πάει, θα μέτρησα σίγουρα 100 tries για να καταφέρω να την ολοκληρώσω. Στα καπάκια έβαλα την dark εκδοχή της και φυσικά δεν κατάφερα να περάσω το δεύτερο άλμα.

      Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση με Α+ των πιστών από light world που μου μένου (8 συνολικά, εύκολη διαδικασία), η συλλογή των bandages από τις light world πίστες και η ολοκλήρωση των warp zones επίσης στις light πίστες. Ο Dark World θα μείνει μάλλον παραπονεμένος, τα πράγματα εκεί ξεφεύγουν άπειρα.

      Πάρτε και ένα βίντεο να απολαύσετε το sickness του τελευταίου κόσμου:



      Φυσικά μετά την ολοκλήρωση του 6ου κόσμου και τον τερματισμό του παιχνιδιού, ξεκλειδώνεται και ένας έβδομος κόσμος με 20 πίστες. Φυσικά δεν κατάφερα να περάσω ούτε καν την πρώτη. Εν ολίγοις μιλάμε για 7 κόσμους, όλοι εκ των οποίων έχουν 20 πίστες εκτός του 6ου που έχει 5. Δεν ξέρω αν έχει dark world ο 7ος κόσμος, όλοι οι άλλοι έχουν κανονικά. Όλα αυτά + warp zones + glitch worlds + teh internets worlds (5 κόσμοι x 20 πίστες ο καθένας, κατεβασμένοι από το internet) μας κάνουν ένα ατελείωτο παιχνίδι. Ξαφνικά οι 1200 πόντοι φαίνονται κλέψιμο.

      ΥΓ: Προφανώς και σταματάω να γράφω σε αυτό το thread μέχρι να ενδιαφερθεί κανένας άλλος .

      Comment


      • #4
        Ωραίος Evans.Θα το ξεκινήσω κι εγώ σε 2-3 μέρες που θα πέσει η τιμή του.
        Άκουσα ότι ετοιμάζουν 2 πακέτα με τσάμπα πίστες.Οπότε έχει πολύ ζουμί ακόμα ο τίτλος.
        Carpe diem

        Comment


        • #5
          Madness, πραγματικα αγοραστε το ολοι ειδικα τωρα που ειναι σε αυτη την τιμη, μιλαμε για αριστουργημα. Το εβαλα λιγο χθες και κατεληξα να τελειωσω ολο τον πρωτο κοσμο και ενα κομματι του dark world. Ειναι απιστευτα εθιστικο και παρα πολυ καλα δουλεμενο (απειρες αναφορες σε αλλους τιτλους, τελεια mechanics κλπ).

          Απο χρονους παροτι τελειωσα τον πρωτο κοσμο με Α+, μπηκα στα leaderboards και ειδα οτι evans και λοιποι ειναι πολυ μπροστα. Οπως και να χει το παιχνιδι σε κανει να θελεις να γινεις ολο και καλυτερος και πιο ευρηματικος απεναντι στις προκλησεις.

          Παντως θα ελεγε απιστευτα να ανεβασουμε videos απο τις δικες μας προσπαθειες. Συνεχιζουμε και θα ακολουθησει εκ νεου σχολιασμος οταν το προχωρησω κι'αλλο.

          Comment


          • #6
            Ανυπομονώ, αν και το πιθανότερο είναι να δω posts απελπισίας . Ο πρώτος κόσμος είναι παιδική χαρά, μέχρι και ο dark world του είναι γελοίος μπροστά σε αυτά που ακολουθούν. Α ρε, παίζω Alan Wake που τόσο καιρό μου το λες κι εσύ SMB, nice ^^ .

            Comment


            • #7
              Εχω τελειωσει τους 2 πρωτους κοσμους Light και Dark και πλεον κινουμαι στον τριτο. Ο δευτερος Dark μου εβγαλε πραγματικα την πιστη ενω 2 επιπεδα δεν τα εχω καταφερει ακομα με Α+ (βασικα δεν ξερω καν αν γινεται, οι χρονοι μου ειναι πολυ πισω απο τους ενδεικτικους του time attack και δεν μπορω να σκεπτω καποια εναλλακτικη προσεγγιση ). H δυσκολια ορισμενες φορες αγγιζει τα ορια του σαδισμου αλλα οταν τα καταφερνεις αισθανεσαι πραγματικα pro (η φατσα μου οταν εβγαλα τον dark world του hospital ηταν ολα τα λεφτα ). Το παιχνιδι ειναι πραγματικα υπεροχο και τεραστιο ενω ριχνει σε παρα πολλα platformers οσον αφορα στο gameplay-wise. Απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει...

              Comment


              • #8
                Ή μεγάλοι ψεύτες είστε ή μεγάλοι παίχτες.Πως στο κέρατο κατάφερατε να τελειώσετε τον πρώτο κόσμο με Α+ με την πρώτη φορά χωρίς να χάσετε ούτε μία;Εγώ έφαγα τρελή ήττα.Τον πέρασα βέβαια,αλλά πήρα μόνο έναν επίδεσμο,έπαιξα μόνο ένα πόρταλ ενώ με Α+ ξεκλείδωσα μόνο τους μισούς.Μπορεί και λιγότερους.Στον δεύτερο κόσμο μόνο ένα έχω με Α+ κατά τ'άλλα συνεχίζω να τρώω μεγάλη ήττα,αλλά μ'αρέσει.
                Carpe diem

                Comment


                • #9
                  Βασικα δεν ειπαμε πουθενα οτι δεν χασαμε ουτε μια...προφανως εχασα απειρες φορες στον πρωτο κοσμο, ειναι και η πρωτη επαφη με τον τιτλο. Βλεποντας τον τωρα ωστοσο μπορω να πω οτι ειναι για γελια. Πιστευω οτι αν τον πιασω μπορω να τον βγαλω χωρις να πεθανω πουθενα (θα το δοκιμασω αυτες τις ημερες). Οσο πρoχωρας θα δεις οτι βελτιωνεσαι παρα πολυ και οτι οι προηγουμενοι κοσμοι δεν ειναι και τοσο δυσκολοι τελικα (βασικα το skill σου ανεβαινει γεωμετρικα χωρις να το καταλαβεις, οταν γυρισεις σε παλια levels αντιλαμβανεσαι τι σου εχει κανει ο τιτλος ).

                  Για τους χρονους κλπ μπορεις να δεις τι εχει πετυχει ο καθενας μας στα leaderboards. ;)

                  Μετα τον Dark World του Hospital, το Factory βγηκε νερακι. Η Dark εκδοχη ωστοσο ξεφυγε... εχω σταματησει στο πρωτο κιολας level, ξερω οτι μπορω να τα καταφερω αλλα καπου πιαστηκαν τα δαχτυλα μου απο τα απειρα deaths .

                  Comment


                  • #10
                    Επαιξα σημερα αλλη μια ωρα περιπου κι εγω μιας και ενας φιλος μου εχει σκαλωσει με το παιχνιδι και απ οσο βλεπω μια χαρα γουσταρει να κοιταει γιατι του εχει κανει απιστευτη εντυπωση το level design και η γενικοτερη φιλοσοφια του τιτλου.
                    Τον βλεπω να το τσιμπαει στο steam οταν γυρισει Αγγλια οπου και μενει, μιας και αρνειται πεισματικα να ασχοληθει με home consoles.

                    Σημερα λοιπον πηρε μια ιδεα του 5ου κοσμου που απλα ελεγα να του δειξω 1-2 πιστες, αλλα φτασαμε εν τελει 1-2 πιστες πριν το boss.

                    Οκ η δυσκολια εχει αρχισει να ανεβαινει δραματικα και για dark world ουτε λογος απλα.
                    Το βασικο ειναι πως ως τωρα δεν εχω τσαντιστει ποτε παρα στα απειρα retries σε καποιες πιστες και ελπιζω να παραμεινω ετσι ψυχραιμος μεχρι το τελος του light world εστω.

                    Απο εκει και περα δε θελω να ξερω τι θα ακολουθησει, αλλα ας φτασω ως εκει και βλεπουμε.
                    Ο,τι και να πουμε για την ποσοτητα αλλα και την ποιοτητα τετοιων παιχνιδιων ειναι λιγο... Πλεον τετοιες κυκλοφοριες εχουν αυξηθει σε τεραστιο βαθμο και το SMB ειναι αναμφισβητητα ενα απο τα χαρακτηριστικα παιχνιδια αυτου του κυματος και βλεπω να τσιμπαει αρκετα awards προσεχως μαζι με το Limbo.

                    Comment


                    • #11
                      Επιτέλους το thread πήρε μπρος . Αρχικά λέω να βγάλω τα spoils με τα high scores γιατί όντως τα leaderboards υπερκαλύπτουν την όποια όρεξη για σύγκριση. Κατά δεύτερον, μεγάλο respect στον nooto για τον dark world του 2ου κόσμου . Αν τον πιάσω κι εγώ τώρα πιστεύω ότι θα καταφέρω να τον ολοκληρώσω, αλλά έχω αφοσιωθεί στο 100% completion του light world + στη συλλογή όλων των bandages που βρίσκεις σε αυτόν + την ολοκλήρωση όλων των warp zones που επίσης βρίσκεις σε αυτόν. Ο dark world αργότερα .

                      Περιμένω εντυπώσεις για 6-1, 6-5 και όλο το The Cotton Alley. Εκεί πραγματικά θα επαναπροσδιορίσετε τα πάντα για τον τίτλο . Όταν τελειώσετε 6-5 βάλτε να δείτε την dark εκδοχή του. Με τη 10η προσπάθεια κατάφερα το 1ο άλμα...

                      Xeno όντως δε σε εκνευρίζει το παιχνίδι. Σε ελάχιστες φορές τα πήρα κι εγώ, σε όλες τις πίστες που έπαιξα να ήταν 3 συνολικά η φορές που ήθελα να ξεσπάσω κάπου.

                      Άντε καλή συνέχεια παιδιά και να μας κρατάτε ενήμερους .

                      Comment


                      • #12
                        Το έβαλα πάλι χτες για καμιά ώρα κι έφτασα στον 2-15,2-16 κάπου εκεί.Όντως Nooto βλέπω πως έχεις δίκιο σε αυτά που λες.Κάποιες πίστες φεύγανε με την πρώτη και μάλιστα με Α+.
                        Carpe diem

                        Comment


                        • #13
                          6 παρα τα χαραματα ειναι και μολις εκλεισε το ΧΒΟΧ.
                          Γυρισα σπιτι 1-2 με καποιους φιλους αφου ειχαμε βγει και μετα απο καμια 10αρια ματς FIFA 11 4πλο ηρθε η ωρα του SMB το οποιο εχουν συμπαθησει για τα καλα. Κυριως εγω επαιζα αλλα οκ, ολοι πηραν μια ιδεα του τι εστι SMB.

                          Για να μην πλατιαζω να πω πως απλα το εκλεισα το ΧΒΟΧ στην 6-5 γιατι οκ δε θελω να παει 6+ και να συνεχισω κι αλλο. Δεν το παλεψαμε πολυ εκει, αλλα απο το τελος του 5ου κοσμου ως την 6-5 δε μπορω να πω πως ζοριστηκα.

                          Η 6-5 παντως φαινεται αρκετα... ενδιαφερουσα. Θελει καθαρο μυαλο, οποτε το αφηνω για την επομενη φορα που θα μαζευτουμε.

                          Παντως ολοι εχουν σκαλωσει για τα καλα και μαζι τους γουσταρω κι εγω, ενω κατι Mario/Sonic/DKC δε γυρνανε καν να τα κοιταξουν μετα απο την επαφη με το SMB, αυτα ειναι.

                          Comment


                          • #14
                            Χθες γυρισα και εγω 6 παρα και ψηνομουν να το ανοιξω να τσεκαρω αν εισαι μεσα (να δω και μηπως συνεπεσαν τα ξενυχτια ). Εν τελει με πηρε ο υπνος βεβαια γιατι ημουν λιωμα .

                            Τελικα στον Dark World του τριτου κοσμου τελειωσα αρκετα επιπεδα με Α+ ενω οτι μενει (γυρω στα 6-7 ακομα) δεν μπορω να τα καταφερω ουτε με συμβατικους χρονους. Ειναι almost impossible τουλαχιστον σε αυτη τη φαση, θα ξαναδοκιμασω σημερα. Παντως αν παιξετε dark worlds, ειδικα μετα τον πρωτο, πιστευω θα σας πιασει ενας μικρος εκνευρισμος και φυσικα πονος στα δακτυλα (προσωπικα σε αυτο το παιχνιδι πιανω καπως περιεργα το χειριστηριο ). Πολλες φορες δεν απαιτειται τιποτα λιγοτερο απο την τελειοτητα (ενα ειδος απολυτου timing σε σχεση με το πως κινουνται οι παγιδες και το πως δομειται το level design) αλλα οταν τα καταφερεις αισθανεσαι θεος. Το θετικο ειναι πως αν φτασεις στο ζητουμενο επιπεδο για να βγαλεις εναν Dark World, ο επομενος Light ειναι σχετικα βατος. Ειναι τρομακτικο το πως βελτιωνεται η αντιληψη σου πανω στην ολη δομη καθως προχωρας και για να πω την αληθεια δεν εχω ξανασυναντησει κατι αντιστοιχο... λες και κανεις level up εσυ ο ιδιος .

                            Να πω επισης οτι εβγαλα και ενα απο τα δυο επιπεδα του Dark World 2 που μου ειχαν μεινει με Α+. Στο αλλο ακομα δεν εχω καταλαβει τι ακριβως γινεται .

                            Xeno και εγω αυτο σκεπτομαι, πλησιαζει η μερα για την αγορα του Sonic 4 και θεωρω οτι μετα το Super Meat Boy θα ειναι δυσκολο το να γυρισεις σε κατι τετοιας μορφης...

                            Comment


                            • #15
                              Ειναι τρομακτικο το πως βελτιωνεται η αντιληψη σου πανω στην ολη δομη
                              Well said, αυτό ακριβώς σημαίνει. Φτάνεις σε σημείο να αντιμετώπιζεις για πρώτη φορά κάποια σημεία που είναι πολύ δύσκολα και έχοντας εμπειρία από άλλες παγίδες, καταφέρνεις να τα περάσεις χωρίς καν να σταματήσεις για να ελέγξεις τι γίνεται γύρω σου. Στον 7ο κόσμο πέρασα πίστα με την πρώτη χωρίς καν να αφήσω το Χ, ενώ κομμάτια άλλων πιστών τα κατάφερα με την ίδια ευκολία. Το θέμα στο συγκεκριμένο κόσμο βέβαια είναι ότι το κάθε σημείο μίας πίστας είναι πόνος .

                              Xeno αυτό που λες για την παρέα είναι μεγάλη αλήθεια. Χειριστήρια να αλλάζουν χέρια και να υπάρχουν προσπάθειες από όλες τις μεριές, ταυτόχρονα με κραξίδια και άπειρα γέλια. Πρέπει να τα σπάνε τέτοια σκηνικά. Σε κάποιο meeting θέλω όπως και δήποτε να βάλω στο πρόγραμμα SMB (αν και ο λαός εδώ πάνω τέτοια παιχνίδια δεν τα πολυπάει - shame on them).

                              Πάντως nooto respect που παίζεις και τους dark worlds, με ψήνεις μετά το 100% του light να πιάσω αμέσως dark worlds. Σε τέτοια games ο συναγωνισμός είναι δεδομένος.

                              Comment

                              Working...
                              X