Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gray Matter

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Somari
    replied
    Ρε συ, αυτό που ήθελα να αναφέρω, είναι πως από άποψη ιστορίας, σου πετάει ένα plot twist στο τέλος (και το παρουσιάζει σαν ΟΥΑΟΥ δε το περίμενες) κάτι που έχεις πάρει χαμπάρι 2 κεφάλαια πιο πριν και απορείς πόσο ηλίθιοι είναι οι πρωταγωνιστές...

Οι γρίφοι όντως μου άρεσαν στο σύνολό τους (εγώ προτίμησα στο σκηνικό στο τέλος με τον λαβύρινθο - κλασσική JJ), αλλά επίσης με χάλασε το όλο presentation, ήθελα κάτι επιπέδου Syberia τουλάχιστον (θα μου πεις βέβαια σε ημι-indie παραγωγή είμαστε, η Sierra πέθανε)

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Το τέλειωσα κι εγώ το παιχνίδι, οπότε Somari ακούω ό,τι θες να μου πεις για το σενάριο. Δεν το βρήκα κακό αλλά απλά πολυφορεμένο, και για να είμαι ειλικρινής έχω δει και πολύ χειρότερες υλοποιήσεις του. Το τελικό σεναριακό τρικ (που ούτε κι αυτό είναι πρωτότυπο σαν εξήγηση) μου άρεσε. Δεν είναι το δυνατό σημείο του τίτλου, αλλά δε φτάνει και στο σημείο να το πεις αδιάφορο ή αδύναμο.

Ελευθερία αυτοσχεδιασμού δεν υπάρχει σε κανένα adventure, και η ελευθερία που δίνεται στην επίλυση των γρίφων είναι μεγαλύτερη από την πλειοψηφία των adventures. Τα μαγικά τρικ μου άρεσαν πολύ σα μηχανισμός, αλλά ήθελα περισσότερο trial and error. Σα μηχανισμός πάντως ήταν πολύ όμορφος.

Leave a comment:

• Ellesar_Ph
    replied
    Εντάξει, το πέρασα εκείνο το σημείο και είμαι στο τρίτο κεφάλαιο. Σχετικά ενδιαφέρον, αν και έρχομαι μετά από τα Monkey Island Special Edition, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι λίγα point and click adventure μπορούν να σταθούν στο επίπεδό τους.

Πιστεύω αν είχε προσεχθεί λίγο περισσότερο ο τομέας των μαγικών τρικ, και σου έδινε μεγαλύτερη ελευθερία για αυτοσχεδιασμό, θα ήταν πολύ καλύτερο.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Το τελείωσα, όταν το τελειώσεις Τίτε θέλω να σου πω κάτι περί story...

Leave a comment:

• Imrahil
    replied
    Ωραίος ο Somari, δίνει hint μόνο, όχι τη λύση. Αν πατήσεις X θα δώσει more info και στην τρίτη θα το πει ξερά.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Originally posted by Ellesar_Ph View Post
    Ρε παιδια, σόρυ κιόλας, αλλά πώς στο καλό κάνεις pick-up τις κάρτες από το notice board στην κουζίνα; Μία ενός αστυνομικού και μία ενός ψυχίατρου. Έχω κολλήσει εκεί εδώ και κανά μισάωρο...
    Δεν τις κάνεις pickup, μόνο αν τις χρειαστείς απλά θα δεις τον χαρακτήεα να σημειώνει το τηλέφωνο. Ψάξε αλλού με λίγα λόγια για να συνεχίσεις

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    στο xbox imho ειναι κατω του μετριου ο τεχνικος τομεας στα γραφικα αν και το art direction ειναι σχετικα καλο, τωρα στο pc λογικα θα ειναι σε καλυτερη μοιρα υποθετω, αν δεν απατωμαι το εχω παρατησει στο 8ο κεφαλαιο, το σεναριο ειχε ενα ενδιαφερον αν και μερικοι γριφοι ηταν λιγο ψηλοακυροι

Leave a comment:

• Imrahil
    replied
    Με ενδιαφέρει πολύ, αλλά είναι πράγματι τα γραφικά του τόσο ξεπερασμένα όσο λέει ο Somari; Υπάρχει demo του στο ελληνικό live;

Leave a comment:

• Ellesar_Ph
    replied
    Ρε παιδια, σόρυ κιόλας, αλλά πώς στο καλό κάνεις pick-up τις κάρτες από το notice board στην κουζίνα; Μία ενός αστυνομικού και μία ενός ψυχίατρου. Έχω κολλήσει εκεί εδώ και κανά μισάωρο...

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Όπως είπα και πριν, δεν έχει αλλάξει κάτι. Σούπερ ατμόσφαιρα και ψαγμένο σενάριο, αλλα χωλαίνει σε τεχνικό τομέα. Ε ότι και να λέμε, δε δικαιολογείται να είναι σε χειρότερη κατάσταση από το Syberia που βγήκε πριν 7-8 χρόνια ας πούμε...

Έχω τελειώσει τα 4 πρώτα κεφάλαια.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    POINT and click

Somari πώς σου φαίνεται το παιχνίδι? Σε ποιό σημείο είσαι?

Leave a comment:

• straier
    replied
    Για το animation συμφωνώ, αλλά δε θυμάμαι point and click adventure που να μην έχει παρόμοιο πρόβλημα.
    Παίξει heavy rain και τα λέμε. Πάντως θέλω κι εγώ αλλά δεν θα το τρέχει το πισι μου...

Leave a comment:

• Somari
    replied
    A isos ftaiei pou paizo se wide kai ta grafika ginontai distorted. Alla oute vasiko AA de vlepo

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Somari αυτό το post το έγραψα έχοντας κατεβάσει και ακούσει επανειλημμένα το επίσημο soundtrack του παιχνιδιού Δεν ξέρω αν παίζεις το demo ή το κανονικό παιχνίδι, αλλά η γνώμη μου δεν είναι μόνο με βάση το τι ακούγετια στο demo.

Από εκεί και πέρα, τα γραφικά τεχνολογικά δεν είναι αιχμής μεν, με 3D και ιστορίες, αλλά δεν είδα και κάποια ατέλεια. Είναι κλασσικά προσεγμένα 2D γραφικά υψηλής ανάλυσης και δε βλέπω πού θα μπορούσαν να απογοητεύσουν, τουλάχιστον στα backgrounds. Για το animation συμφωνώ, αλλά δε θυμάμαι point and click adventure που να μην έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Leave a comment:

• Somari
    replied
    Α, σε δύο μέρες κυκλοφορεί δηλαδή θα καρφωθώ αν πω πως έχω φτάσει ήδη στο chapt....ααααα

Που λέτε, ενώ μου αρέσει πολύ, δε συμφωνώ με το παραπάνω post,καθώς τα γραφικά είναι πραγματικά ξεπερασμένα και η μουσική αν και ωραία αποτελείται μόνο από μια χούφτα κομμάτια που καταντάει κουραστική (καμμία σχέση με την ακουστική ποικιλία των GK).

Η ιστορία όμως είναι πάρα πολύ καλή,κλασσικά βασίζεται σε υπαρκτούς αστικούς μύθους / ιστορίες και όσο προχωράει τόσο θες να δεις τι θα γίνει. Αρκετά ωραίο, αλλά δεν έχει αυτή τη "μεγαλοπρέπεια" των GK. Επίσης δεν έχει τόσο βαθιά ατμόσφαιρα.

Leave a comment:

Working...
X