Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gray Matter

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Το τελείωσα, όταν το τελειώσεις Τίτε θέλω να σου πω κάτι περί story...
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Εντάξει, το πέρασα εκείνο το σημείο και είμαι στο τρίτο κεφάλαιο. Σχετικά ενδιαφέρον, αν και έρχομαι μετά από τα Monkey Island Special Edition, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι λίγα point and click adventure μπορούν να σταθούν στο επίπεδό τους.

Πιστεύω αν είχε προσεχθεί λίγο περισσότερο ο τομέας των μαγικών τρικ, και σου έδινε μεγαλύτερη ελευθερία για αυτοσχεδιασμό, θα ήταν πολύ καλύτερο.

Comment

Το τέλειωσα κι εγώ το παιχνίδι, οπότε Somari ακούω ό,τι θες να μου πεις για το σενάριο. Δεν το βρήκα κακό αλλά απλά πολυφορεμένο, και για να είμαι ειλικρινής έχω δει και πολύ χειρότερες υλοποιήσεις του. Το τελικό σεναριακό τρικ (που ούτε κι αυτό είναι πρωτότυπο σαν εξήγηση) μου άρεσε. Δεν είναι το δυνατό σημείο του τίτλου, αλλά δε φτάνει και στο σημείο να το πεις αδιάφορο ή αδύναμο.

Ελευθερία αυτοσχεδιασμού δεν υπάρχει σε κανένα adventure, και η ελευθερία που δίνεται στην επίλυση των γρίφων είναι μεγαλύτερη από την πλειοψηφία των adventures. Τα μαγικά τρικ μου άρεσαν πολύ σα μηχανισμός, αλλά ήθελα περισσότερο trial and error. Σα μηχανισμός πάντως ήταν πολύ όμορφος.
        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Ρε συ, αυτό που ήθελα να αναφέρω, είναι πως από άποψη ιστορίας, σου πετάει ένα plot twist στο τέλος (και το παρουσιάζει σαν ΟΥΑΟΥ δε το περίμενες) κάτι που έχεις πάρει χαμπάρι 2 κεφάλαια πιο πριν και απορείς πόσο ηλίθιοι είναι οι πρωταγωνιστές...

Οι γρίφοι όντως μου άρεσαν στο σύνολό τους (εγώ προτίμησα στο σκηνικό στο τέλος με τον λαβύρινθο - κλασσική JJ), αλλά επίσης με χάλασε το όλο presentation, ήθελα κάτι επιπέδου Syberia τουλάχιστον (θα μου πεις βέβαια σε ημι-indie παραγωγή είμαστε, η Sierra πέθανε)
          Originally posted by Raf

Comment

Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν το είχα πάρει χαμπάρι, όχι γιατί ήταν διαστημική σύλληψη αλλά δεν έδωσα το απαιτούμενο βάρος. Αυτό που μου άρεσε στο φινάλε δεν ήταν το plot twist αλλά η επιστημονική-χωρίς-να-γίνεται-γελοία εξήγηση.

Αν με το "presentation" εννοείς τα comic cutscenes, ούτε εμένα μου αρέσουν αλλά σαν τεχνοτροπία είναι διαδεδομένα σε κόμικ και graphic novels. Δεν ήταν σκιτζήδικα, απλά είχαν άποψη. Θα μου πεις, σιγά την άποψη. Θα σου πω, ούτε εμένα μου αρέσει αλλά δε μου αρέσει ο Ουγκώ και ο Πικάσο, οπότε κολοκυθόπιτα. Το animation από την άλλη είναι ελαφρώς για τα μπάζα, όταν εμφανίστηκε στο tutorial το τεράστιο μπιμπερό του κουνελιού στο χέρι της Sam έβαλα τα γέλια.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

Originally posted by Titus
              Το animation από την άλλη είναι ελαφρώς για τα μπάζα, όταν εμφανίστηκε στο tutorial το τεράστιο μπιμπερό του κουνελιού στο χέρι της Sam έβαλα τα γέλια.
              Κυρίως αυτό...ή πχ που την έκαναν να τρώει πλάτη για να μην δουλέψουν animation κλπ...
              Originally posted by Raf

Comment

Επειδή πάλι είδα καθυστερημένα σχόλια στο τσατ για το Gray Matter, ένα thread bump για το Ryu που ρώταγε.

Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό, με ένα θέμα στο animation αλλά πολύ όμορφα backgrounds. Οι adventureάδες το είχαν τιμήσει δεόντως. Ειδικά αν έχει και price drop, μην το σκεφτείς.

Comment

Είδα το demo, γενικά μου άρεσε. Τα "ξεχωριστά" animations είναι πολύ ομαλά, όμως όπως είπατε και εσείς τα ενδιάμεσα animations, δηλ. από την αλλαγή της μιας κίνησης στην άλλη είναι λίγο τραγικά!

Ξενέρωσα λίγο με το γιατρό που σου δίνει τον έλεγχό του χωρίς να σου πει τι να κάνεις (αντιθέτως με τη γυναίκα που σου λέει να ταΐσεις τον κουνελαρά), αλλά στη συνέχεια νομίζω κατάλαβα τι παίζει.

Η εισαγωγή θα προτιμούσα και 'γω να είναι full animated και όχι σαν interactive comic αλλά it's ok.
                  Ωραίο το μέρος των real-time graphics με αντανακλάσεις, σκιάσεις κτλ, κάτι που δε συνηθίζεται πολύ στα adventures.

Αυτό που πρέπει να δώσει, δηλ. μια ωραία adventure ατμόσφαιρα, το κάνει! Παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος αν έχω την όρεξη να ασχοληθώ με ένα καθαρόαιμο adventure, διότι ως συνήθως εξελίσσονται αργά αλλά στο ανταποδίδουν στη συνέχεια.
                  The illusion of free will is an illusion.

Comment

Παιδιά, έχει να προτείνει κανείς τπτ σε παρόμοια φάση; Adventure εξιχνίασης μυστηρίου / ντετεκτιβικό, με σκοτεινή ατμόσφαιρα και υποτονική μουσικη; Εκτός από Gabriel Knight, Agatha Christie games, Syberia kai TLJ που τα έχω παίξει δλδ...
                    Originally posted by Raf

Comment

Tex Murphy: Under a Killing Moon και το Tex Murphy: Pandora Directive οπωσδήποτε, είναι αυτά ακριβώς που ψάχνεις. Με μεγάλη δόση αλήθειας, απλά σταμάτα να διαβάζεις και αγόρασέ τα από εδώ.

Enter the virtual world of Under A Killing Moon, where it is December 2042, and you, as T

It's April 2043 and you, as Tex Murphy, the last of the old-style gumshoes, find yourself

Το The Last Express επίσης είναι παρόμοια φάση, σε στυλ Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές.

Άλλη πολύ καλή επιλογή είναι τα Black Mirror 1 - 2 - 3, Post Mortem και το εξαιρετικό Stilllife.

Θα σου έλεγα και κάποιο παιχνίδι Sherlock Holmes.

Comment

θεεεεεεεεεεεεεεεεεεενκς. Χολμς εχω παιξει 1-2

Μπήκα στο "adventure gamers" ... μου κέντρισε την περιέργεια το Still Life. Ξεκινώ με αυτό λοιπόν.
                        Originally posted by Raf

Comment

Originally posted by Somari View Post
                          Μπήκα στο "adventure gamers" ... μου κέντρισε την περιέργεια το Still Life. Ξεκινώ με αυτό λοιπόν.
                          STOP.

Καλύτερα παίξε πρώτα το Post Mortem, καθώς το Still Life είναι η συνέχεια του Post Mortem. Συνδέονται σεναριακά.
                          sigpic

Comment

κοίτα, επειδή διάβασα ότι είναι διαφορετικό στόρυ (όπως τα gabriel knight που είναι ανεξάρτητα sequels) δε με πειράζει.
                            Originally posted by Raf

Comment

Το The Last Express οπως και δηποτε, ειμαι σιγουρος οτι θα σ' αρεσει για πολλους λογους - εχει ενα ενδιαφερον element που εχει να κανει με το περασμα του χρονου (πχ μπορει να γινει κατι σε ενα βαγονι και να μην εισαι εκει οποτε κανεις rewind σε εκεινο το σημειο). Πανε 10 χρονια που το παιξα, σκεφτομαι να το παρω απο το GOG.
                              Do a barrel roll!

Comment

Longest Journey έχεις παίξει (μάλλον θα'χεις παίξει αλλά ποτέ δεν ξέρεις); Δεν είναι ντετεκτιβικό αλλά και πάλι εξιχνιάζεις μυστήρια.
                                Originally posted by Squall Leonhart
                                I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                                Originally posted by 丹野
                                Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                                Originally posted by Ryu_gr
                                υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Working...
                                X