Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy IV Complete Edition

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Final Fantasy IV Complete Edition

Προσφατα αγορασα την Complete Edition για το PSP και λεω σιγα σιγα να το ξεκινησω. Ειναι η πρωτη φορα που παιζω το παιχνιδι οποτε υπαρχει ενας καποιος ενθουσιασμος μιας και οκ μιλαμε για first playthrough σε Final Fantasy.

Απο το λιγο που το δοκιμασα, μου εκανε μεγαλη εντυπωση ο οπτικος τομεας που φερνει αρκετα σε hd remaster της πρωτης εκδοσης, πραγματικα πανεμορφο.

Περιμενω αποψεις σχετικα με τον τιτλο αν και οκ ξερω οτι η συμμετοχη δεν θα ειναι πολυ μεγαλη μιας και οι περισσοτεροι εχετε παιξει το παιχνιδι. Ο Ground ειπε στο chat οτι ισως ξεκινησει και εκεινος καποια στιγμη τη συγκεκριμενη εκδοση οποτε πιστευω οτι χωρος για κουβεντα υπαρχει. Φυσικα οσοι εχετε ορεξη ριχτε μερικα σχολια για το πως σας εχει φανει το παιχνιδι.

Να πω οτι στο πακετο περιλαμβανονται ακομα τα After Years και Interlude.

Tha to arxisw kai egw eite avrio eite methavrio.
    Thumbs up.
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

Comment

Super το FF 4. Το είχα παίξει στο GBA και μου είχε κάνει και μένα μεγάλη εντύπωση πόσο καλοδουλεμένο ήταν- σε σημεία μάλιστα μου φάνηκε και αρκετά δύσκολο. Το αγόρασα κι εγώ για το psp μιας και οκ, η προσφορά του amazon ήταν πολύ καλή πιστεύω.

Για το After Years δεν ξέρω τι θα λέει κτλ ωστόσο είναι πολύ καλή προσθήκη γιατί WiiWare, οκ ποιος θα το επαιρνε Περιμένω εντυπώσεις αν και νομίζω πως θα ενθουσιαστείς. Αν και παλιό jrpg έχει καλούς χαρακτήρες και νομίζω πως είναι ένας κι ένας. Εντάξει μην περιμένεις το story άλλων τίτλων της σειράς αλλά και πάλι η ιστορία είναι πολύ όμορφη. Άντε καλή διασκέδαση!!
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

To FF IV είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου επεισόδια της σειράς για διάφορους λόγους. Αρχικά είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της παλιάς λογικής και της καινούριας. Είναι το πρώτο "ώριμο" FF, από την άποψη ότι τελείωσαν οι πειραματισμοί στο story telling και στο battle/ leveling system, μπήκαν standards και υπήρξε ανάπτυξη χαρακτήρων (καλύτερη από την πρώτη προσπάθεια που έγινε στο 2). Από εκεί και ύστερα πολλά σκηνικά (δεν τα αναφέρω για προφανείς λόγους) απλά σου μένουν, το ίδιο και αρκετές μουσικές.

Θα το χαρείς όσο θα χαιρόσουν και ένα σύγχρονο jRPG. Έτσι κι αλλιώς το είδος έχει κορεστεί τόσο που και το FF I φρέσκο θα σου φαινόταν .

Comment

Akyro telika to arxisa kai egw.

To game otan ksekinaei exei na epilekseis anamesa sto kanoniko FF4, to Interlude, to Afteryears kai music mode.
          Kathe ena apo afta ta games exei diko tou start screen.

Ta grafika einai ananewmena, alla ek prwths opsews den paw to art ths eikonas tou Dark Knight Cecil.
          To animation ta spaei.

Afta gia thn wra.
          "

Greek Gaming Videos

Comment

Ωραίος νοοτο,θα σου αρέσει πολύ το παιχνίδι,είναι πραγματικά πολύ καλό με εξαιρετικό σενάριο και αρκετές σκηνές που θα σου μείνουν.Στην αρχή είναι πολύ εύκολο αλλά όσο πάει δυσκολεύει και από ένα σημείο και μετά γίνεται αρκετά ως πολύ προκλητικό με bosses που θα σε ζορίσουν πολύ.Δεν είναι και πολύ μεγάλο σαν διάρκεια,γύρω στις 25 ώρες,αλλά είναι πολύ διασκεδιαστικό.Υπόψιν,η έκδοση αυτή για πσπ έχει και πολύ επιπλέον περιεχόμενο που δεν υπήρχε στην snes έκδοση.

Τώρα όσον αφορά το αφτερ γιαρς δεν ξέρω καθόλου τι παίζει.

Θα του ρίξω και εγώ πάντως μια ματιά,κυρίως για να δω το αφτερ γιαρς.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
            In Matsuno we trust.

Comment

Κι εγώ πάντως θυμάμαι το FFIV να είναι σχετικά ζόρικο στο μεγαλύτερο μέρος του, τουλάχιστον στην SNES έκδοση. Και pwnage είχα φάει, ειδικά προς το τέλος, και λιγουλάκι grinding ήθελε.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

λιγο που τα επαιξα και εγω μου εκανε πολυ καλη εντυπωση το animation και τα ανενεωμενα γραφικα, ειναι η ιδια εκδοση με του advance αλλα σα να μου φανηκε πολυ πολυ ποιο ευκολο

το after years στο wii ware παντως μου ειχε φανει πραγματικα αδιαφορο ηταν και μικρο

nooto αν δεν το εχεις παιξει ειναι μια πολυ καλη ευκαρια η συγκεκριμενη εκδοση του psp

την εκδοση του ds ποτε δεν την χονεψα με τα μπασταρρδεματα-augments στα abilities και με τo 3d re-imagining του

Comment

Το παιχνιδι πιστευω πως ανετα μπορει να γινει η "definite" εκδοση του FF4. Η αισθητικη ειναι αυτη που αρμοζει σε ενα τετοιο παιχνιδι (σε αντιθεση με αυτη του DS) και μαλλον θα ειναι ο,τι καλυτερο υπαρχει περαν της original εκδοσης για τους "purists".

Εγω εστω και στο GBA το καταχαρηκα το παιχνιδι και ας μην ειναι απο τα καλα FF που εχω παιξει. Πιο πολυ μου εμεινε το OST παντως, ειχε καποιες απλα φανταστικες συνθεσεις (επ' ευκαιριας πρεπει να μαθω τι arrangements εγιναν για την PSP version).

Ας ενημερωσει καποιος αν το After Years εχει εστω και το παραμικρο ενδιαφερον. Το ειχα δοκιμασει στο WiiWare, αλλα οκ μετα απο λιγο απλα δεν αντεξα.

Αντε να μεταφερουν και τα 5, 6 σε αντιστοιχες εκδοσεις, παροτι ειναι αστειο αυτο το milking, θα ηταν ψεμα να πω πως θα μας χαλαγε να εχουμε μια επιλογη παραπανω στην ακρη.

Comment

Πιο πολυ μου εμεινε το OST παντως, ειχε καποιες απλα φανταστικες συνθεσεις (επ' ευκαιριας πρεπει να μαθω τι arrangements εγιναν για την PSP version).
                    Fash exei pou to anafareseis giati sta options yparxei h epilogh na epilekseis anamesa se arranged kai se original music.
                    "

Greek Gaming Videos

Comment

Εγώ που το τελείωσα στο DS μου φάνηκε αρκετά πιο εύκολο απ'όσο το περίμενα.Στο δεύτερο μισό του τίτλου βέβαια,οι εχθροί παίζουν όλο και περισσότερο με μπαφάκια κλπ και γίνονται πιο tricky οι μάχες,αλλά σε γενικές γραμμές μου φάνηκε εύκολο.
                      Carpe diem

Comment

Αντικειμενικά πάντως κάποια σημεία του original IV ήταν αρκετά σπαστικά, οπότε μία εξισορρόπηση δε θα χαλούσε κανέναν. Τώρα αν γενικά το έκαναν πιο εύκολο, κρίμα.

Αντε να μεταφερουν και τα 5, 6 σε αντιστοιχες εκδοσεις, παροτι ειναι αστειο αυτο το milking, θα ηταν ψεμα να πω πως θα μας χαλαγε να εχουμε μια επιλογη παραπανω στην ακρη.
                        Για το V σίγουρα, για το VI δεν ξέρω πραγματικά τι θέλω . Από τη μία ένα HD remake με ανανεωμένα ΤΑ ΠΑΝΤΑ και aranged soundtrack στο NGP θα ήταν όνειρο. Από την άλλη όμως ένα full HD remake με τιτάνια γραφικά, orchestrated soundtrack, τρελές αναβαθμίσεις στο battle system, νέο content και όλα αυτά με τη διατήρηση της αισθητικής και του ύφους του παιχνιδιού... χμμ σιγά που θα γινόταν αυτό .

Comment

Unrealistic to deftero IMO Evans, h SE den prokeitai pote na xalasei toso xrhma gia kati pou exei hdh kanei kai o kosmos den to zhtaei.
                          Mono gia to FF7 yparxei periptwsh na kanei kati tetoio kai afto epeidh exei mamhthei na to zhtaei olos o planhths tosa xronia pou tous exoun priksei ta frydia.
                          "

Greek Gaming Videos

Comment

Δεν το θυμάμαι όσο δύσκολο ή όσο σπαστικό λέτε το FF4...

Οι επανεκδόσεις του DS σε θέμα γραφικών-αισθητικής ήταν μεγάλα fail πάντως οπότε καλά έκανες και το παίζεις στο PSP. Δε νομίζω να μη σου αρέσει πάντως. Τα FF από 4 και μετά είναι απόλυτα playable IMHO.
                            Originally posted by Squall Leonhart
                            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                            Originally posted by 丹野
                            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                            Originally posted by Ryu_gr
                            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Προσεθεσα μερικα screenshots στο OP. Πραγματικα γουσταρω απειρα το πως εχει αποδοθει το 2D, με την καμια δεν νιωθεις οτι παιζεις τοσο παλιο παιχνιδι (τελεια χρωματα, εφε και πεντακαθαρη εικονα). Αναφερει ο ground καποια πραγματα περι επιλογων στα menu αλλα και πως φαινεται το animation κλπ οποτε δεν λεω κατι παραπανω στην παρουσα φαση. Επαιξα καμια ωρα χθες οποτε οκ δεν εχω να πω πολλα πραγματα ακομα αλλα η αληθεια ειναι οτι με ρουφηξε. Θα συνεχισω παλι σημερα.

nooto αν δεν το εχεις παιξει ειναι μια πολυ καλη ευκαρια η συγκεκριμενη εκδοση του psp
                              Ναι γενικα δεν εχω ασχοληθει με τη σειρα απο το V και πισω και εψαχνα μια ευκαιρια για να το κανω. Επιπλεον ηθελα να πιασω ενα jrpg γιατι εχω απειρο καιρο να παιξω τιτλο του ειδους και τωρα τελευταια με ειχαν φαει τα shooters. Πιστευω ειναι οτι πρεπει.

Θα ακολουθησει feedback καθως προχωραω!!! Ολα τελεια so far.

Comment

Working...
                              X