Announcement

Collapse
No announcement yet.

Xenoblade Chronicles

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Xenoblade Chronicles

    Όπως όλοι λοιπόν ξέρουμε και δεν μπορούμε να πιστέψουμε,στις 19 Αυγούστου κυκλοφορεί το xenoblade,ένα jrpg αποκλειστικό για το wii,το οποίο αποτελεί δημιουργία της monolith,του στουντιο δηλαδή που μας έδωσε τα μοναδικά baten kaitos,baten kaitos origins και xenosaga trilogy.

    Το gameplay του τίτλου θυμίζει το final fantasy 12.O κόσμος είναι πολύ μεγάλος και ενιαίος,με τα τέρατα να τριγυρνάνε ελεύθερα και η μάχη ξεκινάει με το που έρθει ο παίκτης σε επαφή με αυτά χωρίς φυσικά να γίνεται μετάβαση σε ξεχωριστή οθ'ονη.Κάποια από αυτά τα τέρατα ενδεχομένως να είναι ισχυρότερα από την ομα΄δα μας και έτσι θα ήταν καλύτερα να τα προσπεράσουμε για αργότερα.Σύμφωνα με importers που έπαιξαν την ιαπωνική έκδοση πρόκειται για τίτλο που ανταμείβει τον παίκτη που εξερευνά καθώς υπάρχουν πολλές κρυφές περιοχές,εκατοντάδες quests και μυστικά για να βρεθούν.Reviews που έχω διαβάσει κάνουν λόγο για πάνω από 100 ώρες gameplay για 100% ολοκλήρωση του τίτλου.

    Όσον αφορά την ιστορία,αυτήν την φορά οι της monolith αποφάσισαν να μας δώσουν μια ιστορία όχι και τόσο βαριά και περίπλοκη όπως των xenosaga,χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως το σενάριο είναι προχειροφτιαγμένο ή αδιάφορο.Ίσα ίσα,έχω διαβάσει θετικά σχόλια και για αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού,απλώς δεν πρόκειται για heavy story driven παιχνίδι με cutscenes που ξεπερνούν το μισάωρο.

    Το παιχνίδι εξελίσσεται σε έναν κόσμο που αποτελείται από 2 πολύ μεγάλες περιοχές οι οποίες στην ουσία είναι τα νεκρά σώματα των θεών του φωτός και τους σκότους οι οποίοι αλληλοεξοντώθηκαν πολλούς αιώνες πριν τα γεγονότα του παιχνιδιού.Στο παρόν θα παρακολουθήσουμε τις μάχες της ανθρωπότητας εναντίον των πλασμάτων του σκότους,τα οποία προέρχονται από την περιοχή-σώμα του κακού θεού.Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχω διαβάσει για το σενάριο,πάντως έχω ακούσει ότι πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη ιστορία και ότι ο κόσμος του παιχνιδιού είναι από τους καλύτερους που έχουμε δει.


    Ορίστε και ένα πολύ ωραίο βιντεακι το οποίο παρουσιάζει τον κόσμο του παιχνιδιού.Πολύ εντυπωσιακό μπορώ να πω,μάλλον είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς κόσμους που έχουμε δει σε παιχνίδι.




    Ένα βιντεάκι ακόμη που δείχνει κανονικό gameplay και μάχη.





    Αυτά.Υπενθυμίζω ότι το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 19 Αυγούστου.Ελπίζω να ενδιαφερθεί λαός από εδώ μέσα για να γίνει και ωραία κουβέντα.Έλα να μαζεύονται οι rpgfans του φορουμ σιγά σιγά.


    Tidy!

    Do not blame me.Blame yourself or God.
    In Matsuno we trust.

  • #2
    Εγώ μάλλον θα το αγοράσω όταν γυρίσω Αθήνα προς το τέλος του μήνα. Ίσως να το ξεκινήσω και αμέσως. Αν δεν βγουν τα last story και/ή pandora θα είναι και ο τελευταίος τίτλος που θα αγοράσω για το wii.
    https://www.emulator-zone.com
    I am an iteration closer to my desired solution!
    The World Ends With You

    I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
    Castlevania Lords of Shadow

    I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
    Hyperdimension Neptunia

    Comment


    • #3
      Μάλλον μέσα στο μήνα θα το αγοράσω αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα ασχοληθώ σύντομα μαζί του. Θα δείξει.

      Όσο έπαιξα το ιαπωνικό ήταν πολύ καλό πάντως. Σφιχτό gameplay και γαμιστερή μουσική. Η σκηνοθεσία του αγαπητού μου Takahashi είναι παρούσα σε διαφορετικό στυλάκι αλλά παρούσα. Νομίζω όσοι παίζουν ακόμα jrpgs στο forum αξίζει να δουν το τίτλο.
      sigpic

      Comment


      • #4
        Βασικά, από ότι έχω διαβάσει, στο παιχνίδι υπάρχουν και χαζά quests του στυλ νίκησε το Χ τέρας ν φορές κτλ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλο και εμφανίζονται τέτοιες χαζομάρες σε jrpg (το dq9 είχε αρκετά τέτοια).

        Γενικά δεν έχω κάτσει να δω πολλά βίντεο από το παιχνίδι αλλά θα το αγοράσω γιατί μου άρεσαν πολύ τα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας και γιατί μου άρεσε στο λίγο που είδα.
        https://www.emulator-zone.com
        I am an iteration closer to my desired solution!
        The World Ends With You

        I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
        Castlevania Lords of Shadow

        I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
        Hyperdimension Neptunia

        Comment


        • #5
          Έχει πολλά side-quests του τύπου πήγαινε στα τρία κανόνια που φυλάνε το χωριό και σκότωσε 10 τέρατα ή μάζεψε και φέρε τα τάδε αντικείμενα στον τάδε τύπο που θέλει να φτιάξει τη σούπα του και άλλες τέτοιες αγγαρείες για τον κάθε ταλαίπωρο npc.

          Πέραν του extra XP, loot και χρημάτων, αυτά τα side-quests παίζουν με ένα σύστημα "bonds" ανάμεσα στους διάφορους npcs, σχέσεις δηλαδή που αναπτύσσει η κοινότητα ενός χωριού π.χ. μεταξύ τους. Σε ένα quest ας πούμε υπάρχει ένα κορίτσι που κάτι σου λέει στα γιαπωνέζικα και υπάρχουν δύο εμπλεκόμενοι στο bond γράφημα όπου ανάλογα με ποιον μιλήσεις για "να παραδώσεις το quest" αλλάζει και η διάθεση του npc απέναντι στο εν λόγω πρόσωπο.

          Δεν ξέρω τι παίζει πάντως με την όλη ιστορία και που καταλήγει, δεν έβγαλα άκρη. Κάτι παραπλήσιο ισχύει και για τα party members αλλά με σαφως μεγαλύτερο αντίκτυπο στο gameplay αφού ανάλογα με τις σχέσεις ένας χαρακτήρας μπορεί να πάρει ικανότητες από το Skill tree ενός άλλου.
          sigpic

          Comment


          • #6
            Τα side-quests έτσι κι αλλιώς είναι προαιρετικά άρα μικρό το κακό. Βέβαια, δε ξέρω εάν η ολοκλήρωση τους στο XO επηρεάζει τη συνολική δράση.

            Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι η MMORPG φύση του τίτλου που γίνεται πιο εμφανής κατά τις περιπλανήσεις.

            Δε ξέρω τι τεχνικές θα εφαρμόζονται ~μετακινήσεις~ αλλά και μόνο που σκέφτομαι ατελείωτες διαδρομές...κουράζομαι. Αυτός είναι κι ένας λόγος που δεν είμαι πολύ fan των δυτικών RPGs.

            Επίσης, παρατήρησα σε κάποια videos πως οι χαρακτήρες θεωρητικά μπορούν να μετακινηθούν παντού. Δηλαδή, εάν βρίσκεσαι στο Χ ύψωμα και για κάποιο λόγο πέσεις από αυτό, αυτόματα μεταφέρεσαι σε άλλη περιοχή οπότε χρειάζεται μία διαδικασία, μικρή ή μεγάλη, για να ξαναφτάσεις εκεί που ήσουν..

            Δεν είναι παράλογα όλα αυτά αλλά μου φαίνεται περίεργο που και τα jrpgs περνάνε σε αυτή τη φάση (mmorpgs).

            Όπως και να έχει, ελπίζω πως τελικά θα είναι μία ποιοτική κυκλοφορία.
            " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

            Authenticity sir, authenticity. "

            Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



            Comment


            • #7
              Έχει πολύ ποδαράτο και καθαρό αέρα στην εξοχή. Οι χάρτες είναι πολύ μεγάλοι.

              ΟΜΩΣ!

              Το να θελήσεις να εξερευνήσεις κάθε σπιθαμή του χάρτη είναι καθαρά θέμα επιλογής. Το main quest με τη χρήση waypoints σε στέλνει καρφί από poi σε poi χωρίς να είναι απαραίτητη η οποιαδήποτε λοξοδρόμιση. Αν και πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς με τέτοια ομορφιά. Tα side-quests ενθαρρύνουν την εξερεύνηση διευρύνοντας το πλάτος κινήσεών σου στο χάρτη, τα collectibles αποτελούν και αυτά έναυσμα για εξερεύνηση ενώ η ίδια η εξερεύνηση ανταμοίβεται με XP.

              Μετά υπάρχουν διάσπαρτα στο χάρτη "checkpoints" σε πολλά και καίρια σημεία. Οπότε αν είσαι στου διαόλου τη μάνα και θες να πάς τέρμα κάτω στου διαόλου το κωλο ανοίγεις το χάρτη, κλικάρεις το σημείο με το checkpoint και ιδού, τηλεμεταφορά!
              sigpic

              Comment


              • #8
                κατάλαβα. Άρα, check points κι άγιος ο Θεός.

                Κάτι μου λέει πως θα διαρκεί ΠΟΛΛΕΣ ώρες το παιχνίδι
                " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

                Authenticity sir, authenticity. "

                Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



                Comment


                • #9
                  μετραμε αντιστροφα λεμε!!!


                  αντε το wii μου θα εχει την τιμητικη του...oh wait!! στο pc θα παιχτει κατα πασα πιθανοτητα

                  Comment


                  • #10
                    Είδα τα βίντεος. Το σύστημα μάχης επεξηγούσε την χρήση του συστήματος τόσο σε buffs όσο και σε υπερισχυρά μαγικά εκεί μέσα. Γενικά μου θυμίζει πολύ του Final Fantasy XII, έτσι όπως κινούνται γύρω του χωρίς κάποιο loading time.

                    Τα πανέμορφα και καταπληκτικά τοπία και οι εν μερεί κακοσχεδιασμένοι χαρακτήρες μου θύμισαν το Risen. Αυτό προφανώς θα είναι το μεγαλύτερο J-RPG παιχνίδι φέτος. Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο παιχνίδι απ' αυτό του Final Fantasy XIII και του Lost Odyssey.

                    Σίγουρα τα fanboys των άλλων κονσολών θα ζηλεύουν μ' αυτό το παιχνίδι.
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      Απλά προχωρήστε στο παρασύνθημα και το πιάνω κι εγώ μαζί σας.
                      Carpe diem

                      Comment


                      • #12
                        Εγώ θα ετοιμάσω το desktop μου με remote control, θα βάλω τελευταία έκδοση του dolphin και download το παιχνίδι φυσικά, να μη χάνω χρόνο όταν γυρίσω .

                        Comment


                        • #13
                          δεν πιστευω να παιχτουνε τιποτα περιεργα με την ευρωπαικη εκδοση στο dolphin το καλο που τους θελω (γιατι αντε να βρισκω στο παταρι το wii) , η ιαπωνικη πεταει παντως

                          Comment


                          • #14
                            Ενας απο τους σημαντικοτερους λογους που πηρα wii ειναι αυτο το παιχνιδι.

                            Comment


                            • #15
                              Στις 19 κυκλοφορεί.Για πείτε πόσοι θα το πιάσουμε Day 1.Άμα είναι να το πιάσουμε όλοι μαζί.
                              BTW είμαι σε δίλλημα.Να το πάρω σκέτο ή μαζί με το pad;
                              Carpe diem

                              Comment

                              Working...
                              X