Ρε παιδιά, έχω πάρει την Joel's Edition, ξεκινάω με Ελληνικούς υπότιτλους, και με ελληνικά στα μενού... Η μετάφραση στους υπότιτλους ήταν λίγο άκυρη, οπότε το άλλαξα στα Αγγλικά αφήνοντας τα μενού, τις μεταφράσεις των διαφόρων notes κλπ, τα οποία στα Ελληνικά μου έχει πολλά από τα κείμενα κομμένα... το έχει παρατηρήσει κι άλλος αυτό, ή έχει τύχει σε μένα μόνο;
Announcement
Collapse
No announcement yet.
The Last of Us
Collapse
X
-
Μολις το τελειωσα το παιχνιδι, 17 - υπερ το δεον χορταστικες - ωρες μου πηρε συνολικα. Το τι εχει πετυχει η ND σε αυτη τη γενια ειναι απιστευτο, το studio που καποτε εβγαζε τα κατ' εμε λιαν επιεικως καλουτσικα Crash εχει γινει το πιο δυνατο χαρτι της Sony. Το UC3 απεδειξε πως η σειρα ειχε χτυπησει ταβανι με το 2, οποτε η αλλαγη κατευθυνσης ηταν η ιδανικη επιλογη και το οτι 2 ξεχωριστες ομαδες δουλευαν σε UC3 / TLOU ηταν ακομα πιο εξυπνο.
Τα γραφικα του παιχνιδιου ειναι μακραν ο,τι καλυτερο εχω δει σε κονσολα, τα λογια ειναι περιττα, αλλο να βλεπεις trailers και εικονες και αλλο να το ζεις, το cinematic experience ανεβαινει κατακορυφα με τετοιες παραγωγες.
Το OST παραμενει ως το τελος σχεδον ανυπαρκτο, αλλα σε παιχνιδι τετοιου ειδους δε νομιζω να ειναι κατι τετοιο και αναγκαιο στην τελικη. Ηχητικα εφε, voice acting κτλ ειναι προφανως κορυφαια.
Η πλοκη δεν εχει κατι ιδιαιτερο, αλλα το παιχνιδι παταει στο δεσιμο μεταξυ χαρακτηρων που ειναι απιστευτο. Τα κλισε ειναι πολλα, ιδιως τωρα που ολα αυτα ειναι στη μοδα με κατι walking dead κτλ νομιζω πως εχω παθει overdose με αυτη τη θεματολογια. Η σχεση Joel-Ellie βεβαια αποζημιωνει και με το παραπανω. Α και τα set pieces των UC που πανε στον αυτοματο πιλοτο εδω αποτελουν παρελθον, το παιχνιδι ειναι πολυ πιο προσγειωμενο απο αυτη την αποψη.
Το gameplay ειναι πολυ μπροστα απο το καθε Uncharted ή Tomb Raider, τα οπλα ειναι πιο ενδιαφεροντα και το ιδιο ισχυει για την ποικιλια των εχθρων. Καποια οπλα βεβαια ειναι overpowered και κανουν το παιχνιδι πολυ ευκολο, βλεπε flamethrower και molotovs που εξαφανιζουν καθε λογης infected για πλακα. Αρχικα νομιζα πως ολο το παιχνιδι θα ειναι κυριως εναντιον infected, αλλα τελικα η πλειοψηφια των εχθρων ειναι humans και καλυτερα μαλλον γιατι αυτες ειναι και οι πιο ενδιαφερουσες μαχες. Το A.I. δε με ικανοποιησε, το θεωρω μετριο σε σχεση με αυτα που ελεγε η ND πριν την κυκλοφορια του τιτλου. Οι εχθροι δε συνεργαζονται σωστα ή μπορει να δουν την Ellie που ειναι διπλα στον Joel και να μην αντιδρασουν μεχρι να δουν και τον Joel. Αλλες φορες μπορει να πας για να περασεις απο εχθρους με stealth προσεγγιση και στο ασχετο η Ellie μπορει να ανοιξει πυρ.
Επισης υπαρχει το listening mode οπου και καλα οταν πατας ενα κουμπι βλεπεις που ειναι οι εχθροι και προς τα που κινουνται σαν να χεις wall hack. Aυτο κανει το παιχνιδι προφανως πολυ ευκολο και αφαιρει αρκετα απο τον οποιο ρεαλισμο κατα τ' αλλα εχει πετυχει η ND. Το αλλο που νομιζω πως πρεπει να μειωσουν σε αυτα τα cinematic games ειναι η βοηθεια του support χαρακτηρα. Οκ επειδη ειμαστε 2 δε χρειαζεται καθε φορα να σε κανω boost για να μου πεταξεις τη σκαλα ή να βρισκω παντα μια σανιδα και να στην πεταω επειδη δεν ξερεις να κολυμπας.
Αυτα ειναι λεπτομερειες μεν, απλα σιγουρα μπορει να παει ενα κλικ πιο περα η ND και φανταζομαι πως το PS4 θα της το επιτρεψει ανετα. Οπως και να χει μιλαμε για μια ξεχωριστη εμπειρια, δε νομιζω να περιμενατε εμενα για να σας πω μην το χασετε, αλλα οκ κουβεντα να γινεται.
Comment
-
μια περιγραφή απο το superetroid.gr
[YOUTUBEHD]Tmv9ovlBOaE&list=UUI1VJ6k1JGWP4DGa5QyFpmA&index=1[/YOUTUBEHD]
Comment
-
Πως θα το παιξεις στο ps4?
Θα συμφωνησω σε ολα με xeno στο παραπανω ποστ του.Μονο για AI να πω οτι παρολο που δεν ειναι αυτο που διαφημιζαν,ειναι πολλα βηματα μπροστα απο τα uncharted,αλλα και απο τα περισσοτερα παιχνιδια του ειδους,αν οχι απ'ολα.Εχει προβληματακια ομως.
Aπο κει και περα ειναι να απορεις με την ND πως καταφερνει να ξεπερναει τον εαυτο της καθε φορα.
Comment
-
Originally posted by Aion View PostΑπίστευτη η Αγγλική προφορά κάποιον Ελλήνων:
Uncharted = Antsartit
Comment
-
Originally posted by BigBOSS View Postε τι να κάνουμε, δεν ειχαμε αποικιοκρατία στην Ελλάδα.
Τελοσπάντων, ας μην γινόμαστε off topic.
Comment
-
Originally posted by Aigeas View PostΡε παιδιά, έχω πάρει την Joel's Edition, ξεκινάω με Ελληνικούς υπότιτλους, και με ελληνικά στα μενού... Η μετάφραση στους υπότιτλους ήταν λίγο άκυρη, οπότε το άλλαξα στα Αγγλικά αφήνοντας τα μενού, τις μεταφράσεις των διαφόρων notes κλπ, τα οποία στα Ελληνικά μου έχει πολλά από τα κείμενα κομμένα... το έχει παρατηρήσει κι άλλος αυτό, ή έχει τύχει σε μένα μόνο;
Ενημερωτικά, επειδή πολλοί ξέρετε ότι απεχθάνομαι τους Εβραίους, εγώ ο ίδιος έσβησα τα Εβραικά από το κουτί με μαύρο μαρκαδόρο. Θα κάνω το ίδιο συνέχεια και στα άλλα, άμα μου βάζουν τα Εβραικά. Άμα θέλετε απόδειξη, σας το δείχνω με μία εικόνα.sigpic
Comment
-
Το ξεκίνησα κι εγώ πάντως, σήμερα... έκλεισα ήδη 4 ώρες.
Αρχικά μου έκανε ελαφρώς άσχημη εντύπωση. Τα γραφικά είναι σίγουρα σούπερ τέλεια για PS3, φοβερές λεπτομέρειες και φωτισμοί, πολύ ωραίες σκηνές μπλαμπλαμπλα, αλλά συγκριτικά με αυτά που έχω δει στον υπολογιστή δεν είναι κυριολεκτικά τίποτα το ιδιαίτερο, ειδικά αν προσθέσεις στην εξίσωση τον παράγοντα "μέτριο έως κακό frame rate." Όχι φυσικά ότι δεν είναι εντυπωσιακό, απλά για έναν άνθρωπο που έχει μόλις έρθει από Batman AA και Witcher 2 στα πάντα στο full με ακατέβατα 60fps... δε λέει και τόσα πολλά. Νομίζω ο ΙΗΝΕ θα με καταλάβει απόλυτα.
Τα γραφικά ήταν το ελάχιστο βέβαια (και ήδη έκανα μεγάλη αναφορά χωρίς ιδιαίτερο νόημα). Ο συνδυασμός του αργού gameplay με το μειωμένο frame rate με ξένισαν ελαφρώς, μίας και περίμενα κάτι πιο κοντά στη λογική του Uncharted, τουλάχιστον όσον αφορά την κίνηση στο χώρο, τις αντοχές του ήρωα και τη στόχευση. Όχι λοιπόν, δεν ισχύει αυτό, όλα κινούνται σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς, χτίζοντας έτσι έναν ξεχωριστό χαρακτήρα από τα άλλα σύγχρονα παιχνίδια της Naughty Dog. Ακόμα δεν έχω βρει μία χρυσή τομή μεταξύ stealth, shooting και melee. ;Όταν έχω να αντιμετωπίσω clickers πηγαίνω πολύ (έως απελπιστικά) αργά, ενώ με τους runners και τους ανθρώπους ακολουθώ τη λογική "παίξε στα κρυφά όσο μπορείς και όταν σε ανακαλύψουν πάνε guns blazing ή αβέρτα melee."
To shooting δε με βολεύει καθόλου ως τώρα, είναι πιο αργό από το Uncharted, η στόχευση δυσκολότερη ενώ οι εχθροί κινούνται γρήγορα και αλλοπρόσαλλα. Αν σε πάρουν χαμπάρι και αρχίσουν να τρέχουν προς το μέρος σου, είναι σχεδόν αδύνατο να πετύχεις headshot, ενώ το γεγονός ότι οι σφαίρες σου είναι ελάχιστες σε βάζουν σε μία λογική να μην τις ξοδεύεις στοχεύοντας στο σώμα ή οπουδήποτε αλλού. Σκέφτομαι βέβαια ότι ίσως πρέπει να συνδυάζω μερικές σίγουρες πιστολιές με melee επιθέσεις για σωστότερα αποτελέσματα.
Ο μηχανισμός της σύνθεσης αντικειμένων φαίνεται να έχει ενδιαφέρον και να λειτουργεί αρκετά όμορφα και γρήγορα. Έκαναν εξαιρετική δουλειά στα menus και στα shortcuts των βασικών και σημαντικών ενεργειών. Ως τώρα έχω πειραματιστεί μόνο με την προσέλκυση πολλών clickers σε ορισμένα σημεία και με την ρίψη μολότοφ, κάτι που οδηγεί σε ευχάριστα αποτελέσματα συνήθως.
Αισθητικά και αφηγηματικά το παιχνίδι δίνει ρέστα και φαίνεται να μεταχειρίζεται το όλο "random disease apocalypse concept" με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μετά το πρώτο δίωρο κατάφερα να ξεπεράσω τους αρχικούς μου ενδοιασμούς και να εμβαθύνω λίγο περισσότερο στη λογική του, αν και είμαι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνω το βάθος του και την πιθανή ή μη πολυπλοκότητα του gameplay του. Θα δείξει στις επόμενες ώρες.
Κλείνοντας να πω ότι το ξεκίνησα στο hard και ότι τα trophies του δε σου χαρίζονται εύκολα. Μόλις 24 και από αυτά τα περισσότερα έχουν να κάνουν με τη συλλογή όλων των πιθανών collectibles και με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού στα διάφορα επίπεδα δυσκολίας, καθώς και με τη σύνθεση όλων των όπλων/ αντικειμένων. Κοινώς, το platinum έχει μία δουλειά και αν κάποιος το πάει για γρήγορο playthrough είναι πιθανόν να μαζέψει ελάχιστα τρόπαια.
Αυτά. Δύο λόγια ήθελα να γράψω, τελικά έγραψα πολλά.
Comment
Comment