Announcement

Collapse
No announcement yet.

Resident Evil 6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Altair
    replied
    Όχι και νιάτο ρε συ,27 χρονών κωλόγερος.
    Tank Controls;Δεν ξέρω τι λέτε,αλλά με το που συνήθιζες τον χειρισμό δεν καταλάβαινες τα προβλήματα.Μάλιστα θυμάμαι πέρσι κάτι δοκίμαζα στο Code Veronica και σε 1-2 λεπτά έπαιζα όπως παλιά.Κανένα πρόβλημα πραγματικά.Δεν ήταν ούτε ο χειρισμός ούτε η έλλειψη πυρομαχικών που με τρομάζανε,ήταν η ατμόσφαιρα και το όλο στήσιμο,οι γωνίες της κάμερας,τα συρσίματα στο πάτωμα,τα βογγητά και οι κραυγές κλπ κλπ.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Χαχα όντως το dark souls έχει τανκ controls με τον σωστό τρόπο, δεν είναι σον και καλα αρνητικό να είναι λίγο βαρύς ο χειρισμός, έτσι νιώθεις πιο έντονα τον χαρακτήρα που χειρίζεσαι και στα κατάλληλα games δίνει κάτι παραπάνω στο feeling του παιχνιδιού. Στο Dark Souls πχ ταιριάζει πολύ και λόγο setting, το να χειρίζεσαι έναν χαρακτήρα με βαριά πανοπλία δεν θα είχε την ίδια αίσθηση αν ήσουν πιο αίλουρος και από τον Ryu hayabusa.

Edit: Paixtis, 2 dead space έχουν βγει και πάμε για το 3

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    To dead space φαίνεται ενδιαφέρον πάντως.Μόλις είδα ένα gameplay trailer.Πόσα βγήκαν?

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να πω, βέβαια εγώ στο μυαλό μου είχα κάτι από Dark Souls, αλλά ναι.

Δε χρειάζεται να επιστρέψεις στα αναχρονιστικά controls των κλασικών τίτλων για να αποδώσεις κάτι που θα βρίσκεται πιο κοντά στο ύφος της προ-shooter εποχής. Μπορείς να "απελευθερώσεις" τα controls σε σχέση με το 96, σημασία έχει σε τι πλαίσιο θα τα εντάξεις (ρυθμός μάχης, μηχανισμοί κλπ).

Θα μπορούσες πχ να έχεις ένα πιο ένα ρεαλιστικό ρεπερτόριο κινήσεων (με δυνατότητα να πυροβολείς εν κινήσει, dodge κλπ), σε συνδυασμό με έναν πιο αργό ρυθμό μάχης και ένα αυστηρό stamina system ώστε να μη νιώθεις ποτέ ανίκητος αίλουρος.

Έτσι και τα controls απελευθερώνεις και συνεχώς σε κίνδυνο βρίσκεσαι γιατί δε μπορείς ποτέ να το παίζεις Ράμπο.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Τα RE ήταν μοναδικές εμπειρίες κάποτε, τώρα πια είναι απλά ένα generic shooter. Γενικά συμφωνώ με το ποστ του Loggo.

Για να υπάρξουν όλα αυτά (εξαιρούνται οι γρίφοι) δεν είναι απαραίτητη και η ύπαρξη των tank controls;
    Αυτό με τα τανκ controls το πιστεύω και εγώ, θεωρώ ότι ήταν μέρος της εμπειρίας των παλιών RE, αλλά όπως λέει και ο IHNE το dead space μια χαρά τα καταφέρνει. Και στην τελική θα μπορούσαν στα σύγχρονα RE να έβαζα σύγχρονα controls σε συνδυασμό με stamina bar ώστε να μην το παίζεις Usain Bolt και μια fatigue bar για να μην έχεις την ευχέρεια να κουβαλάς ολόκληρες αποθήκες οπλισμού χωρίς συνέπειες, κάτι θα μπορούσαν να σκεφτούν. Η Naughty Dog για παράδειγμα θεωρώ ότι με το LoUS δείχνει ένα δρόμο που θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει η σειρά RE, έτσι ώστε και να εκσυγχρονιστεί αλλά και να κρατήσει το survival horror στοιχείο ακέραιο.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Eσύ Altair μου είσαι νιάτο, εγώ είμαι γέροντας και ξεχνάω. Περισσότερο προσωπικό πείραμα ήταν να δω τι ισχύει και τι όχι, αν το 6 έχει κάτι από τα παλιά. Ε, παπάρια.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Το dead space μια χαρα τα καταφερνει με συγχρονα controls παντως..

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Originally posted by Loggo
    Ένας τίτλος Resident Evil που, αντί να εστιάζει στη γρήγορη δράση και στα scripted roller-coasters, θα εστίαζε στο survival, στους γρίφους, στην εξερεύνηση, σε έναν πιο αργό ρυθμό, στη δημιουργία επιβλητικής ατμόσφαιρας και σε ένα πιο ρεαλιστικό μοντέλο δράσης, δε θα ήταν παλιομοδίτικος.
    Για να υπάρξουν όλα αυτά (εξαιρούνται οι γρίφοι) δεν είναι απαραίτητη και η ύπαρξη των tank controls; Δηλ. αν ήσουν αίλουρος, θα έκανες πάρτι με τα ζόμπι και δεν θα υπήρχε δυσκολία να ξεφύγεις, αγωνία κτλ. (αναθέρθηκε και πιο πριν).

Τόσα χρόνια έτσι μας είχαν συνηθίσει τα Resident οπότε δεν ξέρω αν έχουν την εμπειρία να συνδυάσουν την ατμόσφαιρα κτλ με normal controls. Οπότε τί έκαναν; Για να μην βγάλουν άλλο ένα ίδιο game, έλυσαν το χειρισμό αλλά με αντίκτυπο σε αυτά που είπες.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Κάτι μας είπες τώρα.Εγώ θέλω να παίξω το 5,αλλά πριν από αυτό θέλω να βάλω τα REmake & Zero αλλά χέζομαι και μόνο στην ιδέα.Ούτε ξέρω πόσες φορές έχω συνδέσει Wii για να τα παίξω και τελικά καταλήγω να βάζω κάτι άλλο.Σκέφτομαι τους Crimson Heads και σκιάζομαι.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Θύμα του κλίματος που δημιουργήθηκε με το 6 έβαλα από απορεία περισσότερο το Code Veronica στον emulator έτσι για να δω αν όντως αυτά που πιστεύω για τη σειρά ισχύουν, έχοντας φρέσκο το 6.

Πέραν του ότι έφαγα κόλλημα, παιδιά ο Loggo τα είπε όλα στο post του. Όλα όμως.

Το horror/survival στοιχείο στα Resident προερχόταν μεν από τις γωνίες λήψεις, τα set-pieces και την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν γραφικά και ήχος, όμως το βασικό συστατικό για να στηριχθούν και να αναδειχθούν όλα αυτά ήταν το gameplay.

Τα Resident ήταν ανέκαθεν action/adventure τίτλοι. Στα τελευταία δύο δεν υπάρχει καθόλου το adventure στοιχείο. Tο gameplay είναι ένα καθαρόαιμο 3rd person shooter με ζόμπι και γνωστούς ήρωες. Είναι εντελώς διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών, εντελώς διαφορετικές εμπειρίες.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Ενταξει υπηρχαν και πιο scary παιχνιδια οπως το SH δε νομιζω οτι το resident βασιζοταν τοσο πολυ στον τρόμο.. Ηταν περισσοτερο η ιστορία, το intense gameplay και οτι ημασταν αρκετα μικροτεροι..

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Το έχω επιχειρήσει μερικές φορές.Η αλήθεια είναι ότι με διαπερνούσε ένα ηλεκτρικό ρεύμα όντας και μικρότερος.Και μέρα όμως τρόμαζα.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Το είδες με παρέα,δεν το βίωσες να παίζεις μόνος σου τη νύχτα.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    To 2 το είδα να το τερματίζουν στην εποχή του...

Leave a comment:

• sub_zero
    replied
    Δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι άλλο πράγμα να έχεις παίξει/ζήσει τα 1,2,3,cv στην ώρα τους και άλλο να έχεις δει να τα τερματίζουν 10-15 χρόνια μετά. Αυτό που κατάφεραν τα 2 πρώτα για τα δεδομένα της τότε εποχής ήταν ασύλληπτο, σήμερα όμως δεν προκαλούν καμία εντύπωση.

Leave a comment:

Working...
X