Announcement

Collapse
No announcement yet.

Double Fine Adventure Game

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Spahar View Post
    Το μόνο θεματάκι που είχα από την πρώτη στιγμή που είδα το video-παρουσίαση του project αφορούσε αυτό, ότι δηλαδή δεν έδειξαν ποτέ κάτι που αξίζει. Συνήθως στο kickstarter πολύ καλά πάνε projects που έχουν μία πολύ καλή ιδέα, την παρουσιάζουν καλά και δείχνουν ότι έχει πέσει ήδη πολύ δουλειά. Ασχέτως πόσο απολαυστική ήταν η παρουσίαση, εδώ δεν έδειξαν τίποτα, εξ'αρχής και οι ίδιοι στηρίχτηκαν στο όνομα τους. Αυτό μπορεί φυσικά να είναι αρκετό (και είναι όπως αποδεικνύεται) για τους περισσότερους, αλλά και πάλι προσωπικά θα ήθελα να δω ότι υπάρχει ήδη κάτι και όχι μόνο η ιδέα "ας κάνουμε ένα παιχνίδι με λεφτά των fans".

Κοίταξε όταν υπάρχει ένα τέτοιο όνομα πίσω από το project και όταν μιλάει για old school adventure νομίζω ήταν δεδομένη η επιτυχία του.Απλά νομίζω ΤΟΣΟ μεγάλη επιτυχία δεν την πίστευαν ούτε οι ίδιοι...

Η κοινότητα πάντως ανταποκρίνεται,και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε εάν και άλλα "μεγάλα" project θελήσουν να επενδύσουν πάνω της.Πλέον το θεωρώ δεδομένο ότι θα γίνουν οι κινήσεις,εάν υπάρξει ίδιος ενθουσιασμός θα έχουμε μία ακόμα πιο ξέφρενη ανάπτυξη του indie.

Comment

Απ'το twitter του Tim Schafer
      "Got a pic from @doubleanna of the celebration back home at Double Fine: http://pic.twitter.com/D2YgOZn3 Love you, Double Fine!"

Επισης:
      "$955k! Guys, I'll make you a deal. If we hit $980k I'll add RTS elements to the game! And if we hit $1M, I'll take them back out!"
      Κριμα, no rts elements
      Do a barrel roll!

Comment

Originally posted by Ramparter View Post
        Απ'το twitter του Tim Schafer
        "Got a pic from @doubleanna of the celebration back home at Double Fine: http://pic.twitter.com/D2YgOZn3 Love you, Double Fine!"

Ron Gilbert:game cancelled.

Περα απο τη πλακα,περιμενω πως και πως να δω τι θα γινει με το game.

Comment

Tim Schafer dancing: http://yfrog.com/j3qh3zz
          Do a barrel roll!

Comment

Δε θέλουμε RTS elements.( όποιος έπαιξε Brutal Legend με καταλαβαίνει) Μάλλον κάποια πλάκα με το Brutal Legend παίζει δεν εξηγείται αλλιώς.

Μόλις βάλω χρήματα στην κάρτα θα κάνω κι εγώ donate- δεν είχα PC τις μεγάλες μέρες των adventures και τώρα καλύπτω χαμένο χρόνο.

Α για κάτι που ειπωθηκε για τις πωλήσεις του Book of Unwritten Tales. Εδώ σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρονικά, στον PC τομέα γίνεται ένας μικρός χαμός από adventure games. Gray Matter, Book of Unwritten Tales, Lost horizon, Gemini Rue, Tales of Monkey Island etc etc. Ομολογώ πως μου εκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο δημοφιλή είναι σαν genre- έστω κρινοντας από τα adventure games στα ράφια των καταστημάτων.
            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Παιδια , η συγκεκριμενη εταιρια ειναι πισω και απο το Psychonauts ;

Comment

Ναι αν δε κανω λαθος ηταν το πρωτο τους game. Πριν ιδρυσει την Double Fine ο Schafer δουλευε για την Lucas Arts.
                Do a barrel roll!

Comment

Thanks ramp.
                  Το Psychonauts το παιζω αυτο τον καιρο και εχω παθει τρελο κολημα , ειναι πολυ οτι να'ναι platform/adventure game με την καλη εννοια. Θα τσεκαρω και αλλες δουλιες τους

Comment

Που το παιζεις; Το σκεφτομουν για download στο 360 (Xbox).
                    Do a barrel roll!

Comment

Το παιζω στο iΜac , το πηρα σε προσφορα απο το Steam στα 5 ευρω.

Comment

I am a backer!

Comment

Το μοντέλο είναι, αναμφισβήτητα, επαναστατικό. Οι δρόμοι, δε, που ανοίγονται είναι πάρα πολλοί. Eιδικά αν αναλογιστούμε τους εκατοντάδες ευσεβείς πόθους που έχουμε ως κοινό για διάφορες δημιουργίες που έρχονται σε σύγκρουση, τόσο με το πώς λειτούργει η αγορά, όσο και με τις τάσεις του medium, οι δυνατότητες πραγματικά αγγίζουν το wishful thinking.

Πως θα ήταν άραγε αν όσοι χρηματοδοτούσαν στο μέλλον παρόμοια projects μπορούσαν, μέσω ενός official forum, να έχουν λόγο στην ανάπτυξή τους; Από απλή διατύπωση ιδεών, μέχρι δημοψηφίσματα σχετικά με το πώς θα ήθελαν διάφορα χαρακτηριστικά του τίτλου. Ένας τέτοιος εκδημοκρατισμός του development θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

Να δούμε βέβαια πως θα το διαχειριστούν το πράγμα γιατί, αν το spam-άρουν, εύκολα μπορεί να ξεφουσκώσει.

Originally posted by Ramparter View Post
                          Που το παιζεις; Το σκεφτομουν για download στο 360 (Xbox).
                          Αν είναι backwards compatible, μπορώ να στο δώσω κι εγώ. Πιστεύω θα σ’ αρέσει.
                          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση και εξέλιξη. Αφαιρεί το άγχος του developer να ρισκάρει τα λεφτά του στο παιχνίδι που θέλει να φτιάξει (αν και δεν ξέρω αν το άγχος του ότι έχει τόση υποστήριξη από τον κόσμο θα το αντισταθμίσει αρνητικά, φαντάζομαι ότι σε πραγματικά καλούς και φιλόδοξους developers δεν θα γίνει αυτό). Δεν έχω παίξει τα παιχνίδια τους, δεν ξέρω αν έχουν ακόμα πράγματα να προσφέρουν κι αυτό που δεν μου αρέσει πολύ είναι ότι δεν είχαν μία προσεγμένη πρόταση, αλλά εντάξει, δεν το βλέπω μόνο σαν αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση, και μάπα να 'ναι το παιχνίδι, ανοίγει ο δρόμος για τους υπόλοιπους.
                            Originally posted by Loggo
                            Να δούμε βέβαια πως θα το διαχειριστούν το πράγμα γιατί, αν το spam-άρουν, εύκολα μπορεί να ξεφουσκώσει.
                            Και αυτό από την μία, και φυσικά ότι μπορεί πολλοί επιτήδειοι να ψάξουν το εύκολο κέρδος, ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει μια ιδέα του για κάποιο παιχνίδι πολύ εντυπωσιακά, να πάρει τα λεφτά και το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ κάτω του προσδοκώμενου. Στην τελική, στην ουσία δεν βλέπουμε τι αγοράζουμε και που δίνουμε τα λεφτά μας, σε αντίθεση με το όταν αγοράζουμε ένα ήδη έτοιμο παιχνίδι.

Originally posted by Loggo
                            Από απλή διατύπωση ιδεών, μέχρι δημοψηφίσματα σχετικά με το πώς θα ήθελαν διάφορα χαρακτηριστικά του τίτλου
                            Στην απλή διατύπωση ιδεών με βρίσκεις 100% σύμφωνο. Είμαι σίγουρος μάλιστα ότι πολλοί experts στο κάθε είδος θα μπορούσαν να βοηθήσουν πάρα πολύ στο development ενός τίτλου δίνοντας ιδέες για το τι να γίνει και το τι όχι. Θα ήταν βέβαια κουραστικό για τους developers να διαβάζουν την κάθε ιδέα (είμαι σίγουρος ότι όλοι θα είχαν κάτι να πουν), θα τους αφαιρούσε χρόνο κι από την δουλειά τους, οπότε θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος αποτελεσματικός τρόπος, αλλά είμαι σίγουρος ότι γίνεται.

Στα "δημοψηφίσματα" από την άλλη θα ήμουν τελείως αντίθετος. Είναι σαν να βάζεις έναν ακόμα πάνω από το κεφάλι του developer. Και επίσης πραγματικά δεν πιστεύω στο ελάχιστο ότι όλοι οι fans του παιχνιδιού, οι περισσότεροι εκ των οποίων - κακά τα ψέματα - πιθανότατα δεν θα έχουν ουσιαστικές γνώσεις πάνω στα videogames, θα μπορούσαν να φτάσουν σε κάτι καλύτερο απ' ότι ο developer μόνος του, ειδικά από την στιγμή που αναγκαστικά θα απέχουν από την (άμεση) δημιουργία του παιχνιδιού. Το πώς φαντάζεσαι κάτι μπορεί να διαφέρει πολύ από το πως υλοποιείται στο παιχνίδι.

Όπως και να έχει, τρομερή εξέλιξη κι ελπίζω να δούμε μόνο καλά αποτελέσματα.

Comment

Den xreiazetai na doume kala apotelesmata, den xreiazetai na doume kan ena kalo game, sto video tou o typos htan ksekatharos, ean thelete old school point and click adventure dwste oso xrhma thelete kai tha kanoume ena ean petyxei exei kalos ean oxi tote outos h allos eseis tha pshxagwghtheite kata th diarkeia tou making off , o kathenas dinei osa lefta thelei, den tou vazei kaneis to maxairi sto laimo.

Afto pou thelw na pw einai oti Plhrosame gia na doume thn poreia (egw toulaxisto), to apotelesma einai kerasaki.
                              "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                              But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                              Kindred, this blade and I.
                              "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                              Greek Gaming Videos
                              Greek Final Fantasy Forum

Comment

Originally posted by Heell
                                Και αυτό από την μία, και φυσικά ότι μπορεί πολλοί επιτήδειοι να ψάξουν το εύκολο κέρδος, ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει μια ιδέα του για κάποιο παιχνίδι πολύ εντυπωσιακά, να πάρει τα λεφτά και το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ κάτω του προσδοκώμενου. Στην τελική, στην ουσία δεν βλέπουμε τι αγοράζουμε και που δίνουμε τα λεφτά μας, σε αντίθεση με το όταν αγοράζουμε ένα ήδη έτοιμο παιχνίδι.
                                Αυτό ακριβώς.

Στα "δημοψηφίσματα" από την άλλη θα ήμουν τελείως αντίθετος. Είναι σαν να βάζεις έναν ακόμα πάνω από το κεφάλι του developer. Και επίσης πραγματικά δεν πιστεύω στο ελάχιστο ότι όλοι οι fans του παιχνιδιού, οι περισσότεροι εκ των οποίων - κακά τα ψέματα - πιθανότατα δεν θα έχουν ουσιαστικές γνώσεις πάνω στα videogames, θα μπορούσαν να φτάσουν σε κάτι καλύτερο απ' ότι ο developer μόνος του, ειδικά από την στιγμή που αναγκαστικά θα απέχουν από την (άμεση) δημιουργία του παιχνιδιού. Το πώς φαντάζεσαι κάτι μπορεί να διαφέρει πολύ από το πως υλοποιείται στο παιχνίδι.
                                Κι εδώ συμφωνώ απόλυτα. Συνήθως όταν μία εταιρεία δίνει στους φανς αυτό που θέλουν το αποτέλεσμα είναι πάντα αμφιλεγόμενο.

Comment

Working...
                                X