Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dragon Quest Series

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dragon Quest Series

Λέω να ξεκινήσω το Dragon Quest 4 για DS,οπότε θα γράφω εδώ τις εντυπώσεις μου,και παράλληλα όποιος θέλει ας γράφει τις εμπειρίες του για τη σειρά και για τα παιχνίδια γενικά.Σαφώς δεν περιμένω να υπάρξει τόση κίνηση όση στο αντίστοιχο θέμα με τα FF αλλά δεν πειράζει.
    Carpe diem

Proswpika exw paiksei mono to prwto Dragon Warrior kai to Dragon Quest 4 gia SNES.
    Den mou aresan san seira kai etsi den asxolhthika parapanw, den vohthise to oti evgainan kai gia DS

Dyo htan ta kyria stoixeia pou den goustara me thn seira, to prwto einai to sxedio tou Toriyama pou den eimai kai megalos fan kai to deftero htan h prwtou proswpou maxes tou paixnidiou pou vlepeis ta terata san se fwtografia.
    "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
    But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
    Kindred, this blade and I.
    "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
    Greek Gaming Videos
    Greek Final Fantasy Forum

Comment

Παιδιά εμένα η μοναδική μου επαφή με την σειρά ήταν όταν έπαιξα στο playstation 2 το Dragon Quest VIII. Ειχά δει εικονες σε περιοδικά και στο ιντερνετ και έτυχε να το είχε αγοράσει ένας φίλος και του το ζήτησα να το δοκιμάσω κι εγώ. Εντάξει δεν το τερμάτησα, αλλωστε αυτού του ειδους τα rpg, δεν ειναι τα games που θα παιξω θα φθάσω έως το τέλος, απλώς απο περιέργεια και μόνο ήθελα να το δω απο κοντά. Μου είχαν κάνει εντύπωση τα όμορφα cell shaded γραφικά.
      Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Το καταλαβαίνω αυτό που λες Ground για το art του Toriyama- άλλωστε όποιος δε βλέπει το pattern από Dragonball μέχρι Go!Go!Ackman και DQ μάλλον φανατικός οπαδός είναι

Πάντως το VIII έχει μάχες όπου βλέπεις τις κινήσεις των χαρακτήρων σου κανονικά και είναι- αυτό προσωπική άποψη κάργα- μαζί με το FF 12, τα καλύτερα πιο "γεμάτα" jrpgs που έπαιξα last gen. Επίσης το OST είναι από τα κορυφαία της σειράς. Ειδικά αν κανεις είναι fan της κλασικής μουσικής. Άνετα το έριχνα replay αν έβγαινε σε Vita( easy money λέμε ρε Square...)
        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Κι εγώ μόνο το VIII έχω τερματίσει (ψέματα, έχω τερματίσει και το Ι ). Χωρίς να αισθάνομαι ότι είναι μία από τις σειρές που πρέπει να εξερευνήσω, με συγκινεί η ιδέα του να παίξω τα remakes των IV, V (νομίζω και VI; ) στο DS. Το ΙΧ επίσης θα με έψηνε πάρα πολύ και απορώ που δεν το έπαιξα όταν κυκλοφόρησε. Νομίζω είχε συμπέσει με την άνοδό μου στην Αγγλία.

Εν πάση περιπτώσει, το VIII ήταν φαινόμενο. Όπως πολύ σωστά είπε ο Sinclair, ήταν ένα απόλυτα γεμάτο και ισορροπημένο παιχνίδι, με πάρα πολύ περιεχόμενο και ποικιλία. Μία κυκλοφορία στο Vita θα ήταν όντως ό,τι πρέπει (κάτι που ισχύει για όλα τα καλά παιχνίδια του PS2 εδώ που τα λέμε).

Με το FF XII έκαναν φοβερό ντουέτο, επειδή ήταν και τα δύο ίσως τα καλύτερα δείγματα γραφής των δύο άκρων της σχολής των JRPGs. Από τη μία ένα αρκετά ριζοσπαστικό παιχνίδι, με πρωτότυπες ιδέες σχεδόν σε κάθε μηχανισμό του, και από την άλλη ένας τίτλος που αντιπροσώπευε τη γενιά του 90 με τον ομορφότερο τρόπο. Τι να πω, εκείνες ήταν εποχές .

Comment

Θα σου πρότεινα το VI, που το είχα παίξει σε snes9x με fan translation κανά 20ωρο και είχα χάσει το save σε format σκληρού Μου είχε αρέσει πάρα πολύ, αλλά κι εκεί πολύ grinding για να βγεις από την πρώτη πόλη- η κλασική φιλοσοφια της σειράς δλδ, που κάπου με έχει κουράσει στους παλιούς τίτλους... Έχω παίξει γύρω στις 30ώρες και το IV στο DS το οποίο ήταν πολύ καλό αλλά imho μετά το VIII πραγματικά δεν υπάρχει γυρισμός... Τα μέλη του party κατ'αρχάς ήταν πραγματικά ένα και ένα, το κάθε ένα με το δικό του back story το οποίο αναλυόταν επαρκώς, τον θεό king trode και τους απίστευτους διαλόγους με τον Yangus. Το voice acting, imo πάντα, με τη βρετανική προφορά του cast ήταν υποδειγματικό. Ακόμη θυμάμαι πως το είχα τερματίσει εξαντλημένος μετά από 100+ώρες, για να αρχίσω να ασχολούμαι με το metal slime hunting και τα hidden dungeons/ ending( μην πω για το plot twist που δεν το είχα δει να έρχεται παρότι συνηθισμένος... )
            Μου άρεσε αυτή ενότητα που επικρατούσε στον κόσμο. Ανέβαινες σε έναν λόφο και μπορούσες να δεις τον επόμενο προορισμό σου και να πας σχεδόν οπουδήποτε.
            Και ο Dhoulmagus ήταν απίστευτος villain.
            Μακάρι να προχωρήσει το localization του VII στο 3DS, το οποίο από όσο έχω διαβάσει είναι απίστευτο remake( το έχω στο psone αλλά ποτέ δεν αξιώθηκα να ασχοληθώ) Και επιμένω για HD remake στο Vita ή/και στο PS3.( μαζί με το IZJS για να μην ξεχνιόμαστε )
            EDIT:
            Μην θυμηθώ και το υπεραναλυτικότατο instruction booklet(έγχρωμο παρακαλώ!! και πολυσέλιδο)με τα υπέροχα σχέδια από τους εχθρούς και τους χαρακτήρες. Α και το demo που έστελνε η Squre Enix, αν γραφόσουν στο site του παιχνιδιού, με δωρεάν μεταφορικά( είχε πέσει τρελό promotion κοινώς!!)
            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Κι εγώ μόνο το VIII έχω τελειώσει, το οποίο και είχα ευχαριστηθεί πάρα πολύ. Χορταστικός τίτλος, με το overworld να είναι ίσως το αγαπημένο μου στοιχείο στο παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει μια απόπειρα να παίξω και τα IX - IV, αλλά τα άφησα καθώς, εκείνη τη περίοδο, δεν είχα το κουράγιο και την ενέργεια για τόσο μακροσκελή και grind-based RPGs.

Για να είμαι ειλικρινής, πάντως, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να εμβαθύνω περισσότερο στο εν λόγω franchise. Νομίζω ότι το Dragon Quest VIII εκφράζει με τον πιο όμορφο και εντυπωσιακό τρόπο το "είναι" μιας, έτσι κι αλλιώς, συντηρητικής και εσωστρεφής σειράς που δε θεωρώ ότι έχει να μου δώσει κάτι πέρα απ’ όσα μου έδωσε το VIII.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους, σημαίνει ότι μάλλον δύσκολα θα αποφασίσω να ασχοληθώ με κάποιο άλλο Dragon Quest στο μέλλον.
              There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
              Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Στην πλειοψηφια των οπαδων της σειρας μονο 2 παιχνιδια ξεχωριζουν με διαφορα, το 5 και το 8.
                Το 4 ακολουθει απο κοντα και μετα πανε λιγο πολυ τα υπολοιπα με τα 1 και 2 να μενουν στο τελος λογω του ποσο παλια ειναι συν τοις αλλοις.

Για το 8 ολοι λενε τα καλυτερα ... Βγηκε σε μια περιοδο που ειχα σταματησει να παιζω RPGs για καποιο λογο (οκ ειχα απογοητευτει τοτε απο παιχνιδια τυπου Star Ocean 3, Xenosaga 2, Tales of Symphonia - τι εποχες κι αυτες) και μετα δε βρηκα την ορεξη για να ξεκινησω ενα RPG 100 ωρων. Καποια στιγμη ελπιζω να το δω, ειτε emulated σε PC, ειτε ported (βεβαια οπως πανε αυτοι θα μεινουμε με το iOS port).

To 9 δε μου αρεσε, ενω αλλαξε το gameplay με αρκετες ωραιες προσθηκες οι χαρακτηρες εγιναν τελειως αδιαφοροι και η πλοκη ειχε δευτερευοντα ρολο οποτε δε μπορουσα να συνεχισω να το παιζω απλα για το gameplay. Γενικα σε καποιους αρεσει πολυ, σε αλλους οχι.

Το 7 εχει αρκετες ιδιαιτεροτητες, για τους περισσοτερους το προβλημα του ειναι η (τεραστια) διαρκεια του και το κακο pacing με την στην καλυτερη μετρια πλοκη να μη βοηθαει ιδιαιτερα. Το 3DS port ακομα αγνοειται και πολλοι το εχουν ξεγραψει. Για καποιο λογο πιστευω πως θα βγει στα μερη μας φετος και το κρατανε για καποια περιοδο ξηρασιας μιας και οπως να χει ηδη φαινεται πολυ δυσκολο να κανει φετος το 3DS μια χρονια σαν την περσινη.

Μετα παμε στα 4, 5, 6 για DS.

Το 4 για καποιο λογο ειναι το αγαπημενο μου, μου αρεσε πολυ η ιδεα των (νομιζω) 4 σεναριων που καταληγουν σε ενα 5ο και τελευταιο. Ωραιοι χαρακτηρες, ομορφος κοσμος και το gameplay ειναι αρκετα διασκεδαστικο παρα την απλοτητα του.

Το 5 ειναι πιο ολοκληρωμενο, προσπαθει να πει μια καλυτερη ιστορια απο τα περισσοτερα παιχνιδια της εποχης και τα καταφερνει αρκετα καλα. Οι μαχες ειναι καλυτερες απο αυτες του 4 και γινονται αρκετα ενδιαφερουσες με το ολο monster recruiting concept. Επισης και το 4 και το 5 εχουν σχετικα λογικη διαρκεια 30-35 ωρες θα ελεγα.

Το remake του 6 δεν αρεσε στους οπαδους της σειρας. Δεν ειμαι σιγουρος γιατι ακριβως επειδη δεν εχω παιξει και το πρωτοτυπο, παντως ειχε πολλες αλλαγες που ξενερωσαν τον κοσμο. Κοινως οι περισσοτεροι προτεινουν την εκδοση του SNES, οχι πως και η εκδοση του DS θα σας χαλασει. Το παιχνιδι δεν εχει κατι κακο και μπορει να φταιει το οτι ηδη ειχα παιξει 4 και 5 αλλα το 6 δε μου δωσε κατι παραπανω και με κουρασε κιολας γιατι ειναι αρκετα μεγαλο σε διαρκεια.

Αυτα πανω κατω, αντε να ρθει καποτε και η σειρα του 8 λοιπον.

Comment

Working...
                X