Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dark Souls 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• straier
    replied
    Στο The Gutter αν δεν κανω λαθος (και αν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις) μπορεις να γυρισεις στην αρχη του level ακομα και οταν εχεις φτασει αρκετα χαμηλα (υπαρχει ενας ξυλινος πυργος που σε ανεβαζει ξανα ψηλα και ο οποιος συνδεει μεσω ενος σχοινιου το κατω μερος με το early upper level - κανεις grappling και πηγανεις, mechanic που πρωτη φορα το συναντησα-). Βεβαια αντιλαμβανομαι τι θες να πεις αλλα αυτο εχει να κανει με το κατα ποσο καλη ηταν εν τελει η επιλογη για τα teleports παντου. Οταν υπαρχει bonfire στη μεση ενος επιπεδου δεν υπαρχει νοημα να σου βαλει shortcut γιατι το bonfire παιζει αυτο το ρολο επι της ουσιας. Αυτο που εχω παρατηρησει ωστοσο ειναι οτι υπαρχει connection ανα τα μικρα κομματια αναμεσα στα bonfires (οπως αυτο που σημειωνω για το the gutter). Επισης υπαρχουν και levels οπως το no man's worf που εχουν πιο παραδοσιακο σχεδιασμο και χρησιμοποιουν shortcuts και οχι bonfires. To θεμα imo ειναι οτι τα teleports ως mechanic αλλαζουν παρα πολυ το παιχνιδι (δεν ειναι οτι διευκολυνουν τον παιχτη, επηρεαζουν ολο τον σχεδιασμο του τιτλου) οποτε οταν βαζεις εναν τετοιο μηχανισμο πρεπει να προσφερεις διαφορετικο σχεδιασμο και να βρεις εναλακτικους τροπους ετσι ωστε να δωσεις ενα ενδιαφερον level design (αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι με την επιλογη που εκαναν επρεπε να αντιμετωπισουν στην συνεχεια ενα σωρο αλλες προκλησεις). Τωρα κατα ποσο αυτο επιτυγχανεται δεν μπορω να το κρινω ακομη αλλα οπως ειπα και πριν, overall καταλαβαινω τι λες. Οπως και να εχει το θετικο για μενα ειναι οτι οι αλλαγες αυτες ειναι δομικες και διαφοροποιουν πολυ τον τιτλο κατι που οδηγει στο να τον αντιμετωπισεις ως κατι ξεχωριστο και νεο (και οχι ως sequel κρινοντας αυστηρα και μονο με βαση προηγουμενα, πραγμα που εγινε και με το περασμα απο το demon's στο dark). Ο λογος που αυτο ειναι πολυ σημαντικο αφορα στο οτι η learning διαδικασια παραμενει υπαρκτη για καποιον που εχει ασχοληθει με τα τους παλιους τιτλους.
    Καταλαβαίνω αυτό που λες απλά θεωρώ πως η μία από τις 2 προσεγγίσεις είναι καλύτερη από την άλλη. Αν παίξεις το expansion θα καταλάβεις τη διαφορά γιατί παρόλο που έχει πάλι μέρη που σε παγιδεύουν ο τρόπος που συνδέονται όλα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εμένα εκεί μου έκανε τη μεγάλη αίσθηση. Αυτό που λες στο Gutter υπάρχει καθαρά για να πάρεις κάποιους θησαυρούς αν θυμάμαι καλά. Δε μπορείς να πας από το τέλος στην αρχή.

Πρεπει να εχω χασει πραγματα γιατι δεν εχω κανει κανενα summon μεχρι τωρα Λογικα θα πανε για δευτερο playthrough ή θα δω μηπως γινεται κατι με το ascetic (που δεν το εχω ψαξει ακομη για να δω πως λειτουργει και τι συνεπεις θα εχει στα NG+)
    Δύο είναι οι σημαντικοί NPCs που κάνεις summon για να πάρεις το equipment τους (μπορείς βέβαια να τους σκοτώσεις με το ίδιο αποτέλεσμα ). Τα ascetics ανεβάζουν τη δυσκολία στην περιοχή στο επόμενο NG+, ΜΟΝΙΜΑ. Δηλαδή αν χρησιμοποιήσεις ένα τώρα στο επόμενο NG+ η δυσκολία θα είναι NG++. Εγώ ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει, αλλά ούτως ή άλλως κάποια πράγματα είναι διαθέσιμα μόνο σε NG+ ή NG++.

Βασικα τετοιο πραγμα δεν ειχα δει καπου, τωρα ειτε εχω κανει skip καποιο μερος χωρις να το καταλαβω ή κατεστρεψα καποια πλακα κατα λαθος και δεν μπορουσα μετα να τη διαβασω. Μου φαινεται θα ξαναπαω στο Things Betwixt
    Δε νομίζω να έχεις χάσει κάτι άλλο τόσο βασικό. Ίσως ότι μπορείς να κάνεις Infusion οποιοδήποτε όπλο ακόμα και αν έχει ήδη element αλλά υποθέτω δεν το έχεις ξεκλειδώσει ακόμα.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Μια που ανέφερες το Gutter να σου δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβεις. Στο Gutter ουσιαστικά μπορείς να πας μόνο κάτω. Αν θες να γυρίσεις πίσω πρέπει να χρησιμοποιήσεις bonfire, homeward κλπ. Στο Dark Souls αλλά και στο Demon's υπήρχε τρόπος να γυρίσεις, ποτέ δε φυλακιζόσουν. Ντάξει έχει μερικές ενδιαφέρουσες εφαρμογές έτσι όπως είναι αλλά η τελική αποτίμηση είναι αρνητική. Το Demon's Souls ήταν μεν γραμμικό αλλά έπαιζε πολύ με shortcuts, μεγάλη διαφορά από το Dark Souls 2.
    Στο The Gutter αν δεν κανω λαθος (και αν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις) μπορεις να γυρισεις στην αρχη του level ακομα και οταν εχεις φτασει αρκετα χαμηλα (υπαρχει ενας ξυλινος πυργος που σε ανεβαζει ξανα ψηλα και ο οποιος συνδεει μεσω ενος σχοινιου το κατω μερος με το early upper level - κανεις grappling και πηγανεις, mechanic που πρωτη φορα το συναντησα-). Βεβαια αντιλαμβανομαι τι θες να πεις αλλα αυτο εχει να κανει με το κατα ποσο καλη ηταν εν τελει η επιλογη για τα teleports παντου. Οταν υπαρχει bonfire στη μεση ενος επιπεδου δεν υπαρχει νοημα να σου βαλει shortcut γιατι το bonfire παιζει αυτο το ρολο επι της ουσιας. Αυτο που εχω παρατηρησει ωστοσο ειναι οτι υπαρχει connection ανα τα μικρα κομματια αναμεσα στα bonfires (οπως αυτο που σημειωνω για το the gutter). Επισης υπαρχουν και levels οπως το no man's worf που εχουν πιο παραδοσιακο σχεδιασμο και χρησιμοποιουν shortcuts και οχι bonfires. To θεμα imo ειναι οτι τα teleports ως mechanic αλλαζουν παρα πολυ το παιχνιδι (δεν ειναι οτι διευκολυνουν τον παιχτη, επηρεαζουν ολο τον σχεδιασμο του τιτλου) οποτε οταν βαζεις εναν τετοιο μηχανισμο πρεπει να προσφερεις διαφορετικο σχεδιασμο και να βρεις εναλακτικους τροπους ετσι ωστε να δωσεις ενα ενδιαφερον level design (αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι με την επιλογη που εκαναν επρεπε να αντιμετωπισουν στην συνεχεια ενα σωρο αλλες προκλησεις). Τωρα κατα ποσο αυτο επιτυγχανεται δεν μπορω να το κρινω ακομη αλλα οπως ειπα και πριν, overall καταλαβαινω τι λες. Οπως και να εχει το θετικο για μενα ειναι οτι οι αλλαγες αυτες ειναι δομικες και διαφοροποιουν πολυ τον τιτλο κατι που οδηγει στο να τον αντιμετωπισεις ως κατι ξεχωριστο και νεο (και οχι ως sequel κρινοντας αυστηρα και μονο με βαση προηγουμενα, πραγμα που εγινε και με το περασμα απο το demon's στο dark). Ο λογος που αυτο ειναι πολυ σημαντικο αφορα στο οτι η learning διαδικασια παραμενει υπαρκτη για καποιον που εχει ασχοληθει με τα τους παλιους τιτλους.

Α να ξέρεις πως κάποια NPC summons είναι υποχρεωτικά (και να επιζήσουν) αν θες το equipment τους.
    Πρεπει να εχω χασει πραγματα γιατι δεν εχω κανει κανενα summon μεχρι τωρα Λογικα θα πανε για δευτερο playthrough ή θα δω μηπως γινεται κατι με το ascetic (που δεν το εχω ψαξει ακομη για να δω πως λειτουργει και τι συνεπεις θα εχει στα NG+)

Ωραίος! Άργησες αλλά... Πάντως σου λέει στο Tutorial hold τρίγωνο. Εγώ ακόμα δεν έχω ασχοληθεί αλλά σκέφτομαι να ξεκινήσω σιγά σιγά. Στο DLC έχει και όπλο σαν το σπαθί της Ivy. Επίσης ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα που παίρνεις είναι μια φούστα με δαντέλα Που δεν είναι (?) μέρος set.
    Βασικα τετοιο πραγμα δεν ειχα δει καπου, τωρα ειτε εχω κανει skip καποιο μερος χωρις να το καταλαβω ή κατεστρεψα καποια πλακα κατα λαθος και δεν μπορουσα μετα να τη διαβασω. Μου φαινεται θα ξαναπαω στο Things Betwixt

Leave a comment:

• straier
    replied
    Σε οτι αφορα το level design προσωπικα δεν εχω δει κατι που να δειχνει τεμπελικο σχεδιασμο ακομα. Γενικα καθε περιοχη ξεχωριστα ειναι πολυ καλα δομημενη και πολλες αυτη τη στιγμη δεν μπορω να πω οτι τις εχω καταλαβει πληρως (υπαρχουν πραγματα που δεν εχω παρει και δεν ξερω πως τα παιρνεις). Υπαρχουν επισης μερικα πολυ ομορφα highligts οπως το εξης...
    Εχω φτασει στο The Gutter btw και αναψα φωτια σε ολη την πιστα Εκανα και μια βολτα απο το wiki πρωτη φορα σημερα και ειδα οτι προτειναν να βαλεις contrast και brightness στο τερμα αν δεν εχεις torches (ελεγε ανεβαστε τα μεχρι να φτασετε σε σημειο που θα ειστε στο οριο για γυαλια ηλιου ).
    Μια που ανέφερες το Gutter να σου δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβεις. Στο Gutter ουσιαστικά μπορείς να πας μόνο κάτω. Αν θες να γυρίσεις πίσω πρέπει να χρησιμοποιήσεις bonfire, homeward κλπ. Στο Dark Souls αλλά και στο Demon's υπήρχε τρόπος να γυρίσεις, ποτέ δε φυλακιζόσουν. Ντάξει έχει μερικές ενδιαφέρουσες εφαρμογές έτσι όπως είναι αλλά η τελική αποτίμηση είναι αρνητική. Το Demon's Souls ήταν μεν γραμμικό αλλά έπαιζε πολύ με shortcuts, μεγάλη διαφορά από το Dark Souls 2.

Μαγεια προς το παρον παιζω συμπληρωματικα (εχω στο 20 το int). Τοσο πολυ την εχουν nerfαρει? Εμενα, με τον τροπο που παιζω (great heavy soul arrows και magic swords) μου φαινεται αρκετα χρησιμη μεχρι στιγμης (μπορει να φταιει οτι δεν βασιζομαι εκει εξ'ολοκληρου). Επισης τα spells τρωνε stamina αλλα εχω την αισθηση οτι εχουν αυξησει την δυνατοτητα κινησης τους παικτη την ωρα που πραγματοποιει το spell (δεν ξερω μπορει και να ειναι η ιδεα μου αλλα γενικα αισθανομαι πιο ελευθερος απ'οτι στα προηγουμενα 2 παιχνιδια).
    Δε νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι στην κίνηση του παίκτη. Κάποια spells είναι σημαντικά πιο αργά αν και τώρα μπορείς να αλλάξεις το casting speed σου. Αναφερόμουν καθαρά στη μαγεία. Τα magic swords είναι melee. Χθες έβγαλα και τα 3 boss του DLC, τα 2 με Crystal Magic Weapon πάνω σε magic Darkrift+10, το τρίο στούτζες με poison και κωλοφαρδία (βγήκαν με την πρώτη χθες). Προσπαθούσα να τα κάνω με NPC summons αλλά πολύ συχνά κάνουν τη μάχη δυσκολότερη οπότε το απέφυγα σε κάποιες μάχες... Α να ξέρεις πως κάποια NPC summons είναι υποχρεωτικά (και να επιζήσουν) αν θες το equipment τους.

Σημερα ειδα (μετα απο 40+ ωρες) οτι υπαρχει new fighting mode στο παιχνιδι οπου αν εχεις 2 weapons της ιδιας κλασης και κρατησεις πατημενο το τριγωνο τοτε ο χαρακτηρας μπαινει σε 2 wielded mode και αποκτα νεα fighting animations (και αναρωτιομουν τοσο καιρο πιο το νοημα της κλασης swordmaster οπου ξεκινας με 2 σπαθια ). New tutorials my ass
    Ωραίος! Άργησες αλλά... Πάντως σου λέει στο Tutorial hold τρίγωνο. Εγώ ακόμα δεν έχω ασχοληθεί αλλά σκέφτομαι να ξεκινήσω σιγά σιγά. Στο DLC έχει και όπλο σαν το σπαθί της Ivy. Επίσης ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα που παίρνεις είναι μια φούστα με δαντέλα Που δεν είναι (?) μέρος set.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Για τα bosses θα συμφωνήσω, πολλά είναι αρκετά αδιάφορα και γενικά από lore είναι σημαντικό χειρότερο από το Dark Souls. Επιπλέον, πάρα πολλά bosses βασίζουν τη δυσκολία τους στον αριθμό των εχθρών στη μάχη το οποίο θεωρώ πως δε λειτουργεί ιδιαίτερα καλά.
    Και σε θέμα level design είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο, πολλά μέρη είναι πολύ τεμπέλικα σχεδιασμένα. Σε πολλά μέρα είσαι "παγιδευμένος" μέχρι να πεθάνεις ή να χρησιμοποιήσεις homeward/bone.
    Για τα bosses υπαρχουν μερικα που φερουν πολυ ωραιες ιδεες ή δινουν πολυ ωραιες μαχες

So far το chariot of death μου αρεσε παρα πολυ αλλα και μαχες οπως αυτη στη lost bastille με τους 3 sentinels -μπορουσες να τους πολεμησεις με περιορισμενο moveset στο μπαλκονι που ηταν ομως πολυ στενο ή να παιξεις με ολο τους το moveset σε εναν ομως πιο ανοιχτο χωρο, επισης υπαρχουν και bosses οπως ο sinner ή αυτο του earthen peak που πρεπει να προετοιμασεις πραγματα στο level πριν μπεις αν θες η μαχη να ειναι βατη
    αλλα το θεμα ειναι οτι επειδη υπαρχουν και πολυ μικρες περιοχες, εχουν βαλει και εκει bosses με αποτελεσμα καπου να χανεται το παιχνιδι και καποιες μαχες να μην ειναι τοσο memorable ή να ειναι και generic ακομα.

Επισης να πω οτι το θεμα των περιοχων δεν το βλεπω με την παλια οπτικη του τυπου ''πεφτει τιτλος -> νεα περιοχη''. Για παραδειγμα Lost Bastille-Belfry Luna-Sinner's Rise ειναι ουσιαστικα μια μεγαλη περιοχη που την εχουν σπασει σε 3 κομματια και εχουν βαλει 3 bosses.

Σε οτι αφορα το level design προσωπικα δεν εχω δει κατι που να δειχνει τεμπελικο σχεδιασμο ακομα. Γενικα καθε περιοχη ξεχωριστα ειναι πολυ καλα δομημενη και πολλες αυτη τη στιγμη δεν μπορω να πω οτι τις εχω καταλαβει πληρως (υπαρχουν πραγματα που δεν εχω παρει και δεν ξερω πως τα παιρνεις). Υπαρχουν επισης μερικα πολυ ομορφα highligts οπως το εξης

Απο το πρωτο bonfire του Harvest Valley αν κοιταξεις με τα κυαλια το Earthen Peak, βλεπεις στην εξωτερικη πλευρα treasures που μαρτυρουν τη θεση των invisible walls και κρυφων μονοπατιων του επιπεδου
    Απο την αλλη οντως ο συνολικος σχεδιασμος σε καμια περιπτωση δεν φτανει το πρωτο Dark Souls. Εχουν δωσει εναν κοσμο που ενω αρχικα φαινεται ανοικτος κλπ στην πραξη ειναι πιο κοντα στα arc stones του Demon's παρα στο overworld του Dark. Για να πω την αληθεια βεβαια το level design (και το ιδιο ισχυει και για το lore) του πρωτου Dark Souls ηταν σε επιπεδο αριστουργηματος και οσο περναει ο καιρος πιστευω οτι ισως ειναι και οτι καλυτερο εχει παρουσιαστει ποτε σε game. Πριν ''λυσει'' η κοινοτητα το παιχνιδι, υπηρχαν ολοκληρες περιοχες-levels που μπορουσες να χασεις και να μην βρεις ποτε ενω η ολη συνδεση μεταξυ τους ηταν απο τελειως αλλο πλανητη. Δεν ξερω αν εδω υπαρχει κατι τετοιο αλλα δεδομενου οτι το παιχνιδι ειναι στην πραξη πιο κοντα στο demon's δεν ξερω και κατα ποσο θα ειχε νοημα (σαφως και οι πιστες εχουν τρελα πραγματα να κανεις αλλα οπως και να το κανουμε η δομη που επελεξαν δεν δινει overworld, θα δω και στην πορεια μιας και παιζει να κανω και λαθος).

Εχω φτασει στο The Gutter btw και αναψα φωτια σε ολη την πιστα Εκανα και μια βολτα απο το wiki πρωτη φορα σημερα και ειδα οτι προτειναν να βαλεις contrast και brightness στο τερμα αν δεν εχεις torches (ελεγε ανεβαστε τα μεχρι να φτασετε σε σημειο που θα ειστε στο οριο για γυαλια ηλιου ).
    Από την άλλη έχουν καταστρέψει εντελώς τη μαγεία. Στα 2 προηγούμενα παιχνίδια έπαιζα ουσιαστικά glass cannon μάγο χαρακτήρα, υψηλό intelligence, με strength, dexterity, faith για όπλα και default HP και stamina (και στα NG+...). Αυτό πλέον απλά δε γίνεται από ότι φαίνεται. Η βασική ιδέα είναι ότι πεθαίνεις με τη μία ή τις δύο αλλά και σκοτώνεις γρήγορα. Όταν ο άλλος θέλει 50 χτυπήματα με τα πιο ισχυρά σου spells (τα οποία βέβαια δε θα έχεις) αυτό δε γίνεται. Συνδυαζόμενο με το γεγονός ότι η μαγεία πλέον τρώει stamina (και πολύ μάλιστα), είναι κατά κανόνα σημαντικά πιο αργή από τα όπλα χωρίς να κάνει παραπάνω ζημιά και πολλά bosses είναι διπλά, τριπλά ή και παραπάνω που σημαίνει πως είναι πρακτικά αδύνατον να αποφύγεις εντελώς ζημιά όσο καλός και να είσαι, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ακούω κλάψες βέβαια πως η μαγεία είναι overpowered σε PvP κλπ (το οποίο μπορεί και να ισχύει αλλά με το λίγο PvP που έχω κάνει σχεδόν όλοι με όπλα τη βγάζουν όπως πάντα) αλλά στην παρούσα φάση και με τα nerf που τρώει σε κάθε patch είναι σοβαρά underpowered σε PvE.
    Μαγεια προς το παρον παιζω συμπληρωματικα (εχω στο 20 το int). Τοσο πολυ την εχουν nerfαρει? Εμενα, με τον τροπο που παιζω (great heavy soul arrows και magic swords) μου φαινεται αρκετα χρησιμη μεχρι στιγμης (μπορει να φταιει οτι δεν βασιζομαι εκει εξ'ολοκληρου). Επισης τα spells τρωνε stamina αλλα εχω την αισθηση οτι εχουν αυξησει την δυνατοτητα κινησης τους παικτη την ωρα που πραγματοποιει το spell (δεν ξερω μπορει και να ειναι η ιδεα μου αλλα γενικα αισθανομαι πιο ελευθερος απ'οτι στα προηγουμενα 2 παιχνιδια). Το τελευταιο παντως ισχυει σιγουρα για την περιπτωση των bows που ειναι πολυ πιο ευχρηστα πλεον.

Σημερα ειδα (μετα απο 40+ ωρες) οτι υπαρχει new fighting mode στο παιχνιδι οπου αν εχεις 2 weapons της ιδιας κλασης και κρατησεις πατημενο το τριγωνο τοτε ο χαρακτηρας μπαινει σε 2 wielded mode και αποκτα νεα fighting animations (και αναρωτιομουν τοσο καιρο πιο το νοημα της κλασης swordmaster οπου ξεκινας με 2 σπαθια ). New tutorials my ass

Leave a comment:

• straier
    replied
    Εγώ πριν πάω στο boss στο Earthen Peak για πρώτη φορά το είχα ήδη κάνει οπότε η μάχη ήταν από τις πλέον βατές. Ειδικά με το NPC summon.
    Δυστυχώς σε περνάω κατά πολύ σε soul memory οπότε θα πάρει λίγο καιρό να καταφέρουμε να παίξουμε μαζί.
    Για τα bosses θα συμφωνήσω, πολλά είναι αρκετά αδιάφορα και γενικά από lore είναι σημαντικό χειρότερο από το Dark Souls. Επιπλέον, πάρα πολλά bosses βασίζουν τη δυσκολία τους στον αριθμό των εχθρών στη μάχη το οποίο θεωρώ πως δε λειτουργεί ιδιαίτερα καλά.
    Και σε θέμα level design είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο, πολλά μέρη είναι πολύ τεμπέλικα σχεδιασμένα. Σε πολλά μέρα είσαι "παγιδευμένος" μέχρι να πεθάνεις ή να χρησιμοποιήσεις homeward/bone.
    Επίσης σε πάρα πολλά σημεία έχεις deja vu, γενικά η όλη δομή του "arc" μοιάζει πάρα πολύ με το πρώτο παιχνίδι.
    Εγώ ουσιαστικά έχω τελειώσει με το βασικό παιχνίδι και έχω αφήσει τον τελικό και άλλο ένα boss και ασχολούμαι με το πρώτο DLC. Ίσως σα level design είναι καλύτερο από όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ως τώρα και σα μέγεθος είναι παρόμοιο με το Artorias από ότι βλέπω. Σα δυσκολία πάντως ανεβαίνει πάρα πολύ, είναι σα να παίζω NG+.
    Και λίγα λόγια για τα mechanics τώρα που έχω παίξει λίγο παραπάνω και έχω δει πως λειτουργούν.
    Οι μικροαλλαγές με τα backstabs/parry κλπ έχουν ενδιαφέρον αν και δε μου φαίνονται τόσο διαφορετικά στην πράξη. Επίσης, η όλη διαδικασία με το infusion που λίγο πολύ μπορείς να την κάνεις σε όλα τα όπλα θα έλεγα πως μου αρέσει γιατί έχει κάνει πιο απλό το upgrade των όπλων ώστε να μπορείς να πειραματιστείς πιο άνετα (παρεμπιπτόντως τα Slabs τα βρίσκεις για την πλάκα με infinitely spawning enemies οπότε χρησιμοποίησε άφοβα, τα chunks είναι πιο σπάνια μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ).
    Από την άλλη έχουν καταστρέψει εντελώς τη μαγεία. Στα 2 προηγούμενα παιχνίδια έπαιζα ουσιαστικά glass cannon μάγο χαρακτήρα, υψηλό intelligence, με strength, dexterity, faith για όπλα και default HP και stamina (και στα NG+...). Αυτό πλέον απλά δε γίνεται από ότι φαίνεται. Η βασική ιδέα είναι ότι πεθαίνεις με τη μία ή τις δύο αλλά και σκοτώνεις γρήγορα. Όταν ο άλλος θέλει 50 χτυπήματα με τα πιο ισχυρά σου spells (τα οποία βέβαια δε θα έχεις) αυτό δε γίνεται. Συνδυαζόμενο με το γεγονός ότι η μαγεία πλέον τρώει stamina (και πολύ μάλιστα), είναι κατά κανόνα σημαντικά πιο αργή από τα όπλα χωρίς να κάνει παραπάνω ζημιά και πολλά bosses είναι διπλά, τριπλά ή και παραπάνω που σημαίνει πως είναι πρακτικά αδύνατον να αποφύγεις εντελώς ζημιά όσο καλός και να είσαι, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ακούω κλάψες βέβαια πως η μαγεία είναι overpowered σε PvP κλπ (το οποίο μπορεί και να ισχύει αλλά με το λίγο PvP που έχω κάνει σχεδόν όλοι με όπλα τη βγάζουν όπως πάντα) αλλά στην παρούσα φάση και με τα nerf που τρώει σε κάθε patch είναι σοβαρά underpowered σε PvE.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Earthen Peak και κοντα στις 40 ωρες. Το τι ξυλο εφαγα απο το boss μεχρι να καταλαβω οτι

πρεπει να βαλεις φωτια στον ανεμομυλο
    ευτυχως υπηρχε ενα μηνυμα που ειδα καποια στιγμη διοτι διαφορετικα δεν θα εφευγα ποτε. Εχω failαρει τρελα και σε αλλα σημεια (εχω χασει illusionary walls επειδη δεν ειχα καταλαβει πως λειτουργουν και πρεπει να εχω χασει και καποια quests διοτι δεν εκανα summon τους npcs στα bosses ).

To Earthen Peak ειναι φανταστικο level παντως, πραγματικα φοβερο level design και τοσα μα τοσα μυστικα. Btw Straier το souls memory ειναι 720.000 περιπου (level 92).

Θελω να πω τοσα πολλα πραγματα για το game (εχει αλλαξει πολυ η δομη ενω σε καποια σημεια παιζει με το γεγονος οτι περιμενεις οι λειτουργιες να ειναι ομοιες με των προηγουμενων τιτλων και τελικα ειναι επιτηδευμενα αλλαγμενες προκειμενου να σου δημιουργειται συγχηση) αλλα θα κρατηθω λιγο ακομα. Γενικα γουσταρω παρα πολυ (περιγραφικα, εχουν προσπαθησει να φτιαξουν ενα καινουργιο game και οχι να δρασουν βελτιωτικα στο πρωτο με συνεπεια να διατηρειται η εννοια του μαθαινω, πραγμα πολυ σημαντικο για εναν τετοιο τιτλο) και τα μονα σημεια που μεχρι στιγμης δεν μου αρεσουν ειναι oρισμενα απο τα bosses (ειναι παρα πολλα κατι που συνεπαγεται μερικα να ειναι τελειως generic)

βεβαια στο chariot of death γουσταρα απειρα
    και το γεγονος οτι το teleport εχει μειωσει το awe στο level design καθως παροτι καθε περιοχη ξεχωριστα εχει απιστευτο σχεδιασμο για αλλη μια φορα (και σε υπαρχουν σημεια που εχω μεινει περισσοτερο wtf απο το πρωτο DS), το interconection ανα τα levels δεν υπαρχει (και δεν θα ειχε και νοημα να υπαρχει με την μορφη που εχει το game).

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Και μετά που θα σταματήσουν να κάνουν respawn τα τέρατα τι γίνεται αν θες να ανεβάσεις επίπεδο;
    Ε αυτη ειναι η λογικη ουσιαστικα, οτι προσπαθησαν να μειωσουν με αυτον τον τροπο το grinding. Επι της ουσιας το παραπανω ειναι πολυ λειτουργικο διοτι σπανια θα φτασεις στο no respawn number για ολη την περιοχη (παιζοντας μονο για την προοδο σου στο επιπεδο) καθως πρεπει να την περασεις 12-15 φορες και να χανεις παντα στο ιδιο σημειο ξερω γω (μονο αν κανεις grinding θεωρω οτι καταφερνεις να αφησεις τελειως αδεια μια περιοχη). Επιπλεον απο τη στιγμη που καθε bonfire εχει teleport, αν ακουμπησεις καποια απο αυτες, δεν χρειαζεται να επαναλαβεις ολο το επιπεδο μεχρι εκει αν θες να επισκεπτεις ξανα την συγκεκριμενη τοποθεσια (οπως στα προηγουμενα παιχνιδια). Με το leveling παντως δεν θα εχεις θεμα και imo μετραει λιγοτερο και απο το πρωτο Dark Souls. Γενικα παντως, οπως ειπα και πιο πανω, ειναι αλλαγες που ταιριαζουν στο παιχνιδι διοτι σχεδιαστικα βασιζεται πανω σε αυτες (θελω να πω δεν πηραν το πρωτο dark souls και του βαλανε τετοια mechanics χυμα, εχουν αλλαξει καποια πραγματα και η τελικη εικονα που λαμβανεις ειναι διαφορετικη μεν παρομοιου ballance ως προς τη δομη δε). Απο κει και περα υπαρχουν και τα ascetics, που αναφερει ο Napser, προσωπικα δεν εχω ψαχτει γιατι ειναι νωρις ακομα αλλα τα οσα διαβαζω μου αρεσουν.

Παιδια thnx για την πληροφορηση περι soul memory, ωραιο παντως ακουγεται διοτι δεν φρεναρει το leveling (που μπορεις να εκανες ενεκα pvp) και μετραει το πραγματικο exp και προοδο ανεξαρτητα απο τα στραβωπατηματα σου και τα lost souls.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Υπεύθυνο για να σε πετάει με φίλους/αντιπάλους όταν έχετε παρόμοια soul memory. Και καλά να μην σε πετάει με noobs ή "OP" παίχτες.
    Άμα θυμάμαι καλά το soul memory εξαρτάται απο όλα τα souls που έχεις μαζέψει απο μάχες κτλ κτλ. Μετράει ακόμα και αυτά που ξόδεψες να αγοράσεις items, να κάνεις upgrade και αυτά που έχασες επειδή πέθανες.

Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά διάβασα πριν κάτι μήνες ότι το Soul Memory είναι για το new game ενώ απο το NG+ και μετά το SL μετράει.
    Soul Memory είναι όλες οι ψυχές που έχεις αποκτήσει ποτέ με αυτόν τον χαρακτήρα. Χωρίζεται σε tiers ανάλογα με τις πόσες έχεις και αυτά καθορίζουν με ποιους παίκτες μπορείς να παίξεις multi. Μπορείς να δεις το Soul Memory στο χαρακτήρα σου. Σε όλα τα NG μόνο το Soul Memory μετράει, όχι το soul level που σημαίνει πως μπορείς να ανέβεις επίπεδο άφοβα.

Επίσης έχε υπόψιν σου πως αν βρεις Ring of Life/Soul Protection μπορείς να το επισκευάσεις.

Leave a comment:

• Napster
    replied
    Originally posted by Altair
    Και μετά που θα σταματήσουν να κάνουν respawn τα τέρατα τι γίνεται αν θες να ανεβάσεις επίπεδο;
    Χρησιμοποιείς το Bonfire Ascetic. Διαλέγεις την περιοχή που θες και κάνεις burn. Μόλις το κάνεις burn, στην ουσία μόνο εκείνη η περιοχή γίνεται NG+ (την buffάρεις), τα τέρατα κάνουν respawn αλλά είναι πιο δυνατά.

Όταν θα αρχίσεις κανονικό NG+ την πρώτη φορά που το τερματίσεις, οι περιοχές θα είναι NG+ ενώ η περιοχή που έκανες burn πριν θα είναι NG++ difficulty.

Originally posted by nooto View Post
    Soul memory τι ειναι?
    Υπεύθυνο για να σε πετάει με φίλους/αντιπάλους όταν έχετε παρόμοια soul memory. Και καλά να μην σε πετάει με noobs ή "OP" παίχτες.
    Άμα θυμάμαι καλά το soul memory εξαρτάται απο όλα τα souls που έχεις μαζέψει απο μάχες κτλ κτλ. Μετράει ακόμα και αυτά που ξόδεψες να αγοράσεις items, να κάνεις upgrade και αυτά που έχασες επειδή πέθανες.

Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά διάβασα πριν κάτι μήνες ότι το Soul Memory είναι για το new game ενώ απο το NG+ και μετά το SL μετράει.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Αυτό με τα σεντούκια δε σκέφτηκα να σου το πω, νόμιζα το ήξερες. Δεν κατάλαβες ότι σπάει από το πρώτο σεντούκι που βρήκες; Έχει και μεταλλικά που δε σπάνε πάντως. Και φυσικά έχει mimics αλλά καλύτερα να πεθάνεις παρά να χάσεις αντικείμενα ΙΜΟ. Επίσης, τα ξύλινα σεντούκια που είναι mimics είναι κάπως διαφορετικά ενώ υπάρχουν και παγιδευμένα σεντούκια (με δηλητήριο βέλη κλπ που συνήθως μπορείς να τα αποφύγεις με το να κάνεις backroll όταν τα ανοίγεις).
    Βασικα ειχα μπερδευτει και νομιζα οτι αυτα που σπανε ειναι παγιδες ενω ολα τα υπολοιπα οχι, οποτε παντα βαραγε καθε σεντουκι και ανα αυτο κουνιοταν, το εσπαγα Μετα απο 3-4 σεντουκια προσεξα οτι παντα επεφτε rubbish και ετσι την ψηλιαστηκα

Το No Man's Wharf είναι το μόνο μέρος που το φως παίζει τόσο σημαντικό ρόλο gameplay-wise αλλά δε χρειάζεσαι καν πυρσό.
    Πρακτικα το game παιζει σε ντεμι επιπεδο, δεν σου κανει δηλαδη τον πυρσο υποχρεωτικο (οσο εχω δει δηλαδη) και αυτο φαινεται και απο το timer + το οτι μεχρι στιγμης οι πυρσοι ειναι περιορισμενοι. Στο no man's warf το mechanic ειναι διαφορετικο στο let there be light του πραγματος αλλα γενικα λογω του οτι στην αρχη επαιζα χωρις πυρσο καταφερα να χασω 30.000 souls

Τα tutorials τα είχα προσπεράσει και εγώ αλλά και πάλι νομίζω πως δεν είναι το ίδιο καλά όπως στα 2 πρώτα παιχνίδια. Τι soul memory έχεις; Εγώ από βλακεία έφτιαξα δύο ίδια όπλα από boss soul (2 Dragonrider bows) οπότε αν τύχει και με φτάσεις θα αντάλλαζα το ένα με κάτι άλλο από την ίδια ψυχή. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω bonfire ascetic από το πρώτο playthrough.
    ναι συμφωνω απολυτα και μου κανει εντυπωση που το προωθησαν το συγκεκριμενο μαρκετιστικα ενω ειδα οτι πολλα reviews συμφωνησαν κιολας. Imo τα tutorials του 2 ειναι σαφως τα χειροτερα εκ των τριων παιχνιδιων (σε αποζημειωνει βεβαια το πολυ καλο menu). Soul memory τι ειναι? (ειμαι λιγο noob ακομα και βρισκομαι και εκτος αθηνων οποτε δεν εχω προσβαση αυτη τη στιγμη στο παιχνιδι).

Leave a comment:

• Altair
    replied

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αυτό με τα σεντούκια δε σκέφτηκα να σου το πω, νόμιζα το ήξερες. Δεν κατάλαβες ότι σπάει από το πρώτο σεντούκι που βρήκες; Έχει και μεταλλικά που δε σπάνε πάντως. Και φυσικά έχει mimics αλλά καλύτερα να πεθάνεις παρά να χάσεις αντικείμενα ΙΜΟ. Επίσης, τα ξύλινα σεντούκια που είναι mimics είναι κάπως διαφορετικά ενώ υπάρχουν και παγιδευμένα σεντούκια (με δηλητήριο βέλη κλπ που συνήθως μπορείς να τα αποφύγεις με το να κάνεις backroll όταν τα ανοίγεις).
    Το No Man's Wharf είναι το μόνο μέρος που το φως παίζει τόσο σημαντικό ρόλο gameplay-wise αλλά δε χρειάζεσαι καν πυρσό. Πάντως σε γενικές γραμμές ακόμα και να ανάψεις κάποιες φωτιές φωτίζουν μόνο τη γύρω περιοχή όχι όλη την πίστα και αυτό θα το δεις στην πιο σκοτεινή περιοχή του παιχνιδιού σύντομα. Οι λόγοι που τελικά το παιχνίδι δεν είναι τόσο σκοτεινό (και θα δεις πως σε πολλά σημεία έχει φωτιές που δε σου φαίνονται πολύ χρήσιμες) είναι μάλλον πρακτικοί και όχι τεχνικοί γιατί οκ θα είχε ενδιαφέρον την πρώτη φορά που θα πήγαινες εκεί, την τρίτη όμως;
    Τα tutorials τα είχα προσπεράσει και εγώ αλλά και πάλι νομίζω πως δεν είναι το ίδιο καλά όπως στα 2 πρώτα παιχνίδια. Τι soul memory έχεις; Εγώ από βλακεία έφτιαξα δύο ίδια όπλα από boss soul (2 Dragonrider bows) οπότε αν τύχει και με φτάσεις θα αντάλλαζα το ένα με κάτι άλλο από την ίδια ψυχή. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω bonfire ascetic από το πρώτο playthrough.

Κάτι είχα διαβάσει για τα bonfires και τα respawn των εχθρών που τους περιορίζει και δυσκολεύει κάθε φορά που κάθεσαι στην κοκκαλοφωτιά. Αν το έχετε συναντήσει αυτό πως ακριβώς λειτουργεί;
    Το πόσες φορές κάθεσαι στο bonfire δεν έχει σχέση. Απλά κάνουν respawn 15 φορές μέχρι να εξαντληθούν. Και δυσκολεύουν (ένα επίπεδο NG+ σε σχέση με αυτό που είσαι) μόνο όταν χρησιμοποιήσεις ένα συγκεκριμένο αντικείμενο το οποίο επίσης κάνει respawn το boss της περιοχής.

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Κάτι είχα διαβάσει για τα bonfires και τα respawn των εχθρών που τους περιορίζει και δυσκολεύει κάθε φορά που κάθεσαι στην κοκκαλοφωτιά. Αν το έχετε συναντήσει αυτό πως ακριβώς λειτουργεί;

Δεν έχει σεντούκοreapers όταν τα ανοίγεις με τα χέρια και σε κλωτσάνε μετά κάτι τέρατα ψηλά, στεγνά και αδύνατα σαν τον Kevin Garnett;

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Λοιπον εχω παιξει γυρω στις 20 ωρες και εχω τελειωσει με Forest of the Fallen Giants, Heide's Tower of Flame, Cathedral of Blue και ειμαι πριν το Boss στο No man's Wharf.

To πιο σημαντικο νεο στοιχειο imo ειναι τα lighting mechanics και ολος σχεδιασμος τους. Η λογικη ειναι οτι υπαρχουν κομματια περιοχων που ειναι τελειως σκοτεινα και δεδομενου οτι level design wise υπαρχουν κενα και γκρεμοι + εχθροι (ειτε φανεροι, ειτε πεσμενοι στο εδαφος κανοντας τους νεκρους) πρεπει να αποφασισεις αν θα θυσιασεις ή οχι την ασπιδα σου για να εχεις τον δαυλο στο αριστερο σου χερι (ο οποιος εχει timer και για να τον ανανεωσεις πρεπει να βρεις αντιστοιχο item + μπορεις να τον αναψεις απο bonfires ή σημεια που υπαρχει φωτια) με τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα που η προσεγγιση σου συνεπαγεται. Μεσα στο level τωρα υπαρχουν τοποθετημενοι σβηστοι πυρσοι που μπορεις να αναψεις με τον δαυλο σου οποτε καθως κανεις progress στο επιπεδο επαναφερεις με αυτον τον τροπο σιγα σιγα το φως οπου αυτο καταληγει στην σχεδον πληρη φωταγωγηση του level οταν φτασεις στο τελος του (οι πυρσοι αυτοι παραμενουν αναμενοι για παντα απο κει και επειτα κατι που κανει το roaming πιο ευκολο μετα το πρωτο σου περασμα). Το αποκορυφωμα αυτης της ιδεας το ειδα στο No Man's Warf οπου δεν λεω παραπανω πραγματα αλλα γενικα ηταν πολυ epic σκηνικο. Προσωπικα βρισκω την ολη ιδεα φοβερη (το γεγονος οτι φερνεις τη φωτια και το φως στην πραξη -αυτη ηταν η ιδεα πισω και απο το πρωτο Dark Souls αλλα εμεινε στο σεναριακο του τι ειναι τα bonfires- και σε ολο το μηκος και πλατος του επιπεδου) και πιστευω οτι το game πιθανον να στηριζοταν ακομα περισσοτερο σε αυτο το mechanic στο early development stage αν κρινω απο τα πρωτα video του παιχνιδιου (αλλα πιθανον να τους εφαγε το last gen και οι περιορισμοι του).

Στα υπολοιπα τωρα, το Forest ηταν τεραστια περιοχη ενω οι 2 επομενες ηταν πολυ μικρες και η 4η καπου στη μεση οποτε τα levels εχουν αρκετα διαφορετικη λογικη στο στησιμο απο τους 2 προηγουμενους τιτλους. Το leveling μου φαινεται πολυ πιο ευκολο αλλα απο την αλλη δεν βλεπω τοσο αμεσα τις συνεπειες του στην αποδοση του χαρακτηρα μου (ειμαι ηδη στο 50+ και εχω δει μονο 4 περιοχες αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα ελεγα οτι ειμαι OP). Τωρα ειτε η δυσκολια ανεβαινει πολυ απο περιοχη σε περιοχη ειτε η προσφορα του leveling δεν ειναι τοσο μεγαλη, οπως και να εχει end game πιστευω οτι το level των χαρακτηρων θα ειναι μεγαλυτερο απο τα προηγουμενα παιχνιδια.

Το θεμα με το limited respawning σχεδον δεν υφισταται ετσι οπως εχει δομηθει το παιχνιδι και οταν εντελει εξαντλησεις του εχθρους (αν και στην πραξη ειναι διαφορετικο αποτι μπορει κανεις να φανταστει) θα ελεγα οτι μαλλον το mechanic λειτουργει θετικα. Ασχετο btw αλλα θυμηθηκα αυτο που λεγαμε για μεγαλυτερο και πιο περιεκτικο tutorial για τους newcomers και σημερα καταλαβα οτι ειχα προσπερασει τα μισα tutorials χωρις να το καταλαβω (πολυ κατατοπιστικα τα tutorials ).

Μηχανικα δεν θα μιλησω ακομα γιατι ειμαι ακομα στο ψαξιμο... Μολις τωρα πηρα τα πρωτα μαγικα και θαυματα ενω μεχρι στιγμης δεν εχω ψαχτει καθολου με covenants και online (εχω παιξει μονο ενα co-op). Παντως για dex-int θα παω σε πρωτη φαση. Αυτα μεχρι στιγμης, α εκανα και τη βλακεια και εσπαγα ολα τα σεντουκια (και καλα μηπως ειναι παγιδες) και τελικα καταλαβα οτι αν τα σπας σου δινουν μονο rubbish , ελπιζω να μην εχω χασει σημαντικα αντικειμενα. Πειρισσοτερα στην πορεια!

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Νομίζω σε σκοτεινιά το Demon's Souls συνεχίζει να είναι αξεπέραστο. Tower of Latria και Valley of Defilement... Κι ας είναι πιο ισχυρό το φωτάκι του χαρακτήρα.
    Συμφωνώ. Θα σου πω, δεν είναι μόνο η σκοτεινιά/creep-ίλα, το αποπνικτικό γενικότερα του πράγματος, είναι η γενικότερη καλλιτεχνική διεύθυνση και το level design. Αν μπορούσα κάπως να το χαρακτηρίσω θα το έλεγα λειτουργικό για Dark Souls τίτλο. Υπάρχουν μυστικά, shortcuts και διακλαδώσεις αλλά δε φτάνει σε καμία περίπτωση το υπέροχο metroidvania level-design του πρώτου Dark Souls. Yπολείπεται δε σε παγίδες και έσχατο σχεδιασμό όπου πρέπει να πεθάνεις για να δεις πως δουλεύει, που βρίσκεται, τι σε χτύπησε. Καλλιτεχνικά τώρα, αισθητικά, εξυπηρετεί λειτουργικά το σκοπό του. Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ούτε μια περιοχή που να ξεχωρίζει ενώ συχνές είναι οι αντιδράσεις "ωρέ κάπου το έχω ξαναδεί αυτό" παραπέποντας στα προηγούμενα δύο Souls.

Πέραν τούτων, θα έλεγα ότι συνολικότερα κοιτώντας τους χώρους δράσης, τους εχθρούς, ακόμα και τα bosses, νομίζω πως ο τίτλος γέρνει περισσότερο τη ζυγαριά προς το co-op του πράγματος.

Leave a comment:

Working...
X