Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dark Souls

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο μου post, αλλά έπεσαν διάφορα ταξίδια στο Λονδίνο (ένα από αυτά ήταν για το Distant Worlds - fuck yeah), αλλά ήρθε η στιγμή να κάνω ένα δυναμικό come back!

Έσφαξα Seath the Scaleless και του έκοψα και την ουράκλα του, έσφαξα και τον άχρηστο demon μετά την πορτοκαλί ομίχλη στα Demon Ruins και τέλος έσφαξα και το Centipede Demon, που για να είμαι ειλικρινής μου φάνηκε η πιο άκυρη μάχη όλου του παιχνιδιού: μηδαμινή στρατηγική, έλλειψη χώρου για ελιγμούς, πάναπλο pattern από τη μεριά του αρχηγού και γενικότερα μία λογική που μου φάνηκε αντίθετη με αυτή όλου του υπόλοιπου παιχνιδιού. Όχι ότι με δυσκόλεψε, απλώς είχα μείνει λίγο μαλάκας με την όλη φάση.

Εν πάση περιπτώσει, άνοιξα το shortcut για την Lost Izalith κι έσωσα τον Solaire από την τρέλα, έψαξα όλη την περιοχή αφήνοντας το κομμάτι που ξεκλειδώνεται από το πάτωμα που πέφτει κι έφτασα στο Bed of Chaos, με το οποίο δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα.

Σε γενικές γραμμές ακολουθώ το ίδιο build που περιέγραψα παραπάνω, αλλά σκέφτομαι να κάνω μία αλλαγή, εξοπλίζοντας ελαφριές πανοπλίες, τούμπανο ασπίδα και όπλο, ώστε να έχω το πιο γρήγορο roll. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να το κάνω αυτό λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, αλλά από ότι καταλαβαίνω μου μένουν ακόμα 2 περιοχές να εξερευνήσω, χωρίς να συμπεριλαμβάνω και το DLC μέσα σε αυτές.

Σκέφτομαι επίσης να αρχίσω να παίζω περισσότερο ως human, γιατί μου έκαναν invade δύο φορές κάποιοι τυπάδες και γούσταρα που τους ξεφτίλισα .

Nooto, όντως το play style που υπέθεσες ακολουθώ. Έχω σαν δεύτερο όπλο το pyromancer's hand + 13 και τώρα ανεβάζω λίγο το intelligence για να έχω περισσότερα slots για μαγικά. Το αστείο είναι ότι δεν ήθελα να κάνω 2ο playthrough μιας και το backlog είναι τεράστιο και τώρα, με τη νέα κάρτα, θέλω να δοκιμάσω κάποια παιχνίδια όπως το Far Cry 3 και το Bioshock Infinite (+ κάποια indies που τα έχω να κάθονται και με ενοχλεί), αλλά ρε να πάρει... δεν το αφήνεις έτσι εύκολα το Dark Souls . Ξαναλέω, πάλι καλά που το παίζω τώρα κι όχι κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού, ποτέ δε θα έπαιρνα πτυχίο αν είχα το Dark Souls στη ζωή μου .

Comment

• Ψόφος και στο bed of chaos, από τα πιο ηλίθια bosses, αλλά δε βαριέσαι, τη δεύτερη φορά φαντάζομαι θα βγαίνει πολύ εύκολα.

Χαλαρή εξερεύνηση τώρα, ίσως και κανένα FAQ για να δω τι έχω χάσει και μετά πάμε New Londo.

Comment

• [QUOTE=Evans;156284]Ψόφος και στο bed of chaos, από τα πιο ηλίθια bosses, αλλά δε βαριέσαι, τη δεύτερη φορά φαντάζομαι θα βγαίνει πολύ εύκολα.
        QUOTE]

Στο Boss αυτό έπρεπε να έχεις επιλογή rewind.
        Δοκίμασε την επόμενη φορά να πας πρώτα στην αριστερή ρίζα και μετά δεξιά. Νομίζω είναι μικρότερη η πιθανότητα να πέσεις στο βάραθρο. Είναι όμως boss που δοκιμάζει τις platform ικανότητες και τα αντανακλαστικά του παίκτη. Θέλει να είσαι τσίτα. Βέβαια Havelaras όπως ήμουν που να τρέξω.
        Θέλω να δοκιμάσω ένα flawless playthrough αλλά το φοβάμαι αυτό το σημείο.

Comment

• Ψόφος και στο bed of chaos, από τα πιο ηλίθια bosses, αλλά δε βαριέσαι, τη δεύτερη φορά φαντάζομαι θα βγαίνει πολύ εύκολα.
          Χαχαχα εχω κανει πολλα playthrough και αυτο το boss δεν το εχω βγαλει ποτε με την πρωτη παντα καταφερνει να μου σπαει τα νευρα.

Σε επιπεδο πειραματισμου μπορεις να δοκιμασεις πολλα πραγματα και το pyromancy ειναι καλη επιλογη αν εχεις επενδυσει σε stats που δεν εχουν μεσα faith και int. Για το game θα εχεις καταλαβει τωρα οτι οι πολλες δοκιμες (και το που θες να πας τον χαρακτηρα σου) ξεκινουν μετα το πρωτο playthrough σε NG+ ή σε νεους χαρακτηρες μετεπειτα, που φτιαχνεις με πιο specific λογικη (οχι οτι δεν μπορεις να κανεις πραγματα τωρα απλα θελω να πω οτι απο κει και επειτα εχεις μεγαλυτερη ευελιξια αλλα και ανεση στη δημιουργια διοτι ξερεις τις προκλησεις και εχεις αρχισει να αντιλαμβανεσαι και τις δικες σου προτιμησεις). Εγω θα ξαναπω για αλλη μια φορα οτι οταν ξαναεπιασα τον χαρακτηρα μου στο Demon's πριν 2 χρονια δεν μπορουσα να πιστεψω οτι ειχα παιξει ολο το παιχνιδι με χαρακτηρα τετοιου playstyle

Γενικα μην σε αποσχολει το συγκεκριμενο (και σε σχεση με το backlog) ευχαριστησου το μεχρι το τελος και μη σε νοιαζει το μετα. Σε περιπτωση που ασχοληθεις post NG να ξερεις οτι το DS (οπως και τα υπολοιπα παιχνιδια Souls) ειναι οτι πιο pick n play υπαρχει (οσο περιεργο και να ακουγεται αυτο ), κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον.

Αντε nice, το New Londo που μενει ειναι ωραια περιοχη. Για το DLC περιμενω τις αποψεις σου, θα δεις οτι ο σχεδιασμος των περιοχων ειναι καπως πιο απλοικος αλλα απο την αλλη μετραει πολυ για τα bosses και τους χαρακτηρες. Θελω σχολιασμο διοτι το συγκεκριμενο ψιλοπροβαρει κατα καποιο τροπο μια σχεδιαστικη λογικη που χρησιμοποιηθηκε αρκετα στο Dark Souls 2 (σε ενα κομματι του τουλαχιστον).

Comment

• Dafuq was the session I just had?

Πωωωωωωωωω μιλάμε τρελάθηκα!!!

Ξεκίνησα στο χαλαρό το New Londo, κάνω curse το χαρακτήρα μου κι αρχίζω να σφάζω. Ήξερα ότι τίποτα δε με ρίχνει, οπότε προχωρούσα σταθερά και με τσαμπουκά, αλλά σιγά σιγά άρχισα να σκιάζομαι με την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ατμόσφαιρα της περιοχής. Τελικά κατάφερα να φτάσω στο shortcut για το valley of the drakes με ιδιαίτερη άνεση, μαζεύοντας όλα τα αντικείμενα... Κι εκεί είναι που τα πράγματα έγιναν ενδιαφέροντα! Φτάνω στο πηγάδι για το abyss και λέω "Δε γαμιέται, φόρα το δαχτυλίδι και βούτα"... και ΜΠΑΜ, boss fight! Το πέρασα με την πρώτη (ανόητη μάχη, αλλά πολλή ένταση) και κατάφερα επιτέλους να συλλέξω και τις 4 ψυχές ώστε να ανοίξω το δρόμο για το τέλος!!!!

Λέω όμως "Κάτσε ρε μάστορα, τι παίζει με το DLC;" Αρχίζω να διαβάζω τις περιγραφές των αντικειμένων και από τη στιγμή που όλα έδειχναν προς την Oolacile, σκέφτομαι "Ε, λογικά πρέπει να πάω εκεί που συνάντησα εκείνη τη μάγισσα." Πηγαίνω λοιπόν εκεί και ταξιδεύω πίσω στο χρόνο! Σκοτώνω το λιοντάρι φρουρό και μπαίνω μέσα στην πανέμορφη είσοδο στο δάσος (υποθέτω είναι το σημείο στο οποίο πολέμησα τον Σίφη, αλλά στο παρελθόν).

Τυχαίνει όμως στο ενδιάμεσο να διαβάσω σε guide για τον Catarin knight ή όπως λέγεται και το μάτι μου πέφτει πάνω στο όνομα μίας περιοχής που δεν είχα συναντήσει ακόμα. Απορώ "Ρε ποια είναι αυτή η Ash lake και το Great Hollow;" Να μη σας τα πολυλογώ, δεν είχα ΙΔΕΑ για αυτές τις δύο περιοχές, μιας και μου διέφυγαν τελείως. Ε... φεύγω από την DLC area Και πηγαίνω ξανά στο blight town, κατεβαίνω στο βάλτο, βρίσκω την είσοδο στο δέντρο κι αρχίζω να κατηφορίζω μέσα στο κούφιο δέντρο... και φτάνω στη λίμνη με την θεϊκή μουσική!

Πωωωωωω, τι αισθητική, τι ωραία αίσθηση ανακάλυψης και περιπέτειας που σου προσφέρει αυτό το παιχνίδι! Ήξερα ότι ήμουν overpowered για την περιοχή (Zweihander +14 κτλ), οπότε δεν αγχώθηκα ιδιαίτερα, μέχρι που έφτασα στο δράκο... Έβλεπα από μακριά τη φιγούρα του κι απορούσα αν πρόκειται για δράκο που κοιμάται, ή για ένα περίεργο γλυπτό. Αναγνωρίζοντας το bonfire ακριβώς μπροστά του θεώρησα ότι δεν αποτελεί κάτι το επικίνδυνο, οπότε άρχισα, ελαφρώς συγκρατημένα, να βαδίζω προς το μέρος του... και ξαφνικά, ανοίγει διάπλατα τα φτερά του, με την εκπληκτική μουσική της περιοχής να μη σταματά ούτε στιγμή!

Επειδή είχα ήδη κλείσει τις 2μιση ώρες και ήμουν κουρασμένος, επέστρεψα στο bonfire και το έκλεισα, ανυπομονώ όμως να το ανοίξω ξανά και να ολοκληρώσω την περιοχή. Από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, session από τότε που ξεκίνησα τον τίτλο. 70 ώρες και μέχρι και την τελευταία στιγμή μου κρύβει εκπλήξεις... τι να πω, πρέπει να βρισκόταν σε μία έξαρση δημιουργικότητας αυτοί στην From Software όταν σχεδίαζαν το Dark Souls.

Ορίστε και δύο φωτογραφίες, έτσι για το γαμώτο:

ΥΓ: Άσχετο, πιστεύετε ότι πρέπει να νικήσω τον Gwyn προτού μπω στο DLC; Δε θέλω να γίνω τόσο δυνατός, ώστε ο Gwyn να πέσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν το τερματίσω, μπορώ να έχω πρόσβαση στο end game content, ή θα οδηγηθώ σε απευθείας reset και NG;

Comment

• Χαχαχαχα το ειχα αναφερει και παλιοτερα οτι σε αυτο το game παιζει να χασεις ολοκληρες περιοχες και να μην το καταλαβεις Φανταστικη περιγραφη, nice!

Άσχετο, πιστεύετε ότι πρέπει να νικήσω τον Gwyn προτού μπω στο DLC; Δε θέλω να γίνω τόσο δυνατός, ώστε ο Gwyn να πέσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν το τερματίσω, μπορώ να έχω πρόσβαση στο end game content, ή θα οδηγηθώ σε απευθείας reset και NG;
              Οχι δεν υπαρχει post game στο Dark Souls (μετα τον τερματισμο περνας κατευθειαν σε NG+) οποτε παιξε οπωσδηποτε το DLC πριν πας στον Gwyn. Για το αν εισαι OP μη το φοβασαι, δεν νομιζω να σου φανει ευκολος (τουλαχιστον μεχρι να μαθεις τον τροπο που κινειται) γιατι ειναι πολυ ωραια σχεδιασμενη μαχη και σε βαζει σε εγρηγορση, υπαρχουν και παικτες που τον εχουν ξεσκισει βεβαια . Μπραβο για τους 4 Kings με την πρωτη προσπαθεια

Comment

• Οι Four Kings ήταν η δυσκολότερη μάχη για μένα με μεγάλη διαφορά. Μιλάμε για πολλούς θανάτους. Τι sl είσαι;
                Για την Ash Lake δεν έχω να πω κάτι άλλο, νομίζω και εγώ την ίδια αίσθηση είχα όταν την αντίκρισα αν και πήγα πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Δέος! Επίσης αν προσέξεις τη βλέπεις από το Tomb of the Giants.
                O Gwyn δε νομίζω πως μπορεί να είναι πολύ εύκολος αν δεν ξέρεις τι να κάνεις. Σκέψου φάση False King. Επίσης μπορείς απλά να μην κάνεις άλλο level up αν φοβάσαι πως θα γίνεις overpowered.
                Originally posted by Squall Leonhart
                I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                Originally posted by 丹野
                Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                Originally posted by Ryu_gr
                υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Btw evans τσεκαρε αν θες και τη δικη μου μαχη με τον Sanctuary Guardian (ειναι η πρωτη μου επιτυχημενη προσπαθεια σε NG+++). Το λεω πιο πολυ διοτι εχουμε τελειως διαφορετικα setups αλλα και να δεις το δικο μου αγαπημενο μου οπλο, το Balder Side Sword. Η ποιοτητα δεν ειναι καλη (ειναι cam) αλλα μου αρεσε πολυ σαν μαχη επειδη ειναι πολυ κινηματογραφικη οποτε την εγραψα καθως επαιζα.

Comment

• Εγώ πάντως την δεύτερη φορά που πήγα να φάω το λιοντάρι μου έβγαλε δύο και εννοείται την κοπάνησα.
                    Ο Gwyn βγαίνει πολύ εύκολα με dagger παίζοντας με parry, counter attacks. Με tank χαρακτήρα δεν θα έχεις πρόβλημα ειδικά αν έχεις καλή ασπίδα, αλλά τι λέω θα τον πολεμήσεις και θα δεις.
                    Να βλέπω Havelares παίκτες να γουστάρω.

Comment

• @Nooto: αυτό το play style θέλω να υιοθετήσω κι εγώ, αλλά μάλλον θα το κάνω σε NG. Βασικά υπάρχουν τόσοι τρόποι να παίξεις που αξίζει να αφιερώνεις ένα ολόκληρο game through σε ένα συγκεκριμένο style. Για παράδειγμα, θα ήθελα πολύ να δω πώς είναι το παιχνίδι με μάγο, αλλά πρέπει να αλλάξω τελείως το build μου για να κάνω κάτι τέτοιο.

Πάντως παίζεις με πολύ skill κι αυτό μου αρέσει. Το πρώτο 1/3 του παιχνιδιού το έπαιξα με μία μίξη dexterity και strength, το δεύτερο 1/3 με dexterity + pyromancy και τώρα είμαι καθαρά προς το endurance + strength. Σε όλη τη διάρκεια του τίτλου έχω εξοπλισμό το Havel's ring από τη μέση και μετά βασίζομαι πολύ στο poise, ώστε να μη με σταματάει τίποτα. Δεν έχω παράπονο με τα αποτελέσματα, αλλά πλέον χρειάζομαι πολύ λιγότερο skill και πολύ περισσότερο εφόδια, ώστε να προχωρήσω. Για παράδειγμα, έχω μονίμως 20 uses στο flask μου, μιας και το build μου βασίζεται αρκετά στο να τρώω αρκετά αναγκαστικά χτυπήματα, ρίχνοντας ταυτόχρονα μερικά πολύ ισχυρά hits.

Ο τρόπος που παίζεις εσύ φαίνεται πολύ περισσότερο skill based, αξιοποιώντας τα ανοίγματα του εχρθού και τα invisibility frames που σου παρέχει το fast roll. Μου αρέσει αυτό και νομίζω ότι εφαρμόζεται ευκολότερα στα περισσότερα σημεία του τίτλου, μιας και το Ultra Greatsword σε στενούς διαδρόμους είναι αρκετά προβληματικό.

Σε NG πάντως πρώτα θα εστιάσω σε μαγικά, μιας και αποτελούν ένα κομμάτι του τίτλου που μου διαφεύγει ολοκληρωτικά και ίσως κρατήσω το fast roll σαν ένα backup plan. Θα ήθελα να δω αν αξίζει να ανεβάσω πολύ κι ένα dagger για πολύ υψηλά critical rates, αν και αυτό το σύστημα θα είναι τελείως άχρηστο σε boss fights.

90 ή 92 soul level ήμουν.

@Straier: Με το ζόρι μου έκαναν ζημιά. Μόνο στο τελευταίο 1/4 της μάχης έτρωγα ικανοποιητική ζημιά κι αυτό επειδή μου την έπεφταν πολύ ιππότες μαζί κι έτρωγα πισώπλατα χτυπήματα. Κατά τα άλλα, την έβγαλα πάρα πολύ εύκολα τη μάχη. Εντυπωσιακή σίγουρα, αλλά αρκετά braindead, τουλάχιστον συγκριτικά με κάποιες άλλες μάχες που είχαν πολύ πιο μελετημένη δομή.

@Ren: Άντε να δούμε... Θα εξερευνήσω τον κόσμο πρώτα, θα ασχοληθώ με λίγο ακόμα weapon customisation, θα ολοκληρώσω το DLC και μετά θα πάω στη μάχη με τον Gwyn. Levels όντως παίζει να μην ανεβάσω άλλα, ή ίσως απλά βάλω στόχο τα 100 Soul Levels και μετά σταματάω.

Comment

• Σκάχτηκα

Έφτασα στο boss, τον Manus, father of the Abyss και παραλίγο να τον σκοτώσω την 3η-4η φορά που τον πολέμησα, αλλά έμεινα από estus και με έκοψε. Προσπάθησα να κάνω Kindle το bonfire που ήταν πιο κοντά στον αρχηγό, αλλά με το που γίνω human απενεργοποιείται το bonfire επειδή κάποιος θα με κάνει Invade. Ξόδεψα πολλά humanities ελπίζοντας ότι ΔΕ θα απενεργοποιηθεί, μέχρι που αποφάσισα ότι με τα 15 θα πρέπει να παίξω, μιας και το @#$*(@#%&@#($&*@#_!(*$@! σημείο του bonfire μαζεύει πολύ κόσμο για PvP.

Δε φαίνεται πολύ δύσκολο boss, απλώς πρέπει να παίζεις αργά και προσεχτικά. Χρησιμοποιώ την ασπίδα που μου άφησε ο Σίφης όταν τον έσωσα και το Ornstein's armour, boots και gauntlets, Zweihander +14 και το Mask of the Child για stamina regeneration.

Comment

• Μπορείς απλά να βγεις offline αν θες να κάνεις kindling. Τόσο απλό!
                          Μου κάνει εντύπωση πάντως που έχει ακόμα τόσο κόσμο.

Χρησιμοποιώ την ασπίδα που μου άφησε ο Σίφης όταν τον έσωσα και το Ornstein's armour, boots και gauntlets, Zweihander +14 και το Mask of the Child για stamina regeneration.
                          Δε βρίσκω το λόγο να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη ασπίδα για αυτήν τη μάχη...
                          Originally posted by 丹野
                          Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                          υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Έχει υψηλό stamina, δεν εγκρίνεις ε;

Το σκέφτηκα αυτό για το Online, αλλά βαρέθηκα να το κάνω .

Comment

• Έχει υψηλό stamina, δεν εγκρίνεις ε;
                              Σιγά το stamina, έχει το χειρότερο stability από όλες τις greatshields (εκτός από Bonewheel που δε μετράει). Τα μόνα θετικά είναι πως δε χρειάζεται upgrade, έχει -σχετικά- χαμηλό strength requirement και καλή μαγική άμυνα. Για tank χαρακτήρα δε νοείται ασπίδα με 80% physical damage reduction. Οι φυσικές επιθέσεις του Μάνους είναι πιο επικίνδυνες νομίζω από τις μαγικές για τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Silver Talisman.
                              Originally posted by 丹野

Comment

• Το DLC είναι παρελθόν, έσφαξα στο γόνατο τον Manus, πετσόκοψα και τον Kalameet Και τώρα πάνω για end-game!

Πολύ ωραίες οι τρεις μάχες του DLC με πολύ action προσανατολισμό. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το ίδιο το DLC, που παρότι είχε ωραία ιστορία κι αισθητική, η απλή δομή του κόσμου με έκανε να βαρεθώ ελαφρώς.

Τώρα βέβαια τα πολλά λόγια είναι φτώχια! Έφτασα στο τέλους του έπους και πριν πάω για τον Gwyn, θέλω να ανατρέξω μία σε διάφορες από τις περιοχές για να θυμηθώ πόσο ωραίο ήταν το ταξίδι στον κόσμο του Lordran. Σίγουρα έχασα κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά στο level design και σίγουρα σε συνέλεξα όλα τα αντικείμενα, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει, μιας και θεωρώ ότι έκανα την πλειοψηφία των πραγμάτων που μπορεί να κάνει κανείς στο πρώτο playthrough. Για την ιστορία βέβαια δεν το συζητώ καν, παίζει να μην έπιασα ούτε το 10% του τι έχει να πει ο τίτλος. Δυστυχώς δεν έχω και την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθώ περαιτέρω, οπότε θα τη βγάλω με την εύκολη λύση, ανατρέχοντας σε YouTube videos.

Πριν το τερματίσω, θέλω να κάνω τα εξής τρία πράγματα:

1. Να σκοτώσω τα παιδιά του Gwyn
                                2. Να φτιάξω μερικά ακόμα όπλα, μιας και μπορώ να αξιοποιήσω μερικές από τις ψυχές των bosses
                                3. Να σκοτώσω 2 από τους 3 fire keepers, ώστε να αναβαθμίσω το estus flask μου για το επόμενο παιχνίδι

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Comment

Working...
                                X