Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dark Souls

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Κάνε farming σε titanite chunks, ανέβασε ότι όπλο και πανοπλία θες, αγόρασε όλα τα μαγικά κλπ...
    Originally posted by Squall Leonhart
    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
    Originally posted by 丹野
    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
    Originally posted by Ryu_gr
    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Η μάχη μου με τον Manus.

Comment

• Δεν ήξερα πως είναι δυνατόν να τρως τόσο λίγη ζημιά από το Μάνους.
        Κρίμα που δεν ήσουν άνθρωπος, έχασες ένα τέλειο easter egg...
        Originally posted by 丹野
        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• So, σήμερα το πρωί κάτι εργάτες μάζευαν μπάζα έξω από το σπίτι μου και με ξύπνησαν στις 07:15. Είχα συνάντηση με τον καθηγητή στις 10:00, οπότε έπρεπε να φύγω από το σπίτι στις 09:30. Τι έκανα στο ενδιάμεσο; Πρωινό; Νέα; Ιντερνετ; Όοοοχι, ο Παναγιώτης προτίμησε να κάνει ένα διπλό ελληνικό σκέτο και να παίξει Dark Souls!

Τι έκανα λοιπόν σήμερα ΤΟ ΠΡΩΙ (επειδή θα υπάρξει κι απογευματινό ΚΑΙ βραδινό session, because I am becoming fucking obsessed):

1. Σκότωσα Gwynevere και όλα σκοτείνιασαν (το είχα διαβάσει δυστυχώς, αλλά η εκτέλεση ήταν μοναδική)
          2. Σκότωσα τους δύο ιππότες ακριβώς έξω από το chamber
          3. Σκότωσα τον Dark Sun Gwyndolin
          4. Αναβάθμισα διάφορα όπλα και πανοπλίες
          5. Σκότωσα την fire keeper στο Anor Londo και την Daughter of Chaos, την οποία όμως δεν ήθελα καθόλου να την πειράξω...
          6. Χρησιμοποίησα όλες τις ψυχές από τα bosses και πλέον έχω σαν ασπίδα την Artoria's Great Shield

Θα ασχοληθώ λίγο ακόμα με πανοπλίες και με αναβάθμιση παλιότερου εξοπλισμού, μπας και καταφέρω να φτιάξω ένα αξιοπρεπές set από light armour, το οποίο να μου δίνει καλό defense, αλλά και τη δυνατότητα για quick roll.

Αυτή τη στιγμή ο χαρακτήρας μου έχει ως εξής:

Level 97

Vitality 22 (νομίζω)
          Strength 34
          Endurance 36
          Attunement 17
          Dexterity 25
          Faith/ Intelligence/ Resistance αδιάφορα τελείως

Zweihander +15
          Ryromancer's hand +14
          Pharis bow +10
          Ornstein's armour set + Mask of Child για stamina regeneration
          Ring of protection ή Wolf ring
          Havel's ring
          Estus Flask +6

Comment

• Done

Ευκολάκι ο Gwyn πάντως, με την 5η τον έβγαλα και από τη δεύτερη φορά τον είχα αφήσει με ελάχιστη ενέργεια. Κατά λάθος την έκανα από το δωμάτιο όταν τον νίκησα, οπότε από ότι φαίνεται έγινα το κάθαρμα της υπόθεσης .

Ξεκίνησα στα γρήγορα ένα NG, αλλά δεν ξέρω αν θα το συνεχίσω. Θέλω σίγουρα λίγο χρόνο να χαλαρώσω από τόσο Dark Souls . Επίσης για να φτάσω στο σημείο να αλλάξω το build μου πρέπει να πάρω άπειρα levels, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να το προσπαθήσω με τον ίδιο χαρακτήρα. Αποκλείεται βέβαια να ξεκινήσω νέο παιχνίδι από την αρχή .

Εσείς τι λέτε πάνω σε αυτό; Στο NG (+++++) συνεχίζατε με το ίδιο Play style, ή το αλλάξατε;

Comment

• Αψογος (ωραια και η μαχη με τον Manus btw). Κοιτα προσωπικα στους επομενους κυκλους εγω ειχα την λογικη να δω οσο το δυνατον περισσοτερα πραγματα καταλαβαινοντας παραλληλα τι μου αρεσει περισσοτερο. Αρχισα λοιπον να ανεβαζω stats που πριν ειχα χαμηλα πορκειμενου να δοκιμαζω πραγματα (ολπα, miracles κλπ) που πριν δεν ειχα τη δυνατοτητα ετσι ωστε να δημιουργησω ενα καλο base level στα παντα και να αποκτηρω καλυτερη εικονα του τι προσφερει το παιχνιδι. Απο κει και περα αρχισα να κανω πιο specific τον χαρακτηρα μου καθως εχοντας δει σχεδον τα παντα, πλεον μπορουσα να διαλεξω προσανατολισμο. Τελικα ειχα επενδυσει πολυ σε endurance προκειμενου να εχω fast roll με mid tier πανοπλιες και ασπιδες και απο κει και περα σε dex και int γιατι καταλαβα οτι μου αρεσει περιοσσοτερο το γρηγορο gameplay μαζι με μαγικα (και σαν bonus το moonlight greatsword με pure magic damage). Το level αυτου του χαρακτηρα ειναι στα 199 σε NG+++ και εχει πανω του (διαθεσιμα) ολα τα αντικειμενα του παιχνιδιου (με unlimited πρακτικα επιλογες στο playstyle και με προσανατολισμο στα stats που περιεγραψα).

Τωρα σε νεους χαρακτηρες και εχοντας περασει την παραπανω διαδικασια αρχισα να φτιαχνω πιο specific builds και τους κραταγα level 99 για το PVP. Ωραια προταση ειναι το strength-faith πχ. Παντως παντα εδινα ποντους στο endurance γιατι δεν μπορουσα να παιξω με κατι λιγοτερο απο fast roll. Απο τα δικα σου βιντεο και περιγραφες παντως θα ηθελα καποια στιγμη να δοκιμασω και κατι τετοιο. Υπαρχουν btw και πολυ ωραια cosplay builds πχ Cloud, Dante, Sephiroth ακομα και Fraan κλπ καποια εκ των οποιων τα βρισκω πολυ ενδιαφεροντα.

Για να κλεισω να πω οτι τα NG+ ειναι πολυ ευχαριστη και χαλαρη διαδικασια και προσωπικα οπως ειπα ο κυριος στοχος μου ηταν να μαζεψω τα παντα στο παιχνιδι ωστε να δω ολες μου τις επιλογες και στην πορεια να αρχισω να δινω κατευθυνση.

Comment

• Αν θέλεις να πάρεις μία γεύση πώς έτρεχα το παιχνίδι, άνοιξε το video στο youtube Και επέλεξε 1080p60frames και βάλε το full screen. Το frame rate είναι λοκαρισμένο στα 59 για λόγους που ανέλυσα σε άλλο thread, αλλά η εμπειρία ήταν η ίδια.

Συμφωνώ με αυτό που λες και είναι εκεί που κατέληξα νωρίτερα, όταν σκεφτόμουν τι να κάνω. Αποφάσισα λοιπόν να μην ασχοληθώ με το strength, μιας και μπορώ να εξοπλίσω το 95% των όπλων/ ασπιδών. Προς το παρόν θα φτάσω το attunement στο 20, ώστε να έχω περισσότερα slots για μαγικά και θα ανεβάσω το intelligence, πηγαίνοντας για ένα χαλαρό strength/ intelligence build, που έτσι κι αλλιώς ήθελα να κάνω στο πρώτο μου playthrough.

Δε νομίζω να παίξω τόσο όσο εσείς βέβαια, με βλέπω να κάνω το ΠΑΡΑ πολύ 3 playthroughs (δηλαδή 2 ακόμα), μιας και το backlog είναι γιγάντιο και για να είμαι ειλικρινής θέλω να δω κι άλλα παιχνίδια που έχω απωθημένα τόσο καιρό.

Πάντως δε νομίζω να είναι δυσκολότερο το NG. Συγκεκριμένα πιστεύω ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν κοντά σε Anor Londo μεριά, μιας και νωρίτερα έτσι κι αλλιώς η πρόκληση δεν είναι τεράστια (τηρουμένων των αναλογιών πάντα, προφανώς συγκριτικά με άλλα παιχνίδια η πρόκληση είναι στο Θεό ).

Για να έχουμε καλό ερώτημα, πόσα playthroughs εχεις ρίξει nooto και συνολικά πόσες ώρες έχεις αφιερώσει; Το να κάνεις NG+++++... το βρίσκω φυσιολογικό, αλλά να ξεκινήσεις από το 0 νέο χαρακτήρα, δηλαδή να ξαναπεράσεις ένα vanilla playthrough χωρίς καμία βοήθεια από τα προηγούμενα παιχνίδια; Αυτό μου φαντάζει πολύ τολμηρό .

Comment

• Κοιτα τα 3 playthrough ειναι νομιζω το platinum και επι της ουσιας να καταφερεις να παρεις ολα τα αντικειμενα που υπαρχουν στο παιχνιδι, εμενα αρχικα αυτος ηταν ο στοχος μου (αν και οταν το τελειωσα πρωτη φορα ελεγα οτι δεν θα ασχοληθω αλλο ). Μετα μπηκα στο 4ο playthrough λογω του DLC (και για την μεγαλυτερη προκληση στις νεες περιοχες) και εκει σταματησα με τον πρωτο χαρακτηρα. Btw οταν ειχαμε πιασει τοτε το παιχνιδι ειχε παρα πολυ νοημα το να συνεχιζεις να παιζεις διοτι η κοινοτητα κινουταν σχεδον ως συνολο λυνοντας το σεναριο, βρισκοντας τα in game μυστικα κλπ. Ηταν πολυ ενδιαφερον ταξιδι, (θυμαμαι επαιζα και διαβαζα παραλληλα, εβλεπα νεα lets plays, εμπαιναν καινουργιες προσθηκες στο wiki με το περασμα των ημερων κλπ)

Τωρα στη συνεχεια εφτιαξα αλλους 2 χαρακτηρες που τους σταματησα λιγο πριν το τελος του παιχνιδιου σε level 99. Ο λογος ηταν οτι ηθελα να φτιαξω πιο specific περιπτωσεις και να τις δοκιμασω σε low level PVP. Εκει το ενδιαφερον ειναι οτι τσεκαρεις online specific setups σε επιπεδο που κανεις δεν ειναι OP οποτε γινεται πιο εμφανες το βαρος των επιλογων σου και τα trade offs που εχεις κανει για να χτισεις τον χαρακτηρα (+το οτι φτιαχνεις κατι πολυ καλυτερο δεδομενου οτι ξερεις τι σου γινεται στο game). Επιπλεον μου αρεσε οτι μπορουσα να βοηθω τους παικτες που επαιζαν πρωτη φορα το game στα bosses κλπ. Οπως και να εχει τον νεο χαρακτηρα τον φτιαχνεις πιο πολυ για το online του πραγματος.

Τα NG+++ btw ειναι οκ σαν δυσκολια, υπαρχει ενα balance δεδομενου οτι εχεις πλεον experience. Καποια Bosses ωστοσο γινονται πραγματικος εφιαλτης (4 Kings σε NG++ ειναι καπως απαλευτοι πχ).

Συνολικα πρεπει να εχω ριξει 300-400 ωρες σε αυτο το game (επαιζα αποκλειστικα DS ενα χρονο θυμαμαι) Η πλακα ειναι οτι οταν ειπα οκ σταματω μιας και πετυχα οτι ηθελα να πετυχω, το επομενο παιχνιδι που επιασα ηταν το Demons Souls Εκει εριξα μονο ενα play σε NG+ για το platinum και με την σειρα ξανασχοληθηκα τωρα μετα απο τοσο καιρο λογω DS2

Comment

• Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι να ξεκινήσεις το παιχνίδι από την αρχή. Αν ξεκινήσεις με συγκεκριμένο build στο μυαλό σου και εννοείται με το master key δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη ούτε χρονοβόρα διαδικασία.

Εγώ πριν το τερματίσω με το βασικό έφτιαξα έναν δεύτερο (δε θυμάμαι πλέον ακριβώς το λόγο, νομίζω ήθελα απλά να δω τον τερματισμό και να κάνω λίγο farming με τον κεντρικό πριν πάω NG+) με τον οποίο αν δεν κάνω λάθος το τερμάτισα σε lvl60κάτι σχετικά γρήγορα.

Στον κεντρικό είχα 60str, 50int, 30dex, 30faith, 22attn, με τα άλλα default (deprived) αν δε θυμάμαι κάτι λάθος που σήμαινε πως μπορούσα να χρησιμοποιήσω όλα τα όπλα (Smough's Hammer off-hand ) και τα μαγικά εκτός από το Sunlight Spear. Εννοείται κυκλοφορούσα σχεδόν πάντα γυμνός... Όπλα, κυρίως μαγεία και κατάνα, Moonlight greatsword, Velka's rapier, Quelaag's Furysword, κατά βάσα dex-based. Ασπίδες, Eagle Shield (ακόμα και μετά το nerf), και Black Knight Shield.
                    Originally posted by 丹野

Comment

• Δε θα το παίξω μωρέ, όχι...

όοοοοοοχι...

Ήδη σκότωσα Havel Knight, Taurus Demon, έναν τύπο που με έκανε invade για να με καθαρίσει από τις αμαρτίες μου και το άφησα πριν τον κόκκινο δράκο.

Αυτή η διαδρομή μου πήρε 3-5 ώρες την πρώτη φορά και τώρα μόλις 20 λεπτά. Μάλλον θα το έχω όπως και το Rayman, ενα καθημερινό μισάωρο για το καλό .

Ανεβάζω σιγά σιγά τα στατιστικά που άφησα πίσω (Attunement, intelligence) Και θα δω πώς θα το πάω. Προς το παρόν, χαλαρά τα πράγματα . Επίσης αποφάσισα να το παίξω κατά κύριο λόγο ως human ώστε να σκοτώσω τα NPC phantoms Που δεν σκότωσα στο πρώτο playthrough.

Comment

• Έφτασα μέχρι το Darkroot Gardens κι έκανα λίγο levelling εκεί, οπότε είμαι 105 soul level με 23 intelligence. Θέλω να το φτάσω στο 36 όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να επικεντρωθώ σε endurance και vitality μετά για να πειραματιστώ με άλλα builds. Επίσης παίζω καθαρά σε human form, μπας και κάτσει να βοηθήσω κανένα Χριστιανό με κανένα boss, αν κι από ότι καταλαβαίνω είμαστε πολλοί λίγοι αυτοί που παίζουμε αυτή τη στιγμή τον τίτλο.

Η μόνη αλλαγή που έκανα στον εξοπλισμό μου είναι να βάλω την πανοπλία που έπαιρνες από το πρώτο boss στα Demon's ruins και να αντικαταστήσω την Artorias Great Shield με την Grass Crest Shield +10 (πάλι ), ώστε να έχω fast roll. Το Zweihander +15 δεν έχει φύγει ακόμα . Όλοι λέτε για το Moonκάτι sword και μάλλον θα είναι το επόμενο που θα δοκιμάσω, όταν έχω το κατάλληλο intelligence.

Δεν ξέρω τι στόχο να βάλω στο παιχνίδι. Μάλλον 100% steam achievements + να δω όλα τα in-game events, γιατί με covenants δεν παίζει να ασχοληθώ ιδιαίτερα, λόγω του περιορισμένου ενεργού user-base.

Πάντως όντως προχωράει πολύ γρήγορα το παιχνίδι. Την προηγούμενη φορά ήμουν στις 20+ ώρες μέχρι αυτό το σημείο και τώρα δεν παίζω ούτε 3. Βέβαια κάτι λάθος κάνω με τον Hellkite dragon Και δεν μπορώ να τον σκοτώσω, μιας και κάνει regenerate. Την πρώτη φορά με το που του έκοψα την ουρά ψόφησε. Τι να πω; Μάλλον bug στο πρώτο playthrough .

Comment

• Δεν ξέρω τι στόχο να βάλω στο παιχνίδι. Μάλλον 100% steam achievements + να δω όλα τα in-game events, γιατί με covenants δεν παίζει να ασχοληθώ ιδιαίτερα, λόγω του περιορισμένου ενεργού user-base.
                          Πάντως μπορείς να πάρεις όλα τα αντικείμενα των Covenants φαρμάροντας offline.

Η μόνη αλλαγή που έκανα στον εξοπλισμό μου είναι να βάλω την πανοπλία που έπαιρνες από το πρώτο boss στα Demon's ruins
                          Ποιο λες; Το Gold-Hemmed Black Set;
                          Originally posted by 丹野

Comment

• Βέβαια κάτι λάθος κάνω με τον Hellkite dragon Και δεν μπορώ να τον σκοτώσω, μιας και κάνει regenerate.
                            Αν θυμαμαι καλα δεν πρεπει να ειναι bug αυτο. Νομιζω ΔΕΝ μπορεις να βγαλεις τον Hellkite Dragon με συμβατικα μεσα (απο μακρια με τοξο) διοτι οντως απο ενα σημειο και μετα κανει regenerate. Μπορει ισως να βγαινει με Greatbows (για να εχεις αποσταση) που κανουν πολυ μεγαλυτερη ζημεια σε δρακους (και το regen χανει το νοημα του) αλλα ο πιο αμεσος τροπος ειναι να το πας με melee Το συγκεκριμενο σημειο δεν το θυμαμαι καλα δυστυχως πλεον (προσωπικα τον εχω βγαλει με melee) αλλα ειμαι σιγουρος οτι το regen δεν ειναι bug.

Όλοι λέτε για το Moonκάτι sword και μάλλον θα είναι το επόμενο που θα δοκιμάσω, όταν έχω το κατάλληλο intelligence.
                            Δοκιμασε και τα special attack που εχει (ειναι πολυ καλα σε long range pvp). To συγκεκριμενο σπαθι υπηρχε και στο DeS αν το θυμασαι αλλα εκει ηταν faith based. Επισης εκει ειχε το επιπλεον θετικο οτι η λεπιδα ηταν φτιαγμενη απο pure light οποτε οι επιθεσεις περναγαν απο τις ασπιδες χωρις το σπαθι να κανει το bounce animation To MLGS εχει S Scaling στο intelligence και η δυναμη του αυξανεται παρα πολυ οσο αυξανεις το συγκεκριμενο stat με ενα soft cap στο 40 αν θυμαμαι καλα.

Comment

• Όσο περισσότερο παίζω, τόσο περισσότερο εκτιμώ το fast roll + zweihander +15 . Βεβαια βολεύει να έχω και τα μαγικά για να χτυπάω εχθρούς από μακριά, αλλά από κοντά δε βρίσκω λόγο να μη χρησιμοποιώ το πανίσχυρο zweihander!

Μπόρεσα να εξοπλίσω και το moonlight greatsword, αλλά έχω μόλις 26 Intelligence και δεν μπορώ να εκτιμήσω τη δύναμη του σπαθιού. Μου φαίνεται πάντως ότι το Grant ή όπως λέγεται θα είναι αρκετά καλύτερο σαν όπλο, μιας και αυξάνονται τα στατιστικά του από strenght+faith.

Τελείωσα και Blight Town και ανακάλυψα ότι η Quelana ζει ακόμα και σου πουλάει pyromancy. Δεν την είχα βρει στο πρώτο playthrough .

Comment

• To Grant πιθανον να ειναι δυνατοτερο αλλα ειναι πολυ πολυ βαρυτερο και πιο αργο απο το Moonlight greatsword. Μιλαμε για 24 μοναδες βαρους εναντι 6, οπως καταλαβαινεις το MLG ειναι ισως το ελαφρυτερο οπλο της κατηγοριας του οποτε για builds που εχουν στοχο την ταχυτητα ειναι απο τις καλυτερες επιλογες που υπαρχουν (σε περιπτωση που εχεις επενδυσει σε int).

Επισης το MLG εχει magic damage output μονο και δεν το σπαει σε δυο κατηγοριες οπως το Grant (με αλλα λογια ειναι pure οπλο). Τωρα τι σημαινει αυτο και γιατι ειναι καλο? Εχει να κανει με το πως υπολογιζει το damage το παιχνιδι, για να σου δωσω να καταλαβεις δες λιγο το εξης (το λεω πολυ χοντρικα, ο original calculator δεν λειτουργει τοσο απλα αλλα η γενικη ιδεα ειναι παρομοια):

Φαντασου εναν εχθρο με 100 μοναδες physical defence και 50 μοναδες magic defence. Σκεψου τωρα οτι εχεις 2 οπλα, το ενα κανει 200 physical attack και 100 magic attack (συνολο 300) ενω το αλλο 210 magic attack μονο. Το πρωτο λογικα ειναι πιο δυνατο ετσι? Λαθος O τροπος υπολογισμου ακολουθει την εξης λογικη, καθε οπλο που εχει 2 outputs ειναι σαν να κανει 2 ξεχωριστες επιθεσεις οι οποιες στη συνεχεια αθροιζονται, με αλλα λογια εχουμε το εξης:

Το πρωτο οπλο κανει-> (200-100)=100 physical damage + (100-50)=50 magic damage=150 συνολικη ζημια.

Το δευτερο αντιθετα κανει-> (210-50)=160 magic damage=160 συνολικη ζημια.

Οπως καταλαβαινεις η δομη ευνοει συνηθως τα pure outputs (εξαρταται βεβαια απο τους αντιπαλους και απο τις αμυνες τους) και αν λαβεις υποψην σου οτι οι περισσοτεροι εχθροι στο παιχνιδι (και οι πιο πoλλοι παικτες σε pvp) εχουν μικροτερο magic defence απ'οτι physical (υπαρχουν και περιπτωσεις που δεν ισχυει αυτο πχ ολοι οι εχθροι του DLC), το MLG με 400+ magic damage σε full upgrade και υψηλο int (λογω του S scalling) μαζι με τις 6 μονο μοναδες βαρους και το καταπληκτικο moveset + range+ ταχυτητα, το κανουν ενα απο τα δυνατοτερα οπλα του παιχνιδιου και ισως την καλυτερη overall επιλογη αν εισαι κατι κοντα σε μαγο.

Comment

Working...
                                X