Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Προσπερνώ το γεγονός ότι είναι αδύνατον να τα καταλάβεις αυτά από μόνος σου
Ναι η αληθεια ειναι οτι ακομα και αν κανεις χρηση του wiki πχ, ειναι αδυνατο να καταλαβεις πως λειτουργει το παιχνιδι σε ενα μονο playthrough (ποσο μαλλον αν το παιζεις τελειως μονος σου). Εγω στο 2ο playthrough αρχισα να καταλαβαινω καποια πραγματα καλυτερα (παροτι απο την αρχη τσεκαρα συχνα πυκνα το wiki) ενω ακομα και τωρα μετα απο τοσα runs συνεχιζω να βλεπω οτι υπηρχαν μηχανισμοι που δεν ειχα καταλαβει την τυφλα μου Ειναι γενικα πολυ μινιμαλιστικος (η μηδενικος) ο τροπος που σου εξηγουν καποια πραγματα (βλεπε poise, ενα απο τα σημαντικοτερα στοιχεια του παιχνιδιου).
Βρίσκομαι στο Darkroot Garden. Τον blacksmith τον πέτυχα τον merchant όχι.
Απο εξοπλισμους θα βρεις overall πολυ πραγμα οποτε μην αγχωνεσαι, ακομα και αν εχεις χασει πραγματα, στην πορεια θα αρχισεις να παιζεις τους χαρτες στα δαχτυλα και να ανακαλυπτεις οτι πιθανον σου ξεφυγε
Ελπίζω στο ds2 να εξηγούν καλύτερα κάποια πράγματα...
Παρόλο που για μένα είναι από τα παιχνίδια της γενιάς, μπορεί καλύτερα σε θέματα παρουσίασης και ανάλυσης μηχανισμών
Μπορείτε να μου εξηγήσετε το health vs dexterity;
Αν έχω καταλάβει καλά σε κάποια όπλα χρησιμεύει το ένα και σε άλλα το άλλο;
Είδα σε διάφορα fora να λέγεται ότι το dexterity είναι χάσιμο χρόνου (αν και δεν κατάλαβα γιατί) και έχω προβληματιστεί. Επηρεάζει κάποιο απ'τα δύο τα single hand weapons; Βασικά παίζω με σπαθί από το ένα χέρι και shield από το άλλο. Είναι κάποιο εκ των strenght-dexterity καλύτερο για αυτόν τον τρόπο;
Καθε οπλο, περα απο τα stats του εχει και καποια συμβολα απο κατω. Τα συμβολα αυτα αναπαριστουν τα:
Strength
Dexterity
Intelligence
Faith
Τα συμβολα συνοδευονται απο ενα γραμμα. Τα γραμματα αυτα δηλωνουν το scaling του οπλου και απο το καλυτερο προς το χειροτερο μπορει να ειναι τα:
S
Α
Β
C
D
E
-
Για να στο πω απλα θα χρησιμοποιησω ενα παραδειγμα: Εχεις ενα οπλο που εχει min απαιτησεις για να το κρατησεις 12 dexterity. Εχει ωστοσο κοντα στο συμβολο του dexterity ενα Α. Αν ο χαρακτηρα σου εχει 13 dexterity (δηλαδη πανω απο το min) τοτε το damage του οπλου γινεται μεγαλυτερο και συνεχιζει να αυξανεται οσο μεγαλωνεις το dexterity. Το μεγεθος της αυξησης του damage σε σχεση με το ποσο πολυ εχεις αυξησει το dexterity εχει να κανει με το γραμμα (S = τεραστια αυξηση, - = καθολου αυξηση).
Τωρα, εστω οτι εχεις αυτο το οπλο με min requirement 12 dex, Α στο scaling του dex και εσυ εχεις 20 dex. Απο που καταλαβαινεις ποσο επιπλεον damage κανεις? Πας πανω στο οπλο και πατας τετραγωνο. Σου βγαζει αναλυτικα τα στατιστικα του και εκει που λεει physical damage, διπλα απο το βασικο νουμερο εχει και ενα νουμερο σε παρενθεση. Αυτο το νουμερο ειναι η προστιθεμενη ζημεια λογω του scaling.
Οπως καταλαβαινεις υπαρχουν οπλα που η δυναμη τους αυξανεται αναλογα με το πως διαλεγεις να αναπτυξεις των χαρακτηρα σου (αλλα με strength, αλλα με dexterity, αλλα με faith, αλλα με intelligence και αλλα με συνδιασμους αυτων). Οποτε σε καθε οπλο παντα να κοιτας τα συμβολα απο κατω και τι γραμμα εχει το καθε συμβολο.
Είδα σε διάφορα fora να λέγεται ότι το dexterity είναι χάσιμο χρόνου (αν και δεν κατάλαβα γιατί) και έχω προβληματιστεί.
Το strength συνηθως αυξανει το damage των οπλων που ειναι πιο βαρια (great swords, great axes κλ). Το dexterity απο την αλλη το εχουν για scaling συνηθως πιο ελαφρα και γρηγορα οπλα. Οποτε το τι αυξανεις εχει να κανει με τον τροπο που προτιμας να παιζεις και τι οπλα σου αρεσει να χρησιμοποιεις. Κατα τα αλλα δεν ξερω τι ελεγαν εκει οι τυποι αλλα προσωπικα πιστευω οτι το dexterity μαζι με το endurance ειναι τα κορυφαια στατιστικα που μπορει να ανεβασει κανενας (για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον που προτιμαω τους γρηγορους χαρακτηρες). Να σημειωσω οτι το dexterity απο 35-45 μειωνει και το casting time των spells.
Είμαι στους gay couple Smough και Ornstein. Δεν θυμάμαι σε άλλο game τέτοιο απότομο άλμα στην δυσκολία. Μέχρι στιγμής το παιχνίδι ήταν βατό. Δύσκολo αλλά βατό. Επίσης βρήκα όλα τα προηγούμενα bosses σχετικά εύκολα σε σημείο απογοήτευσης. Το Anor Londo ήταν κυριλέ (με εξαίρεση ένα σπαστικο σημείο) και ξαφνικά σε πετάει σε μία αδύνατη μάχη. 2 ταυτόχρονα; Σκοτώνεις τον ένα και ο άλλος γίνεται δυνατότερος με φουλ ενέργεια; Ειλικρινά δεν μπορώ να τους βγάλω. Σε όλα τα youtube videos που έχω δει είναι πάντα κάποιος σε NG+ με τρελά όπλα (και ειδικά ο Smough δείχνει λιγότερο επιθετικός απ'ότι είναι σε μένα). Κατάφερνω να νικήσω τον ένα και μου τελειώνουν τα flasks. Χρησιμοποιώ την lightning spear για τον χοντρό, αλλά μετά μου είναι άχρηστη στον Ornstein. Νικάω πρώτα τον Ornio (μετά από πολύυυυυ κόπο) και με ένα flask πως να βγάλω τον Smougay; Όλοι μου λένε να κάνω summon κάποιον npc. Αυτό είναι cheating, δεν κάνω summon κανένα.
Επίσης δεν μπορώ να κάνω upgrade τα όπλα μου. Έχω το Balder Side Sword στα +5, πως το κάνω στα +10; Τα όπλα από τα bosses souls πότε και πως τα φτιάχνω; Εξαιρώντας την armour έχω τον ίδιο equipment από τα Depths.
Είμαι στους gay couple Smough και Ornstein. Δεν θυμάμαι σε άλλο game τέτοιο απότομο άλμα στην δυσκολία. Μέχρι στιγμής το παιχνίδι ήταν βατό. Δύσκολo αλλά βατό. Επίσης βρήκα όλα τα προηγούμενα bosses σχετικά εύκολα σε σημείο απογοήτευσης. Το Anor Londo ήταν κυριλέ (με εξαίρεση ένα σπαστικο σημείο) και ξαφνικά σε πετάει σε μία αδύνατη μάχη. 2 ταυτόχρονα; Σκοτώνεις τον ένα και ο άλλος γίνεται δυνατότερος με φουλ ενέργεια; Ειλικρινά δεν μπορώ να τους βγάλω. Σε όλα τα youtube videos που έχω δει είναι πάντα κάποιος σε NG+ με τρελά όπλα (και ειδικά ο Smough δείχνει λιγότερο επιθετικός απ'ότι είναι σε μένα). Κατάφερνω να νικήσω τον ένα και μου τελειώνουν τα flasks. Χρησιμοποιώ την lightning spear για τον χοντρό, αλλά μετά μου είναι άχρηστη στον Ornstein. Νικάω πρώτα τον Ornio (μετά από πολύυυυυ κόπο) και με ένα flask πως να βγάλω τον Smougay; Όλοι μου λένε να κάνω summon κάποιον npc. Αυτό είναι cheating, δεν κάνω summon κανένα.
Επίσης δεν μπορώ να κάνω upgrade τα όπλα μου. Έχω το Balder Side Sword στα +5, πως το κάνω στα +10; Τα όπλα από τα bosses souls πότε και πως τα φτιάχνω; Εξαιρώντας την armour έχω τον ίδιο equipment από τα Depths.
Μόνος σου είναι τρομερά δύσκολο να βγάλεις την συγκεκριμένη μάχη ειδικά αν δεν παίζεις με κάποιο guide ή Wiki. Δεν είναι ντροπή να τα χρησιμοποιήσεις ειδικά για να μάθεις στρατηγικές και αδυναμίες των αρχηγών. Το παιχνίδι φτιάχτηκε για να παίζεις με οδηγό στρατηγικής.
Τώρα είσαι στο Anor Londo τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς γενικά και τι κλάση έχεις; Δεν διευκρινίζεις για να σου προτείνω κάτι. Επίσης να κάνεις summon phantom πάντα όταν αντιμετωπίζεις αρχηγούς η συνεργασία είναι βασική στο παιχνίδι όπως βοηθώντας εσύ άλλους κερδίζεις humanity, ανταμοιβές σε ψυχές και αντικείμενα που σου χρειάζονται σε covenants που με την σειρά τους ανοίγουν καλύτερα όπλα,πανοπλίες και το σημαντικότερο περιοχές.
Το humanity πέρα από τα drops όπως εξηγεί παραπάνω ο nooto ξέχασε να σου πει πως αν είσαι hollow δεν μπορείς να καλέσεις phantom για να σε βοηθήσει στα instances του παιχνιδιού, είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί σου κάνουν invade οπότε καλό είναι όταν είσαι κοντά σε αρχηγό να γίνεσαι "ζωντανός" ώστε να προσκαλείς phantom NPC και Players. Στην περιοχή που είσαι συναντάς νωρίς τον Solais σε μια Bonfire(τον Ιππότη που σου έδωσε την White soapstone) αν του μίλησες αρκετές φορές θα σου εμφανιστεί ή "υπογραφή" του ΑΝ είσαι "ζωντανός" δίπλα από την ομιχλώδη πόρτα του Ornio και Smooghay όπως τους λες. Οπότε είναι καλή ιδέα να το καλέσεις αν δεν θέλεις Player fantom να σε βοηθήσει.
Ο Ornstain είναι αδύναμος στην φωτιά και ο Smoogh στον ηλεκτρισμό αν έχεις κάποιο όπλο που έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάνουν καλή ζημία στο εκάστοτε θύμα.
Προσωπικά είμαι pyromancer με ήδη στην κατοχή μου το Quelaag's Furysword και το Gold Hemmed Black set και πάλι κάλεσα άλλα δύο phanton για να τους αντιμετωπίσω. Αν δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα καλύτερα δες ένα Wiki guide για την κλάση σου και δες μια άλλη περιοχή που είναι πιο "εύκολη" να αντιμετωπίσεις με το επίπεδο που έχεις.
Έχω την lightning spear στο +5. 200 physical dmg και 200 lightning dmg. Όλους του εχθρούς τους βγάζω με 3 χτυπήματα. Τους γίγαντες και τους black knights στο Anor Londo ενώ με παίδευαν στην αρχή τώρα με 3 χτυπήματα τους ξαπλώνω. Κοινώς έχω φτάσει σε ένα σημείο που κανένας εχθρός δεν με φοβίζει, αλλά οι O&S είναι αδύνατον να βγουν.
Summon ξέρω να κάνω, αλλά δεν πρόκειται να κάνω. Ούτε npc, ούτε άλλον παίχτη. Είναι θέμα ιδεολογίας. Τα rpg θέλω να τα παίζω ολομόναχος.
Όλους τους προηγούμενους αρχηγούς τους έβγαλα μόνος μου και αρκετά εύκολα κι όλας μόλις ανακάλυπτα το pattern. Πχ για να κάνω την spear +5 χρειαζόμουν το titanite slab και πήγα στο undead asylum για να σκοτώσω τον stray demon. Ενώ στην αρχή μου φάνηκε αδύνατο μιας και οι επιθέσεις του είναι unblockable, μόλις ανακάλυψα το pattern τον έβγαλα χωρίς να χάσω ενέργεια. Οι O&S όμως δεν βγαίνουν! Μπορώ να σκοτώσω τον Smough αλλά μετά ο Ornstein δεν χάνει ενέργεια με τίποτα. Οπότε λέω να σκοτώσω πρώτα τον Ornstein αλλά μέχρι να τον βγάλω έχω χαλάσει όλα τα flasks και όλη την ενέργεια μου. Χρησιμοποιώ pyromancy και πάλι δεν βγαίνει.
Στο New Games++++++ μπορώ να πω ότι χρειάστηκα τον Sollaire. Βέβαια ήμουν 200+ level τότε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Κατά τα άλλα αν έχεις φαρμάρει levels και δυναμώσει κατά πολύ τον εξοπλισμό σου δεν θα δυσκολευτείς πολύ. Κατ'εμέ οι tank χαρακτήρες όπως είναι ο Knight όταν διαθέτει ισχυρή πανοπλία με καλό poise και ανεβασμένο το endurance κατάλληλα το playthrough είναι πολύ βατό. Με agile χαρακτήρες δεν τα καταφέρνω καλά σε επίπονες αναμετρήσεις. Κάπου το είχα αφήσει στη μέση το playthrough και δεν ξέρω καλά καλά σε ποιο plus βρίσκομαι.:xp:
Σε τόσα New Game+ οι διαφορές είναι μηδαμινές. Μέχρι 7 δυσκολεύει κιόλας.
Το Lightning Spear ήταν απλά κακή επιλογή για τη συγκεκριμένη μάχη γι'αυτό και δυσκολεύτηκες, θα βοηθούσε όπλο με άλλο Element (και η χρήση του Slab για το συγκεκριμένο όπλο ήταν μάλλον ατυχής ΙΜΗΟ).
Ποτέ δε θεώρησα τη συγκεκριμένη μάχη φοβερά δύσκολη πάντως. Το σημείο με τους τοξότες μου φαίνεται απείρως δυσκολότερο στο Anor Londo.
Να ετοιμάζεσαι σιγά σιγά και για τους Four Kings.
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Σε τόσα New Game+ οι διαφορές είναι μηδαμινές. Μέχρι 7 δυσκολεύει κιόλας.
Το Lightning Spear ήταν απλά κακή επιλογή για τη συγκεκριμένη μάχη γι'αυτό και δυσκολεύτηκες, θα βοηθούσε όπλο με άλλο Element (και η χρήση του Slab για το συγκεκριμένο όπλο ήταν μάλλον ατυχής ΙΜΗΟ).
Ποτέ δε θεώρησα τη συγκεκριμένη μάχη φοβερά δύσκολη πάντως. Το σημείο με τους τοξότες μου φαίνεται απείρως δυσκολότερο στο Anor Londo.
Να ετοιμάζεσαι σιγά σιγά και για τους Four Kings.
Τους Four Kings τους έβγαλα χθες βράδυ μέσα σε 2 λεπτά. Two handed lightning spear και σπάμαρισμα R1 όσο ήμουν κολλημένος πάνω τους. Σαν τις μύγες πέσανε. Για τους Seath και Nito δεν μιλάω, πιο εύκολοι και από τον Gaping Dragon ήταν. Γενικώς εξαιρώντας τους O&S που πραγματικά ήταν από άλλο πλανήτη τα bosses τα έχω βρει όλα αρκετά εύκολα μόλις συνειδητοποιώ το pattern. Το πρόβλημα με τους O&S ήταν ότι έπρεπε να αντιμετωπίσεις 2 διαφορετικά patterns ταυτόχρονα.
Για το slab γιατί λες ότι ήταν άτυχη επιλογή; Είμαι στις 65 ώρες και δεν έχω συναντήσει άλλο όπλο με τέτοιο attack. Πιστεύω για το πρώτο playthrough μια χαρά είναι.
Comment