Στο The Gutter αν δεν κανω λαθος (και αν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις) μπορεις να γυρισεις στην αρχη του level ακομα και οταν εχεις φτασει αρκετα χαμηλα (υπαρχει ενας ξυλινος πυργος που σε ανεβαζει ξανα ψηλα και ο οποιος συνδεει μεσω ενος σχοινιου το κατω μερος με το early upper level - κανεις grappling και πηγανεις, mechanic που πρωτη φορα το συναντησα-). Βεβαια αντιλαμβανομαι τι θες να πεις αλλα αυτο εχει να κανει με το κατα ποσο καλη ηταν εν τελει η επιλογη για τα teleports παντου. Οταν υπαρχει bonfire στη μεση ενος επιπεδου δεν υπαρχει νοημα να σου βαλει shortcut γιατι το bonfire παιζει αυτο το ρολο επι της ουσιας. Αυτο που εχω παρατηρησει ωστοσο ειναι οτι υπαρχει connection ανα τα μικρα κομματια αναμεσα στα bonfires (οπως αυτο που σημειωνω για το the gutter). Επισης υπαρχουν και levels οπως το no man's worf που εχουν πιο παραδοσιακο σχεδιασμο και χρησιμοποιουν shortcuts και οχι bonfires. To θεμα imo ειναι οτι τα teleports ως mechanic αλλαζουν παρα πολυ το παιχνιδι (δεν ειναι οτι διευκολυνουν τον παιχτη, επηρεαζουν ολο τον σχεδιασμο του τιτλου) οποτε οταν βαζεις εναν τετοιο μηχανισμο πρεπει να προσφερεις διαφορετικο σχεδιασμο και να βρεις εναλακτικους τροπους ετσι ωστε να δωσεις ενα ενδιαφερον level design (αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι με την επιλογη που εκαναν επρεπε να αντιμετωπισουν στην συνεχεια ενα σωρο αλλες προκλησεις). Τωρα κατα ποσο αυτο επιτυγχανεται δεν μπορω να το κρινω ακομη αλλα οπως ειπα και πριν, overall καταλαβαινω τι λες. Οπως και να εχει το θετικο για μενα ειναι οτι οι αλλαγες αυτες ειναι δομικες και διαφοροποιουν πολυ τον τιτλο κατι που οδηγει στο να τον αντιμετωπισεις ως κατι ξεχωριστο και νεο (και οχι ως sequel κρινοντας αυστηρα και μονο με βαση προηγουμενα, πραγμα που εγινε και με το περασμα απο το demon's στο dark). Ο λογος που αυτο ειναι πολυ σημαντικο αφορα στο οτι η learning διαδικασια παραμενει υπαρκτη για καποιον που εχει ασχοληθει με τα τους παλιους τιτλους.
Πρεπει να εχω χασει πραγματα γιατι δεν εχω κανει κανενα summon μεχρι τωρα
Λογικα θα πανε για δευτερο playthrough ή θα δω μηπως γινεται κατι με το ascetic (που δεν το εχω ψαξει ακομη για να δω πως λειτουργει και τι συνεπεις θα εχει στα NG+)
Λογικα θα πανε για δευτερο playthrough ή θα δω μηπως γινεται κατι με το ascetic (που δεν το εχω ψαξει ακομη για να δω πως λειτουργει και τι συνεπεις θα εχει στα NG+)
). Τα ascetics ανεβάζουν τη δυσκολία στην περιοχή στο επόμενο NG+, ΜΟΝΙΜΑ. Δηλαδή αν χρησιμοποιήσεις ένα τώρα στο επόμενο NG+ η δυσκολία θα είναι NG++. Εγώ ακόμα δεν έχω χρησιμοποιήσει, αλλά ούτως ή άλλως κάποια πράγματα είναι διαθέσιμα μόνο σε NG+ ή NG++.
Βασικα τετοιο πραγμα δεν ειχα δει καπου, τωρα ειτε εχω κανει skip καποιο μερος χωρις να το καταλαβω ή κατεστρεψα καποια πλακα κατα λαθος και δεν μπορουσα μετα να τη διαβασω. Μου φαινεται θα ξαναπαω στο Things Betwixt
Leave a comment: