Announcement

Collapse
No announcement yet.

Castlevania: Order of Ecclesia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Chief
    replied
    Λοιπόν. Θα πρέπει να εξηγήσω τι εννοούσα με το πρώτο post μου, το οποίο είναι εύκολα παρεξηγήσιμο.
    Όπως συμβαίνει και με το Ocarina ή με οποιοδήποτε παιχνίδι έχει αρχίσει σχολή στο είδος του, υπάρχει έντονη αγάπη απο το κόσμο στο Symphony of the Night. Είναι κάτι πολύ υγιές και θεμιτό και θεωρώ πως εξυψώνει το μέσο. Και όχι αδικαιολόγητα, επειδή αυτό το παιχνίδι πήγε μια ήδη πετυχημένη και διάσημη σειρά σε άλλα επίπεδα, έφερε με λίγα λόγια μια μικρή επανάσταση.
    Μόλις τώρα σκέφτηκα και το ενδεχόμενο η άποψή μου να είναι "ανάπηρη", με το σκεπτικό του οτι το Symphony το έπαιξα και το τερμάτισα 10 περίπου χρόνια αφ'ότου βγήκε και όχι κυρίως αυτό, αλλα στο PSP ως emulated παιχνίδι. Η εξομοίωση φυσικά ήταν τέλεια, αλλά δεν έπαιξα το Symphony στη πλατφόρμα στην οποία προοριζόταν. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αφαιρέσει μεγάλο κομμάτι απο την αίγλη του τίτλου.
    Πέρα απ'αυτό, πέρα απ'το συναισθηματικό δέσιμο με το Symphony, είπα πως θεωρώ οτι το Ecclesia είναι σαφώς ανώτερο παιχνίδι. Και γι'αυτό επειδή παρατηρώ οτι τελειοποιεί περεταίρω τους μηχανισμούς που εφηύρε το Symphony. Είναι μία πολύ μεστή, σοβαρή πρόταση. Το 2D έχει ακόμα να δώσει και το Ecclesia (και το κάθε Ecclesia) το αποδεικνύει. Πηγαίνοντας λίγο παραπέρα απο το σύστημα του SotN και του Aria of Sorrow, καινοτομεί και παρουσιάζει τα glyphs. Πέρασε πολύς καιρός απο τότε που έπαιξα τελευταία φορά και δε θυμάμαι πως ακριβώς λειτουργούν μα θυμάμαι σίγουρα πως ήταν κάτι το φανταστικό.

Τώρα, το Ecclesia εν έτει 2008 δε μπορεί καν να συγκριθεί με το impact του SotN εν έτει 1997. Αυτό είναι κάτι το δεδομένο, το "ιστορικά" αποδεδειγμένο, κανείς δεν το αμφισβητεί. Για την εποχή του άσκησε τεράστια και ουσιώδης επιρροή. Και γυρνάμε στην αρχή, περίπου.

Συμπληρώνοντας το οτι θεωρώ το Ecclesia ως μία πολύ πιο ώριμη ενσάρκωση της φόρμουλας Symphony, βγαίνω στο εξής συμπέρασμα. Δεν έχω κάποιο συναισθηματικό δέσιμο με το OoE. Δε θα μπορούσα με τίποτα να το πω αυτό. Εσύ όμως σίγουρα έχεις με το Symphony. Με αυτό μεγάλωσες. Είναι τόσο σημαντικό σαν παιχνίδι που μπορώ να πω, σαν "fellow gamer" αν μου επιτρέπεις, πως σίγουρα σου αποτυπώθηκε.

Τέλος, βλέποντας την απάντησή σου δε μπορούσα να βγάλω άλλο συμπέρασμα απο το οτι δε μπορείς να διανοηθείς το οτι άλλοι (εμείς οι τρεις για την ακρίβεια) θεωρούν το Ecclesia καλύτερο παιχνίδι.
    Είναι κάτι παρόμοιο με το Halo 3 ας πούμε με το Halo. Ξέρω οτι είναι μεταγενέστερο το παράδειγμά μου, αλλά είμαι και νεότερος. Το Halo 3 του 2007 είναι μία εμπειρία πολύ πιο ανεπτυγμένη και τελειοποιημένη απ'ότι είναι το Halo του 2001. Απόλυτα, συμφωνώ πως πρόκειται για ένα σε γενικές γραμμές ανώτερο παιχνίδι, ακριβώς για τον προαναφερθέντα λόγο. Με τίποτα όμως στο μυαλό μου δε ξεπερνά το Combat Evolved. Και αυτές τις μέρες ξαναπαίζω το Halo και μέσα σε δύο ωρίτσες κατάπια άνετα 5 πίστες.

Το "imo" δε μου λέει τίποτα εάν το όλο ύφος δεν το επαληθεύει. Συγχώρεσέ με αλλά αυτή την εντύπωση πήρα. Όχι οτι είναι και κάτι κακό, εξ'άλλου απο τη φύση μου είμαι και λίγο αντιρρησίας. Συνειρμικά οδηγούμαι και στην υπόθεση πως απλά αυτό μπορεί να είναι και το ύφος σου στο κάτω-κάτω.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Όπα ground το nitesco δεν είναι το καλύτερο όπλο στο ecclesia.Ο συνδιασμός vol luminatio και vol umbra είναι ο πιο αποτελεσματικός στους περισσότερους εχθρούς και σαφώς ισχυρότερα.Βέβαια έχει την ταχύτητα το άλλο.

Οι αδυναμίες του symphony είναι ότι δείχνει παλιό ως game σε αντίθεση με το ecclesia.Επίσης το ότι σε περιορίζει όσον αφορά το grinding είναι ένα μείον.Θα έπρεπε να υπάρχει η λογική όσο ανεβαίνεις lvl τόσα λιγότερα xp θα πάρεις.Εν αντιθέσει αυτό εξαρτάται από το πόσο προχωράς το παιχνίδι και αν πας πίσω παίρνεις 1xp από οποιονδήποτε εχθρό και να πολεμήσεις.Λάθος κατεμέ.Επίσης από τη στιγμή που θα πάρεις το Crissaegrim και μετά το παιχνίδι γίνεται απίστευτα εύκολο και γελοίο ακόμη και αν τα βάλεις με το πιο δύσκολο boss του παιχνιδιού.Αυτό δεν γίνεται στο ecclesia με κανένα όπλο.Εξαρτάται μόνο από το leveling και το κατά πόσο έχεις ανεβάσει τα attributes και τον εξοπλισμό που θα πάρεις.

Κατά τα άλλα στον τομέα του soundrack και της ιστορίας το sotn είναι σαφώς ανώτερο κατεμέ.Το θέμα του μεγέθους δεν είναι δικαιλογία καθώς μιλάμε για handheld τίτλο στην περίπτωση του ecclesia.Στα γραφικά δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.Παρολαυτά θεωρώ το ecclesia ανώτερο σε αυτόν τον τομέα.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    wow εχασα επισοδια απο χτες

νομιζω κακως πατε να συγκρινετε δυο games με διαφορα κυκλοφοριας 11 χρονων
    γιατι σε μερικα στοιχεια η συγκριση ειναι αδικη

το μονο σιγουρο ειναι οτι το στιγμα και τον αντικτυπο που αφησε το sotn στη γενια την δικια μου και του gz σιγουρα δεν θα αφησει κανενα castlevania, ειναι απο τα ''one time things''

alla an to doume apolyta pou yperterei se sxesh me to SOTN?
    απολυτα δεν μπορει να το δει κανενας, ολα ειναι υποκειμενικα,υπαρχει η αληθεια του gamerankings http://www.gamerankings.com/browse.h...numrev=3&site=
    ομως αυτο δεν αποδυκνυει τιποτα οι διαφορες ειναι πολυ μικρες ακομα και αν δωσουμε ενα handicap στο sotn αφου βγηκε 11 χρονια πριν αρχιζοντας αυτου του ειδους τα castlevanias.

πχ οτι ειναι μεγαλυτερο game το sotn δεν αποτελει δικαιο μετρο συγκρισης
    το ενα βγηκε για φορητη κονσολα και το αλλο στο ps1

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    και ειναι άξιος ανάδοχος του Sotn.
    Edw symfwnw apolyta.

Leave a comment:

• Koul
    replied
    Το κάθε order of Ecclesia δεν θα είναι ποτέ ανώτερος τίτλος απο το Sotn... Εδώ "κολάει" αυτά μια φορά γίνονται. Για μένα που είμαι φαν της Castlevania 2D σειράς το Ecclesia έρχετε 2ο και ειναι άξιος ανάδοχος του Sotn.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Στέκομαι στο οτι είσαι σε μια φάση που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τις προτιμήσεις του άλλου. Εγώ απο την άλλη καταλαβαίνω τελείως γιατί προτιμάς το Symphony, ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου στυλ gamer και όχι μόνο πολλά που αν είχα χρόνο θα έγραφα. Απο την άλλη εγώ προτιμώ το Ecclesia.
    Dhladh me liga logia mou les pws den exw dikaiwma na exw allh gnwmh kai na thn yposthrizw?
    Opws eipa kai prin to IMO pou evala den einai diakosmhtiko.

αν το δεις απόλυτα και όχι συναισθηματικά, είναι σαφώς ανώτερος τίτλος
    Eipes kai afto epishs, wrea eise synesthimatika demenos me to Eclessia kai katalavenw na sou aresei perissotero, alla an to doume apolyta pou yperterei se sxesh me to SOTN?

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Στέκομαι στο οτι είσαι σε μια φάση που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τις προτιμήσεις του άλλου. Εγώ απο την άλλη καταλαβαίνω τελείως γιατί προτιμάς το Symphony, ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου στυλ gamer και όχι μόνο πολλά που αν είχα χρόνο θα έγραφα. Απο την άλλη εγώ προτιμώ το Ecclesia.

Ποιος είπε πως δε προτιμώ τη τυχάρπαστη γκοθογκομενάρα που ρουφάει glyphs απο τον γιο του δυνατότερου vampire του παιχνιδιού; Και δε το λεώ απλά για να φέρω αντίρρηση, πραγματικά η Shanoa είναι μία καλύτερες για'μένα πρωταγωνίστριες.
    Εκεί ακριβώς έγκειται η διαφωνία μας. Όσο για το

Θεωρώ πως το Order of Ecclesia, αν το δεις απόλυτα και όχι συναισθηματικά, είναι σαφώς ανώτερος τίτλος απο το Symphony.

...το εννοώ όπως το Twilight Princess που είναι ανώτερος τίτλος απο το Ocarina of Time π.χ.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Με το ύφος του post νιώθω πιεσμένος να σου εξηγήσω για ποιο λόγο μου αρέσει το OoE περισσότερο απο το Symphony. Αφήνω πέρα τη προσωπική μου άποψη και μπαίνω σε μια διαδικασία να κάνω περιττές αναζητήσεις και αναλύσεις απλά για να διατηρήσω την άποψή μου αλώβητη στη συνείδησή μου.
    Me to yfos twn prwhgoumenwn posts apo to diko mou aisthanomai thn anagh na kanw to idio.

Το Symphony of the Night είχε χαρακτήρα σε αντίθεση με το order of ecclessia που μπορεί μεν να είναι πολύ καλό παιχνίδι αλλά δεν σου αφήνει τίποτα στη τελική. Το επιφανειακό "δράμα" της Shanoa δεν πιάνει μια μπροστά στην αναμέτρηση του Alucard με τον ίδιο του τον πατέρα και την ίδια του τη φύση (τι είπα τώρα). Το ίδιο επιφανειακή και αδιάφορη είναι και η ατμόσφαιρα του order που περιορίζεται σε ένα συμπαθητικό art direction το οποίο απέχει πολύ από το να συγκριθεί με την μαγεία των επιπέδων του SotN και ακόμη περισσότερο αν συγκρίνουμε τα soundtracks.

Και στην τελική ο Alucard είναι ο γιος του δυνατότερου vampire του παιχνιδιού και σαφώς πιο ικανός από μια τυχάρπαστη γκοθογκόμενα που απορροφάει glyphs, εξού και το symphony είναι πιο εύκολο από το order...! Αλίμονο αν έπρεπε να ιδρώσει ο Alucard για να νικήσει μερικούς σκελετούς και living armors...
    Den einai mono afto, alla anaferthikan kai kapoia pragmata pou apo thn dikh mou playthrough empeiria den isxyoun.

Paradeigma:

"Den exei Grinding"
    Pws den exei Grinding?
    - Levels?
    - Lefta?
    - Elemental atributes? (pou mou phre tis 15 wres apo tis 30 pou xreiastika gia na teleiwsw to game me 100% pantou)

"Einai dyskolo"
    Den diafwnw sto oti to SOTN einai efkolo epishs, alla ean den kathiseis na pareis Crissaegrim h kapoia alla broken pragmata pou yparxoun, tote einai safws poio dyskolo apoti yposthrizoume oi perissoteroi.

To idio isxyei kai gia to Ecclesia, ean den asxolhtheis mazi tou kai pas mexri to telos me thn mia, sou fenetai dyskolo.
    Thelete Crissaegrim? Sas dinw to ability tou Skeleton Nova (Nitesco)...
    You can "one hit" all game me afto kai to crissaegrim den exei kan to range tou Nitesco.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    What?
    Όσο και αν μου φαίνεται ψευτιά το Gamepro σήμερα, είχε πει σε ένα editorial κάτι πολύ πολύ σημαντικό. Πως πολλές φορές ντύνουμε την άποψή μας με ένα πέπλο αντικειμενικότητας, ενώ στην ουσία και κατ'ανάγκη εκφράζουμε κάτι το πολύ υποκειμενικό.

Dhladh h adynamia tou SOTN einai oti exei Grinding? Giati apo tis ypoloipes adynamies pou anaferete den pianw tipote.

Imo to Ecclesia einai panefkolo Castlevania epishs, to Circle of the moon htan poly poio dyskolo.
    H diafora einai oti to SOTN einai poly megalytero san paixnidi.
    Epishs htan poio atmosfairiko, me kalyterh mousikh, perissoteres kinhseis kai pragmata gia na deis kai na kaneis.
    Afinw ta grafika apeksw giati ekei den yparxei sygrish.

Με το ύφος του post νιώθω πιεσμένος να σου εξηγήσω για ποιο λόγο μου αρέσει το OoE περισσότερο απο το Symphony. Αφήνω πέρα τη προσωπική μου άποψη και μπαίνω σε μια διαδικασία να κάνω περιττές αναζητήσεις και αναλύσεις απλά για να διατηρήσω την άποψή μου αλώβητη στη συνείδησή μου.
    Το τι είναι πιο ατμοσφαιρικό είναι θέμα του καθενός. Εγώ π.χ αισθανόμουν ωραιότερα στο OoE. Πράγματι μου άρεσε η μουσική του Symphony περισσότερο αλλά τα πράγματα που έπρεπε να κάνεις/μαζέψεις στο OoE τα θεώρησα πολύ πιο ενδιαφέροντα, και τα λοιπά και τα λοιπά.
    Αυτό που συμφωνώ απόλυτα είναι πως το Symphony για το 1997 για την εποχή του ήταν πολύ περισσότερο απ'ότι το Ecclesia για το 2008, όπως και για την εξέλιξη της σειράς επίσης. Νομίζω δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό.

Μη παρεξηγήσεις, άρχισα να γράφω πριν ποστάρεις.

Leave a comment:

• sain't
    replied
    Το Symphony of the Night είχε χαρακτήρα σε αντίθεση με το order of ecclessia που μπορεί μεν να είναι πολύ καλό παιχνίδι αλλά δεν σου αφήνει τίποτα στη τελική. Το επιφανειακό "δράμα" της Shanoa δεν πιάνει μια μπροστά στην αναμέτρηση του Alucard με τον ίδιο του τον πατέρα και την ίδια του τη φύση (τι είπα τώρα). Το ίδιο επιφανειακή και αδιάφορη είναι και η ατμόσφαιρα του order που περιορίζεται σε ένα συμπαθητικό art direction το οποίο απέχει πολύ από το να συγκριθεί με την μαγεία των επιπέδων του SotN και ακόμη περισσότερο αν συγκρίνουμε τα soundtracks.

Και στην τελική ο Alucard είναι ο γιος του δυνατότερου vampire του παιχνιδιού και σαφώς πιο ικανός από μια τυχάρπαστη γκοθογκόμενα που απορροφάει glyphs, εξού και το symphony είναι πιο εύκολο από το order...! Αλίμονο αν έπρεπε να ιδρώσει ο Alucard για να νικήσει μερικούς σκελετούς και living armors...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    What? Start making sence plz.

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Δεν έχει να κάνει όταν το υπόλοιπο post δείχνει οτι σχεδόν απελπίζεσαι με τη διαφωνία του άλλου.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Afto eixes na peis? To Imo pou evala apo mprosta den einai diakosmhtiko...

Leave a comment:

• Chief
    replied
    Γνώμες, ground. Γνώμες.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Dhladh h adynamia tou SOTN einai oti exei Grinding? Giati apo tis ypoloipes adynamies pou anaferete den pianw tipote.

Imo to Ecclesia einai panefkolo Castlevania epishs, to Circle of the moon htan poly poio dyskolo.
    H diafora einai oti to SOTN einai poly megalytero san paixnidi.
    Epishs htan poio atmosfairiko, me kalyterh mousikh, perissoteres kinhseis kai pragmata gia na deis kai na kaneis.
    Afinw ta grafika apeksw giati ekei den yparxei sygrish.

Leave a comment:

Working...
X