Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alex Kidd in Miracle World DX

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Alex Kidd in Miracle World DX  Alex Kidd is back with a brand new visual style in Alex Kidd in Miracle World DX. Featuring new levels, modes, and alternative boss battles - all based on the classic Master System game. If classic ‘80s platforming is your jam, this Alex Kidd in Miracle World DX trailer shows off plenty of Alex Kidd Miracle World DX gameplay. The New Alex Kidd trailer highlights both the retro mode (if players want that classic Alex Kidd experience) as well as new boss modes that make the Alex Kidd in Miracle World DX gameplay trailer worth checking out.

  Περισσότερες πληροφορίες δεν μπόρεσα να βρω. Αν βρω θα τις παραθέσω εδώ. Θεώρησα καλό να ανοίξω καινούριο θέμα.

  Phantom Duck χρωστάς κέρασμα.


  Tidy!

  Do not blame me.Blame yourself or God.
  In Matsuno we trust.

 • #2
  Δεν μπορώ να διανοηθώ πως η SEGA έκανε αυτήν την κίνηση. Όταν είδα το βίντεο δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νέες πίστες λέει, για να δούμε. Πάντως αν το gameplay είναι ίδιο με το παλιό, πιθανώς να ξενίσει κόσμο. Δεν είναι και Μάριο που είχε τέλειους μηχανισμούς, είχε τα θεματάκια του. Πάντως όπως το βλέπω, φαίνεται πολύ όμορφο, για να δούμε. Είχα γράψει παλιότερα ένα κατεβατό (που απαντούσα πάλι στον Deus παρεμπιπτόντως ), το βάζω κι εδώ για να υπάρχει, επειδή δεν ξέρω τι άλλο να γράψω, πέρα από το ότι περιμένω με αγωνία.

  Από Alex Kidd αξίζει μόνο το πρώτο του Master System, όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες για εμένα. Και δεν είναι πως μεγάλωσα με αυτό. Από πιτσιρίκι είχα προσπαθήσει να παίξω τα «καλά» του Mega Drive, όμως δεν μου έκαναν καθόλου αίσθηση. Βέβαια, το παιχνίδι είναι πολύυυυυυ δύσκολο να εκτιμηθεί σήμερα. Δες για παράδειγμα τον AVGN που είχε προσπαθήσει να το παίξει, γνωρίζοντας μόνο πως ο Alex είναι ο αντίστοιχος Mario της Sega. Φαίνεται πως έφαγε ξενέρωμα.  Δεεν είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να παίξει ο καθένας για κάνα 20λεπτο και να το κλείσει. Το Alex Kidd έχει πιο πολύ σχέση με Zelda παρά με Mario. Είναι γεμάτο με μυστικά, και μηχανισμούς που δεν εξηγούνται πουθενά. Ήταν η εποχή που δεν υπήρχε ίντερνετ και έψαχνες για λύσεις από γνωστούς. Το Alex Kidd, όντας το παιχνίδι που ήταν εγκατεστημένο σε όλα τα Master Systems, είχε τα φόντα να είναι ο κατάλληλος τίτλος, αφού θα ήταν ένας τίτλος που θα είχε πολύς κόσμος της εποχής.

  Οι φίλοι μας που παίζουν στο από πάνω βίντεο, π.χ δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως:
  • Με το pause (που όμως βρίσκεται πάνω στην κονσόλα αντί στο χειριστήριο) εμφανίζει inventory
  • Μπορείς να σκοτώσεις όλους τους εχθρούς που βρίσκονται στο νερό.
  • Αν σκοτώσεις το χταπόδι που εμφανίζεται στο 04:45, μπορείς να μπεις στο καλάθι του και να μπεις σε μπόνους πίστα με πολλούς πόντους / ζωές.
  • Για να πιάσει ο κωδικός με τις ζωές, πρέπει να έχεις πάνω από 800$.
  • Ουσιώδες για το από πάνω, είναι να γνωρίζεις πως τα blocks που σπας για να εμφανίσεις $, έχουν μεγαλύτερη αξία από όσα βρίσκεις απλά στον δρόμο σου
  • Μόνο δύο σπασμένα blocks ανά οθόνη εμφανίζονται κάθε φορά. Αν βρεις, πολλά κουτιά, πρέπει να τα σπας ένα ένα. Αν χρησιμοποιήσεις firepower δαχτυλίδι, θα εξαφανιστού τα $, όμως θα εξαφανιστούν και τα όποια φαντασματάκια μπορεί να κρύβονται σε αυτά. Επομένως, πρέπει να ξέρεις πώς θα διαχειριστείς την κάθε περίσταση.
  • Ενώ βλέπεις ένα στενό και νομίζεις πως δεν μπορείς να πας (αφού δεν μπορείς να σκύψεις), υπάρχει δυνατότητα για slides. Την πρώτη φορά που ανακάλυψα αυτό το «μυστικό», ένιωθα λες και ήμουν ο καλύτερος gamer του κόσμου.

  Μην πάμε τώρα στα κάστρα, που είναι και παλούκια ως platformers αλλά και πρέπει να σώσεις τον αδερφό σου, αλλιώς αν δεν το κάνεις, θα θυμώσει ο βασιλιάς και δεν θα σου δώσει την πέτρα με τον μυστικό συνδυασμό που πρέπει να βάλεις στον τερματισμό. Και τράβα εσύ τώρα και ψάχνε τι φταίει και σε έχει στην μπούκα. Και όταν τελικά καταλάβεις πώς λειτουργεί ο γρίφος του κάστρου και σώσεις τον αδερφό σου, πάλι δεν ξέρεις πώς διαβάζεται το ρημάδι ο συνδυασμός που σου έδωσε ο βασιλιάς και καταλήγεις να ψοφάς μία οθόνη πριν τον τερματισμό.

  Ή που πρέπει να ξέρεις σε ποιο μυστικό σημείο του τοίχου πρέπει να χτυπήσεις για να ανοίξει μία μυστική πόρτα ή σε ποιο σημείο του δαπέδου πρέπει να πατήσεις πριν ανοίξει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Γενικά, στο Alex Kidd στις πίστες προσπαθείς να μαζέψεις power ups για να δεις πώς / πού αξιοποιούνται, και το όλο τζέρτζελο γίνεται στα δύο κάστρα. Δηλαδή στο 15:55 και 26:30 του παρακάτω βίντεο. Δεν το έχω δει σε βάθος, ο παίκτης μπορεί να μην πηγαίνει σε όλες τις περιοχές που απαιτούνται, επειδή θυμάται τις πληροφορίες από προηγούμενα playthroughs. Ή το ότι μπορούσες να διαφύγεις τον τελικό αρχηγό (φαίνεται στο τέλος του βίντεο), κάτι που νομίζαμε πως είναι μυστικό, όμως αργότερα έμαθα πως αυτού του τύπου τα μυστικά ονομάζονται «glitch». Λίγο μας ένοιαζε βέβαια τότε το πώς λεγόταν και για ποιον λόγο υπήρχε.  Ήταν ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για τότε που έπιασε εν μέρει, όμως σήμερα το παιχνιδάκι δεν μπορεί να κάνει καθόλου αίσθηση. Το κύριο κοινό που έχει, είναι τίποτα βετεράνοι που το είχαμε γνωρίσει όταν έπρεπε. Πιστεύω πως αν ήμασταν σε ένα δωμάτιο και έκανα επί τόπου επίδειξη των μυστικών όσο προχωρούσαμε στο παιχνίδι, θα ανέβαινε πάρα πολύ στα μάτια σου, όμως ακόμα και έτσι, πιστεύω πως δεν θα σε έκανε να θέλεις να το παίξεις ο ίδιος. Είναι ένα παιχνίδι που έχει περάσει ανεπιστρεπτί η μπογιά του και αξίζει μόνο για τίποτα πόστερ όπως αυτά που έβαλε ο Ryu.
  Last edited by Phantom Duck; 11-06-2020, 01:53 AM.

  PK World - Τα πάντα για Disney comics!

  Comment


  • #3
   Ως παιδί δεν πρέπει να είχα φτάσει καν στο κάστρο και φυσικά ούτε αντιλαμβανόμουν/με ενδιέφεραν όλα αυτά που αναφέρεις. Βέβαια με μεγάλη ευχαρίστηση έπαιζα ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα από την αρχή, είχε κάτι που το έκανε εθιστικό. Ένα ενδιαφέρον το έχει πάντως γιατί ενώ γενικά έχουμε δει νέους τίτλους η remakes να στοχεύουν σε εκείνη την περίοδο, νομίζω στην συντριπτική τους πλειοψηφία προσεγγίζουν το mario και όχι το zelda όπως εύστοχα αναφέρεις.

   Comment

   Working...
   X