Announcement

Collapse
No announcement yet.

Super Meat Boy Forever

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Super Meat Boy Forever

    Πάμε λίγο. Ακολουθεί ενδεικτικό βίντεο παρακάτω από την 3-3x, από τα καλύτερα δείγματα μέχρι τώρα.


    Βγήκε επιτέλους το νέο Meat Boy, και όσο έχω παίξει είναι μπόμπα. Το νέο παιχνίδι είναι autorunner και χρησιμοποιείς μόνο δύο κουμπιά. Αυτό έχει ξενίσει αρκετό κόσμο, όμως προσωπικά δεν είχα θέμα επειδή το έπιασα κατ' ευθείαν στα χέρια μου χωρίς να γνωρίζω τίποτα. Αν είχα δει trailers κλπ, ομολογώ πως κι εγώ θα είχα ξενερώσει υπερβολικά. Στο νετ κυκλοφορεί αρκετή παραπληροφόρηση, αν και σε αυτό φταίνε και οι devs μιας και δεν το επικοινώνησαν σωστά. Το κυριότερο παράπονο αρκετών, είναι πως οι πίστες είναι «random generated» και πως αυτό φαίνεται στο παιχνίδι, επειδή τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει πίστες δημιουργημένες στο χέρι κλπ.

    Η αλήθεια όμως είναι πως τα επίπεδα είναι φτιαγμένα στο χέρι κανονικά, και είναι ΠΑΛΟΥΚΙΑ όπως πρέπει να είναι, μιλάμε σε ορισμένα σημεία απαιτούνται pixel perfect χειρισμοί. Αυτό που είναι τυχαίο, είναι το ΠΩΣ ενώνονται αυτά τα κομμάτια, τα «chunks» όπως ονομάζει και το παιχνίδι. Προσωπικά που έχω ρίξει καμιά 20αριά ώρες, δεν είχα κάποιο παράπονο μέχρι στιγμής. Βασικά, έπαθα πλάκα όταν διάβαζα παντού πως ήταν «random», επειδή αποκλείεται να έβγαιναν levels τόσης ακριβείας, όμως μετά διάβασα λίγο παραπάνω τι παίζει, και όλα έβγαλαν νόημα.

    Το όλο θέμα του Super Meat Boy FOREVER, είναι πως μπορείς να παίζεις και καλά για πάντα. Έχουν ρίξει τόση δουλειά, που για να δεις το ίδιο chunk, θα πρέπει να τελειώσεις το παιχνίδι γύρω στις 7-8 φορές. Αυτό τώρα το συζητάμε εάν είναι καλό ή όχι, σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Όταν ξεκινάς πάντως, μπορείς να βάλεις τα ίδια π.χ. με έναν φίλο σου ώστε να έχετε τις ίδιες πίστες. Δεν έχω πάει ακόμα σε New Game+ επειδή θέλω να καθαρίσω τα πάντα όλα, και είμαι στη φάση που καθάρισα τα αρχικά, πήγα στον dark world και βγάζω ένα stage ανά μισάωρο, όσοι έχουν παίξει το πρώτο Meat Boy θα καταλάβουν ακριβώς για τι μιλάω.

    Τώρα σχετικά με τον έλεγχο και το autorunning. Ορισμένοι λένε πως δεν έχεις τον έλεγχο του χαρακτήρα, όμως διαφωνώ. Έχεις τον απόλυτο έλεγχο, και όποτε χάνεις, είναι λόγω δικού σου λάθους. Έχουν εξαλείψει μεν τον «κλασικό χειρισμό», όμως είναι τόσο μάστορες που με δυο κουμπιά σου δίνουν άπειρο βάθος που μαθαίνεις σταδιακά όσο προχωράς. Οκ, μερικοί ξενέρωσαν επειδή περίμεναν παραδοσιακό platformer και πήραν autorunner. Το παιχνίδι όμως στην ψυχή είναι Super Meat Boy, είναι παλούκι για τους σωστούς λόγους, σε μαθαίνει τους μηχανισμούς όσο προχωράς, όσα chunks έχω συναντήσει είναι δεξιοτεχνικά φτιαγμένα, σε πιάνει απελπισία όταν πας στον dark world, καταλήγεις να παίζεις ένα δίωρο ψοφώντας ανελέητα, και μετά πας στις πρώτες πίστες που σου είχαν φανεί παλούκι και τις περνάς για πλάκα.

    Καταλαβαίνω απόλυτα πως μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον λόγω της φύσης του, όμως αντικειμενικά είναι ΠΟΛΥ καλό παιχνίδι, και κατ' εμέ το καλύτερο autorunner που έχει φτιαχτεί έβερ γενικά. Το δεύτερο καλύτερο που έχω παίξει είναι το Super Mario Run που βρίσκεται πολύυυυυυυυυ μακριά σε κατάταξη, δεν τίθεται καν θέμα ανταγωνισμού, το Meat Boy παίζει σε τελείως διαφορετική κλάση.

    PK World - Τα πάντα για Disney comics!

  • #2
    Ιδού κι ένα no death speedrun (αν είναι δυνατόν) να σας φύγουν τα μάτια. Πώς τα κατάφεραν πάλι οι τύποι και έφτιαξαν τόσο δεξιοτεχνικά δύσκολο παιχνίδι, δεν μπορώ να καταλάβω.


    PK World - Τα πάντα για Disney comics!

    Comment


    • #3
      nooto Sinclair Evans Loggo Laharl

      Πώς σας φαίνεται το νέο παιχνίδι; Εντυπώσεις, αρνητικές, θετικές, κάτι, οτιδήποτε, χελπ

      PK World - Τα πάντα για Disney comics!

      Comment

      Working...
      X