Announcement

Collapse
No announcement yet.

Resident Evil VIIlage

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Resident Evil VIIlage



    Κυκλοφορια: 07/05/2021
    Platforms: PS4, PS5, X1, XS, PC, Stadia
    Metascore: 84/100 (72 reviews and going)

    Video Reviews (youtube link with a collection of reviews)







    Digital Foundry Tech Analysis



    Ανοιγω το θεμα να υπαρχει μιας και βλεπω ενδιαφερον, το παιχνιδι θα το πιασω και εγω (ελπιζω συντομα) αν και για να πω την αληθεια θα ηθελα να το δω σε καινουργιο hardware και οχι στο ps4 . Γενικα τα reviews απ'οτι εχω δει ειναι αρκετα θετικα αν και οι περισσοροι λενε οτι το pacing εχει θεματα απο τη μεση και μετα και γενικοτερα και η ιδια η ιστορια παιρνει αμφιλεγομενη κατευθυνση. Επισης απ'οτι διαβασα ο τιτλος ειναι αρκετα πιο action απο το VII (ειδικα απο τη μεση και μετα), με περισσορα ειδη εχθρων και σε γενικες γραμμες οι περισσοτεροι το παρομοιαζουν με το RE4 που επισης εκανε μια action στροφη σε συγκριση με τους προηγουμενους τιτλους της σειρας. Αυτα προς το παρον, προσωπικα ειμαι αρκετα αισιοδοξος μιας και η Capcom εχει παρει φωτια τελευταια, περιμενουμε εντυπωσεις απο οσους το πιασουν νωρις.
    Last edited by nooto; 07-05-2021, 10:26 PM.

  • #2
    Ωραιος nooto, το ξεκινησα εγω, πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες, θα γραψω περισσοτερα οταν προχωρησω αρκετα.

    Comment


    • #3
      Ωραία ! Και να φανταστείτε ότι δεν είναι καθαρά next gen τίτλος !

      Δεν μου αρέσει το action στοιχείο σε πρώτου προσώπου Resident Evil τίτλο ούτε να φαίνεται το όπλο στην οθόνη γιατί χαλάει την ατμόσφαιρα , ξέρουμε τι όπλο επιλέγουμε δεν χρειάζεται να μας το δείχνει λες και παιζω call of duty .

      Τα υπόλοιπα του παιχνιδιού είναι όπως τα περίμενα ! Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια σε αυτό το ύφος η και σαν του 4
      Last edited by majorfox; 08-05-2021, 05:19 AM.

      Comment


      • #4
        Το τερματισα, ανάμικτες οι εντυπωσεις, υπαρχουν καποια πολυ δυνατα κομματια στο παιχνιδι και καποια όχι και τόσο καλα. Γενικα παντως θεωρώ πως και η σειρα αλλα και το παιχνιδι πασχουν απο κρίση ταυτοτητας, απο τη μια έχουμε indie horror sections απο την αλλη arena shooter τυπου Doom. Η καμερα πρωτου προσωπου εμενα προσωπικα μετα τα remakes μου φαινεται ότι δεν ταιριαζει καθολου στη σειρα, θεωρώ πως ξεκίνησε για το VR για αυτο δεν ειδαμε ποτε και τη φατσα του Ethan, το παιχνιδι ήθελε να σε κανει να νιώθεις οτι παιζεις με ενα avatar. Αυτή η αλλαγη δεν βοηθαει στο να υπαρχει και συνοχή στη σειρα.

        Γενικα ειχε καλα και κακα κομματια, δεν με τρελανε και θεωρώ το 7 καλυτερο σε αυτο που ήθελε να κανει αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι κακο ούτε μέτριο παιχνιδι.

        7/10

        Comment


        • #5
          Το τελείωσα πρόσφατα και εγώ.

          Έχω ανάμεικτες εντυπώσεις γενικά. Ο τίτλος δεν ανήκει σε ένα συγκεκριμένο genre. Δεν πρόκειται για survival horror, είναι ένα game που παίρνει ιδέες από πολλά εντελώς διαφορετικά παιχνίδια και παραδίδει ένα αποτέλεσμα που παρόλο που κάνει πολλά πράγματα δεν είναι πολύ καλό σε κανένα από αυτά. Μια περιοχή παίζει σαν κλασσικό survival horror Resident Evil, έχει δηλαδή εξερεύνηση, επίλυση γρίφων και περιορισμένες μάχες έχοντας λίγα πυρομαχικά και εφόδια. Η επόμενη περιοχή δεν έχει καμία σχέση, είναι λες και έχει βγει από psychological horror game τύπου Silent Hill. Οι επόμενες δύο είναι generic levels που επικεντρώνονται στις μάχες και το φινάλε είναι, όπως είπε και ο IHNE, ένα καθαρό FPS με πάρα πολύ πιστολίδι και άπειρους εχθρούς επί της οθόνης. Εννοείται φυσικά πως μετά την πρώτη περιοχή έχεις σε αφθονία πόρους και έτσι ξεχνάς το ότι πρόκειται για survival horror game παρόλο που ως τέτοιο λανσαρίστηκε. Να συμπληρώσω επίσης πως όλα αυτά τα μέρη τα συνδέει ένα κεντρικό hub (το χωριό) το οποίο έχει metroidvania στοιχεία, υπάρχουν δηλαδή σπίτια/δωμάτια/ περιοχές τα οποία είναι κλειδωμένα ή μη προσβάσιμα μέχρι να πάρεις κάποιο αντικείμενο.

          Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι το διασκέδασα αρκετά έως πολύ αλλά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μερικές φορές λειτουργεί υπέρ του game το να περιέχει στοιχεία από πάρα πολλά άλλα αλλά εδώ δεν συμβαίνει αυτό. Θα ήταν πολύ καλύτερο αν έπαιζε όλο σαν το κάστρο της Dimitrescu (της τύπισσας για την οποία παραληρεί όλο το ιντερνετ ) κατά τη γνώμη μου. Στα θετικά βέβαια το ότι έχει μπόλικα unlockables όπως όπλα καθώς και το arcade minigame mercenaries το οποίο είναι πολύ διασκεδαστικό.

          Για εμένα δεν αξίζει να δώσει κανείς πάνω από 20 ευρώ.


          Tidy!

          Do not blame me.Blame yourself or God.
          In Matsuno we trust.

          Comment


          • #6
            Το ξεκινησα και εγω χθες στο hardcore και στην εισαγωγη πρεπει να εχασα 50 φορες μεχρι να καταλαβω τι γινεται .Θα το συνεχισω παντως σε αυτη τη δυσκολια.

            Σαν πρωτες εντυπωσεις το παιχνιδι με τη μια βγαζει RE4-RE5 vibes, καμια σχεση με το ατμοσφαιρικο opening του VII. Εδω μεσα στην πρωτη ωρα κιολας γινεται ενας χαμος. Ο χειρισμος δεν ειναι τοσο δυστροπος ή βαρυς οσο το VIΙ, και γενικα η αισθηση που παιρνεις ειναι οτι παμε για κατι πολυ πιο action. Γραφικα και ηχος πολυ καλα εως τωρα. Anyway αυτα μεχρι στιγμης, ειναι πολυ νωρις ακομα θα γραψω περισσοτερα στην πορεια!
            Last edited by nooto; 26-11-2021, 07:46 PM.

            Comment


            • #7
              Λοιπον εχω τελειωσει το παιχνιδι εδω και μια εβδομαδα περιπου οποτε ας γραψω καποιες εντυπωσεις. Πριν ξεκινησουμε να πω οτι το επαιξα στο hardcore, εκανα σχεδον τα παντα, και συνολικα μου πηρε 20 ωρες. Σε οτι αφορα το επιπεδο δυσκολιας, θα προτεινα σε ολους να ξεκινησουν κατευθειαν στο hardcore που ειναι περιπου στο επιπεδο του normal του REmake 2 και γενικα προωθει το survival στοιχειο και το exploration. Το normal (στο οποιο εκανα ενα γρηγορο run μετα το hardcore με εναν φιλο μου για να δει και εκεινος το παιχνιδι), ειναι πανευκολο και χανει πολυ μιας και χανεται η survival αισθηση (υπαρχουν πολλα πυρομαχικα και οι εχθροι πεφτουν πολυ ευκολα) και λογω αυτου ειναι οκ και το skip του optional υλικου μιας και δεν χρειαζεσαι τα επιπλεον rewards που αυτο προσφερει.

              Δομικα λοιπον το παιχνιδι εχει ενα κεντρικο hub (το χωριο) που συνδεει τις 5 συνολικα περιοχες που προσφερονται. Η ιδεα ειναι οτι επισκεφτεσαι μια περιοχη, την τελειωνεις, και οταν επιστρεφεις στο χωριο για να πας στην επομενη, εχεις περισσοτερες "ικανοτητες"-κλειδια κλπ και μπορεις να ξεκλειδωσεις κομματια του χωριου στα οποια πριν δεν ειχες προσβαση. Υπαρχει κατα συνεπεια αυτος ο metroidvania χαρακτηρας στον οποιο βασιζεται το χωριο, και που σχεδιαστικα περναει και σε καθε περιοχη ξεχωριστα (τουλαχιστον στις 3 απο τις 5 που θυμιζουν δομικα ειτε την επαυλη του πρωτου τιτλου, ειτε το αστυνομικο τμημα του δευτερου κλπ). Καθε μια τωρα απο αυτες τις περιοχες αποτελει και μια θεματικη ενοτητα, τοσο σε οτι αφορα το κομματι της ιστοριας, οσο και στο σχεδιασμο-gameplay, με την ακολουθια καθως τις επισκεφτεσαι να ειναι survival horror με κλασσικο σχεδιασμο-> psychological horror στο στυλ των silent hill-amnesia κλπ-> linear segment βασισμενο σε set pieces-> και τελος παλι survival horror με κλασσικο σχεδιασμο αλλα πιο action oriented στο στυλ καπως του RE4. Η ολη δομη δινει τρομερη ποικιλια και παροτι ακουγεται σαν 4 διαφορετικα στυλ παιχνιδιου, στην παραγματικοτητα υπαρχει αρκετη συνεπεια και απλα ο τιτλος τεσταρει του μηχανισμους του κατω απο διαφορετικα σεναρια. Να πω εδω οτι αυτο κατα μια εννοια συμβαινει και στο RE4, αλλα θα ελεγα οτι μαλλον εκει δουλευει καλυτερα γιατι ο χειρισμος του 8 δεν μπορει να στηριξει το ιδιο καλα ολα τα κομματια του gameplay (ειναι παρομοιος με αυτον του 7, αλλα λιγο πιο προσβασιμος). Σε καθε περιπτωση παντως η αποψη μου ειναι οτι ολα τα κομματια ειναι καλα δουλεμενα και με ολα περασα καλα (παροτι οπως εγραψα καποια δουλευουν καλυτερα απο καποια αλλα).

              Παρα τα οσα εχουν γραφτει, προσωπικα δεν θεωρω οτι ο τιτλος ειναι κανενα τρελο departure απο την συνταγη του 7. Αυτο που προσπαθησαν να κανουν ειναι να δωσουν ενα πολυ μεγαλυτερο παιχνιδι που ταυτοχρονα πρσπαθει να βελτιωσει ολα τα σημεια για τα οποια υπηρχαν παραπονα στο 7. Συγκεκριμενα το 7 δεν ειχε μεγαλη ποικιλια στους χωρους οι οποιοι ηταν ταυτοχρονα κλειστοι κατα κυριο λογο, ειχε 3-4 τυπους εχθρων, ειχε ενα action oriented κομματι στο τελευταιο 1/3 που δεν ηταν ιδιαιτερα καλο τοσο λογω χειρισμου, οσο και λογω συνολικου σχεδιασμου του ιδιου του επιπεδου στο οποιο λαμβανε χωρα. Οποτε εδω εδωσαν 5 περιοχες με τελειως διαφορετικο στυλ, ανοιξαν τα επιπεδα, εβαλαν παρα πολλα ειδη εχθρων με ποικιλια προσεγγισεων για το καθε ειδος, εκαναν τον χειρισμο πιο ελαφρυ και προσβασιμο ετσι ωστε να μπορει να σηκωνει πιο ευκολα τα action κομματια κοκ. Θεωρω λοιπον οτι η συνταγη αναμεσα στα δυο παιχνιδια ειναι παρομοια, με το 8 να προσπαθει να την βελτιωσει οπου υπηρχαν θεματα, με το μονο που στην πραγματικοτητα να χανεται να ειναι η ατμοσφαιρα και το πιο προσγειωμενο setting του 7, μιας και εδω εχουμε κατι που ειναι πιο καρτουνιστικο ισως και πολυ πιο over the top ορισμενες φορες.

              Σε οτι αφορα τα σχολια περι action πρεσεγγισης τυπου DOOM, Call of Duty κλπ που γραφτηκαν και εδω, θα πω οτι δεν συμφωνω. Το παιχνιδι σε γενικες γραμμες και στη πλειονοτητα των περιοχων που δινει εχει τον κλασσικο σχεδιασμο της original τριλογιας του psone. Σαν τιτλος εχει την πιο open ended λογικη αυτων των παιχνιδιων και δεν βασιζεται τοσο σε set pieces οσο τα 4-5-6. Για την ακριβεια υπαρχουν μονο 3 set pieces σε ολο το παιχνιδι, τα 2 εκ των οποιων ειναι οντως τελειως action, αλλα υπαρχει πολυ συγκεκριμενος σεναριακος λογος για αυτη την επιλογη. Το αν λειτουργουν καλα ή οχι ειναι debatable αλλα θελω να τονισω οτι ειναι ενα πολυ συγκεκριμενο κομματι του παιχνιδιου και μικρο σε μεγεθος οποτε δεν θα ελεγα οτι επηρεαζει ιδιαιτερα την ολη εικονα ακομα και αν δεν αρεσει σε καποιον.

              Στα υπολοιπα, τα τεχνικα ειναι σε πολυ καλο επιπεδο, αν και δυστυχως το επαιξα σε ps4 και θα ηθελα να το δω σε πιο δυνατο hardware, η ιστορια μου αρεσε πολυ, και η ολη αισθητικη ιδιαιτερα σε καποια κομματια (house Dimitrescu-Beneviento) ηταν καταπληκτικη. Το pacing του παιχνιδιου ειναι παρα πολυ καλο και δεν θα ελεγα οτι γινεται καποια κοιλια καπου, ενω γενικοτερα η ολη εμπειρια ειναι παρα πολυ πυκνη για τις ωρες που διαρκει ο τιτλος. Υπο αυτη την εννοια διαφωνω και με αυτο που εγραψε ο Deus περι παιχιδιου του 20ευρου (αν και πλεον εκει το βρισκεις οποτε δεν εχει τοση σημασια), ειναι μια ΑΑΑ παραγωγη που μπορει να παρει απο 10-20 ωρες (με replayability και επιπλεον modes που ξεκλειδωνουν μετα τον τερματισμο), και αυτες οι ωρες ειναι μιας α ποιοτητας και πολυ πυκνες. Για να μην παρεξηγηθω, το ποσο θα δωσει ο καθενας για ενα video game ειναι προσωπικο του θεμα (ουτε εγω το πηρα full price), απλα οταν καποιος αναφερει οτι το ταδε παιχνιδι ειναι το 10ευρου, 20ευρου, κλπ, αυτο χαρακτηριζει σε ενα βαθμο και το πως αξιολογει την ποιοτητα του παιχνιδιου και την εμπερια που προσφερει, και με αυτο ειναι που διαφωνω αναφορικα με το Village (προσωπικη αποψη παντα).

              Αυτα, overall το παιχνιδι μου αρεσε πολυ και το κατα-ευχαριστηθηκα, σαν μειονεκτηματα θα ελεγα οτι δεν εχει την ατμοσφαιρα του 7 και πολλες φορες η ποικιλια και το density που προσφερει ειναι καπως distracting (καθως βλεπεις παρα πολλα πραγματα μεσα σε οχι τοσες πολλες ωρες), αλλα απο κει περα δεν μπορω να πω οτι υπαρχει κατι αλλο που να προβληματιζει. Σιγουρα προσπαθει να κανει διαφορα πραγματα αλλα προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει μια συνεπεια στον τροπο με τον οποιο εν τελει τα προσεγγιζει. Οποτε η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αξιζει να το δοκιμασετε.

              Μετα το τελος μου ανοιξε η ορεξη και εχω ξεκινησει την original τριλογια στο psvita. Εχω τελειωσει τα πρωτα 2 και μολις κλεισω και με το τριτο θα κανω ενα post αντυπωσεων στο αντιστοιχο θεμα.
              Last edited by nooto; 29-12-2021, 07:21 PM.

              Comment


              • #8
                Ωραίος Νοοτο. Παρόλο που το παιχνίδι δεν μου άρεσε όσο άρεσε σε εσένα αναγνωρίζω πως το ποστ σου είναι πολύ καλογραμμένο και αιτιολογείς πολύ καλά τις θέσεις σου.

                Τώρα σχετικά με αυτά που έγραψα, πως το παιχνίδι αξίζει μέχρι 20 ευρώ να πω πως είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι απαραίτητα έτσι και δεν απαιτώ από κανέναν να την υιοθετήσει αλλά όπως έγραψα θεωρώ πως δεν λειτουργεί θετικά για το παιχνίδι το ότι η κάθε περιοχή έχει εντελώς διαφορετικό ύφος και gameplay. Θα προτιμούσα να ήταν αμιγώς horror. Όπως ξαναείπα όμως δέχομαι πως σε κάποιον μπορεί να αρέσει ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

                Όπως και να έχει το διασκέδασα. Δεν μου προκάλεσε όμως με την καμία την ίδια αίσθηση με το κορυφαίο Remake2. Το Village ξεκινάει φανταστικά και όσο το προχωράς και πλησιάζεις προς το τέλος κάνει κοιλιά.

                Για να πω και μια καλή κουβέντα μου άρεσε πολύ το πως συνδέεται σεναριακά με τα υπόλοιπα της σειράς, οι σημειώσεις που βρίσκεις προς το τέλος θα αφήσουν με ανοιχτό το στόμα όποιον έχει ασχοληθεί με τα παλιά Resident Evil.

                Να κλείσω λέγοντας πως για εμένα τα καλύτερα της σειράς είναι τα Resident Evil 1 remake, Resident Evil 2 remake, Resident Evil 4. Με τυχαία σειρά.


                Tidy!

                Do not blame me.Blame yourself or God.
                In Matsuno we trust.

                Comment


                • #9
                  Τώρα σχετικά με αυτά που έγραψα, πως το παιχνίδι αξίζει μέχρι 20 ευρώ να πω πως είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι απαραίτητα έτσι και δεν απαιτώ από κανέναν να την υιοθετήσει αλλά όπως έγραψα θεωρώ πως δεν λειτουργεί θετικά για το παιχνίδι το ότι η κάθε περιοχή έχει εντελώς διαφορετικό ύφος και gameplay. Θα προτιμούσα να ήταν αμιγώς horror. Όπως ξαναείπα όμως δέχομαι πως σε κάποιον μπορεί να αρέσει ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
                  Ναι ναι το καταλαβα οτι το εγραψες ετσι. Το ιδιο ισχυει και για τη δικη μου αποψη και γενικοτερα θα ελεγα οτι ενταξει το παιχνιδι κανει καποιες επιλογες που δεν ειναι αντικειμενικα καλες ή κακες, καθε παικτης θα το δει διαφορετικα αναλογα και με το τι προτιμαει απο την σειρα.

                  Για να πω και μια καλή κουβέντα μου άρεσε πολύ το πως συνδέεται σεναριακά με τα υπόλοιπα της σειράς, οι σημειώσεις που βρίσκεις προς το τέλος θα αφήσουν με ανοιχτό το στόμα όποιον έχει ασχοληθεί με τα παλιά Resident Evil.
                  Γενικα και μενα μου αρεσε το story και το πως συνδεει και το Village, αλλα και το 7 με τα υπολοιπα παιχνιδια της σειρας. Σε αυτον το τομεα κανανε πολυ καλη δουλεια, αν και ξαναλεω οτι καποιοι ισως και ξενερωσουν γιατι δεν ειναι τοσο grounded σαν προσεγγιση οσο το σπιτι των Bakers και το 7 σαν συνολο. Παρολα αυτα, οκ υπαρχει αυτο το tradeoff αλλα το τελικο αποτελεσμα και παλι ηταν καλο κατα τη γνωμη μου.

                  Να κλείσω λέγοντας πως για εμένα τα καλύτερα της σειράς είναι τα Resident Evil 1 remake, Resident Evil 2 remake, Resident Evil 4. Με τυχαία σειρά.
                  Θα γραψω και εγω περισσοτερα πανω σε αυτο, οπως εγραψα ξαναβλεπω την οriginal τριλογια και θελω να δω ξανα ισως και καποια απο τα υπολοιπα (με επιασε ορεξη μετα το 8). In principle παντως συμφωνω οτι τα 2 πρωτα REmakes και το 4 ειναι φανταστικα. Το πρωτο REmake συνεχιζω και το εχω σαν ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια ολων των εποχων.

                  Comment


                  • #10
                    Αυτός είναι και ο λόγος που το ριμεικ του RE4 η καποιο σε αυτό το ύφος να έχει την ποιότητα του REmake

                    Comment


                    • #11
                      Έχω παίξει όλη την σειρά, εκτός από αυτό και το 7 (ακόμα σφραγισμένο). Είναι πολύ εντυπωσιακό από ότι είδα σε video αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι σαν το 4 σε replay-ability και ποιότητα. Πιο πολύ θυμίζει κάτι σαν το 6, όπου ένα start to end session είναι αρκετό και δεν σε τραβάει πάλι πίσω. Θα το τιμήσω όταν πέσει η τιμή και αναβαθμίσω σε κονσόλα νέας γενιάς.
                      Insert Coin

                      Comment


                      • #12
                        Κυκλοφόρησε το demo με streaming τεχνολογία από τη Google Stadia:


                        Δυστυχώς δεν υποστηρίζεται στη χώρα μας. Για ρίξτε μια ματιά οι του εξωτερικού ή οι χρήστες VPN.
                        The illusion of free will is an illusion.

                        Comment

                        Working...
                        X