Εχω ξεκινησει το παιχνιδι αυτες τις ημερες και ειπα να ανοιξω ενα θεμα για οποιον αλλο ενδιαφερεται. Γενικα τη σειρα την ειχα παρατησει μετα το ΙΙ, οπου και αρχισε η ετησια πολιτικη της εταιριας που κατα μια εννοια πηρε μια story driven σειρα (με πολυ ενδιαφερον plot) και της αλλαξε τα φωτα. Θα ηθελα πολυ να δω πως εκλεισε η ιστορια του Desmond αλλα δυστυχως δεν υπαρχει περιπτωση να παιξω brotherhood, revelations, III, στην πραξη 3 ιδια παιχνιδια για να δω εν τελει τι γινεται. Η Ubisoft δυστυχως εκανε το ιδιο πραγμα που εκανε η Eidos με τη σειρα tomb raider την psone εποχη και παροτι σαν μοντελο φερνει πισω χρηματα, θα υπαρχει και κοσμος που θα παρατησει τη σειρα και φυσικα και αναμενομενα θα υπαρχει και πτωση της ποιοτητας στην πορεια.
Το Origins τωρα ηθελα να το δω διοτι απο τη μια τοποθετειται στην αρχη της ολης ιστοριας οποτε ειναι αυτονομος στην πραξη τιτλος απο την αλλη ειναι το πρωτο παιχνιδι μετα απο μια σειρα ετων που ειχε μεγαλυτερο development cycle και ουσιαστικες αλλαγες στην συνταγη (για πρωτη φορα ισως μετα το 2). Γενικα ο τυπος συμφωνησε οτι προκειται για κατι διαφορετικο οποτε γενικα μου κινησε το ενδιαφερον και με εκανε να θελω να ξαναμπω στο franchise.
Το παιχνιδι πλεον εχει rpg χαρακτηρα σε μια δομη αντιστοιχη αυτη του witcher σε επιπεδο κοσμου και αναπτυξης του χαρακτηρα αλλα με μια πιο action υλοποιηση βλεπε horizon. O τιτλος τεχνικα ειναι παρα πολυ εντυπωσιακος και αψογος απο πλευρας performance με εναν πραγματικα τεραστιο χαρτη. Το platforming συστημα δεν το θυμομουν ακριβως αλλα εδω ο χαρτης αφηνει ανοιχτο οριζοντιο και καθετο traversal με το πατημα ενος κουμπιου, με αλλα λογια εκτος του οτι μπορειτε να πατε οπου βλεπετε μπορειτε να σκαρφαλωσετε (και να πιαστειτε ας πουμε) οποιοδηποτε βουνο ή καθετη πλατφορμα και απο οποιοδηποτε σημειο (δεν υπαρχουν grap points βλεπε uncharted, μπορεις να σκαρφαλωσεις οπου μπορεις να φανταστεις χωρις περιορισμους με το πατημα ενος κουμπιου). Αυτο αφαιρει κατα μια εννοια τεχνικοτητα απο το platforming αλλα η αληθεια ειναι οτι προσθετει στο exploration καθως εχεις πλεον 3d traversal πληρως ελευθερο και χωρις περιορισμους. Το συστημα μαχης αποτελει μια δυτικη υλοποιηση του συτηματος του dark souls με bow mechanics βλεπε horizon και tomb raider, υπαρχει dodge, parry, light και heavy attack ενω τα movesets καθοριζονται απο το weapon type που εχεις εκεινη την ωρα ενεργο. Απο οσα εχω δει δεν εχει την ιδια ακριβεια μεχρι στιγμης αλλα ακολουθει αυτη τη λογικη με σχετικα καλο τροπο.
Πρωτες εντυπωσεις θετικοτατες, ειναι πολυ ωραιο και το setting, το μονο αρνητικο ειναι οτι σε πεταει κατευθειαν στα βαθεια με τον τροπο που εκαναν και τα Arkham games μετα το City. Αυτα προς το παρον ειμαι ακομα στο ψαξιμο οποτε θα γραψω περισσοτερα εν καιρω.
Comment