Announcement

Collapse
No announcement yet.

Street Fighter IV

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Jedah
    replied
    Εγώ προτείνω, αν το θές κι εσύ και οι mods, να γίνει unban το προηγούμενο account γιατί αυτό το Nick μου αρέσει λιγότερο απο το προηγούμενο. Αυτό βέβαια με την προυπόθεση ότι θέλεις να πάρεις στα σοβαρά αυτό το forum, γιατί πίστεψέ με έχει πολλά σοβαρά άτομα/θέματα εδω μέσα. Ότι έγινε έγινε, αφού ξαναγύρισες σημαίνει ότι κάτι βρίσκεις εδω μέσα. Αυτά σε ότι αφορά τον AkiraGR.

Τώρα να απαντήσω για τα tutorials. Στο KOF όντως αυτό που έχω ποστάρει είναι πολύ καλό αλλά δεν θα με χάλαγε οποιοδήποτε υλικό, καλό είναι να το έχουμε κάπου και γιατί όχι να γίνει και ομαδικό αφιέρωμα, που θα είναι φοβερή προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα. Απλά έχοντας αγοράσει το XII είπα να του ρίξω μια καλύτερη ματιά.

Επίσης για το Virtua Fighter πάλι δεν θα με χάλαγε κάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω πάρει την απόφαση να το μάθω, δεν γίνονται αυτά απο την μια μέρα στην άλλη. Μπορείς φυσικά να κάνεις ένα αφιέρωμα, πάλι με την βοήθεια ή όχι των υπολοίπων. Αν δώ κίνηση, 10-15 ευρώ κάνει για 360 τι έιχαμε, τι χάσαμε.

Με λίγα λόγια κάντε Post ότι χρήσιμο και το συμμαζεύουμε αναλόγως. Όλα ευπρόσδεκτα.

Leave a comment:

• TravisGr
    replied
    Δυστυχώς Jedah το Virtua Fighter δεν στηρίζεται σε βασικούς μηχανισμούς που είναι σταθεροί για κάθε παίχτη γενικά. Κάθε χαρακτήρας έχει το Style του και εκεί βασίζεται η όλη ισορροπία του παιχνιδιού.

Για να το εξηγήσω καλύτερα το Street Fighter βασίζεται στα ίδια command input των χαρακτήρων γενικά άσχετα αν έχουν διαφορετικά properties μέσα στην μάχη, αυτό από την μια είναι καλό διότι είναι εύκολα προσβάσιμοι όλοι οι χαρακτήρες χωρίς μεγάλο learning curve από την άλλη περιορίζει των αριθμό των κινήσεων που έχει ο κάθε χαρακτήρας περιορίζοντας το guessing game βάζοντας το παιχνίδι σε μια νόρμα του πέτρα-ψαλίδι-χαρτι.

Το Virtua Fighter από την άλλη είναι 3D fighting που είναι υπερβολικά απαιτητικό και στηρίζεται κυρίως στο πόσο γνωρίζεις τον κεντρικό χαρακτήρα που παίζεις, που υπερτερεί πάντα διαφορετικά με το κάθε χαρακτήρα που έχει το παιχνίδι σε ένα πολύ βαθύ balance σύστημα. Παράδειγμα δεν μπορείς να ξεκινήσεις να παίζεις αμέσως με τον Akira ή τον Wolf αρχίζεις με πιο intermidate παίχτες όπως η Sarah ή ο Jacky και για ακόμα πιο αρχάριους τον Lau ή την Pai.

Το βασικό που θέλω να πω άμα θες να παίξεις VF είναι διάλεξε χαρακτήρα και πήγαινε αμέσως στο tutorial να μάθεις τα βασικά μέσα στο Training τα υπόλοιπα τα ανακαλύπτεις μέσα από το πως παίζεις, πάντως αν σε ενδιαφέρει για VF είμαστε αρκετά άτομα που ασχολούμαστε τώρα, αν έχεις το παιχνίδι ρίξε ένα μήνυμα στο Live.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Jedah αυτό που είχες βρει για το KOF δεν ήταν καλό; Εμένα μου φάνηκε πολύ μάγκικο. Μήπως θες για πιο advanced τεχνικές;

Ποστάρω και στο ξεκάρφωτο ένα βίντεο που είδα μόλις τώρα

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Τα Street Fighter έχουν πάντα περισσότερα κοινά γνωρίσματα και βασικές αρχές από τα υπόλοιπα fighting. Αυτό βέβαια μου έχει δημιουργηθεί σαν ιδέα γιατί μόνο σε αυτό έχω φάει πολλές ώρες. Κάποιος για παράδειγμα θα πεί ότι τα KOF του φαίνονται ίδια τα περισσότερα, αλλά εγώ ακόμα και στα ετήσια updates του NEOGEO βλέπω πολλές αλλαγές. Γενικά πρέπει να συγκρίνουμε μόνο παιχνίδια που έχουμε μια εμπειρία και expertise, γιατί έχουν τόσο βάθος που δεν γίνεται να έχουμε καλά συμπεράσματα αλλιώς.

Αν κάποιος πάντως μπορεί να μου βρεί ένα καλό tutorial για αρχάριους, ευχαρίστως θα έλιωνα ένα KOF ή ένα Virtua Fighter. Ίσως και το τελευταίο Tekken.

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Και αυτός είναι και ο λόγος που παίζονται τα SF μαζεμένα. Δεν είπε κανείς το αντίθετο, προσθέτουν αφαιρώντας καταλήγοντας σε "διαφορετικά" games που το κάθε ένα έχει τη χάρη του.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    . και οχι δεν παιζονται επειδη ειναι SF, τραβα πες το αυτο σε καναν Ιαπωνα που 10 χρονια σερι παιζει SF3 στα arcades και ουτε που γυρισε να κοιταξει το 4 οταν βγηκε, παρα συνεχιζει να παιζει 3 γιατι νιωθει πως αυτο ειναι το παιχνιδι του.
    Den mou leei tipote, o Aenica parathse to Tekken epeidh to 5 den htan to 4...

H monh diafora pou vlepw egw einai oti ta 3D fighting prosthetoun xwris na afairoun enw to SF prosthetei afairontas.
    Afto einai kai o monos logos pou den paizontai dyo 3D fighting mazi gia mena.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    O ryu ειπε το βασικοτερο επιχειρημα το οποιο παντα το χω κατα νου, αλλα αυτη τη φορα ξεχασα να αναφερω.
    Ground δεν ξερω γιατι δεν το βλεπεις, τα 3 παιχνιδια παιζονται γιατι ειναι τελειως διαφορετικα.
    Για να μιλησω στη δικια σου γλωσσα, αυτο μονο 1 φορα εγινε με 3d games, βλεπε παραλληλα τουρνουα σε Tekken 4 και Tekken Tag για παραδειγμα.
    Οι περισσοτερες σειρες συνηθως εξελισσονται, αλλα παντα πατανε σε κοινη βαση.

Ανεφερα το αλμα απο το SF2 στο 3, αν δε συμφωνουμε ουτε εκει δε βλεπω λογο να συνεχισω..
    .. και οχι δεν παιζονται επειδη ειναι SF, τραβα πες το αυτο σε καναν Ιαπωνα που 10 χρονια σερι παιζει SF3 στα arcades και ουτε που γυρισε να κοιταξει το 4 οταν βγηκε, παρα συνεχιζει να παιζει 3 γιατι νιωθει πως αυτο ειναι το παιχνιδι του.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Είπε κανεις ότι το Soul Calibur δεν εξελίχθηκε;
    Mono kathe fora pou vgainei mia kainouria synexeia to lene...

Ground_Zero όταν βγαίνει ένα Soul Calibur ή Tekken γιατί αυτομάτως τα προηγούμενα μέρη τους είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ; Αντιθέτως με τα Street Fighter δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο, απόδειξη ότι σε πολλά τουρνουά παίζονται και τα 3 Street Fighter!! Γιατί; Γιατί οι μηχανισμοί είναι διαφορετικοί.
    Oxi giati einai ola SF...

Οχι, με ξενισε το gameplay γενικα, δε μπορουσα να παιξω αποτελεσματικα ετσι οπως ειχα μαθει.
    Akoma kai an gnwrizeis thn yparksh tous, an den ta xrhsimopoieis h monh diafora einai ta allagmena properties twn kinhsewn...

Leave a comment:

• Ryu_gr
    replied
    Είπε κανεις ότι το Soul Calibur δεν εξελίχθηκε;
    Άσχετα αν δεν τα χρησιμοποιεί, γνωρίζει την ύπαρξή του και τις ιδιότητές του, όποτε έχει άποψη.
    Ground_Zero όταν βγαίνει ένα Soul Calibur ή Tekken γιατί αυτομάτως τα προηγούμενα μέρη τους είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ; Αντιθέτως με τα Street Fighter δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο, απόδειξη ότι σε πολλά τουρνουά παίζονται και τα 3 Street Fighter!! Γιατί; Γιατί οι μηχανισμοί είναι διαφορετικοί.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Οχι, με ξενισε το gameplay γενικα, δε μπορουσα να παιξω αποτελεσματικα ετσι οπως ειχα μαθει.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ακριβως, δεν αναφερομουν σε χαρακτηρες. Εχω παιξει παρα πολλες ωρες Street Fighter 2, 100δες αμα συναθροισουμε τις διαφορες εκδοσεις του αλλα τοσο το SF 3 οσο και το 4 μου φανηκαν τελειως ξενα.
    Ws pros ti? Giati Focus kai parry den se exw na xrhsimopoieis.
    Stoixhma oti afto pou se ksenise einai ta alagmena combos...

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ακριβως, δεν αναφερομουν σε χαρακτηρες. Εχω παιξει παρα πολλες ωρες Street Fighter 2, 100δες αμα συναθροισουμε τις διαφορες εκδοσεις του αλλα τοσο το SF 3 οσο και το 4 μου φανηκαν τελειως ξενα.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Koita den kanw plaka, to parry den prosefere dramatika diaforetiko gameplay, oute to Focus...

Pali exoume combos gia damage, pali ola einai links, pali yparxoun kinhseis me atrwtila, pali exoume crossups, pali oi special sou twne HP apo amyna, oi xarakthres exoun tis idies kinhseis me alagmena properties (ligo), pali yparxoun kara-throws, poloi exoun kai ta idia akrivws combos pou eixan kapote kai to Focus einai ena ypovathmismeno parry...

Den mporw na katalavw giati thewreite pws to Soulcalibur p.x den ekselhxthike, enw to SF to ekane vazontas aplws ena Focus...

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Αλλαγη δεν ειναι οι χαρακτηρες, αλλαγη ειναι ολα τα αλλα.. Δε θα μπω στο παιχνιδι των συγκρισεων βεβαια, γιατι κατι μου λεει πως θα χασω το χρονο μου.
    No offense, αλλα οντως ξερω πως δεν εχω τιποτα να κερδισω.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Δηλαδη τι να πουμε για σειρες οπως Tekken / Soul Calibur
    Failed, eidika to Soulcalibur diaforopoieitai poly perissotero apo to Street Fighter.

Tha dextw oti to SF 3 allakse arketa, oloi oi xarakthres einai kainourioi ektos apo tessereis.
    To Tekken 4 omws... me tipote.

Leave a comment:

Working...
X