Announcement

Collapse
No announcement yet.

Okami

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91
    Ήμουν σίγουρος ότι θα έβλεπα θετικά πράγματα, και πώς να μη δω δηλαδή; Το παιχνίδι είναι αξιαγάπητο και ως ένας Ν και Zelda fan δεν υπήρχε περίπτωση να μην το λατρέψεις. Πατάει εξάλλου στους ίδιους μηχανισμούς προσθέτοντας πολλά νέα στοιχεία και χρησιμοποιώντας ένα τελείως διαφορετικό (και ΙΜΗΟ εκπληκτικό) setting.

    Εγώ θα το πάω πέρα από τους φοβερούς μηχανισμούς, το σενάριο και την τέλεια αισθητική και θα αναφερθώ στον τρόπο με τον οποίο αποκτά δύναμη η Amaterasu. Θεωρώ εκπληκτικό το γεγονός ότι έδωσαν οι δημιουργοί του παιχνιδιού τόσο τέλεια εξήγηση στο πώς δυναμώνει η λύκαινα. Οι άνθρωποι και η φύση αναζητούν βοήθεια από έναν Θεό όταν έχουν προβλήματα που οι ίδοι δεν μπορούν να λύσουν. Όταν βλέπουν να γίνεται ένα "θαύμα" δίπλα τους, αυξάνεται η πίστη τους στο Θεό. Ταυτόχρονα όμως αυξάνεται και η δύναμη του Θεού, γιατί αυξάνεται η πίστη των ανθρώπων σε αυτόν. Αυτές οι λεπτομέρειες πιστεύω ότι κάνουν το παιχνίδι τόσο τέλειο, λεπτομέρειες που δεν προσθέτουν άμεσα στο gameplay, αλλά που επηρεάζουν τη συνολική εικόνα του τίτλου και την αίσθηση που αφήνει στον παίχτη. Τα πάντα βρίσκονται στον ίδιο κόσμο, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, αποτελούν κομμάτι του ίδιου συνόλου. Φυσικά σε χιούμορ, θεϊκές ατάκες του Issun και σε σενάριο δε χρειάζεται να αναφερθώ.

    Κάποια στιγμή θα το αγοράσω και εγώ, θέλω πολύ να το ξαναπαίξω αλλά και να το έχω και για Wii... Περιμένω τελικές εντυπώσεις τώρα, αν και μόνο καλύτερο γίνεται το παιχνίδι.

    Comment


    • #92
      σε όλα όσα είπαν οι προλαλήσαντες απλά να προσθέσω ότι χαίρομαι που επιτέλους βγήκε ένα παιχνίδι που για να κάνεις "level up" δε χρειάζεται να λιώσεις στις μάχες αλλά στα "quests".άσχετα αν εγώ έλιωσα και στα 2.
      πρέπει να το ξαναπαίξω οπωσδήποτε στο Wii.
      Carpe diem

      Comment


      • #93
        Πρόσφατα τερμάτισα την έκδοση για Wii. Καλό, ήρεμο αλλά τίποτα παραπάνω πιστεύω. Πολύ εύκολο αρχικά (δεν έχασα ούτε μια φορά), οι μάχες δεν είχαν κάτι να δείξουν, αφού αντιμετωπίζοντας 2-3 φορές τον κάθε εχθρό μπορούσες να τον νικήσεις χωρίς καμία δυσκολία την επόμενη μάχη, κάποιες από τις τεχνικές δεν τις χρειαζόσουν σχεδόν καθόλου πέρα από ένα, δύο σημεία. SPOILER Δεν κατάλαβα καθόλου επίσης γιατί έπρεπε να παλέψεις 3 φορές τον Orochi. Πραγματικά, η μάχη είναι πολύ καλή την πρώτη φορά, το παιχνίδι έχει φτιάξει την ατμόσφαιρα του θρύλου ως τότε, και το όλο στήσιμο του boss fight είναι απ' τα καλύτερα που έχω δει. Την δεύτερη φορά όμως είναι ανούσιο, αφού η μάχη είναι μεγάλη, και ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, πόσο μάλλον την τρίτη . Επίσης το σενάριο πιστεύω κάνει κοιλιά από ένα σημείο και μετά, αν και προς το τέλος φτιάχνει πάλι. Τέλος, κάποιες αττάκες - λίγες - μου φάνηκαν εκτός κλίματος.

        Σ' αυτό που λέει ο Evans πιο πάνω συμφωνώ, αρκετά καλή η σχέση θνητού-Θεού και το πως παρουσιάζεται, δεδομένου ότι ελέγχεις μια θεότητα. Η Ammy ούτε είναι το |καλό|, ούτε ο Δημιουργός άλλωστε, είναι η ίδια η φύση, η ζωή. Ο έλεγχος είναι απλός και καλά υλοποιημένος, πέρα από μια τεχνική μηδενικής σημασίας δεν δυσκολεύτηκα στην εκτέλεση. Η κάμερα κάποιες φορές δυσκόλευε την κατάσταση, αλλά δεν νιώθω πως μπορώ να παραπονεθώ γι' αυτό. Τα γραφικά είναι όμορφα, κάπως χοντροκομμένα σε σημεία, αλλά πάντα στο ίδιο ύφος, δίνουν την αίσθηση του ενιαίου. Ένα ακόμα θετικό είναι ότι η ιστορία προχωράει με μια αίσθηση κανονικότητας, αν και μπορείς να κάνει πολλά πράγματα πέρα από το main quest, είχα την ιδέα ότι δεν έφευγα ποτέ απ' αυτό. Οι boss fights γενικά είναι έξυπνες [με εξαίρεση ίσως μία (Βlight)] και χωρίς να απαιτούν κάποια τρελή εφευρετικότητα από τον παίχτη τον κρατάνε στην τσίτα.

        Προχωράει όμορφα, ευχάριστα, ξεκούραστα. Καθόλου προκλητικό, σαν να λέει μια ιστορία περισσότερο.

        Comment


        • #94
          Λοιπόν, έφτασα μέχρι το παγωμένο shrine...ότι ακολουθεί από δω και πέρα είναι spoiler..
          Διαβάστε με δική σαε ευθύνη και προσοχή, μην πείτε εσείς κανά spoiler...
          Xθες, στην ακολουθία των γεγονότων που άνοιγει το "παγωμένο μέρος" αισθάνθηκα μαγκωμένος..
          Κουρασμένος, σαν να ήθελα να τελειώσει το παιχνίδι..
          Αλλά αυτό που βίωσα με το την ακολουθία των γεγονότων στο Βόρειο Μέροσ, ξέχασα πως το λένε Kamui νομίζω, με ενθουσίασε και με απογείωσε πραγματικά..
          Η συγκλονιστική κατ εμέ, επιστροφή στην πρώτη μάχη με τον Orochi και τον Shiranui, μαζί με το συναισθηματικό βάρος της ετήσιας απώλειας, με έβαλαν για άλλη μια φορά βαθιά στο παιχνίδι..
          Επαιξα κανά 5 ωρο μαζεμένο και σταμάτησα θολωμένος, αλλά τόσο ευχαριστημένος..
          Καλά ο κόσμος/homeland του issun απλώς φανταστικός, τόσο μα τόσο trippy..

          Μού έκανε τρομερή εντύπωση, η ιστορία με την ark..Κατεβαίνει/πέφτει δηλαδή από την Χάρη, έχοντας μαζί τους Θεούς, ΑΛΛΑ και τους δαίμονες...
          Μου φάνηκε πολύ δυαλιστικό αυτό το σχήμα και παρόλο που δεν πιστεύω στην δυαλιστική φύση των πραγμάτων, μου άρεσε πάρα πολύ σαν σκέψη γ, ότι ουσιαστικά το όχημα για το καλό και το κακό είναι το ίδιο και το αυτό..
          Xαίρομαιο επίσης που σιγά σιγά ανοίγει και η ατζέντα των χαρακτήρων και αποκτάς άποψη για το παρελθόν τους..
          ΚΑΤΑΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ!!

          Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

          Let's just all say the magic words and go back to reality.

          THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

          Comment


          • #95
            Έτσι ακριβώς είναι, το παιχνίδι δε σταματάει τις εκπλήξεις και εκεί που νομίζεις ότι έφτασες στο τέλος και δεν έχει τίποτα να σου δώσει, σου πετάει ανατροπές, εξηγήσεις για γεγονότα που ποτέ δεν εξηγήθηκαν και πιάνει την ανάλυση των χαρακτήρων και την ιστορία τους. Αυτό είναι που μου έκανε τόση εντύπωση στο Okami, το πώς εξιστορεί τα γεγονότα και πώς, μέχρι και την τελευταία στιγμή, καταφέρνει να σου δώσει κάτι. Όλα εξηγούνται, για όλα υπάρχει χρόνος και το gameplay δεν υστερεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. ΓΜΤ, φρεσκάδα παντού XD .

            Περιμένω εντυπώσεις από το finale και για το όλο gameplay/μυστικά/βάθος κόσμου κτλ.

            Comment


            • #96
              Τελικά με την ιαπωνική κυκλοφορία τι έγινε, ποιο είναι το κώλυμα της Capcom? Έχει ακουστεί τίποτα;
              Σου προσφέρω το δικαίωμα αγοράς του Οπούνα.

              Comment


              • #97
                Originally posted by NiCk View Post
                Όσο και αν μου άρεσε το Okami, δεν μπορώ να πώ ότι είναι καλύτερο από το Twilight Princess .. Πιο φρέσκο ναι, αλλά καλύτερο όχι.
                Αν θες πες μας και γιατί.Πιο φρέσκο ναι αλλά όχι καλύτερο;Συγνώμη κιόλας αλλά προσπάθησε να βάλεις το okamifanboy μου aside και απάντησε μου με επιχειρήματα.Το ΤΡ δεν το έχω παίξει οπότε δεν μπορώ να πω ποιο είναι καλύτερο από τα 2 βάσει προσωπικής εμπειρίας αλλά βάσει των όσων έχω ακούσει από φαν και των 2 τίτλων το ΟΚΑΜΙ είναι σαφώς ανώτερο.
                Πιο φρέσκο πάει να πει καινούριες ιδέες και μηχανισμοί.Αλλά για να σου φαίνεται καλύτερο το ΤΡ μάλλον δεν σου άρεσε η υλοποίηση αυτών,πράγμα που μου προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστώ το πόσο καλή ήταν.
                Δεν ξέρω ίσως είμαι απλά εγώ υπερβολικός...:phil:
                Carpe diem

                Comment


                • #98
                  Originally posted by Altair View Post
                  Αν θες πες μας και γιατί.Πιο φρέσκο ναι αλλά όχι καλύτερο;Συγνώμη κιόλας αλλά προσπάθησε να βάλεις το okamifanboy μου aside και απάντησε μου με επιχειρήματα.Το ΤΡ δεν το έχω παίξει οπότε δεν μπορώ να πω ποιο είναι καλύτερο από τα 2 βάσει προσωπικής εμπειρίας αλλά βάσει των όσων έχω ακούσει από φαν και των 2 τίτλων το ΟΚΑΜΙ είναι σαφώς ανώτερο.
                  Πιο φρέσκο πάει να πει καινούριες ιδέες και μηχανισμοί.Αλλά για να σου φαίνεται καλύτερο το ΤΡ μάλλον δεν σου άρεσε η υλοποίηση αυτών,πράγμα που μου προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστώ το πόσο καλή ήταν.
                  Δεν ξέρω ίσως είμαι απλά εγώ υπερβολικός...:phil:
                  Δεν μπορώ να το αναλύσω υπερβολικά .. Απλά το TP υπερτερούσε - σημαντικά - στον πιο σημαντικό τομέα των action adventures .. Τα dungeons .. Το Okami είχε καλύτερη ιστορία imo, περισσότερα πράγματα να κάνεις στον overworld, και ένα φανταστικό presentation .. Και όμως πάλι δεν μπορώ να πώ ότι είναι καλύτερο παιγνίδι από το TP ..

                  Παίξε το TP, και ασε τους fans .. Ποτέ σου μην βγάζεις συμπεράσματα από το τι λένε οι άλλοι ... Ειδικά από την στιγμή που ζείς σε ένα κόσμο όπου πολλοί θεωρούν το GTA IV το καλύτερο παιγνίδι της γενιάς ..



                  Comment


                  • #99
                    Originally posted by NiCk View Post
                    Δεν μπορώ να το αναλύσω υπερβολικά .. Απλά το TP υπερτερούσε - σημαντικά - στον πιο σημαντικό τομέα των action adventures .. Τα dungeons .. Το Okami είχε καλύτερη ιστορία imo, περισσότερα πράγματα να κάνεις στον overworld, και ένα φανταστικό presentation .. Και όμως πάλι δεν μπορώ να πώ ότι είναι καλύτερο παιγνίδι από το TP ..

                    Παίξε το TP, και ασε τους fans .. Ποτέ σου μην βγάζεις συμπεράσματα από το τι λένε οι άλλοι ... Ειδικά από την στιγμή που ζείς σε ένα κόσμο όπου πολλοί θεωρούν το GTA IV το καλύτερο παιγνίδι της γενιάς ..
                    Μιλάω πάντα για άτομα των οποίων τη γνώμη σέβομαι όχι γενικά.Γιατί είπαμε καλό το GTA4 αλλά μέσα στα άπειρα προτερήματά του έχει ένα πρόβλημα.Καταντάει κουραστικό στις αποστολές.Αλλά δεν θα το αναλύσω περισσότερο γιατί βγαίνουμε εκτός θέματος.

                    Αφού σε όλα είναι καλύτερο το ΟΚΑΜΙ εκτός από τα dungeons μήπως,λέω μήπως, είσαι λίγο Zelda fanboy;Δεν είναι κακό.Κι εγώ είμαι Okami Fanboy.;)
                    Βέβαια όταν τα παίξω και τα 2 θα μπροώ να κρίνω αλλιώς αλλά τελπάν.
                    Carpe diem

                    Comment


                    • No offense, το χουμε πει 100 φορες, δεν ξερω ποιο ειναι καλυτερο και δε μπορω να πω επειδη δεν εχω παιξει και τα 2 παιχνιδια, αλλα μη λες καθε φορα τα ιδια εφοσον δεν εχεις ακομα τελειωσει ουτε 1 Zelda.
                      Το να λες πως το Okami ειναι φοβερο ειναι δικαιωμα σου, το να προσπαθεις να κανεις μια εμμεση συγκριση του Okami με το οποιοδηποτε παιχνιδι δεν εχεις παιξει/τελειωσει ομως ειναι ολιγον τι foul.

                      Comment


                      • Originally posted by Altair
                        Αφού σε όλα είναι καλύτερο το ΟΚΑΜΙ εκτός από τα dungeons μήπως,λέω μήπως, είσαι λίγο Zelda fanboy;Δεν είναι κακό.Κι εγώ είμαι Okami Fanboy.;)
                        Βέβαια όταν τα παίξω και τα 2 θα μπροώ να κρίνω αλλιώς αλλά τελπάν.
                        Είμαι Zelda fanboy και γενικότερα Nintendo fanboy .. Το έχω αποδεχτεί πλέον Στην περίπτωση μας και τα δύο παιγνίδια είναι εξαιρετικά και πολύ όμοια ... Απλά προσωπικά προτιμάω περισσότερο το Zelda, γιατί πιστεύω ότι έχει πιο δουλεμένο gameplay .. Αυτό συνήθως είναι και το σημαντικότερο για μένα σε ένα παιγνίδι .. Τα υπόλοιπα απλά πλαισιώνουν το gameplay ..

                        Όπως σου είπα όμως, παίξε το Twilight Princess ... Και από ότι διάβασα από τον Xeno, παίξε γενικότερα ZELDA ! Από το 1998 που βγήκε το OOT, τα Zeldas είναι η βάση για όλα τα action adventures .. Και το Okami δανείζεται πάρα πάρα πολλα από αυτά για να είναι το παιγνίδι που έπαιξες εσύ ;)



                        Comment


                        • Έχω φτάσει το ΟοΤ στο Water Temple.Δεν μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε.Μάλιστα είναι παιχνιδάρα.Αλλά κάπου με κούρασε.Κάτι που το ΟΚΑΜΙ δεν έκανε σε κανένα βαθμό.
                          Μόλις πάρω Wii θα το τσεκάρω και το ΤΡ.Το ότι το ΟΚΑΜΙ στηρίχτηκε στα Ζέλντα δεν πάει να πει αυτομάτως ότι πρόκειται για χειρότερο τίτλο(ούτε καλύτερο φυσικά).Βέβαια τόσα χρόνια έχουμε δει άπειρες φορές μεταγενέστερους τίτλους να ξεπερνάνε την ποιότητα των τίτλων που τα επηρέασαν.Δεν λέω ότι ισχύει απαραίτητα κι εδώ.Όμως ένα παιχνίδι που έχει έναν καινούριο ήρωα,ιδιαίτερο καλλιτεχνικό τομέα κι ένα πιο αμφιλεγόμενο σενάριο από ένα που ακολουθεί την πεπατημένη στον καλλιτεχνικό τομέα κι έχει έναν πιο παλιό και αγαπημένο ήρωα σίγουρα είναι δύσκολο να το ξεπεράσει στις συνειδήσεις κάποιων.;)
                          Xeno παίξε καμιά ώρα το ΟΚΑΜΙ
                          Carpe diem

                          Comment


                          • Θα το παιζα αν ειχε πιο ενδιαφερουσες μαχες και στην τελικη σου χω πει την αποψη μου γι αυτο. Ολα τα αλλα ειναι πολυ καλα, αλλα δε μου κανει click τωρα.
                            Ασε που πλεον ουτε Zelda δε θελω να ξαναδω μπροστα μου (τουλαχιστον στη γνωριμη συνταγη).
                            Καπου επηξα με ολα αυτα και ειπα να παψω να ασχολουμαι μεχρι να αλλαξει κατι ή μεχρι να μου ξανακανουν κλικ.

                            Comment


                            • Αλήθεια δε σου άρεσαν οι μάχες;Εγώ τις γούσταρα απίστευτα,ειδικά με τη χρήση του Celestial Brush έκανες παπάδες.Τελπάν.
                              Carpe diem

                              Comment


                              • Hταν πραγματικα παρα πολλες και επαναλμβανομενες.
                                Το ξερω βεβαια πως μπορεις να τις κανεις skip, αλλα οκ προτιμω κατι πιο γρηγορο.
                                Ουτε οι μαχες στα Zelda μου αρεσουν, αλλα τουλαχιστον τελειωνουν πριν αρχισουν και δεν προλαβαινουν να με κουρασουν..

                                Comment

                                Working...
                                X