Announcement

Collapse
No announcement yet.

Chrono Trigger

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Εντάξει το Final Fantasy VII είναι απόλυτα λογικό ότι σήμερα δε μπορεί να εντυπωσιάσει κάποιον στον βαθμό που το έκανε τότε. Είναι άλλο πράγμα αυτό όμως και άλλο ένας τίτλος να είναι εντελώς παρωχημένος ή μη προσβάσιμος. Το να χαρακτηρίσουμε έτσι το FFVII είναι υπερβολικό και, εμπειρικά δηλαδή αν το εξετάσουμε το ζήτημα, δε στέκει. Ξεπερασμένο σε κάποια πράγματα ναι, και είναι απόλυτα λογικό αυτό, μη προσβάσιμο σε καμία περίπτωση.

Εντωμεταξύ νομίζω ότι κάπου μπλέχτηκε λίγο το πράγμα και τα βάλαμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Ένας τίτλος είναι σύνολο αρκετών πραγμάτων (μηχανισμοί gameplay, τεχνικά θέματα, σχεδιαστικά θέματα, εικαστικά θέματα κοκ.). Είναι λογικό ότι, με το πέρας του χρόνου, κάθε κατηγορία θα επηρεαστεί και θα ωριμάσει διαφορετικά (κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων και, πιθανότατα, θέμα για άλλο thread).

To FFVII έχει πλέον, απόλυτα λογικά, ξεπεραστεί σε κάποια θέματα. Σε επίπεδο gameplay όμως είναι 100% προσβάσιμο σήμερα.

Originally posted by Ground_zero View Post
    Ti apantas edw?
    Facepalm.gif
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

καλα τα λεει ο loggo , αλλα το χοντροκομμενο 3d και το pixeλιασμα στο psx παντως δυσκολα παραβλεπεται και ειναι πολυ αποθητικο σε μερικους τιτλους.... κακα τα ψεματα δεν εχουνε γερασει καλα σε αυτο το κομματι μερικα games και νομιζω πως δεν μπορει να αμφισβητηθει αυτο,

φυσικα κατι τετοιο δεν μπορει να αγγιξει τιτλους (και κατεπεκταση rpgs) που ειναι στα 2d τα οποια συνηθως γερνανε μια χαρα

Comment

Για το FF7 να πω πως ένας από τους λόγους που δεν το έχω παίξει από τότε που το πήρα αυθεντικό,είναι τα γραφικά του.Πραγματικά δεν παλεύονται.Όχι τώρα.Ούτε πριν 6-7 χρόνια.Πραγματικά δεν βλέπεται.Γέρασε πολύ άσχημα.Τα 8+9 μια χαρά βλέπονται,ευτυχώς.
        Και εντάξει θεωρώ πως είμαι από τους ανθρώπους που δεν κολλάνε στα γραφικά ενός τίτλου,άμα είναι 2D/3D πχ.Το Chrono Trigger ας πούμε μου άρεσε πάρα πολύ όσο το είδα.Μιλάω για γραφικά έτσι;
        Carpe diem

Comment

Κακως Altair, εαν το εχεις το παιχνιδι "κανε την καρδια σου πετρα" και προχωρα το λιγο.

Προσωπικα δεν ειναι τα γραφικα που με απωθουν (ισα ισα που η νοσταλγια ειναι για μενα σε αυτον τον τομεα ενα plus) αλλα τα Random battles. Εαν δεν ηταν αυτα θα επαιζα σιγουρα αλλη μια φορα απο την αρχη το παιχνιδι.

Επισης ειναι τελειως αδικο να βαζουμε στο ιδιο πλαισιο 2D με 3D πρωιμης εποχης. Τα 2D θα μπορουν να σταθουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ανετα (εκτος κι αν πια ειναι ο Θεος να φυλαξει) ενω τα πρωτα 3D παιχνιδια εποχης PSone ειναι σαφως πολυ πιο δυσπεπτα.
          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Έχω την εντύπωση πάντως ότι υπάρχει ένα mod για το Final Fantasy VII στο PC που στη θέση των Lego χαρακτήρων βάζει μοντέλα a la FFVIII κλπ. Ο Ground θα τα ξέρει καλύτερα αυτά.

Υ.Γ. Συμφωνώ περί random encounters.
            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:

Comment

ναι ισχυει το εχει ποσταρει καπου και ο scatman, εχω κανει και ενα απο τα αρκετα μου replay στο pc χρησιμοποιωντας το

παντως τo random encounter rate δεν ειναι ασχημο στο ff7, αν θελετε να δειτε τι σημαινει high encounter rate βαλτε το black sigil στο nds (και ειναι και chrono trigger clone)

Comment

Για το VII το PSP ειναι μονοδρομος imo πλεον και εκει βλεπεται μια χαρα, αν κανεις εχει ορεξη τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

Για το CT παλι τι να πω, οπως ειπαν καποιοι ειναι ενα παιχνιδι που απλα τα εκανε ολα σωστα και ηταν μια παραπανω απο αρτια προσπαθεια, ιδιως αν αναλογιστουμε την περιοδο που βγηκε. Τι και αν υπηρχαν ηδη παιχνιδια καλυτερα στους διαφορους επιμερους τομεις, το CT ειναι ενα απο τα καλυτερα all around RPGs και ειναι προσιτο σε καθε gamer λογω της συνολικης του ποιοτητας.

Comment

Originally posted by Xeno View Post
                  Για το VII το PSP ειναι μονοδρομος imo πλεον και εκει βλεπεται μια χαρα, αν κανεις εχει ορεξη τα πραγματα ειναι πολυ απλα.
                  Αυτό ακριβώς.
                  Στο PSP φαίνονται καλύτερα τα γραφικά ακόμα και απο ότι φαινοντουσαν όταν είχαν πρωτοβγει τα παιχνίδια.
                  I'm back bitches... Version 2.0

Το νέο forum για το αυτοκίνητο: PetrolHeads

Comment

LOL

Ισχύει αυτό και μάλιστα σε εκπληκτικό βαθμό.

Comment

Φαντάζομαι όλοι σας το δοκιμάσατε και στο PS3 και το λέτε αυτό .

Comment

..με κυαλια που θα τα ειχανε βαλει αναποδα προφανως

Comment

Σοβαρά πάντως, τα games του psone φαίνονται πάρα πολύ καλά στο PS3. Προσωπικά άνετα θα έπαιζα κάποιο εκεί.

Comment

Εγω το δοκιμασα φυσικα και αποκλειω το να αντεχα να παιξω οτιδηποτε εκει.
                            No fucking way, PSP ftw, μιλαμε για προφανη επιλογη πραγματικα.

Comment

Εντάξει το PSP για psone games είναι η προφανής επιλογή. Ωστόσο τα Vagrant Story( για κάποιες ώρες που έκανα μεταφορά του save από το psp) και Strider 2 τα έπαιξα μια χαρά στο PS3. Δε με πείραξε κάτι ιδιαίτερα δλδ. Για να είμαι ειλικρινής πιο μεγάλο πρόβλημα είχα με το Ff 12 και Okami από PS2 σε HDtv. Προφανώς βέβαια δε χρειάζεται κανείς να περιμένει και θαύματα- κάπου πρέπει να υπάρχει ένα παρόμοιο post μου για την psone bc του ps3...

Τώρα για το FF VII αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου games και θεωρώ πως παραμένει classic σαν game και σαν jrpg- nice post nooto.
                              «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

To chrono trigger einai profanws apota poio artia JRPG pou yparxoun, wraio senario, wraio systhma maxhs kai geni9ka wraios kosmos.
                                To monop arnhtiko pou exei einai to sxedio tou Akira toriyama pou egw proswpika den antexw na to vlepw (einai o logos pou den exw paiksei dragon quest akomh).

"Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                                Kindred, this blade and I.
                                "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                                Greek Gaming Videos
                                Greek Final Fantasy Forum

Comment

Working...
                                X