Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νο More Heroes [Wii]

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Μπορείς να εξηγήσεις ποίους μηχανισμούς θεώρησες απαρχαιωμένους και γιατί και πως χαρακτηρίζεις ένα παιχνίδι κακό αφού το διασκέδασες έστω και με παρέα;

    Αν είναι στο τεχνικό τομέα ο λόγος που λες το παιχνίδι κακό θα ήθελα να ακούσω την άποψη σου στο ανάλογο topic του No More Heroes.
    [/b]
    Το quote είναι από το Just finished αλλά όπως είπε κι ο Akira καλό θα ταν να το συνεχίσω εδώ. Καταρχάς το άρχισα και τελείωσα στο δύσκολο. Παραθέτω μία λίστα με τα παράπονα μου για τον τίτλο (και μερικά καλά).

    - Οδήγηση : Κάκιστοι μηχανισμοί. Το μόνο που είχε πλάκα με την μηχανή ήταν να πηδάς πάνω από αυτοκίνητα και να κάνεις κωλιές. Το πως οδηγούσε, το ότι υπήρχαν 6 διαφορετικά αυτοκίνητα στον δρόμο και έβλεπες ένα κάθε λεπτό ήταν τραγικό. Μπορείς να τρέχεις και να σκάσεις πάνω σε αυτοκίνητο και να μην γίνει τίποτα, απλά σε σταματάει.

    - Μάχες : Οι μάχες με τους αρχηγούς ήταν πολύ εκνευριστικές. Το παιχνίδι σε αφήνει να χτυπήσεις μόνο όταν έχει άνοιγμα ο κακός, κάτι που κάνει οποιοδήποτε combo και στρατηγική έχεις στο μυαλό σου άχρηστα γιατί το μόνο που κάνεις είναι emergency evade και mash το Α. Μετά recharge το σπαθί και φτου κι απ'την αρχή. Αν πας να τους χτυπήσεις σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή είναι σαν να βαράς ατσάλι και ο κακός συνεχίζει απτόητος. Για παιχνίδι του 2008, το θεωρώ απλά απαράδεκτο.

    - Grinding Grinding Grinding : Αν και ενοχλητικές, οι μάχες με τους αρχηγούς πάντα είχαν μία δόση χιούμορ και σε άφηναν κάπως ευχαριστημένο. Έλα όμως που μετά έπρεπε να κάνεις ΑΘΛΙΕΣ αποστολές του στυλ 'μάζεψε καρύδες, κούρεψε το γκαζόν, μάζεψε σκουπίδια, σκότωσε τον ceo της πιτσαρίας, σκότωσε τόσους σε τόσο χρόνο'. Επιπλέον, αυτό το open-world μέρος του παιχνιδιού είναι υπερ-broken. Κόλλησα σε πάρα πολλά σημεία λόγω κακού design, δεν μπορείς να πηδήξεις φράχτες και μικρά τοιχάκια λόγω αόρατων τοίχων και πολλά άλλα το κάνουν άκρως εκνευριστικό. Μία δύο τρεις, κατήντησε αγγαρεία και βαριόμουν τη ζωή μου στα ενδιάμεσα.

    - Γραφικά : Με τα γραφικά αυτού του παιχνιδιού έχω μια σχέση αγάπης/μίσους. Οι κεντρικοί χαρακτήρες (καλοί/κακοί) και τα μέρη που γίνονται οι δολοφονίες ήταν απίστευτα καλοσχεδιασμένοι/α και ξεχείλιζαν στυλ. Από την άλλη, η open-world πόλη με μερικά σπίτια χωρίς καν παράθυρα και γραφικά δεκαετίας δεν βλεπόταν. Αφήστε που τα textures μερικές φορές φόρτωναν μόνο όταν έφτανες πάρα μα πάρα πολύ κοντά. Όταν έβαλα και το component καλώδιο και είδα τα χιλιάδες jaggies κάτι πέθανε μέσα μου και νομίζω πως βγήκε κι ένα δάκρυ.

    - Μουσική : Το ΕΝΑ τραγούδι που έχει το παιχνίδι είναι πολύ ωραίο. Αλλά αφού το άκουσα σε δέκα διαφορετικές εκδόσεις από χίλιες φορές, κάπου το βαρέθηκα.


    Όπως είπα και στο προηγούμενο μου post, το παιχνίδι έχει ένα καλό το οποίο ευτυχώς είναι αρκετά δυνατό ώστε να μην σε κάνει να πετάξεις το wiimote στην τηλεόραση και να βάλεις τον δίσκο στο φουρνάκι. Το χιούμορ του παιχνιδιού είναι εκπληκτικό. Γέλασα σε πάρα πολλές στιγμές και ειδικά στο τέλος ήταν non-stop. Επίσης, οι μάχες με τους αρχηγούς είναι πολύ καλοσκηνοθετημένες και ή κάθε μία είναι μοναδική (αγαπημένη μου ήταν αυτή με τον μάγο) και αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με το πως χτυπάς τους κακούς και το ότι γίνονται σαν τοίχος όταν τους βαράς τότε θα έλεγα πως μάλλον ήταν από τις καλύτερες μάχες που έχω παίξει.

    Παρ'όλ'αυτά, ο εκνευρισμός ήταν αρκετός κι εγώ θέλω όταν παίζω ένα παιχνίδι να είναι τουλάχιστον μέτριο (αν όχι καλό) σε όλους τους τομείς, κι ας μην είναι η ειδικότητα του οι ανοικτοί κόσμοι, η οδήγηση και το grinding.
    Πιστεύω ότι το παιχνίδι πρέπει να το δει κάποιος γιατί είναι μοναδική εμπειρία και ο developer του είναι πραγματικά δημιουργικός, αλλά μόνο σε τιμή κάτω των 15-20 ευρώ.


    Comment


    • Στα περισσότερα έχεις δίκιο ειδικά στον τεχνικό τομέα που τα πράγματα εκεί είναι αντικειμενικά.

      Υπάρχουν όμως και δύο πράγματα στα οποία διαφωνώ ειδικά στις μάχες με τα bosses. Το ότι ακολουθούν την συνταγή των patterns στις επιθέσεις του δεν είναι κακό μιας και το παιχνίδι είναι καθαρά action όποτε η στρατηγική σου και τα combo σου είναι θέμα αντανακλαστικών και σου βγαίνουν ανάλογα με το ποσό καλά ξέρεις να παίζεις το παιχνίδι. Παράδειγμά πόσες κινήσεις έχεις μάθει από τον Thunder Ryu,Lolikov συγχρονισμός τις επιθέσεις και ποσό αναβαθμισμένο όπλο έχεις. Άμα παίξεις το παιχνίδι 2 φόρα που θα τα έχεις μαζέψει όλα ο τίτλος σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις παπάδες με το σύστημα μάχης. Το μόνο παρατράγουδο είναι τα random power ups που σου βγάζει το slot μέτα από κάθε kill.

      Η μουσική είναι φοβερή και δεν έχει μόνο ένα κομμάτι ειδικά στα boss και συγκεκριμένα του Bad Girl είναι απλά έπιcult.

      Ο ανοιχτός κόσμος είναι κακή προσθήκη στον τίτλο και πιστεύω πως δεν χρειαζόταν. Οι αποστολές ήταν διασκεδαστικές και το wii remote τις έκανε ακόμα πιο ευχάριστες, τα assasination gigs από την άλλη ήταν καθαρά θέμα practice για τα μεγάλα boss. Οπως και τα free mission που σε πέταγαν έξω μετά από ένα χτύπημα ήταν καθαρά θέμα τελειοποίησης της τεχνικής σου για να πάρεις τα χρυσά μετάλλια που είναι προαιρετικά(By the way τα έχω πάρει όλα ακόμα και στο bitter).Αυτό δεν δικαιολογεί όμως την μαλακία του Suda να μην βάλει ένα Retry σαν επιλογή στις αποστολές και σε ανάγκαζε να περιμένεις ή ακόμα χειρότερα να γυρνοβολάς μέσα στην άδεια πόλη να ξαναπάς στο γραφείο με τις assasination jobs και να ξανάδιαλέξεις την αποστολή που απέτυχες.

      Το παιχνίδι είναι καθαρά για τους φαν του είδους και έχει μέσα ορισμένα easter eggs καθαρά για Nintendo Fans και ατάκες που δίνουν άπειρο στυλ στο παιχνίδι. Αξίζει σε όποια τιμή και να το πάρεις αν έχεις μόνο Wii φυσικά και μην ξεχνάμε ένα κύριο χαρακτηριστικό που συγχωρούμε τις κάποιες ατέλειες του τίτλου. Το ότι φτιάχνετε από ανεξάρτητο studio με περιορισμένους πόρους, είναι έξω από τα στερεότυπα της βιομηχανίας και το πιο σημαντικό είναι νέο IP.

      Φοβερή παρωδία όμως που σατιρίζει εύστοχα τον σημερινό gamer.

      Comment


      • Είχα το τελευταίο όπλο με όλα τα power-ups και 3 lolikov techniques. Σαν σύστημα μάχης ήταν πολύ καλό, το πρόβλημα μου ήταν με τους αρχηγούς γιατί όλοι με τον ίδιο τρόπο πέθαιναν.

        Είπες κάτι πολύ σωστό όμως που δεν το είχα σκεφτεί καν, αν έχετε μόνο Wii τότε σίγουρα ο τίτλος αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία. Σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα.


        Comment


        • Το underground δεν είναι για όλους........
          Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

          Let's just all say the magic words and go back to reality.

          THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

          Comment


          • ego molis to teliosa mou pire 10 ores peripou to sigouro ine pos den ine game gia na to pexi opiosdipote tora an me rotate an mou arese tha sas po pos ihe stigmes pou to latrepsa ke stigmes pou ithela na petaxo to wiimote stin othoni mou apo ta polla provlimata pou anafere ke o alexandros pio pano.an to vathmologousa tha tou evaza ena 6.5 ke kati allo osoi skefteste na to pexete sas sistino na pexete prota to killer 7 sto coube i sto ps2 ohi giati sindeonte alla tha mpite kalitera sto klima tou game

            Comment


            • :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted: :icon_twisted: lipon ime poli apogoitevmenos me auto pou ida molis tora sto youtube evlepa to no more heroes gia na do xana kapies skines pou mou aresan, ke ti vlepo allo game bllod and gore alles skines pou telionis ta boss poli ma poli kalitero apo to no more heroes pou epexa.giati mas tin ekanan pali stin evropi giati?gia to onoma tou theou an skopevete na to agorasete parte to usa ohi pal milame gia terastia diafora.god bless america................... :icon_twisted:

              Comment


              • Σκοπευα να αγορασω τον τιτλο αμεσα σε PAL ομως ενας γνωστος μου ειπε πως απεχει ετη φωτος απο αποψης περιεχομενου σε σχεση με την NTSC εκδηση (εκτος απο την περιορισμενη βια για την οποια γνωριζα μου ειπε πως λειπουν καποιες σκηνες κι αλλα στοιχεια) και μου προτεινε να παρω την αμερικανικη εκδοση με free loader.Γνωριζει κανεις κατι σχετικο;

                EDIT:Α ρε Wesker, ειδα το post σου ενα λεπτο αφου ποσταρα το δικο μου .
                <div align="center">

                "Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

                Comment


                • Σκοπευα να αγορασω τον τιτλο αμεσα σε PAL ομως ενας γνωστος μου ειπε πως απεχει ετη φωτος απο αποψης περιεχομενου σε σχεση με την NTSC εκδηση (εκτος απο την περιορισμενη βια για την οποια γνωριζα μου ειπε πως λειπουν καποιες σκηνες κι αλλα στοιχεια) και μου προτεινε να παρω την αμερικανικη εκδοση με free loader.Γνωριζει κανεις κατι σχετικο;

                  EDIT:Α ρε Wesker, ειδα το post σου ενα λεπτο αφου ποσταρα το δικο μου .
                  [/b]

                  Aν έχεις μέχρι και το 3.2 ver στο λογισμικό του Wii, προχώρα μέ freeloader...
                  Aν έχεις την 3.3, αναγκαστικά με Pal, εκτός και αν δοκιμάσεις με hack..
                  Πάντως να ξέρεις, πως το παιχνίδι δεν έχει achievements sensu stricto...axaxa&#33;&#33; :icon_twisted:
                  Nintendo must have created a virtual Eternal Darkness game that has engorged reality. The sanity meter right now is maxed out x 10000 so we're experiencing some weird stuff.

                  Let's just all say the magic words and go back to reality.

                  THIS CAN'T BE HAPPENING!!!!!

                  Comment


                  • Συμφωνώ με τον Alexandros, σχεδόν σε όλα. Το σύστημα μάχης ρε παιδιά, αν και σου δίνει ένα κάρο επιλογές, τι σημασία έχει αφού όλες οι μη-boss μάχες μπορούν να νικηθούν με την πλάτη στο wii και random swinging; Οι λαβές δεν έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης, δεν βοηθάνε καν. Αφήστε το ότι υπήρχε μια συγκεκριμένη δομή στο παιχνίδι boss fight - αποστολές για μάζεμα χρημάτων - πληρωμή - boss fight. Η πόλη επίσης, τι να την κάνω μια μεγάλη πόλη αν είναι νεκρή; Απίστευτη επανάληψη, αφού και οι αποστολές πόσες είναι στο σύνολο; Και οι μάχες με τα boss... συμφωνώ με τον Αλέξανδρο. Ελάχιστες αττάκες μου φάνηκαν αστείες προσωπικά, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου βέβαια.
                    Μπορείς να το απολαύσεις υποθέτω αν παίζεις μισή ώρα την μέρα - ή αν παίζεις με κάποιον φίλο. Αλλιώς δεν αξίζει.

                    Comment

                    Working...
                    X