Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τί παίζετε αυτό τον καιρό;

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Προστεθηκε και το YS VIII: Lacrimosa of Dana στα παιχνιδια που παιζω (και δεν τερματιζω α λα ραμπαρτερ)

    Comment


    • Elliot Quest

      Το είχα πάρει σε πολύ φθηνή τιμή πριν από κάποιο διάστημα, είχα παίξει λίγο και μου είχε φανεί καλό, όποτε το ξεκίνησα σήμερα. Μοιάζει αρκετά με το Zelda II. Είναι side-scroller με rpg στοιχεία, καρδούλες-εξοπλισμό αλά Ζέλντα και overworld. Προς το παρόν είναι καλό σε όλα του. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μη γίνει πολύ cryptic bullshit η κατάσταση αργότερα.

      Comment


      • Nier Automata (PS4) & Dragons Dogma (NSW)

        Πρώτη φορά που παίζω το Nier Automata, αν και ήταν το δεύτερο παιχνιδι που είχα πάρει για ps4. Τελείωσα το πρώτο Nier πριν 3 χρόνια περίπου.

        Το Dragon's Dogma το πήρα και στο Switch τώρα που είναι με 50% έκπτωση στο eShop (12€ πρπ). Είναι η τέταρτη φορά που το αγοράζω λολ. 2 φορές το πήρα στο PS3 (vanilla & dark arisen), όπου έπαιξα το Dark Arisen για κάνα 25-30 ωρο. Μετά το πήρα στο ps4 όπου δεν το έπαιξα καθόλου και τώρα στο Switch το πήρα και το ξεκίνησα αμεσως. Νόμιζα ότι θα με πειράξει το "downgrade" (γι αυτό και το είχα πάρει στο ps4) αλλά τελικά είναι μια χαρά (απλά έχει παραπάνω pop-up και κάποιο frame rate drop εδώ κι εκεί) αλλά προτιμώ να το έχω και portable

        Comment


        • Ξεκινησα το original FFVII στο psvita καθως μετα το Remake με επιασε μια τρομερη διαθεση να δω και τον πρωτοτυπο τιτλο ξανα (πρεπει να εχω να τον δω καμια 10ετια σιγουρα). Θα παιξω σιγουρα μεχρι την εξοδο απο την Midgar και αναλογα με το πως παει μπορει το φτασω μεχρι και το τελος. Παντως ειμαι Wall Market μετα απο 2-μιση ωρες (πηγαινει πολυ πολυ πιο γρηγορα απο το Remake). Anyway χρωσταω ακομα ενα post στο thread του Remake σχετικα με το σεναριο (τωρα που εχει αρχισει και καθεται μεσα μου το παιχνιδι) και λογικα θα το κανω οταν τελειωσω την Midgar στο original.

          Comment


          • Αγόρασα day 1 το Moon Remix RPG Adventure στο Switch. Ο συγκεκριμένος τίτλος είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στο PS1 το 1997 μονο στην Ιαπωνία και αυτοαποκαλειται "Anti-RPG".

            Όποιος θέλει να διατηρήσει το μυστήριο του παιχνιδιού ανέπαφο ας μην διαβάσει άλλο λολ. Δεν δίνω spoilers αλλά εξηγώ λίγο τι ειναι οπότε μπορεί κάποιος να μην θέλει να ξέρει τίποτα απολυτως (εγώ πχ δεν ήθελα).



            ​​​​​​Το παιχνίδι είναι σαν παρωδια αλλά και κριτική για τα old school τουλάχιστον JRPG, με κύρια "θύματα" της σατιρας τα Dragon Quest και Final Fantasy από όπου αντλει το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και ονομάτων των εχθρών και μέρος των γραφικών κλπ. Ακολουθείς λοιπόν ως πρωταγωνιστής τα βήματα ενός κλασσικού "ήρωα" JRPG ο οποιος, από τη δική σου οπτική γωνία, είναι απλά ανελέητα βίαιος χωρις λογο ή γενικά κάνει άσκοπα πράγματα στην προσπάθεια του να ανέβει level lol. Ο σκοπός του πρωταγωνιστή είναι να διορθωσει τη ζημιά που κάνει ο ηρωας και να κερδίσει την αγάπη των τέρατων και των NPC.

            Σαν Gameplay, απο ότι έχω δει μέχρι στιγμής, είναι ένα κράμα μεταξύ Luigi's Mansion με το Clock Town μέρος του Majora's Mask και στοιχεία από Super Mario RPG. Δηλαδή πρέπει να λύνεις κάποια puzzle για να σώζεις τα πνεύματα των τέρατων (Luigi's Mansion) και επίσης έχει ένα σύστημα χρόνου μέρας - νύχτας όπου ο κάθε NPC ακολουθεί το πρόγραμμα του και εσύ πρέπει να δεις πως μπορείς να τους βοηθήσεις σε συγκεκριμένες στιγμές (Majora's Mask).

            Το παιχνίδι έχει ένα "stamina mechanic" κατά το οποίο μπορείς να κάνεις πραγματα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν να χρειαστεί να κοιμηθεις. Όσο παίρνεις "αγάπη" τόσο περισσότερο μπορείς να συνεχίσεις ξύπνιος και να εξερευνήσεις τον κοσμο περισσότερο και μέρα και νύχτα.

            Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σύστημα με αργό pacing που σου επιτρέπει να "ανοίγεις" το κόσμο και τις προοπτικές σιγά σιγά, να παρατηρείς patterns των NPC και των τέρατων για να κάνεις καλύτερο planning της επόμενης μέρας κλπ.

            Τα γραφικά, οι χαρακτήρες και το κείμενο παραπεμπει σε Super Mario RPG, επικεντρώνεται δηλαδή στο χιούμορ και τους περίεργους χαρακτήρες/καταστάσεις. Φυσικά είναι ακόμα πιο τσίου

            Αυτές είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις ! Λολ. Ανυπομονώ να συνεχίσω. :-)

            Comment


            • Ξεκινησα το Bravely Default να το δω επιτελους και εν αναμονη του ΙΙ που θεωρητικα θα κυκλοφορησει φετος. Το συστημα μαχης μοιαζει με αυτο του Octopath στο οτι μπορεις να κρατησεις turns (default) ωστε να κανεις πολλες επιθεσεις σε ενα γυρο μαζεμενες (brave) και το οποιο μου αρεσει πολυ. Στα συν ο απιστευτος οπτικος τομεας, οι χαρακτηρες ειναι με πολυγωνα σε art Yoshida ενω το περιβαλλον μοιαζει να ειναι hand drawn, σαν πινακας ζωγραφικης (δεν ξερω πως ακριβως το εχουν κανει αλλα ειναι πανεμορφο). Γενικα πολυ θετικες εντυπωσεις, θα γραψω περισσοτερα εν καιρω.

              Comment


              • Για τους fans των 90's arcade racers της Sega, ας του ρίξουν μια ματιά. Βγαίνει σήμερα και φαίνεται solid.



                Και στις 15 το Spelunky 2!

                Comment


                • Ghost of Tsushima:

                  Δεν εχω παιξει και παρα πολυ αλλα μεχρι στιγμης το παιχνιδι δείχνει εξαιρετικο, οσοι ειστε φαν της συγκεκριμένης αισθητικης να το τμήσετε σιγουρα, εχει και Kurosawa mode για τους φανς Στα του gameplay το traversing ειναι αρκετα καλο απλα εμενα προσωπικα μου λειπει το lock-on και η καμερα καμια φορα σε κρεμαει με αποτελεσμα να βαρας το κενο, ακομα βεβαια δεν εχω νιωσει τα controls στο 100%. Φαινεται να εχει απειρα πραγματα να κανεις/ξεκλειδωσεις και ανετα κραταει κανα μηνα οπως το βλεπω. Τα main stories που ειναι και το βασικο ειναι αρκετα καλα, 2-3 side που επαιξα οχι και τοσο αλλα δεν μπορω να εχω ακομη ολοκληρωμένη αποψη, προς το παρον απορω γιατι δεν εχει κανει μεγαλυτερο θορυβο, μιλαμε για τρομερη παραγωγη και GOTY contender.


                  Comment


                  • Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

                    Rocket League

                    Κλασσικό fun party-game. Χαμός-πανικός και όταν μαζευόμαστε παρέα το τιμάμε οπωσδήποτε.

                    Spelunky 2

                    Brutal roguelike κτλ. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το πρώτο ας του ρίξουν μια ματιά. Μου φαίνεται ότι έχουν αυξήσει τη δυσκολία ,αλλά παραμένει πολύ solid. Το art του πρώτου μου άρεσε περισσότερο. Σου έδινε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Το 2ο φέρνει προς cartoon.

                    Doom eternal

                    Love is temporary but DOOM is eternal. Έχει αλλάξει το gunplay σε σχέση με το 2016. Τώρα θυμίζει κυνηγητό και τα όπλα δεν έχουν αρκετό ammunition. Δε θα έλεγα ότι είμαι fan αυτής της αλλαγής. Anyway...

                    Redout

                    Wipeout-clone με χειρισμό που χρησιμοποιεί και τους 2 αναλογικούς. Πολύ καλό υποκατάστατο του F-Zero GX.


                    Comment


                    • Εχω ασχοληθει αρκετα με Spelunky, απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια στο ειδος, το περιμενουμε αυριο για steam στο ps4 βγηκε νωριτερα οποτε φανταζομαι εκει το παιζεις. Το Doom Eternal το βρηκα ισως το καλυτερο fps των τελευταιων ετων και το καλυτερο παιχνιδι στη σειρα, το move-look-aim-shoot mechanic του σε φαση arena shooter ειναι το καλυτερα εκτελεσμενο σε σχεση με οτιδηποτε αλλο εχω παιξει. Φανταζομαι ομως αν παιζεις με controller σε ps4 χανει παρα πολυ απο την εμπειρια λογο του οτι θελει συνεχομενη κινηση και xy aim, δεν ειναι στατικο fps το οποιο μπορεις να παιξεις ευκολοτερα. Επισης μου αρεσε το γεγονος οτι καθε εχθρος εχει διαφορετικο weakpoint καθως και οι περισσοτεροι θέλουν ενα συγκεκριμενο οπλο, αυτο δινει ενα layer στρατηγικης παραπανω στο πως αντιμετωπιζεις τα encounters, εισαι σε μια διαρκη εγρηγορση να αλλαζεις οπλα να κανεις kills αναλογα με το τι σου λειπει κλπ. Παντως δεν βρηκα την έλλειψη πυρομαχικων να ειναι θεμα, απλα κανεις ενα απολαυστικο chainsaw kill αν εχεις εξαντλησει οτι υπαρχει στο map και σχεδον γεμιζεις.

                      Comment


                      • File Spelunker, se perimenoun euxaristes ekpli3eis. Perimenoune eduposeis. Oson afora to Doom 8a elega oti i arena formula exei petuxei, alla, de mou arese pou sou kratage to xeri sta adunata simeia ton ex8ron, alla kai to platforming pou exei gia na spaei tin monotonia. Genika, mionodas to ammunition mou fanike oti sou ekobe ton ru8mo kai eklepse ligo apto badassery tou Doomguy. Ap'ola ta fps this-gen euxaristi8ika pio polu to Rage 2 k meta to Doom 2016. Kratao fusika mia mikri epifila3i giati den to exo teleiosei akoma. Kai exetai k o Crash 2/10.
                        Last edited by thunderjohn; 28-09-2020, 06:55 PM.

                        Comment


                        • Mark of the Ninja, σωστή παιχνιδάρα 2d stealth.

                          Comment


                          • Spelunky 2:

                            Double-dip σε ps4 και pc απλα επειδη επρεπε. Εχω κανει μερικα runs και εφτασα μεχρι το 2-3 level στη ζουγκλα, εκει το παιχνιδι αρχιζει να ζοριζει αρκετα με διαφορα hidden traps. Νομιζω οτι ειναι ενα bigger and better spelunky 1, δεν ειναι ακριβως sequel αλλα remake θα το ελεγα. Αυτο που με χαλασε λιγο στο ps4 ειναι οτι εβγαλαν τα features του πρωτου απο το DualShock δηλαδη το scroll στο manual με το touchpad καθως και τον ηχο απο το DS. Φαινεται να εχει πολυ περισσοτερο content απο το ηδη πλουσιο 1 και στην τιμη του θα σας βγαλει ευκολα 100+ ωρες για να κανετε τα παντα.

                            Ειναι πραγματικο rogue-like με την εννοια οτι δεν κρατας τιποτα δεν υπαρχει κανενα progression παρα μονο οτι μαθαινεις τους εχθρους, τα traps και γενικα πως να κανεις γρηγορα navigate καθε level. Περισσοτερα οταν κανω επιτυχημενο run.

                            Comment


                            • Παιχνιδάρα το Spelunky. Πραγματικά πολύ πλούσιο και καλοφτιαγμένο game αλλά κατάλαβα ότι αυτά τα hardcore roguelikes που δεν έχουν καθόλου πρόοδο δεν είναι για εμένα. Νιώθω ότι παίζω, παίζω και δεν προχωράω καθόλου εκτός αν λιώσω μερικές δεκάδες/εκατοντάδες ώρες για να το μάθω άριστα. Έχω δοκιμάσει αρκετά... Spelunky, Binding of Isaac... Στην αρχή μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά μετά από κάποιες ώρες βαριέμαι και το αφήνω για τους ίδιους λόγους πάντα.

                              Θέλω πολύ να δοκιμάσω το Hades πάντως. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα όσα διαβάζω, το ότι έχει πλοκή και ανάπτυξη χαρακτήρων καθώς και ότι υπάρχει μια στοιχειώδης πρόοδος και μηχανισμοί με αρκετό βάθος με κέρδισαν. Το κερασάκι στην τούρτα για εμένα είναι ότι έχει αναπτυχθεί από την Supergiant Games (Bastion, Transistor), εταιρεία που διαθέτει τεράστιο ταλέντο.


                              Tidy!

                              Do not blame me.Blame yourself or God.
                              In Matsuno we trust.

                              Comment


                              • Super Mario Bros 35

                                Οπως ειπε και ενας απο εδω, drug of the year.
                                Do a barrel roll!

                                Comment

                                Working...
                                X