Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η άνοδος του PlayStation 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Raphael View Post
    Αγοράκι μου γλυκό κατάλαβε οτι αυτό που έδινε ως αποτέλεσμα η Sony απείχε μακράν απ'αυτό που διαφήμιζε. Αν εγώ βγαίνω και λέω πως είμαι ο καλύτερος τραγουδιστής και κιθαρίστας και με ακούνε και δεν είμαι τίποτα το ιδιαίτερο, φυσικά θα φάω κράξιμο. Μπορεί σε λίγα χρόνια να γίνω, αλλά το κράξιμο θα το'χω φάει δίκαια.
    Δλδ ηθελες να δειξει στην E3 αυτο που μπορουσε να βγαλει η sony απο την κονσολα εκεινη την περιοδο?Αυτο δεν θα ηταν παραπληροφορηση?
    Η αληθεια ειναι ομως οτι εδειξε και κατι τετοιο..

    Uncharted Ε3 2005


    Τελικο αποτελεσμα(δεν βαζουμε καν στην συγκριση το U2)


    Αν επαιζε ετσι το παιχνιδι του marketing η sony φανταζομαι οτι θα ηταν πιο συμπαθης στο gaming κοινο.Ασχετως που η κονσολα που θα αγοραζες θα μπορουσε να βγαλει πολυ καλυτερο αποτελεσμα.

    Comment


    • Originally posted by Ramparter View Post
      Loggo δε ξερω γιατι αλλα τελευταια γραφεις "δυνατών" και οχι "δυνατόν". Το χεις κανει πολλες φορες και ειπα να στο επισημανω.
      LOL ναι, είναι για τον ίδιο λόγο που θα πετύχεις και λάθος τονισμό σε κάποιες λέξης καμιά φορά. Γράφω χωρίς τόνους και τους βάζω στη διόρθωση γιατί μου βγαίνει πιο γρήγορα έτσι. Άλλα η διόρθωση αλλάζει καμιά φορά τη λέξη και δε το κοιτάω και τόσο.

      BigBoss, δεν είπε κανείς ότι ευθύνεται το PS3 σαν hardware για τα μέτρια ports, είναι προφανές το ποιος έφερε την ευθύνη γι’ αυτά. Ήταν όμως μια πραγματικότητα ανεξαρτήτως του ποιος ήταν υπεύθυνος γι’ αυτή. Ε αυτή η πραγματικότητα κρίθηκε ανάλογα από τους gamers.

      Σου ξαναλέω, άλλο πράγμα η σκληρή κριτική που έγινε από τη κοινότητα των gamers στο πρόσωπο του PS3 το πρώτο ενάμιση χρόνο της κονσόλας. Άλλο πράγμα η φανατισμένη κριτική των fanboys. Η δεύτερη δε με ενδιαφέρει και κανονικά δε θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν. Η κριτική των απλών gamers όμως, κινήθηκε γύρω από το φάσμα που σου περιέγραψα πιο πάνω, και, όπως και να το κάνουμε, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.
      There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
      Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

      Comment


      • Loggo ίσως και να συμφωνούμε τελικά σε αυτά που λέμε αλλά απλώς δεν το καταλαβαίνουμε επειδή χρησιμοποιούμε άλλους όρους. Ποιοι είναι οι "απλοί" gamers;

        Θα έρθω να συμφωνήσω σε αυτά που λεέι ο hideo. Αλλοίμονο, δεν είναι μόνο η Sony που με CGI videos προσπαθεί να εντυπωσιάσει. Πολύ έυστοχο το παράδειγμα που έβαλε ο hideo με το Halo 3 (μη πω για το Resident Evil 4 στον κύβο). To κατα τ'αλλα αριστούργηματικό Halo 3 στον τεχνικό τομέα καν δεν αγγίζει το CGI teaser. Πάτε στοίχημα πως εάν το Killzone 2 δεν έφθανε, ξεπερνούσε (ο καθένας έχει την αποψή του) το CGI του 2005 τότε ο τίτλος της Guerrila μόνο και μόνο για αυτό θα έτρωγε θάψιμο και οι haters θα ξεσάλωναν;

        Τουλάχιστον πολλά από τα CGI της Sony τελικά αποδείχτηκαν υποδεέστερα των real time γραφικών ή τα real time ήταν ισάξια με τα CGI. Παραδείγματα; Heavenly Sword, Uncharted, Killzone 2, Heavenly Sword και ίσως άλλα που μου διαφεύγουν τώρα.

        Αλήθεια θυμάται κανείς τι απέγινε εκείνος ο 1st party τίτλος του PS3 με μια σκηνή από πιστολίδι σε μια ερημική περιοχή;
        Star Citizen videos Star Citizen gallery

        Comment


        • Originally posted by Loggo View Post
          Τώρα αυτά περί haters που διάβασα σε κάποια άλλα posts είναι αστεία πράγματα, αυτά είναι φαντάσματα των fanboys. Ο κόσμος είχε κάθε λόγο να ασκεί σκληρή κριτική στο PlayStation 3 και τη Sony για τον πρώτο ενάμισι χρόνο της κονσόλας, όπως αντίστοιχα έχει κάθε λόγο σήμερα να τους αποδίδει τα εύσημα για το εντυπωσιακό γύρισμα της κατάστασης που συντελέστηκε. Μην εξισώνουμε τις καταστάσεις, μπορεί να μιλάμε για το ίδιο μηχάνημα, αλλά οι καταστάσεις του σήμερα και του τότε δεν έχουν απολύτως καμία σχέση.

          Ο κόσμος δε μπορεί να κρίνει βάσει του τι μπορεί να γίνει, ή να μη γίνει, δυο και τρία χρόνια αργότερα. Ο κόσμος ήταν θεατής μιας πολύ συγκεκριμένης κατάστασης τον πρώτο ενάμισι χρόνο του PlayStation 3 στη αγορά. Αυτήν έβλεπε εκείνη την εποχή ο κόσμος, αυτήν έκρινε και πολύ σωστά έκανε.
          Διαφωνω.
          Το να λαβεις υπ'οψη σου τις ιδιαιτεροτητες μιας περιοδου(αρχη μιας κονσολας) δεν σε καθιστα τυφλο,μη γνωστη της πραγματικοτητας ή fanboy ξερω γω..
          Εγω οπως δεν καταλαβαινω το αδικαιολογητο θαψιμο του ps3 στην αρχη του,ετσι δεν καταλαβαινω και την υπεραποθεωση(γενικα μιλαω οχι μονο για αυτο το φορουμ) του τωρα.Για του λογου το αληθες τα ιδια ελεγα τοτε σε τοπικς για το μελλον των κονσολων νεας γενιας τα ιδια λεω και τωρα.

          Για μενα δεν αλλαξε κατι απο τοτε,ουτε η sony αλλαξε.
          Η κονσολα που εφτιαξε εκεινη την περιοδο ειναι η ιδια με την σημερινη.Τα ιδια παιχνιδια που παιζουμε σημερα ειχαν προγραμματισει να κυκλοφορησουν καποια στιγμη.Το οτι σημερα βγαζει γραφικα που πλησιαζουν οτι εχει υποσχεθει δεν οφειλεται σε καποια αλλαγη του hardware.Η ιδια κονσολα ειναι.Η κονσολα του 2005.




          Originally posted by Loggo View Post
          Υ.Γ. Είναι η ιδέα μου; Ή υπάρχει μια έξαρση fanboy-σμού από τη μεριά των PS3 fans το τελευταίο καιρό; Έλεος, αρχίζει και θυμίζει VGChartz το forum, δε περίμενα ποτέ να γίνει τέτοιο πράγμα. Είχαμε που είχαμε τους μεν, μην εμφανιστούν και οι δε ξαφνικά.
          Βρε loggo,βλεπεις εξαρση fanboyσμου τωρα απο ps3 fanboys και παραπανω(στην αρχη του ποστ σου) αρνησε να δεις οτι υπηρχαν haters καποτε.
          Τεσπα.

          Comment


          • Originally posted by BigBOSS View Post
            Ποιοι είναι οι "απλοί" gamers;
            Κάθε gamer που δεν είναι fanboy, τόσο απλά.

            Originally posted by hideo View Post
            Η ιδια κονσολα ειναι.Η κονσολα του 2005.
            Το hardware είναι ίδιο, αυτό που προσφέρει στη παρούσα φάση η κονσόλα, εν συναρτήσει της τιμής και του ανταγωνισμού, δεν έχει καμία σχέση με τότε.

            Ο κόσμος δε κρίνει το hardware, άλλα αυτό που το hardware προσφέρει και οι προϋποθέσεις με τις οποίες το προσφέρει. Αυτός είναι ο λόγος που τότε γινόταν σκληρή κριτική απέναντι στο PS3, αυτός είναι ο λόγος που σήμερα η κριτική έχει μετατραπεί σε επαίνους.

            Και όχι, προσωπικά δε βλέπω haters στο forum.
            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

            Comment


            • Για μενα δεν αλλαξε κατι απο τοτε,ουτε η sony αλλαξε.

              Aλλαξε σταση 100%
              Ground_Zero:

              Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

              Comment


              • Originally posted by Azrael View Post
                Aλλαξε σταση 100%
                δλδ?

                Μην μου πεις μειωση τιμης.Θυμασαι ποσο καιρο την περιμεναμε?

                Comment


                • Διαβασε τη συνεντευξη πρωτη σελιδα.4 φορες σας το ειπα
                  Ground_Zero:

                  Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

                  Comment


                  • Originally posted by Loggo View Post
                    Το hardware είναι ίδιο, αυτό που προσφέρει στη παρούσα φάση η κονσόλα, εν συναρτήσει της τιμής και του ανταγωνισμού, δεν έχει καμία σχέση με τότε.
                    Mαζι σου.Η κατασταση εχει αλλαξει.Αλλά γιατι κανουμε λες και εγινε κατι σπανιο και εξωπραγματικα απιστευτο στην ιστορια του gaming.
                    Tα πραγματα ειναι πολυ απλα.Η διαφορα αυτη του τοτε και του τωρα ειναι μια φυσιολογικη εξελιξη που δεν δικαιολογει επαινους σημερα αλλα ουτε και σκληρη κριτικη εκεινη την εποχη.



                    Originally posted by Loggo View Post
                    Και όχι, προσωπικά δε βλέπω haters στο forum.
                    Ενω sony fanboys?


                    Και τωρα υπαρχουν ατομα που δεν συμπαθουν την sony(αν και δεν μιλαγα συγκεκριμενα για αυτο το φορουμ) αλλα εδικα τοτε τα ειρωνικα σχολια για την sony ηταν καθημερινοτητα και αυτου του φορουμ.
                    Βεβαια εδω ευτυχως υπαρχει ενα επιπεδο.Οσο και συμπαθεια ή αντιπαθεια να υπαρχει για μια κονσολα,επικρατει παντα ενα κλιμα λογικης.

                    Comment


                    • Πωπω, ειναι φοβερο να βλεπεις την προσπαθεια καποιων παιδιων να εξηγησουν στους αλλους με απλα και κατανοητα λογια την πραγματικοτητα και αυτη να πεφτει στο κενο μονο και μονο επειδη οι παρωπίδες ειναι πολυ μεγαλες.

                      Νομιζω οτι ο Loggo αδικειται καταφορα καποιες φορες εδω μεσα. Ο καημενος μιλαει τοσο απλα και τοσο λογικα, δινει ενα σωρο επιχειρηματα, τα περισσοτερα εκ των οποιων ειναι οντως αδιαμφισβήτητα, και κανενας απο αυτους στους οποιους αναφερεται δεν παιρνει χαμπαρι και απλως λεει το δικο του. Παλι καλα που ο Azrael ειναι εδω να μας σωσει με τα τσεκουρια του πολεμου...


                      Στην ουσια τωρα:

                      @Rampo: οταν μιλαω για υπεροψια, μιλαω προσωπικα για την γραμμη και την πολιτικη μιας εταιριας. Για αυτο και ειπα για Nintendo. Οταν δεν σε νοιαζει το τι κανει ο υπολοιπος κοσμος και κανεις απλως τα δικα σου, εκτος απο αυτοπεποιθηση, εχεις και υπεροψια. Οταν χρεωνεις υπερογκα ποσα για royalties τις δυο περασμενες δεκαετιες, απλα και μονο επειδη εχεις το 90% της αγορας ή το 70%, εισαι υπεροπτης και αλαζονας. Οταν ακυρωνεις συμφωνιες πισω απο την πλατη των συνεργατων σου, εισαι υπεροπτης και στυγνός επαγγελματιας. Υπαρχουν απειρα παραδειγματα. Και φυσικα οχι μονο απο πλευρας Nintendo, αλλα απο ολες τις εταιριες. Απλως αυτη με την μεγαλυτερη διαρκεια και παρουσια ειναι λογικο να τραβαει και την περισσοτερη κριτικη.

                      @Everybody else: Οταν εγω λεω οτι το τατουαζ του PS στο μετωπο ειναι εκει, μου λενε οχι... Τι σκατα σημασια εχει εαν το 360 εχει 2-3 παιχνιδια με native 1080p και το PS3 εχει 25; Μηπως εχουμε ολοι 40+ ιντσων HDTVs για να δουμε τις διαφορες;

                      Τι να λεει που καποτε η SONY εδειξε ενα TECH DEMO, το οποιο τελικα μετατραπηκε σε παιχνιδι; Μιλαω φυσικα για το Heavy Rain, γιατι εαν δεν το ξερει κανεις, το παιχνιδι παρουσιαστηκε ως ενα απλο tech demo νομιζω στην GDC (ή στην Ε3, δεν θυμαμαι ακριβως, θα το ψαξω ομως) την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, και επειδη εκανε εντυπωση η SONY εδωσε το πρασινο φως για να γινει παιχνιδι. Ετσι εγινε και οποιος θελει μπορει να το ψαξει. Περιμεναμε ποσα χρονια για να δουμε το Killzone 2 μετα απο εκεινο το θρυλικο (και PRERENDERED) βιντεακι στην Ε3 οταν εγω ημουν ακομα στο δευτερο προς τριτο ετος της σχολης μου. Ηταν τελικα ετσι οπως το δειξαν; Οχι.

                      Δεν εχει σημασια το τι ελεγαν ΤΟΤΕ, εχει σημασια το τι γινεται ΤΩΡΑ. Και τωρα τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα. Ομως ΤΟΤΕ, σε καμια περιπτωση ο κοσμος δεν μπορουσε να επενδυσει σε απλες υποσχεσεις.

                      Κανενας δεν λεει οτι το PS3 δεν αξιζει. Αξιζει πλεον και με το παραπανω. Ομως λεμε οτι η SONY ειπε ενα καρο μαλακιες στον κοσμο, κατι το οποιο ΔΕΝ συνηθιζε να κανει επι εποχης PlayStation. Μαλιστα δεν το εκανε ΟΥΤΕ επι εποχης launch PS2, γιατι πολυ απλα απεφευγε να κανει τα λαθη που εκανε καποτε η Nintendo με το Nintendo 64 και το GameCube (και μιλαμε παντα για το ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ κομματι).

                      Δεν υπηρξε κανενα αδικαιολογητο θαψιμο στην αρχη του PS3. Οταν ζητας απο τον καταναλωτη 600 δολαρια, πρεπει να δικαιολογησεις και τον λογο. Το μονο που δικαιολογουσε τα 600 δολαρια του PS3 τοτε ηταν "a giant enemy crab" και οι υποσχεσεις για ανεπαναληπτες εμπειριες. Κοινως τιποτα. Η SONY πιστεψε οτι θα βγαλει απο νωρις κερδη απο τους early adopters. Ομως ο κοσμος δεν ειναι χαζος...
                      :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                      Comment


                      • Γιατι ρε Dj εγω τι ειπα


                        Περιμεναμε ποσα χρονια για να δουμε το Killzone 2 μετα απο εκεινο το θρυλικο (και PRERENDERED) βιντεακι στην Ε3 οταν εγω ημουν ακομα στο δευτερο προς τριτο ετος της σχολης μου. Ηταν τελικα ετσι οπως το δειξαν; Οχι.

                        Hταν καλυτερο το τελικο αποτελεσμα. Το ψευτικο βιντεο αν το δεις ειναι αδειο χωρις εφφε χωρις τπτ.
                        Ground_Zero:

                        Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

                        Comment


                        • Γι αυτο ειπα οτι καλα που υπαρχεις κι εσυ...lol
                          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

                          Comment


                          • Eλα ρε Κωστα, διαβασε τα ποστς τα πισω

                            Σοβαρα μιλαω ;) Σε καλιμπραρισμενη HDTV που το επαιζα ηταν γαμησε τα.Μετα ξαναειδα το βιντεο εκεινο και πραγματικα ειναι πολυ πισω οχι αστεια.Ειδικα σε εφφε και animation.

                            Τεσπα ξεφυγαμε.
                            Ground_Zero:

                            Kathomoun san hsyxo provato kai etrwga to sano mou edw kai posa xronia kai ksafnika emfanizontai atoma kai lene pws opoios trwei xortari tha souvlizetai apo edw kai pera epeidh to swsto einai na trws grasidi giati den ponaei sta matia otan to koitas (ontas prasino).

                            Comment


                            • Μιλαω φυσικα για το Heavy Rain, γιατι εαν δεν το ξερει κανεις, το παιχνιδι παρουσιαστηκε ως ενα απλο tech demo νομιζω στην GDC (ή στην Ε3, δεν θυμαμαι ακριβως, θα το ψαξω ομως) την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, και επειδη εκανε εντυπωση η SONY εδωσε το πρασινο φως για να γινει παιχνιδι. Ετσι εγινε και οποιος θελει μπορει να το ψαξει.


                              Το Heavy Rain ήταν ανέκαθεν, πριν το βίντεο, στην ανάπτυξη.

                              Περιμεναμε ποσα χρονια για να δουμε το Killzone 2 μετα απο εκεινο το θρυλικο (και PRERENDERED) βιντεακι στην Ε3 οταν εγω ημουν ακομα στο δευτερο προς τριτο ετος της σχολης μου. Ηταν τελικα ετσι οπως το δειξαν; Οχι.


                              Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο. Δε σε αδικώ, και εγώ αυτό νόμιζα. Η μόνα διαφορά είναι πως τα γραφικά του GCI το 2005 ήταν πάρα πολύ πιο τρανταχτά για την εποχή τους απο τα γραφικά του τελικού παιχνιδιού το 2009.

                              Comment


                              • Originally posted by Dj Solid View Post
                                @Rampo: οταν μιλαω για υπεροψια, μιλαω προσωπικα για την γραμμη και την πολιτικη μιας εταιριας. Για αυτο και ειπα για Nintendo. Οταν δεν σε νοιαζει το τι κανει ο υπολοιπος κοσμος και κανεις απλως τα δικα σου, εκτος απο αυτοπεποιθηση, εχεις και υπεροψια. Οταν χρεωνεις υπερογκα ποσα για royalties τις δυο περασμενες δεκαετιες, απλα και μονο επειδη εχεις το 90% της αγορας ή το 70%, εισαι υπεροπτης και αλαζονας. Οταν ακυρωνεις συμφωνιες πισω απο την πλατη των συνεργατων σου, εισαι υπεροπτης και στυγνός επαγγελματιας. Υπαρχουν απειρα παραδειγματα. Και φυσικα οχι μονο απο πλευρας Nintendo, αλλα απο ολες τις εταιριες. Απλως αυτη με την μεγαλυτερη διαρκεια και παρουσια ειναι λογικο να τραβαει και την περισσοτερη κριτικη.
                                Πανω κατω αυτο περιμενα να ακουσω, μιλας περισσοτερο για το παρελθον, επειτα και απο το στραπατσο με το GC μαζευτηκε αρκετα. Εξακολουθει να δειχνει υπεροψια οχι τοσο σε σχεση με τον ανταγωνισμο οσο με τα θελω των καταναλωτων. "Ο κοσμος δε θελει HD, ο κοσμος δε θελει online και αλλα μαργαριταρια". Αλλα και παλι καμια σχεση με την εποχη του Yamauchi.
                                Do a barrel roll!

                                Comment

                                Working...
                                X