Τρομερό παιχνίδι το σκάκι. Ακόμα πιο τρομερός ήταν ο δάσκαλος που είχαμε σε μια λέσχη σκακιού στον Πειραιά. Ξεπατίκωνε πάνω στην σκακιέρα ένα σημείο, ενός παιχνιδιού δύο πολύ καλών παιχτών και μας έβαζε (5-6 άτομα) να διαλέξουμε τις κινήσεις που θα κάναμε και να τις αιτιολογήσουμε (στόχος ήταν να κάνουμε μια ! κίνηση η οποία γύριζε ξαφνικά την παρτίδα). Κατα την γνώμη μου τρομερός τρόπος να μάθεις σκάκι. Μετά απο αυτό ακολουθούσε παρτίδα Chess με χρονόμετρο (30 secs o γύρος, δεν μας πίεζε- τουλάχιστον αρχικά
). Κατ' εμέ δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις.
Σωστά ανέφερε κάποιος πως για να βελτιωθείς γρήγορα παίζεις με άτομα ίδιου ή υψηλότερου επιπέδου. Εξάλλου σε παιχνίδι με αντίπαλο ο μόνος ασφαλής τρόπος να μαντέψεις την κίνηση που θα κάνει ο άλλος είναι να έχεις αναμετρηθεί με πολλά διαφορετικά άτομα.
Το σκάκι είναι και ο λόγος που το αγαπημένο μου είδος Games είναι τα Turn-Based Strategies! To Civilization μου φαίνεται σαν μια μεγάλη περίπλοκη σκακιέρα. ^_^
Αμα κανονίσετε κάπου σκάκι (στην Αθήνα
) είμαι μέσα να παίξουμε. Μπορεί αν έχω να παίξω χρόνια τώρα πια, αλλά θυμάμαι ακόμα αρκετά.

Σωστά ανέφερε κάποιος πως για να βελτιωθείς γρήγορα παίζεις με άτομα ίδιου ή υψηλότερου επιπέδου. Εξάλλου σε παιχνίδι με αντίπαλο ο μόνος ασφαλής τρόπος να μαντέψεις την κίνηση που θα κάνει ο άλλος είναι να έχεις αναμετρηθεί με πολλά διαφορετικά άτομα.
Το σκάκι είναι και ο λόγος που το αγαπημένο μου είδος Games είναι τα Turn-Based Strategies! To Civilization μου φαίνεται σαν μια μεγάλη περίπλοκη σκακιέρα. ^_^
Αμα κανονίσετε κάπου σκάκι (στην Αθήνα

Comment