Τρομερό παιχνίδι το σκάκι. Ακόμα πιο τρομερός ήταν ο δάσκαλος που είχαμε σε μια λέσχη σκακιού στον Πειραιά. Ξεπατίκωνε πάνω στην σκακιέρα ένα σημείο, ενός παιχνιδιού δύο πολύ καλών παιχτών και μας έβαζε (5-6 άτομα) να διαλέξουμε τις κινήσεις που θα κάναμε και να τις αιτιολογήσουμε (στόχος ήταν να κάνουμε μια ! κίνηση η οποία γύριζε ξαφνικά την παρτίδα). Κατα την γνώμη μου τρομερός τρόπος να μάθεις σκάκι. Μετά απο αυτό ακολουθούσε παρτίδα Chess με χρονόμετρο (30 secs o γύρος, δεν μας πίεζε- τουλάχιστον αρχικά
). Κατ' εμέ δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις.
Σωστά ανέφερε κάποιος πως για να βελτιωθείς γρήγορα παίζεις με άτομα ίδιου ή υψηλότερου επιπέδου. Εξάλλου σε παιχνίδι με αντίπαλο ο μόνος ασφαλής τρόπος να μαντέψεις την κίνηση που θα κάνει ο άλλος είναι να έχεις αναμετρηθεί με πολλά διαφορετικά άτομα.
Το σκάκι είναι και ο λόγος που το αγαπημένο μου είδος Games είναι τα Turn-Based Strategies! To Civilization μου φαίνεται σαν μια μεγάλη περίπλοκη σκακιέρα. ^_^
Αμα κανονίσετε κάπου σκάκι (στην Αθήνα
) είμαι μέσα να παίξουμε. Μπορεί αν έχω να παίξω χρόνια τώρα πια, αλλά θυμάμαι ακόμα αρκετά.
). Κατ' εμέ δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις. Σωστά ανέφερε κάποιος πως για να βελτιωθείς γρήγορα παίζεις με άτομα ίδιου ή υψηλότερου επιπέδου. Εξάλλου σε παιχνίδι με αντίπαλο ο μόνος ασφαλής τρόπος να μαντέψεις την κίνηση που θα κάνει ο άλλος είναι να έχεις αναμετρηθεί με πολλά διαφορετικά άτομα.
Το σκάκι είναι και ο λόγος που το αγαπημένο μου είδος Games είναι τα Turn-Based Strategies! To Civilization μου φαίνεται σαν μια μεγάλη περίπλοκη σκακιέρα. ^_^
Αμα κανονίσετε κάπου σκάκι (στην Αθήνα
) είμαι μέσα να παίξουμε. Μπορεί αν έχω να παίξω χρόνια τώρα πια, αλλά θυμάμαι ακόμα αρκετά.

Comment