Announcement

Collapse
No announcement yet.

Universal Console

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• sOLiD SNAKE
    replied
    Originally posted by Loggo View Post
    Ναι αλλά ξεχνάς μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, με εξαίρεση τη Nintendo, το κέρδος δεν βρίσκεται πια στις πωλήσεις Hardware (ίσα ίσα, από εκεί χάνουν σήμερα), αλλά στο software.
    Κοιτα δεν εχεις αδικο στο οτι δεν ειναι οπως παλια το κερδος απο το Hardware.

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μακροπροθεσμα δεν βγαζουν θετικο αποτελεσμα . Πριν λιγο καιρο ακομα και η sony ανακοινωσε οτι τους τελευταιους μηνες βγαζει κερδος απο καθε ps3 που πουλαει και αν σκεφτεις τα εσοδα απο τα royalties που παιρνουν για τα games που βγαινουν στις κονσολες τους τα accessories κτλ.
    Τοτε δεν νομιζω οτι θα αρκεστουν οι εταιριες αποκλειστικα στα εσοδα των τιτλων που οι ιδιες αναπτυσουν και εκδιδουν.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ναι αλλα η Microsoft εκει πονταρει, αλλωστε νομιζω εχει τα λιγοτερα 1st/2nd party σε αυτη τη γεννια.

Πρεπει να καταλαβετε κατι, ακομη κι αν nintendo, microsoft, sony κανανε απο κοινουν κονσολα παλι θα μπορουσε μια αλλη εταιρια να κανει κατι δικο της. Ειναι το φυσιολογικο, ειναι το υγειες, ειμαστε σε μια αγορα που χωραει πολλα hardware.

Στη καλυτερη περιπτωση μπορει να δουμε μια κονσολα να παιρνει σχεδον ολη τη πιτα μονη της (βλεπε PS2) με αποτελεσμα τα περισσοτερα games να κυκλοφορουν σε αυτη. Το "προβλημα" σε αυτη τη γεννια ειναι οτι ολες οι κονσολες εχουν καλη πορεια και μια κονσολα μονη της δε καλυπτει πληρως εναν gamer που τα θελει ολα.

Μαντης δεν ειμαι ουτε εγω ουτε κανενας, μπορει σε 50 χρονια να εχουμε μια κονσολα, μπορει σε 20 μπορει και σε 10. Αλλα αυτη τη στιγμη δε παμε προς τα εκει. Γι αυτο ειπα πιο πριν οτι βλεπετε αυτο που θελετε να δειτε.

Δεν εχει μονο η nintendo το Wii Remote, η Sony κανει κατι αντιστοιχο αλλα ταυτοχρονα και διαφορετικο ενω ετοιμαζεται να εισαγει και το 3D στα games και απο την αλλη η Microsoft φαινεται να στηριζεται στο Natal. Κοινως της πουτ@ν@ς.

Δεν υπαρχει universal hardware στο αμεσο μελλον, τοσο απλα. Με το που θα βγει κατι τετοιο θα δουμε αμεσα και ενα ανταγωνιστικο προϊον. Θεμα αγορας ειναι.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by sOLiD SNAKE View Post
    Αλλα πραγματικα δεν το βλεπω γιατι δεν πιστευω οτι ninty,MS και sony θα βγουν απο το μεγαλο παιχνιδι για να ανταγωνιζονται μονο για ενα κοματι της software πιτας (ειναι αφελες κατα την γνωμη μου )
    Ναι αλλά ξεχνάς μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, με εξαίρεση τη Nintendo, το κέρδος δεν βρίσκεται πια στις πωλήσεις Hardware (ίσα ίσα, από εκεί χάνουν σήμερα), αλλά στο software.

Leave a comment:

• sOLiD SNAKE
    replied
    Originally posted by Azrael View Post
    Ρε solid_snake τι κολλημα εχεις βαρεσει με το sixaxis. Ακου "δεν ειναι αντικειμενικο αυτο" wtf!!! δεν ηταν καν στο θεμα,απλα εκανα ενα μινι off topic και σχολιασα κατι στον BigBOSS.
    Ρε δεν εχω κολλημα με το sixaxis και εγω το DS3 προτιμω (λογο δονησης) αλλα δεν καταλαβαινω πως γινεται καποιος να γουσταρει το DS3 και να θαβει το sixaxis :xp: πραγματικα εμενα και τα δυο μου ειναι σαν προεκταση του χεριου μου ;).

Universal Console
    Και εγω θα γουσταρα να ειχα μια κονσολα και να παιζω απο Mario και Zelda ως Halo,LBP και GOW.

Αλλα πραγματικα δεν το βλεπω γιατι δεν πιστευω οτι ninty,MS και sony θα βγουν απο το μεγαλο παιχνιδι για να ανταγωνιζονται μονο για ενα κοματι της software πιτας (ειναι αφελες κατα την γνωμη μου )

Αλλα ακομα και αν γινει αυτο με το ενα και μοναδικο hardware τι σας κανει να πιστευετε οτι η καθε εταιρια δεν θα εχει τον server της (τυπου onLive) που θα θελει την συνδρομη του για να μπορουμε να παιζουμε.

Εγω δεν βλεπω με τιποτα το τελος των console wars και αυτο γιατι πολυ απλα αυτο βολευει και $συμφερει$ τις εταιριες. Στην τελικη αντι να εχουμε console war για την "καλυτερη" κονσολα στο μελλον θα εχουμε για την καλυτερη (τυπου onLive )υπερεσια, οποτε win και παλι για τις εταιριες και εμεις θα ειμαστε παντα τα $θυματα$

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Σ' αυτό που λες περί hardware Ραμπίδη, υποτίθεται ότι το νέο μοντέλο θα λειτουργεί βάσει των απαιτήσεων των developers. Άλλωστε ακόμα και σήμερα, στο hardware που βγάζουν οι Microsoft, Sony κλπ, οι developers έχουν λόγο. Και όπως έχουν ουκ ολίγες φορές πει, θα ήθελαν να είχαν ακόμα μεγαλύτερη ανάμιξη στη διαμόρφωσή του. Βέβαια αυτό, αναγκαστικά, αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους μεγάλους developers.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Δε παει εκει, βλεπετε αυτο που θελετε να δειτε.

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Kala den tha empaina sto kopo na symperilavw to Iphone akomh, giati oso nanai den prokeitai gia kanonikh konsola videopaixnidiwn alla gia kati allo to opoio paizei kai paixnidia.
    Σημασία έχει ότι παίζει games όπως και οι γνωστές που δεν παίζουν μόνο games.Δεν χρειάζεται να περιμένουμε καιρό για να εδραιωθεί και να φωνάζει στα μάτια μας " την έχω κι εγώ ΤΟΣΗ"Από τα πρώτα βήματα φαίνεται η δουλειά.Το να μην ενδιαφέρει εμένα, εσένα και την δεύτερη γκόμενα του κουμπάρου του κολλητού της φίλης σου είναι άλλο πράγμα.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Originally posted by Ren_of_Heavens View Post
    Θα υπάρξει ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες ανάπτυξης για το ποια θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να προτιμήσει ο κόσμος το προιόν της.Επιπλέον χρόνος και κόπος για ανάπτυξη σε δεύτερη κονσόλα και τρίτη κονσόλα, συνεχής καλύτερη γνώση των εργαλείων hardware νέων συστημάτων, διαφήμιση και περισσότερη χρηματική υποστήριξη για προώθηση τίτλων σε πάνω από ένα σύστημα, ανακούφιση για τους καταναλωτές αφού πλέον θα πληρώσουν για ένα μηχάνημα και θα απολαμβάνουν όλους τους τίτλους κάνουν την μελλοντική universal κονσόλα που εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται στο μυαλό των εταιρειών να δείχνει τον πιο πιστευτό διάδοχο της σημερινής κίνησης της αγοράς.Τέλος, η λήξη των αποκλειστικών τίτλων θα σημάνει και λήξη τεράστιων ποσών για την κατοχή Ips και developer teams σε ένα "στρατόπεδο".
    Ακριβώς.

Και είτε το θέλουμε είτε όχι, εκεί πάει το πράγμα και ευτυχώς που πάει εκεί κατά τη γνώμη μου. Κάθε φορά που πέφτει το κάστρο ενός ακόμα exclusive, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά, καθώς η ύπαρξη διαφορετικών formats χάνει ολοένα και περισσότερο το νόημά της. Ασε που στους καιρούς που ζούμε τώρα, δεν είναι και η καλύτερη των εταιριών να χαλάνε χρόνο και χρήμα σε ports από τη μια κονσόλα στην άλλη.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Εχει δικιο ο BigBOSS, δε θα το αναλυσω πολυ αλλα υπαρχει λογος που καθε εταιρια κανει το δικο της hardware. Αυτο που χρειαζεται η αγορα ειναι περισσοτερα multiplatforms.

Θα μπορουσαμε ισως να δουμε τις εταιριες να συνεργαζονται ωστε να καταληξουν σε ενα συμβατο λειτουργικο συστημα στις κονσολες που θα επιτρεπει καθε παιχνιδι να παιζει σε ολες. Ακομη κι ετσι ομως καθε κονσολα μπορει να εχει τις δικες της πατεντες για να δελεαζει το καταναλωτη.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kala den tha empaina sto kopo na symperilavw to Iphone akomh, giati oso nanai den prokeitai gia kanonikh konsola videopaixnidiwn alla gia kati allo to opoio paizei kai paixnidia.

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Originally posted by BigBOSS View Post
    Τέλος για το θέμα της "universal" όπως λέγεται κονσόλας διαφωνώ κάθετα διότι κατά την γνώμη μου, μια τέτοια κονσόλα θα γίνει όπως είναι το pc, θα πέσουν δηλαδή τα στάνταρ ποιότητας καθώς δεν θα υπάρχει φυσικά ο ανταγωνισμός με αποτέλεσμα τα ελάχιστα καλά παιχνίδια.
    Θα υπάρξει ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες ανάπτυξης για το ποια θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να προτιμήσει ο κόσμος το προιόν της.Επιπλέον χρόνος και κόπος για ανάπτυξη σε δεύτερη κονσόλα και τρίτη κονσόλα, συνεχής καλύτερη γνώση των εργαλείων hardware νέων συστημάτων, διαφήμιση και περισσότερη χρηματική υποστήριξη για προώθηση τίτλων σε πάνω από ένα σύστημα, ανακούφιση για τους καταναλωτές αφού πλέον θα πληρώσουν για ένα μηχάνημα και θα απολαμβάνουν όλους τους τίτλους κάνουν την μελλοντική universal κονσόλα που εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται στο μυαλό των εταιρειών να δείχνει τον πιο πιστευτό διάδοχο της σημερινής κίνησης της αγοράς.Τέλος, η λήξη των αποκλειστικών τίτλων θα σημάνει και λήξη τεράστιων ποσών για την κατοχή Ips και developer teams σε ένα "στρατόπεδο".

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τι μέλλει γενέσθαι αφού πλέον στο μερίδιο της πίτας έχει μπει και 5ος μνηστήρας που δεν είναι άλλος από το Iphone αφού η απήχηση που λαμβάνει από το κοινό δείχνει πολύ θετική.Έχετε υπόψιν και τα flash games που είναι ξεχωριστή κατηγορία από μόνα τους και ανθίζουν και άντε να δούμε τι θα δούμε.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Xmmm....
    Το 2ο που παρεθεσες Ground ειναι αυτο που προσπαθει να κανει το onLive.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ένα βήμα πριν τη Universal Console είμαστε και μετά αντίο hardware fanboys (και console sections στα forums!).
    Square Enix CEO Yoichi Wada has said that Sony and Microsoft are already prepared for the death of the console era.
    “In ten years’ time a lot of what we call ‘console games’ won’t exist,” the executive told MCV.
    “In the past the platform was hardware, but it has switched to the network… A time will come when the hardware isn’t even needed anymore,” he added, noting that Sony and Microsoft are ready for a new era dominated by server-based offerings, game streaming and digital distribution.
    “Somewhere around 2005 the console manufacturers’ strategy shifted,” he said.
    Xmmm....

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Άσε τη Nintendo, παίζει μπάλα σε άλλο γήπεδο και εμείς έχουμε βγει off (topic) side.

Leave a comment:

• McSolid
    replied
    Originally posted by Loggo View Post

Δε ξέρω αν θα είναι σε 10 χρόνια, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Τέτοιες αλλαγές απαιτούν σταδιακή ωρίμανση του χώρου. Αλλά HD pr0n ρε φίλε, πλάκα κάνεις; Θα έρθω και θα σου πάρω τη ταμπέλα Wipeout. Pwned.
    Ρε φιλε, οσο υπαρχει εκεινη η αναθεματισμενη εταιρια που λεγεται Nintendo, δεν υπαρχει περιπτωση να πει ναι σε unified hardware. Δεν παιζει.

Και μονο τα royalties που παιρνει, και μονο το κοινο που πηρε και ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ πλεον απο το Wii, και μονο η πολιτικη της δεν αφηνουν πιθανοτητες.

Θα πρεπει να γυρισει το Κυοτο αναποδα για να το δεχτει...

Leave a comment:

Working...
X